A barátom drogozik... (beszélgetés)
Ha azt gondoltad ez lesz a frappáns válasz, akkor ezzel jól mellényúltál. Gondolom sosem hallottál még arról, hogy újszülötteknél is diagnosztizálnak rákos elváltozásokat ... embereknél és állatoknál egyaránt.
Mielőtt belekezdenél az okosokodásba, hogy akkor biztos a szülők bűne, mert a fogantatás előtt, terhesség alatt ezt, vagy azt tettek ... ez az állítás sem lesz feltétlenül igaz.
Örökérvényű baromságokat nem jó ötlet a netes pusztába kiáltani, mert a végén valaki meghallja és rácáfol.
Mindenkinek, aki kapcsolatot kezd egy drogos vagy egy alkoholista emberrel, eszerint kell mérlegelnie, hogy belevág-e vagy nem:
Egy függő ember senkit és semmit nem szeret saját magán és a függőségén kívül. Ezt sajnos lehet ragozni, analizálni, ideologizálni, de a tény tény marad. Aki szenvedélybeteg, annak önmaga a legfontosabb és az a vágy,hogy kielégítse a függését. Minden más ezután jön. Emellett lehet,hogy az illető egy nagyon kedves, jó fej ember, akiről fel is tételezhető,hogy szereti az embert, de ez mindig fals igazság.
Pontosan ez az, ami miatt képtelenség egy függő embert "rávenni", érzelmileg zsarolni vagy kényszeríteni arra,hogy más kedvéért leálljon. Teljesen meddő próbálkozás. Amíg az illető nem érzi,hogy a saját maga érdekében kell megoldást találnia, addig csak ideig-óráig tud változtatni.
Ezt érdemes szem előtt tartani, mielőtt az ember a megmentő szerepét vállalná más érdekében.
" Előttem is elszívott egy 'cigit'. Azt mondtam neki, hogy nem zavar, csak vigyázzon magára, de igenis zavar engem."
Már itt elrontottad, első lépésként. Igenis meg kellett volna neki mondanod, hogy zavar, már hogy a fenébe ne zavarna? Most, hogy kicsit már mélyült is a kapcsolatotok, - bár az ő részéről fogalmam sincs, hogy mennyire lehet őszinte a drog hatása alatt az érzés, - most szeretnéd neki előhozni, hogy bocsi, de mégis zavar, hogy drogozik? Elsőre ki kellett volna vágni rá, hogy igen, mert ez nem normális dolog, és ennyi.
Kapcsolatot, életet, jövőt, házasságot, gyermekvállalást...stb...nem lehet alapozni egy ilyen hátterű emberre.
Ha úgy érzed, hogy sokat jelent neked ez a férfi, akkor egy JÓZAN beszélgetést megér. A józanon ugye tudod, mit értettem? Most még a szerelem vakít el, később meg, ha a pasi bedurvul, akkor majd a kilátástalanság fog. Ennek elejét kell venni, és a megoldás a te kezedben van.
Mindenesetre legyél sokkal erősebb, mint a párod...
Sok szerencsét az életben, akár vele, akár nélküle! Üdv: Tigris
Nem izgalmas, csak más ösztönök vezérelnek. míg te pl a tüncimünci szerepet választod addig én a védelmezőét, mert ezt kaptam a sorstól, hogy ezt kell tennem, ez a dolgom. és ha agyonvernek se tudok másképp gondolkodni..
valaki az anya szerep miatt isteníti magát, én meg csendben teszem amit kell.. (most leírtam de nem állítom be magam hősként, hogy kipréseltem egy kölyköt magamból)
Én megértem, hogy marha izgalmas lehet egy pszichés beteggel járni. Vannak sokan akik megmentő szerepben szeretnek tündökölni. Csak nehogy még ő kerüljön bajba.
Egyrészt Magyarországon büntetendő a füvezés is, és leszarom hogy Hollandiában nem az. Még van is olyan holland cimborám aki szakács de amúgy műveli a kis kertjét, gondolhatod hogy nem paradicsomot termel benne :)
Feltételezzük hogy "csak " füvezik, levezetésként az egész napi stresszt. Én még ezt is elfogadnám.
De itt már gondok vannak, emlékezetkiesés stb...Kezdő románcnak nem valami jó ómen. Gondolom súlyosabb szerekhez nyúl mint a fű. Plusz gondolom senki számára nem ismeretlen a tény, hogy rengeteg súlyosabb pszichés zavart, személyisézzavart is hasonló "kellemes" betegséget lehet előszedni a drogok használatával.
Én igenis egy kezdődő kapcsolatban nem kínlódnék ilyen fiúval. De ez én vagyok :) Igen, mások vagyunk.
Na ne keverjük a szezont a fazonnal. Ha van egy társam és beteg lesz (pl rákos) hát persze h kitartok mellette.
De felszed egy pasi és kiderül h drogos. Na tudod ki kínlódna vele. Pláne úgy hogy a pasi nem is akar leszokni róla.
Nem kellemes a véleményem, de ez jött a problémára: írod, hogy a tenyerén hordoz, kimutatja az érzéseit stb... igen, de mindezt úgy, hogy kábítószer hatása alatt áll, tehát felmerül, hogy az érzelmek felfokozottsága is a drognak köszönhető, vagy legalábbis részben a drognak. Ha igazán akarna Téged, akkor rögtön abbahagyná, miután kinyilvánítottad neki, hogy ez zavar. Nem a szöveggel jönne, hogy de Ő ragaszkodik Hozzád stb. A tettek sokkal többet elárulnak, mint a szavak.
Menekülj!
Egyébként a mondókád szarkasztikus részén kívül, te is ezt teszed. Az meg nem járja, hogy azért mert valakiknek nem tetszenek a dolgok kezdetektől való törvényszerűségei, ezért rendelje alá más, saját magát, a deviancia szükségszerű pusztításának.
Azért, mert esetleg mondjuk te, nem hiszel a gravitációba, attól még az létezni fog és hatni fog rád.
Egyébként nem halt ki belőlünk semmi se. Amiket te mondasz az egy kiforgatott liberális maszlag. Most bármeik korábbi korszakkal összevetve sokkal inkább "toleráns" a társadalom. Az eredmény mi is lett? Rohad az egész világ, leállt a fejlődés minden téren.
A realitás az, hogy maga az evolúció, a természet és semmi sem, ami emberen kívül és felette áll, nem ismeri azt a fajta empátiát, ami előtérbe helyezné a "csorba egyén" oltalmazását, a többségi "kerek egész" felett.
Szia, Zorka!
Hány éves vagy?
Csak és kizárólag családtagjaimat és barátaimat akarnám feltétlenül megmenteni, egy kezdődő kapcsolatért nem áldoznék ennyit.
Csak abban az esetben maradnék mellette, ha azonnal elkezdi a drogelvonót, nem várnám meg, míg a droghoz szükséges pénz miatt csomó problémám adódna miatta.
Nem szokásom idézgetni. Az embernek, ha véleménye van az a minimum, hogy képes legyen meg is fogalmazni.
Tapasztalat.
Valami egészen hasonló jár a fejemben. A fickóról tulajdonképpen semmit sem tudunk, csak annyit, hogy füvezik, mert nem tudja feldolgozni az anyja halálát.
Van aki ebből tudja, hogy nem lesz megállás a hernyózásig, vagy ha mégis sikerül kimásznia, majd otthagyja az addig rajongott nőt.
Kicsit gyorsan ítélkezünk a semmiből. Nincs a pasinak kitartása, gyenge jellem? Hányan mondják vajon ezt, akik évek óta képtelenek a súlytöbbletüktől megszabadulni, mert nincs kitartásuk és gyenge a jellemük? Oké, nem ugyanaz a tét, de az ok igen.
Vagy nézzük a dohányosokat, ugyanolyan függők és képtelenek megszabadulni tőlük. Hányan dobják lapátra a dohányzó pasijukat? Hányan gondolják magukról azt, hogy jellemtelen, gyenge xaralak vagyok, mert még egy nyavalyás doboz cigi is erősebb nálam, tehát engem el kell dobni?
kokainistát elég sokat
tág pupilla jellemző
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Legjobb barátom megaláz
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Party drogozik a tesóm, mit csináljak?
- Hogy tudnék megbizonyosodni arról, hogy valaki drogozik?
- Hogyan tudom megvonni a láthatást, ha apuka iszákos, illetve rendszeresen drogozik?