Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 7, 5 éves kislányom köztünk alszik el este, majd átvisszük a helyére. Hogyan lehetne átszoktatni a helyére? fórum

7, 5 éves kislányom köztünk alszik el este, majd átvisszük a helyére. Hogyan lehetne átszoktatni a helyére? (tudásbázis kérdés)


14. amanda06 (válaszként erre: 1. - Brigy)
2013. jan. 19. 20:13
kérdezd meg a tesód ő tudja hogy kell (:
13. Bobesbobek (válaszként erre: 12. - Sötét_hercegnő)
2013. jan. 18. 15:17
Ne aludjon egy 7 éves tévére el!!!!!Már bocsi
2013. jan. 18. 15:02
Ennyi idősen még én is szüleim között aludtam el, aztán pár óra múlva anyukám felkeltett, és átment velem a szobámba. Olvasott mesét is, mert anélkül nem tudtam visszaaludni. Kb 8 éves koromig ment ez így, magamtól átszoktam, mert kaptam egy kis tévét. Azt lefekvéskor bekapcsoltam, ment a mese csatorna, és elaludtam rajta. A szüleim meg kikapcsolták, mikor már aludtam. Lehet, hogy neki is csak a társaság hiányzik, vagy a háttérzaj.
2013. jan. 18. 14:56
Én a 3 éves lányommal úgy oldottam meg, hogy odabújok hozzá és olvasok neki, közben elalszik :)
2013. jan. 18. 14:41

Szégyen, nem szégyen, de nagyon sokáig csak úgy tudtam nemrégiben elaludni, ha szólt a TV, duruzsolt valami, tudtam, hogy van mellettem valaki, vagy a plüssmacim!

Egyszerűen hiányzott, hogy legyen mellettem valaki...

A szüleimmel úgy oldottuk meg ezt a problémát, hogy kaptam egy katicabogarat, amit az OBIban lehet megvásárolni, vagy a neten is megrendelheted, azon az oldalon, amit levélben átküldtem neked.

Nagyon megnyugtat. Karácsonyra kaptam meg, azóta nincs semmi problémám az elalvással!

Szerintem megéri kipróbálni, ha alatta megnézed a kommenteket, mindenki mondta, hogy sikerült megoldani a problémákat...

Csak ajánlani tudom, mert TÉNYLEG NAGYON SOKAT SEGÍT! :)

Be lehet állítani, hogy egyféle szín legyen, hogy kétféle, és hogy háromféle, valamint azt, hogy a színek váltakozzanak. Másfél óra kb, amíg működik, utána kikapcsol.

Holdat, és csillagokat vetít ki a falra.

Szerintem ajánlatos ezt megnézni neki, mert nagyon megnyugtató!

2013. jan. 18. 14:41

A fiam velünk alszik ,4 éves,volt egy idő mikor magátol közölte,hogy ő most a saját ágyàban fog aludni,aztán pár hónap után visszatért,most tervezem hogy veszek neki egy szuper ágynemüt ami a vágya,hátha az segit!

Viszont azzal nagyon nem értek egyet ,hogy "hogy hozd olyan helyzetbe,hogy szégyenlje magát" ez milyen hülyeség nem fogom frusztrálni a saját gyerekem,akkor már inkább a mátol itt alszol és sir 3 napig es kész.

2013. jan. 18. 14:38
Tényleg csak pár nap őket még meglehet dumalni. Az a lenyeg ami lemaradt, én még azt szoktam kerdezni tőle miről szeretne álmodni. Alltalaban hableany és hercegno, na en erre szoktam mondani, hogy én is olyat fogok almodni megkeresem, de el ne bujjon, had talaljam meg. Reggel meg mond meg neki, hogy hol járt álmában mert nemtalaltam. Hidd el bevalik, csak ne engedj neki.
2013. jan. 18. 14:33
Az én lanyom 4 és fél éves ugyan igy voltunk. Karácsonyra kapott új ágyat ugy csinaltattuk neki és már előtte mondtam neki csak akkor fekudhet rajta ha a helyére megy, ő már nagy meg, ha megtudja az ovoneni, hogy velem alszik meg az apjaval kinevetik. Tedd le a helyére simogasd a hatat hátha úgy elalszik, vagy mesélj neki egy rövidet. Rám már ramszol, hogy nem-e unom a meselest. Kicsit hozd olyan helyzetbe, hogy szegyelje, h gy a te agyadban alszik. Ha iskolas mond neki az osztálytársai megtudjak mindenki őt neveti és mindig szekaljak majd. Nem egyszeru tudom, de mashogy nem f g menni. Főleg, ha régóta ez van. Vagy egyszerűen ne engedd oda. K sirja magát es megnyugszik. Ha megsajnalod nem szokik el. Pár nap alatt már magátol megy a helyére. Ha fél vegyél neki az ágya felé falra felragaszthato lampat. Nekünk is van, mert úgy alszik el.
6. Zsú1965 (válaszként erre: 2. - Milup2)
2013. jan. 18. 14:31

Esetleg aludj vele te egy darabig, aztán kis idő múlva már reggelre ne legyél ott, szokja megl hogy nélküled ébred, és lassan, fokozatosan meg fogja szokni. hog egyedül alszik el az agyában.


A fiammal kellett ezt végig csinálni, igaz, ő még nem volt akkor 6 éves.


Nektek lesz nagyon nehéz, de nem szabad feladni, mert egyre rosszabb lesz.

2013. jan. 18. 14:28
Mi lenne, ha egyikőtök - felváltva:)- altatná a szobájában, úgy, hogy beszélgettek egy rövidet a nap eseményeiről, esetleg meghallgathatna 1-1 mesét, amit sötétben, fejből mesélsz, vagy ha szeretsz énekelni, vannak humoros, kedves népdalok, gyerekdalok. Ezután rá kell venni, hogy fordulj be, aludj, itt vagyok addig, míg el nem alszol. Ez nem lesz könnyű, de hozzá kell szoknia neki is, nektek is. Lehet egy szolid fény a szobában.
2013. jan. 18. 14:27
huu már elég idős.sztem mond neki hogy ő már nagylány,külön szobában a helye,menj át vele fektesd le,takard be majd puszi,kicsit ottmaradsz,elköszönsz és kijössz.Ha átjön hogy nem akar egyedül aludni akkor visszakiséred,elköszönsz kijössz.Tudom nem város hogy okoskodjak,de kcisit hamarabb keleltt volna így egyre nehezebb lesz.
2013. jan. 18. 14:26
7,5 évesen már elég nagylány ahhoz hogy megértse...
2013. jan. 18. 14:25

A saját ágyába fektesd, maradj ott mellette esetleg míg elalszik, aztán menj át a ti szobátokba..

Egy idő után csak-csak megszokja, hogy a saját ágyában alszik el...

2013. jan. 18. 14:22
7, 5 éves kislányom köztünk alszik el este, majd átvisszük a helyére.Hogyan lehetne átszoktatni a helyére?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook