5 éves gyerek hiszti (beszélgetés)
A gyerek ütött meg? Pirosra vertem volna a kezét, közben magyarázva, hogy azt aki a sz.ros fenekedet törölgette és aki éjjel-nappal érted dolgozik, azt meg ne merd még egyszer ütni!
Na ez nálam kiütötte a biztosítékot. Nem vagyok hatalom vagy tekintélymániás és nem követelek abszurd dolgokat, hiszen mindent meglehet beszélni szép szóval, de egy 5 éves már nagyon is tudja mit csinál. Szóval ha nem neveled meg a gyereked, komoly gondjaid lehetnek még. (két felnőtt, jól nevelt gyerekem van és 40 év ped.-i tapasztalatom ami alapján mondom ezt)
Hozd mindenképpen a tudomására, hogy csak értelmes beszéddel érhet el bármit is.
Ha hagyod, hogy uralkodjon rajtad, akkor ő fog irányítani, az meg ugye nem lehet.
Öt évesen már azért nagyok a hisztihez, illetve okosabbak, értelmesebbek. Szóval ez valami miatt direkt van, úgyhogy a legjobb, ha elbeszélgetsz vele.
Kérd meg, hogy mondja el, mi a baja. Akár el is bábozhatjátok az egészet, kedvenc plüssökkel, akkor könnyebben megnyílhat.
Viszont az, hogy megüt, ne tűrd el és ezt határozottan mondd is meg neki. Tudnia kell, hol vannak a határok és azt is, hogy az ütés nem elintézési mód, azzal nem ér el semmit.
Szia!
Nekem is ötévesem van. Én azt tapasztalom, hogy egyre jobban akar önállósodni, így akaratosabb.
Nagyon jól működnek a szabályok, amelyeket következetesen be kell tartani. Ne engedd, hogy megüssön, ha mégis megüt mindig ugyanaz legyen érte a büntetés. Most kell megszoknia, hogy mit szabad és mit nem.
Vissza kell szoknotok a saját szabályrendszeretekhez, nagymamánál valószínű, hogy más szabályok voltak, szabadabb volt az élet.
Nem lehet, hogy unatkozik?
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?
- Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak?
- Más gyereke is hisztizik, ha nem értitek meg, amit mutogatni akar?
- Mit tegyek? 2 éves gyerekem erős hisztikbe kezdett, amit nem tudok kezelni.
- Miért ilyen hisztis egy másfél éves gyerek?