Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 21 hónaposan nyaralni a nagymamánál? fórum

21 hónaposan nyaralni a nagymamánál? (beszélgetős fórum)


2010. aug. 12. 16:05

Ha fiatal a nagymama és vállalja a gyereket, miért ne? Persze csak kb. pár napos nyaralásra gondolok.

Szerintem nálunk is volt az unokám ilyen korában pár napra, elhozták. Hiszen a fiataloknak nem volt idejük, akkor tanultak (szakvizsgák), kire bízzák?

28. Basset (válaszként erre: 27. - Sznilla)
2010. júl. 1. 19:58
szerintem jól viselte, nem volt vele probléma. találkozásunk után az első fél órában nagyon félénk volt, de utána csüggött rajtam. nem vettem észre, hogy neheztelt volna rám. mondjuk, utána hazavittük a hugit (pár napig még kórházban volt), én vele voltam, a férjem meg a kicsivel, így jobban összenőttek ők ketten - de mondom, nincs semmi gáz vagy furcsaság emiatt.
27. sznilla (válaszként erre: 26. - Basset)
2010. júl. 1. 06:15

Ja, a kényszerhelyzet természetesen más szögből tünteti fel a dolgokat.... Sajnálom.

És Ő hogyan vészelte át nélküled?

26. Basset (válaszként erre: 25. - Sznilla)
2010. jún. 27. 14:30
Úgy, hogy a másik gyerekre koncentráltam, akivel terhesen feküdtem a kórházban. Azt hittem, nem veszem nagyon a szívemre, hogy nincs velem a nagyobb, de amikor apa hozta róla a videókat és végigbőgtem mindet, akkor rájöttem, hogy hiányzik... :D
25. sznilla (válaszként erre: 24. - Basset)
2010. jún. 27. 10:35
És Te hogy bírtad???? Számomra elképzelhetetlen, hogy akár csak egy hétig ne lássam. Olyan volt már, hogy 2 napig nem láttam, akkor Apa vigyázott rá (konzultáción vagy vizsgán voltam), és majd' megőrültem attól, hogy nem láttam. Ha már nagyobb, iskolás, akkor biztosan másképp lesz... táborozás stb. De most... Még nekem sem mindig egyszerű rájönni, mi a baja, nyűgje, pedig ha valaki, én ismerem a "kommunikációját". Persze a mama is megtanulná előbb-utóbb, és persze kialakulna egy napirend... Nem tudom. Abban is van ráció, amit Te mondasz.... de olyan kicsi még....
24. Basset (válaszként erre: 1. - Sznilla)
2010. jún. 27. 08:57

Szia!


Az én fiam még nem volt 2 éves, amikor másfél hónapot a mamánál töltött, ráadásul úgy, hogy engem abszolút nem látott, a férjemet meg hetente úgy, hogy mindig jött, aztán elment, aztán jött és elment... Semmi probléma nem volt ebből...

Mamánál is volt napirendje, nyilván kicsit más, mint otthon.

Nálunk 200 km-re lakik mama és kb. havonta találkoztak, vagy volt, hogy ritkábban...

Nagy áldás egy nagyi, aki hajlandó és képes vigyázni a lurkó(k)ra... Mi emiatt költözködünk most... Szerintem "használd ki", míg teheted! A gyereknek semmi baja nem lesz tőle... :)

23. Alexa77 (válaszként erre: 22. - Sznilla)
2010. jún. 26. 19:14
Köszönöm. :-))
22. sznilla (válaszként erre: 20. - Alexa77)
2010. jún. 26. 18:37
Hát akkor, zökkenőmentes szülést, és jó egészséget :)
2010. jún. 26. 18:32
Szerintem lassan kellene hozzászoktatni. Én anyu húgánál szoktam hagyni a 2 hónapos lányomat néha néha hétfőnként. Elösszőr 4 hetes volt és 3-4 órára. Most már a leendő keresztanyjával és anyu húgával is elvan egész nap.
20. Alexa77 (válaszként erre: 17. - Sznilla)
2010. jún. 26. 18:30

Megértelek. :-) Én ugyan itthon vagyok, de a páromnak a munkája rengeteg utazással jár, sokszor megy el napokra, egész hetekre... Olyankor nekünk se kellemes, de a kicsit is megviseli. Régebben kifejezetten meg is haragudott ezért az apjára, nem állt vele szóba, amikor hazajött. Azóta megszokta, de nem élvezi kicsit sem.

Mi úgy csináltuk a welness hétvégénket, hogy anyuék is jöttek velünk. Ez azért volt jó, mert minden nap lehettünk órákat kettesben, ugyanakkor ott voltunk, ha a lányunknak szüksége volt ránk. Bevált a dolog, legközelebb is hasonlóan csináljuk szerintem. :-)

Ha meg hosszabb időre megyünk, mondjuk egy hétre vagy tovább, akkor meg úgyis tudunk eleget kettesben lenni, arra gondoltunk, hogy esetleg kiveszünk egy apartmannt mondjuk a Balcsinál, ott nyugiban lehetünk és hát az a gyerek alszik még délután is, este is lerakjuk... Szóval valahogy így.

Nekünk most fog születni a második (napokon belül, remélem), de aug. végén már elmegyünk a kettővel valahová, az a terv. :-)

2010. jún. 26. 18:21
Köszönöm mindenkinek a gyors választ, illetve vélemény-nyilvánítást :) Látom, azért mégsem olyan egyszerűen eldönthető kérdés ez. Nagy dilemma, és "meglepő" módon, két táborra is szakadhatnánk :)
18. sznilla (válaszként erre: 17. - Sznilla)
2010. jún. 26. 18:20
Egy napot, esetleg egy éjszakát. Attól még nem készülnénk ki (aggodalom), talán Bulcsú sem.
17. sznilla (válaszként erre: 3. - Alexa77)
2010. jún. 26. 18:18

Valaki, aki úgy gondolkodik, mint én :)

Igen, voltunk már együtt nyaralni, mindenhová együtt megyünk. De nemrég mentem vissza dolgozni, váltjuk egymást a párommal, így csak este találkoznánk, ha nem aludnék el olyan gyakran. Van, hogy három nap múlva jut eszembe, hogy mondani akartam neki valamit :) Minden rendben közöttünk, de annyira kellene már, hogy kettesben legyünk, csak 1 napot :)

16. cony4 (válaszként erre: 11. - Sznilla)
2010. jún. 26. 18:15
Igen neked is igazad van.Sok érv szól amellett, hogy még korai.Meggondolandó.Egy ekkora gyerek után mindig menni kell nincs mese.
15. sznilla (válaszként erre: 2. - D89d9f2f77)
2010. jún. 26. 18:15
Igen, párom is mondta, hogy talán voltak kisebb korban is nagyinál, ám ők pár háznyira laktak... Ha egy városban laknánk, talán más lenne a véleményem is...
14. sznilla (válaszként erre: 12. - Doresz88)
2010. jún. 26. 18:13

Többször próbáltuk már. Úgy is, hogy ott voltunk nála. 1-2 órát elvan. De amikor ebéd utáni alvás következett, és esetleg el is aludt a gyerek, ébredés után természetesen keresett...

Ő most annyira ragaszkodik hozzánk. Ez biztosan nem végleges, csak most van egy ilyen korszaka.

13. sznilla (válaszként erre: 10. - 5e76004fb5)
2010. jún. 26. 18:11
Már féig meg is válaszoltam... sajnos sok pro és kontra van :) Ha könyebben mozogna, fiatalosabb lenne (mint pl. az én anyám), akkor nyugodtabb is lennék. De a gyereknek mozgásra van szüksége, sokat megyünk le, főleg motorral...
12. doresz88 (válaszként erre: 8. - Sznilla)
2010. jún. 26. 18:09

Hát próbáljátok ki azt, hogy elmentek a mamihoz, elmentek kettesbe sétálni egy-két órára. Akkor kiderül hogy mennyire keres a gyerkőc így hogy "idegen" helyen van. Meg szerintem azt is kipróbálhatjátok utána, hogy egy éjszakára hagyod ott!

Ha a kicsi jól érzi magát, nyugodtan vidd el!

Nem aranyszabály, hogy Neked is akkor kell vinni a gyereket, mikor a mama vitte.

11. sznilla (válaszként erre: 6. - Cony4)
2010. jún. 26. 18:08
Na igen, 3-4 éves korában már én is elgondolkodnék 1-2 napon.... de még csak 21 hónapos! Nem tudja azt mondani, amit a lányod... Egy-két szót mond csak, a legtöbbször persze az apa és az anya hangzik el - mikor, ki nincs ott a közelben... Anyósom kertes házban lakik, így kint lehetne a gyerkőc. Ám "ismeretlen" környezetben, nélkülünk. A rácsos ágyban már nem marad meg, vagyis anyósom mellett kellene aludnia. Aki azonban rettenetesen horkol. (Párommal kapcsolatban tudom, hogy Bulcsú nem tud ettől nyugodtan aludni). Ha anyós jönne hozzánk, tudna aludni a saját kiságyában, saját környezetében, ám panelban lakunk, naponta min. kétszer le kell menni motorozni, anyósom viszont nehezen mozog stb...
10. 5e76004fb5 (válaszként erre: 8. - Sznilla)
2010. jún. 26. 18:05

Mit tud a mama másabb környezetet nyújtani?

Falun lalik és sok állat van csirke, nyuszi? vagy kertes háza van?

2010. jún. 26. 18:03

Szerintem a kettő között van az igazság.

A babát csak kölcsön kapjuk és ha kirepül ott maradunk egymásnak. Ez a "rövid" idő alatt is ápolni kell a párom és köztem lévő kapcsolatot. Én a mai fejemmel hagynám, hogy a mama is legyen a gyerekkel és megismerje az unoikáját.

a gyerekek nagyon okosak. Anna lányom percre pontosan követte a napirendet. ha ebdidő volt már ott ült az asztalnál és egy 1/4 óra múlva már aludt is, ha csúsztam belealudt az ebédbe. A mamára ráhagytam, mert tanultam és "használati útmutatót " mellékeltem hozzá. jó jó legyintett, hiszen ő is felnevelt két gyereket. Amikor nem követe a napirendet és felborult a gyerek alvási ideje. ő kinlódott vele.

két nap és belátta, hogy legközelebb igyekszik. szerintem egy vagy két éjszak a nem a világ mindenkinek jól esik egy kis pihenés. nehéz úgy bármit is megbeszélni, hogy nem tudunk igazán figyelni.

Jó pihenést!

8. sznilla (válaszként erre: 4. - Doresz88)
2010. jún. 26. 18:01
Igen, egyszer ősszel voltunk egy éjszakára wellness-elni párommal, és akkor megkértük nagymamát, hogy jöjjön hozzánk, így éreztük jónak. Szóval, azzal nincs bajom, hogy Ő jön ide, mert legalább a megszokott helyen van a kicsi. De a mama azt akarja mindenáron, hogy mi vigyük oda, több napra. Ám ha Ő nem vitte máshová a gyermekeit ennyi időre máshová, akkor kérdem én, mi miért tennénk?
2010. jún. 26. 17:59
Jaj, én is mit meg nem adnék egy ilyen nagymamáért. én még fél órára sem tudom ott hagyni. Szerintem nyugodtan hagyd ott, aztán majd meglátják, hogy a kicsi hogy viseli..:-)
2010. jún. 26. 17:58
Szoktatás, na és persze gyerekfüggő a kérdés.Ha a te fiad elvan akár több napig is, akkor miért ne????????Semmi lelki traumát nem fog okozni ha nem lát titeket pár napig.De ha hiányoztok neki és sír, akkor hiába menni kell érte és kész.Lehet pár napig nem lesz gond, aztán előjön a honvágy.Meglátjátok.Lányom tavaly 3 éves volt 4 napot bírt ki a nagyinál, aztán azt mondta hogy ha nem jön érte apa, akkor gyalog fog hazaindulni.Hát a párom elindult és hazahozta.Azért ennek is örültam, mert jól érezte magát a gyerek, és a mama is kiunokázhatta magát.
5. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - Sznilla)
2010. jún. 26. 17:57
Imádnék egy ilyen nagyit:))
2010. jún. 26. 17:55

Az én fiam most lesz egy éves, de van hogy leviszem anyámhoz szombaton du. és vasárnap du. megyek érte. Mi is ketten maradunk, meg a gyerek a mamánál is van. És jól elvan náluk is. De pl jún. elején voltunk nyaralni 4 napra, és akkor is elvolt, igaz akkor húgom vigyázott rá, mert anyu dolgozik hétköznap.

Ő is hétvégenként találkozik velük pár órát egyébként. Ezt most kezdtem el nála, hogy ha kell ott tudjam hagyni náluk, és ugyan nem 40-re, de 20 km-re bizos.

És Ti is elutaztok valahova? Mert ha igen, lehet jobb lenne a gyerkőcnek, ha a mama megy hozzátok pár napra...

3. Alexa77 (válaszként erre: 1. - Sznilla)
2010. jún. 26. 17:53
Szia! A lányom 23 hós lesz lassan, imádja anyukámat, gyakran találkoznak, egy városban lakunk, de alig néhányszor és maximum 2-3 órára hagytam nála úgy, hogy én máshol voltam. Én nagyon korainak érzem, hogy ilyen kicsi gyereket hosszabb időre a nagymamához lepasszoljanak. Persze mindenki másként gondolkodik a témában, de én nem hagyom sehol a kicsit. Ráadásul nekem nem nyaralás nélküle lenni - szerencsére a párom se bánja, hogy velünk jön a baba, hiszen mi így tartozunk immáron össze. :-))
2010. jún. 26. 17:50
Én már hagytam a fiam anyukámnál igaz csak napközbe és csak pár háznyira lakunk egymástól.Hát 1 hétre biztos hogy nem adnám.Szerintem 1 éjszaka nem jelenthet olyan nagy változást neki.
2010. jún. 26. 17:45
Fiam 21 hónapos. Természetesen jó lenne egy vagy max. két napot kettesben tölteni a párommal, akkor a nagymama vigyázna rá. Ám Ő most azt vette a fejébe, hogy akár egy hétre hagyjuk ott nála. Én ezt korainak tartom, egyszer maradt itt nálunk anyósom éjszakára is, egyébként csak hétvégenként találkoznak a fiammal pár órát. Akkor elvannak együtt, de mindig ott kell lenni apának vagy anyának is, különben keres, jön utánunk. Tudom, hogy másfél éves kor körül van egy ún. második szeparációs félelmi korszak, szerintem ebben még "benne" van. Ráadásul anyósom tőlünk 40 km-re lakik, elég nehezen mozog. Én azonnal rávágtam, hogy felejtse el, és megkérdeztem, Ő mikor hagyta ott az Ő gyermekeit valakinél több napra. Hát, már óvodások (majdnem iskolások) voltak. Bulcsú egyébként is (mint a többi kisgyermek) ragaszkodik a kialakult napirendhez, amitől persze erőszakkal el lehet térni, hozzá is szokna máshoz, de ennyi idősen azért neki első és legfontosabb szerintem a biztonság. Amit a megszokott környezete és napirendje jelent. Vagy bután gondolkodom? Hallottam olyanról, hogy már korábban is napokat volt a kicsike a nagyinál, és olyat is, aki hozzám hasonlóan gondolkodik, és vár még egy-két évet. Mi a véleményetek??? Köszi :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook