90 Napos verseny (beszélgetés)
szia
a cikkeim között találsz egy olyan recept "áradatot" amit a szénhidrát napokon lehet enni.(csak még nem hagyták jóvá)
Találtam róla írást,ha valakit érdekel:
Még finomabb és tápanyagokban gazdagabb lesz, ha a megmosott céklát nem fõzzük, hanem a sütõben közepes tûzön egészben megsütjük. A puha cékláról húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel, és a Paprikasalátánál megadott összetételû salátalével ízesítsük. Ez esetben õrölt köményt tegyünk bele. Mivel a cékla nagyon édes, az elõírt cukormennyiség fele is elegendõ. Ha a tormát hosszában 3�4 szálra hasítva adjuk a céklához, akkor a tálalás elõtt el is távolíthatjuk belõle.
Céklából a hosszúkás, tojásdad alakúak a legízletesebbek. Amennyiben nem fõzzük, hanem nyersen lereszeljük, akkor nem csak tápanyagokban, hanem vitaminokban is dús salátát készíthetünk. A nyers cékla elõnye még, hogy nagymértékben növeli a szervezet védekezõképességét, mivel antocián tartalma fokozza a sejtlégzést, ami meggátolja a ráksejtek képzõdését. Ásványi anyag�hiány esetén is elõnyös, mert az összes zöldség közül a cékla magnéziumtartalma a legmagasabb
Sima egyszerű finomlisztből.
Mivel nem keleszted a tésztát, alapvetően is kicsit kemény lesz. Ha tönkölylisztetel készíteném, szerintem még nehezebb, keményebb tészta lenne.
Milyen aktív ma a fórum!!Látszik,hogy senki nem tart víznapot:):):)
(tudod Ancsika!,neked részvét!:) )
Most pirulok, vagyis vörös fény lettem...:)))
Szorítok, hogy sikerüljön!
Kacsazsír :) :) Régen nagyon szerettem azt is, de amióta nem eszem kenyeret..... Lilahagymával, de finom!
Na jó abbahagyom a nyálcsorgatást és megküzdök a barackommal. :D
Na ne már!!!!!! A legügyetlenebb ember is sokkal jobb pizzát tud, mint a bolti! Tapasztalat!
Írtam már neked a focaccia receptjét? Majdnem olyan, mint a pizza, de azért könnyebb. Próbáld ki!
Íme a receptje:
20 dkg liszt
1 csomag száraz sütőpor
1,5 -2 deci víz
1 kanál olaj
só
2-3 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
A lisztet szitáld le egy tálba, keverd el benne a sütőport. A közepére csinálj egy mélyedést, oda önts vizet, és szép óvatosan kezd el elkeverni a lisztet ezel a vízzel, ha már besűrűsödik, újra adj hozzá vizet. A végén add hozzá az olajat is. Ha szereted, a zúzott fokhagymát is. (Ez el is hagyható.) A nokedlitésztánál keményebb tésztát kell kapnod, de nem kell keleszteni. Amikor összekeverted, kicsit gyúrd át. Majd ujjnyi vastag, tenyérnyi darabokat szegass belőle. Kiolajozott tepsiben süsd ki. Nekem 150 fokon kb 20 perc alatt sül meg.
Isteni dolog.
A tetjére tehetsz még plusz fokhagymát, hagymát, pórét, oregánót, lenmagot, szezámmagot, paradicsomot. De magában is fonom. A családnak meg kínálj hozá tejfölt, sajtot esetleg kacsazsírt. (Közen csukd be a szemed, és ne végy levegőt, nehogy elcsábulj...:D)
Ez jól hangzik :)
Nekem mindig lelkifurdalásom van a sok sajt miatt. Körözöttet szoktam enni én is minden második fehérje napon. És tojást a másikon :)