Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 40 felett anyának lenni fórum

40 felett anyának lenni (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 40 felett anyának lenni

1 2 3
2012. aug. 24. 16:31

Gratulálok a babához... engem az érdekelne, hogy (jó-jó, szülni lehet 40 felett, az orvostudomány elég fejlett stb.), de hogyan bírod fizikailag, lelkileg? Éjszakázni, totyogós után rohangálni, hányást takarítani is hasonló, mint huszonévesen?

A lányom osztályában az "idősen" szült anyukák utólag bevallották, hogy nekik bizony már sok a sulira felkészítés, edzésre stb. hordása a gyereknek a kiskamaszkori és később a kemény kamaszkori problémákat sokkal nehezebben kezelik (vagy nem is tudják kezelni), mint az első gyereknél.

Erről az oldaláról nem írnál valamit?

21. jak27
2012. aug. 24. 16:08

Mikor elkezdtem olvasni a cikket, örültem. Úgy tervezem, ha valaha lesz második babánk, nem ma lesz, és valószínű én is 40 körül leszek. De ami utána jött, azt kicsit furcsálltam. Azt nem értem, hogy azért, mert ikrek, és nem szívódott fel az egyik, attól miért kellett elvetetni??? Rendben, hogy a korod miatt nagyobb lett volna az esély sérült babák születésére, de ez 1 gyereknél is ugyanúgy fennállt, nem???

Erről eszembe jut egy kislány, akinek az anyukájának a dokik azt mondták, vetesse el, mert életre alkalmatlan lesz, nem hallgatott rájuk, és a kiscsaj csodaszámba megy, még az orvosok is csak hüledeznek, mert teljesen rendben van, itt egy videó róla:

[link]

Nekem a helyedben lenne egy kis bűntudatom, és biztos nem tudnék ilyen ridegen írni felszívódásról, abortuszról, mintha ők nem életek lettek volna, csak valami rosszul sikerült melléktermékek csak azért, mert többen voltak. És nem ítélkezem, de nekem azért furcsa volt ezeket olvasni. Nem vagyunk egyformák az biztos...

2012. aug. 24. 14:31
Komolyan képes voltál elvetetni két gyereket csak azért mert ikrek???Hát gratulálok!
2012. aug. 24. 14:19
Szép kislányod van...lehet az ikrek is szépek lettek voltak......én is vártam ikreket, cukorbetegen, alig 47 kilós kicsajként, de eszembe sem jutott elvetetni...
18. mézgapaula (válaszként erre: 17. - 5674644b5d)
2012. aug. 24. 13:25

Most én is nagyot csalódtam:-(((

Másfelől az írásból nekem az jön le, hogy lazán szülhetünk 40 felett is mindenféle probléma nélkül (miért is ne? ezt én sem gondolom másképp). Viszont akinek ilyen korban még azért nincs gyereke, mert évek óta kitartóan próbálkozik, kezelteti magát, diétázik stb. (és mit meg nem adna akár egy veszélyeztetett, végig fekvős terhességért ikrekkel!), az szerintem nem fog tiszta szívből gratulálni neked.

2012. aug. 24. 13:14
Most jól olvasom, hogy azok az ikrek minden fajta szűrés eredménye nélkül, egy fajta statisztikát alapul véve lettek elvetetve??? Fogok kapni ezért a fejemre, de ez így nekem nem fog a megható és szép cikkek közé sorolódni. Sajnálom!
2012. aug. 24. 12:52

Először is:tündéri a kislányod,gyönyörű formás baba :)

A cikk jó,bár én fiatalon lettem anya 24 évesen.Nálunk a családban elég korán klimaxolnak a nők,anyukám már 40 évesen,tehát én nem merném,nem mertem volna az első gyermekemet ilyen későn beválalni,hátha már a szervezetem nem lenne képes rá...de 35-ig szívesen szülnék még.

Az nekem sem tetszett,hogy elvetetted az ikreket.Nem vagyok elvakult abortusz ellenes,de szerintem egy felesleges félelem miatt,tetted amit tetted.Sajnálom,szerintem nem kellett volna...

2012. aug. 24. 12:41

Azt javasolnám, aki ilyen idős korban (vagy bármikor) babát tervez, annak nem árt egy átfogó méregtelenítés (és nem csak az anyának) a babavállalás előtt. Még sem mindegy, hogy milyen minőségű sejtekből és milyen környezetben növekszik 9 hónapon kersztül a baba.

Tiszta szervezetben nagyobb a valószínűsége a fogantatásnak is. :)

14. VendrinerPiroska (válaszként erre: 13. - Juditkecskemet)
2012. aug. 24. 11:36

Gondolom a koraszülés kockázata miatt, ami magasabb ikreknél és lényegesen magasabb 40 felett. Dina, ahogy írta, beteg gyerekekkel dolgozik és gondolom, szerette volna elkerülni, hogy az ő babáinak gondja legyen.

Különben kösz a cikket. Tele van pozitív energiákkal, bátorítással a sorstársak számára.

2012. aug. 24. 11:30

Írtad, hogy nem kell ítélkezni. Nem is szándékozom. Viszont azt fel nem foghatom, hogy az ikreket miért nem tartottad meg, mikor babát szerettetek volna.

Mint ahogy már más is írta, vannak szűrések, vizsgálatok stb. meg lehet állapítani korán, hogy egészséges-e a baba (babák).

Bocsánat de nekem rossz volt olvasni ezt a cikket.

12. Shila
2012. aug. 24. 11:16

Szia/ sziasztok,

Jo cikk, csak ismetelni tudom a tobbieket, nekem is erot adott!

Bar en 31 vagyok, de meg nem tervezzuk par evig a babat. Akkor a 35 koruli ev talan valoban nincs is olyan keson?

Eddig aggodtam...

2012. aug. 24. 10:48

Egyre gyönyörűbb a kis Nadia:-)))

Tetszik a cikk, szívemből szóltál, hiszen mint tudod én is 41 évesen szültem drága Biuskámat:-)))

2012. aug. 24. 10:31

Gratlálok! :)

Én is 38 múltam, most szeretnék teherbe esni, első baba lenne. Jó olvasni ilyen történeteket, hogy nem lehetetlen, nem kell még temetni magunkat :)

2012. aug. 24. 10:15
De gyönyörű formás kisbaba! Imádom az ilyen kis húsgombócokat. :-D Gratulálok! :-)
8. labnemarika (válaszként erre: 1. - Dina68)
2012. aug. 24. 10:09
Szívből gratulálok.4 egészséges nagy gyerekem van,20 év után váltam.Most van 1 új ,csodás kapcsolatom.A páromnak nincs gyermeke,ezért szeretnénk közöset.Hónapok óta próbálkozunk,hiába.Orvosilag nincs akadálya.A történeted erőt adott.Bízok,talán sikerül.Nektek meg a lehető legjobbakat.
7. Derya (válaszként erre: 1. - Dina68)
2012. aug. 24. 10:08

Dina, az ikreknél lehet korion biopsziát végezni, ugyanúgy, mint az egyes terhességnél.

Amikor én voltam, akkor is volt egy ikres kismama.

Tehát ugyanannyi az esélye, hogy egészséges legyen a baba.

Jó lett a cikk. :-)

2012. aug. 24. 09:53

Sziasztok.

Gratulálok a babákhoz.

41 éves voltam júliusban,van egy 18 éves fiam.Szeretnék egy kisbabát.A férjem nem igazán akarja.Kértem,legalább az esélyt adja meg nekem,nem tudok így élni,hogy meg sem próbálom.

Majd a sors eldönti,legyen -e még babám.

Október,novemberben szeretnék teherbe esni.

Kényes téma ez,valahogy csak nézem a férjemet,és haragszom rá,hogy miért nem érti meg,mennyire fontos ez nekem.

2012. aug. 24. 09:48

Gratulálok az egészséges babátokhoz! :)

Ismerős történet, nekem is világ életemben problémám volt a menstruációmmal.

35-36 éves voltam, mikor elhatároztuk, babát szeretnénk a (akkor még) párommal.

Csak sajnos a menstuációm eléggé össze-vissza jött meg. Leginkább nem jött meg. :(

Ajánlották nekem a Prime Again kapszulát a Sunrider-től.

Teljesen helyrehozta a ciklusomat. 90 napos kihagyás után megjött a menstruációm, és a következő peteéréskor meg is fogant a kisfiam. :)

És szerencsére nem kellett semmiféle gyógyszert szednem, feleslegesen kínozni a szervezetemet hormonokkal.

Szerintem a doktornőm el sem hitte az egészet, vagy kisebb csodának tartotta))

2012. aug. 24. 09:47
Én is hálásan köszönöm az infókat!
2012. aug. 24. 09:33

Gratulálok a babához! :)

Szép történet, talán azért is tetszik ennyire, mert én is elmúltam 35 és még kilátásban sincs, hogy gyereket vállaljak. Szóval ha minden úgy megy, ahogy elképzeltem, akkor is leszek majd 40, mire anya lehetek. Ha úgy megy...

Számomra a történeted bíztató, és megnyugtató!

Segítettél abban is, hogy beleírtad a történetedbe a barátcserjét, mint gyógynövényt, ami segít a ciklus rendezésében. Most épp ezzel vannak problémáim, és kapásból gyógyszerre ítéltek... mellékhatások vannak bőven.

Sok örömöt kívánok a kicsihez, és szép, zavartalan anyaságot!

2012. aug. 24. 09:14
Gratulalok :-)
2012. aug. 24. 09:08
Nem lehetetlen. Régóta szerettem volna a történetemet megosztani 40-en felüli babavárókkal. A kor nem számít, 40 felett is lehet egy nő anya. Sokan vannak, akik új társnak szülnének babát, de már van vagy vannak gyermekeik, sokan vannak, akik még nem anyukák, csak későn találtak rá a nagy "Ő"-re, vagy eddig még nem akartak anyák lenni, vagy régóta szeretnének, csak nem jött össze. Nekik szánom a történetem.

Ugrás a teljes írásra: 40 felett anyának lenni
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook