2+5+2 Léböjt (beszélgetés)
Helló Mindenkinek!
Gyakorlott böjtölő vagyok,szívesen segítek,ha szeretnétek.Az 1 napos "böjtöt" nem nevezném böjtnek,inkább tehermentesítő napnak.
A léböjtnél a legfontosabb a bélszakasz teljes kiürítése,a sok folyadék fogyasztása(akár 3-4 liter is naponta),víz és gyógyteák formájában.
A 2-3. nap általában a fordulópont,bár mindenki másként éli meg,azután már sokkal könnyebb.Nem árt mozogni sem,mindenkinek saját lehetőségei szerint.
Üdv Mindenki!
Eljött a kedd, mostantól ráérek magammal foglalkozni, úgyhogy elkezdem szépen a böjtölést.
Ma felvezetőnapot tartottam, ami annyit jelent, hogy semmi állati eredetűt nem ettem, kivéve reggelire egy kis túrót.... egy hét múlva, mire befejezem a kúrát, már nem lett volna jó, és meg is kívántam.
Ezen kívül sok vizet ittam, friss és aszalt gyümölcsöt ebédre pedig lecsót . Nagyon jól esett.
Közben bevásároltam több kiló narancsot, citromot, és grapefruitot. Ásványvizet, és salaktalanító, ill. májvédő-detoxikáló teakeveréket.
Az eladó azt mondta, hogy nagyon éhes leszek...remélem nem. Mindenhol azt hallani, hogy a jól végzett böjt alatt nem éhezik az ember.
majd kiderül.
Holnap reggel keserűsóval nyitok.
Még mindig nem döntöttem el, hogy mennyi sót tegyek a vízbe.
- ha töményebb az oldat, a hatás később jön
- ha kevésbé tömény, akkor 2 óra múlva
Nálam is így van,viszont ha nem megy, akkor nem erőltetem.
De nem is érzem rosszúl magam miatta,mindennnek eljön az ideje,csak türelmesen ki kell várni.
Amíg nem tudod rávenni magad,addig nincs is rá szükséged.Figyelj magadra és az megmondja mikor tedd meg.
Csak így működik,erőszakkal nem.
A hosszabb több napos böjtök azok ,kb havonta egyszer vannak.
De egy naposakat szinte mindig csinálok(kivétel nyár),szinte minden héten.
Böjt időszakaim vannak,pl nyáron abszolút nem megy.
Ősszel kezdődik,akkor sokszor több napot is akár.
Januárban szeretnék 10 naposat csinálni megint.
Most épp már az 5 .napomat kezdtem déltől.Ameddig jól esik csinálom.
4 napos volt a terv,de úgy tűnik hosszabb lesz.
Egy nap!Én avval kezdtem.
Déltől délig,az 24 óra....vagy vacsitól,vacsoráig....Ezt bárki ,akár minden héten beiktathatja.
lehet, hogy nekem sem ártena egy rövidebb léböjt...csak annyira nem vagyok elszánt és erős...:'o(
mi az a legrövidebb időszak, ameddig érdemes csinálni?
Na ez látod eszembe sem jutott,hogy esetleg böjt alatt lehetne inni....pedig jónak tűnik.
Ma vagyok a negyedik apon túl,eddig terveztem,de egyáltalán nem vagyok éhes.Úgyhogy folytatom.
Ha reggel issza az ember ,akkor egy kis kávés kanálnyi,2 dl vízben?
Az is megcsináltam egyszer.Nagyon jól kipucolja az embert!
Keresd meg itt a hoxán van egy kúra,nagyon jó volt szerintem,ott mindent leírnak,hogyan csináld.
Májméregtelenítő kúra vagy valami ilyesmi volt a címe.
Köszi. nem vagyok az a könnyen feladós fajta.
csak az első napoktól vagyok megrémülve kicsit. a keserűsó jó megoldás? mi a helyes arány? mikor működik a legjobban, vagy az mindig működik?
Gyümölcslékkel jónak tűnik.Remélem sikerül majd.
Ha írsz és kérdésed lenne,akkor szívesen válaszolok.
Elég gyakorlott vagyok már böjt terén.
Viszont ha rosszúl éreznéd magad,akkor hagyd abba.
:-) nem is vártam ilyen gyors reakciót
hát .... az első két napban csak növényi alapú dolgokat enni, egyre több folyadékkal, aztán a böjtnapokon keserűsó reggelire majd tea, víz frissen facsart szűrt gyümölcslé( főleg narancs)
nagyjából ennyi
ma már a negyedik böjtnapomat tartom.Nincs kitűzve a vége.Addig ,amig meg nem éhezem,csinálom.
Mivel fogsz böjtölni?Ha először csinálod,akkor elég keménynek tűnik.
Szevasztok!
Jövö héten, kedden (2007. szeptember 25) léböjtkúrát kezdek.
2 bevezetőnap, 5 böjtnap, 2 felépítőnap.
Ez lesz a legelső alkalom, szivesen megosztanám veletek élményeimet, ha érdekel valakit.
Örülnék, ha többen csatlakoznátok hozzám, hogy bátoríthassuk egymást.
Sil