Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 éves gyerek hiszti fórum

5 éves gyerek hiszti (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
9. philippagregory (válaszként erre: 2. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 18:30
Azt gondolom h részben az önállósodás is gond, meg a mamáknál körülötte forog a világ. Itthon nyilván vannak szabályok.
8. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 6. - Ikebana3)
2017. szept. 2. 18:07
A gyerek nem kerte, hogy ejjel-nappal dolgozzanak erte.
7. Ikebana3 (válaszként erre: 2. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 18:07
Teljesen egyetértek! :)
6. Ikebana3 (válaszként erre: 1. - Philippagregory)
2017. szept. 2. 18:05

A gyerek ütött meg? Pirosra vertem volna a kezét, közben magyarázva, hogy azt aki a sz.ros fenekedet törölgette és aki éjjel-nappal érted dolgozik, azt meg ne merd még egyszer ütni!

Na ez nálam kiütötte a biztosítékot. Nem vagyok hatalom vagy tekintélymániás és nem követelek abszurd dolgokat, hiszen mindent meglehet beszélni szép szóval, de egy 5 éves már nagyon is tudja mit csinál. Szóval ha nem neveled meg a gyereked, komoly gondjaid lehetnek még. (két felnőtt, jól nevelt gyerekem van és 40 év ped.-i tapasztalatom ami alapján mondom ezt)

5. Böce (válaszként erre: 4. - Böce)
2017. szept. 2. 18:01

Hozd mindenképpen a tudomására, hogy csak értelmes beszéddel érhet el bármit is.

Ha hagyod, hogy uralkodjon rajtad, akkor ő fog irányítani, az meg ugye nem lehet.

4. Böce (válaszként erre: 1. - Philippagregory)
2017. szept. 2. 17:59

Öt évesen már azért nagyok a hisztihez, illetve okosabbak, értelmesebbek. Szóval ez valami miatt direkt van, úgyhogy a legjobb, ha elbeszélgetsz vele.

Kérd meg, hogy mondja el, mi a baja. Akár el is bábozhatjátok az egészet, kedvenc plüssökkel, akkor könnyebben megnyílhat.

Viszont az, hogy megüt, ne tűrd el és ezt határozottan mondd is meg neki. Tudnia kell, hol vannak a határok és azt is, hogy az ütés nem elintézési mód, azzal nem ér el semmit.

2017. szept. 2. 17:35
hát a nagymamák bizony többet megengednek mint otthon ,és hiányzanak neki a nagyinál megszokott dolgok,beszéld meg a nagyival miket csináltak még ott volt,hátha kiderül mi okozza a hisztit. ui:egy nagyi
2. csikil4ny (válaszként erre: 1. - Philippagregory)
2017. szept. 2. 16:53

Szia!

Nekem is ötévesem van. Én azt tapasztalom, hogy egyre jobban akar önállósodni, így akaratosabb.

Nagyon jól működnek a szabályok, amelyeket következetesen be kell tartani. Ne engedd, hogy megüssön, ha mégis megüt mindig ugyanaz legyen érte a büntetés. Most kell megszoknia, hogy mit szabad és mit nem.

Vissza kell szoknotok a saját szabályrendszeretekhez, nagymamánál valószínű, hogy más szabályok voltak, szabadabb volt az élet.

Nem lehet, hogy unatkozik?

2017. szept. 2. 16:44
Sziasztok ! Eddig azt hittem, hogy 5 éves gyerekek már lenyugszanak és sokkal ritkább a hiszti mint korábban. Szinte egész nap megy a nyafogás, most hogy nyáron sokat dolgoztunk kislányom meg nagymamazott elég durva hisztiket produkál amióta itthon van és múltkor meg is ütött. Tapasztalatok? Köszönöm
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook