Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 21 hónapos fiam nem hajlandó darabos ételt enni ebédre. Ötletek? fórum

21 hónapos fiam nem hajlandó darabos ételt enni ebédre. Ötletek? (beszélgetős fórum)


27. vidámanyuka (válaszként erre: 26. - Bobica81)
2012. ápr. 30. 14:26

Szia!

Szerintem ne csinálj ebből ekkora ügyet!

Sok gyerek később eszi csak meg darabosan az ebédet.Egyébként teljesen simára turmixolod?

Ha tud rágni,mert a kenyeret stb megeszi akkor adj neki időt!

26. bobica81 (válaszként erre: 25. - Mosoly30)
2011. febr. 3. 13:05
Szia! Hát tegnap egy falat főtt étel sem ment le a torkán.... Este 7-kor benyomott 4 virslit, fürdés után meg a tápszerét. Reggelire evett rendesen kenyeret, ma ebédre zöldbabfőzeléket csináltam, azt nagy szereti (pépesítve). Ment is mutatni, hogy hol találom a botmixert, mert neki ez így nem jó.... Aztán csak evett pár falatot, de szerintem egybe nyelte le a zöldbabot. Utána meg leszürcsölte a levét a kanálról, a darabot meg ott hagyta. Így most ment aludni, kiváncsi vagyok mi lesz, ha felkel. De ma legalább már evett valamit ebédre. Nyilván egy kismadár adagját, de több, mint tegnap. És ez már jó. :) Igen, dicsértem, megígértem neki, hogy leveszem a polcról a kerámia sünit, amire állandóan fáj a szíve, ha eszik közbe szépen. evett is vagy 10 falatot.... A levét ette volna tovább is, de nem hagytam, vagy darabbal, vagy sehogy. Pedig ez a főzelék az egyik kedvence. A végső jutalmas dolgot kipróbálom ha felkelt. :) Jaj remélem sikerül! Annyira jó lenne, de most legalább érzem, hogy van erőm végig csinálni, és előttem van a példád, hogy hosszú úton, de neked is sikerült.
2011. febr. 2. 22:16
Még valami eszembe jutott, soha nem árt egy kis biztatás. Ő már nem olyan kicsi sok mindent meg lehet vele beszélni. Először is mond meg neki, hogy te nagyon szeretnéd, ha már megenné mit tudom én milyen ennivalót stb. Nagyából tudod, hogy mennyit szokott enni annyit kiraksz neki és megbeszéled vele, ha megeszi akkor kap valamit amit nagyon szeret keksz rudi stb. Ha csak a felét tudja megenni akkor is kap valamit, de sokkal kisebbet. Amikor pedig eszik minden kanál után dicsérd meg persze ezt csak az elején kell. Ne érezze soha úgy, hogy ez neki büntetés hanem azt, hogy ha megeszi amit amúgy is szeret akkor még kap valami finom ajándékot is. Remélem tudtam egy picikét segíteni. Sok sikert majd írd meg a fejleményeket.
24. bobica81 (válaszként erre: 23. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 16:56
Köszi a bíztatást. Rámfér. Most is könnyes a szemem, hogy olvastam a válaszod. :) Nehéz, de az elmúlt napoknak semmi értelme, ha feladom.
23. Mosoly30 (válaszként erre: 22. - Bobica81)
2011. febr. 2. 16:48
Én is annyit sírtam. Tudom min mész át. De hidd el sikerülni fog és nagyon büszke leszel a te nagy fiadra na és magadra is, hogy kibírtad.
22. bobica81 (válaszként erre: 20. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 16:35
Remélem igazad lesz. Ma reggel 8-kor evett utoljára tápszert... Nem hajlandó semmit sem enni. kínáltam milánóival, darabos bébiétellel, de egyik sem kell. Most pucoltam neki egy almát, azt legalább megeszi.... A szívem szakad meg, már az előbb a fürdőben bőgtem, hogy ne lássa. :(
21. egypt (válaszként erre: 20. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 15:53
Én nem merem bevállalni... Nem tudnám megcsinálni.
2011. febr. 2. 15:43
Picit fogyott, de tényleg nem sokat. Valóban csak akkor van értelme, ha tényleg végig is csinálod. Végig kitartasz még ha a szíved szakad is meg, hogy csak pár falatot eszik egy egy étkezésnél. Nem lesz könnyű, de szerintem megéri. Nyárra meg egy mindenevő lubickoló nagyfiú lesz.:))
19. bobica81 (válaszként erre: 17. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 15:36
Hm. Azt hiszem csak megpróbálom én is. Csak tényleg ennek akkor van értelme, ha végigcsinálom, mint te. De a te sikeredre fogok gondolni. :)
18. egypt (válaszként erre: 17. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 15:17

Nem fogyott le nagyon?

Az én gyerekemet annyira nem érdekli az evés, egyszerűen nincs hozzá türelme. Nagyon jól bírja a koplalást. Mikor kórházban voltam a pici születésekor, ő a nagyszülőknél volt 2-3 napig. Ott akkor evett, amikor akart. Fél kilót fogyott, és egy hónapomba telt, mire visszaszedte magára.

17. Mosoly30 (válaszként erre: 15. - Bobica81)
2011. febr. 2. 15:11
Ő olyan 15-16 hónapos volt. Nem kapott pépeset egyáltalán nagyon szigorú voltam. Ugyanazt ette mint mi, ha kellet kellet ha nem akkor evett a következő étkezésnél. Az elején annyira kérleltem, de csak a fejét rázta aztán úgy voltam vele ha éhes lesz úgy is eszik. Először csak pár falatot evet aztán egyre többet mert szerintem ő is érezte egy idő után, hogy bármit csinálhat nem kap pépes ételt. Azért próbáltam mindig a kedvenceit csinálni. Engem talán jobban megviselt az az egy hónap mint őt, de ez már régen volt ő már most 10 éves nagy lány.
16. egypt (válaszként erre: 13. - Bobica81)
2011. febr. 2. 15:08

Én Ranschburg Jenőnek is írtam a témában, azt mondta, hagyjam békén és ne erőltessek semmit, majd szépen magától... És én őt nagyon nagyra tartom.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon sokat voltunk kórházban, hónapokig rossz volt a gyomra, emésztése, stb., pont akkor, mikor más gyerek elkezd ismerkedni a darabos kajákkal. És mire rendbe jött és ehetett volna bármit, valószínűleg már túl nagy volt, és kialakultak az evési szokásai, amikhez ragaszkodik.

Reméljük, ősszel mehet majd oviba, talán a közösség majd jó hatással lesz rá.

15. bobica81 (válaszként erre: 12. - Mosoly30)
2011. febr. 2. 14:54
Na, te akkor megtörted a kicsi lányt. Ő mennyi idős volt ekkor? A gyerekorvos nálunk azt mondja, hogy ne erőltessem, de szerintem meg kéne... Megteszed, hogy leírod részletesen, hogy hogy zajlott ez az egész történet nálatok? Egy hónapba tellett, és addig nem is kapott pépeset, tehát szigorúan tartottad magad?
14. bobica81 (válaszként erre: 11. - Egypt)
2011. febr. 2. 14:52
Igen, ezt jól megfogalmaztad: égő és macerás. :) Kaptam én már ezért annyit... húúúúú....
13. bobica81 (válaszként erre: 10. - Egypt)
2011. febr. 2. 14:51
Hát megértelek, nehéz. Nálunk is lassan jön a tesó remélhetőleg, és addigra is jó lenne ezen a problémán túlesni. Az én fiam is elélne lekváros vagy párizsis kenyéren, vagy virslivel egy kis tonhallal meg almával kiegészítve. Persze nálunk is okos a család,hogy kéne csinálnom,de senki nem jutott vele dűlőre. EZeket nekem amúgy eszi egyedül elég tempósan, de a mai milánóit megnyalta és kiköpte. Ami kifejezetten az ő kedvéért készült... Erősen gondolkozom, hogy nem kap mást, előbb vagy utóbb megtörik az akarata...AZ biztos, hogy ez így nem állapot. Csak félő, hogy én fogom előbb feladni. Mert hát az anyai szívem győzedelmeskedik majd. :)
12. Mosoly30 (válaszként erre: 1. - Bobica81)
2011. febr. 2. 14:48
Jó az amit elkezdtél csak kitartóbbnak kell lened az én lányom is ilyen volt nekünk több, mint egy hónapba telt, de kénytelen volt ráállni a normális evésre. Én is nagyon sajnáltam, hogy éhezik, ha éhezett egyáltalán. Nekem ezt egyébként a gyerek orvos is javasolta.
11. egypt
2011. febr. 2. 14:41
Egyébként bajuk nem lesz tőle, mert rágni rágnak, és megkapnak minden fontos tápanyagot, csak ugye ekkora gyerek esetében ez már kicsit égő, na meg macerás.
10. egypt (válaszként erre: 6. - Bobica81)
2011. febr. 2. 14:40

Már kész vagyok tőle teljesen... És egyedül sem hajlandó enni, kivéve a krumplis tésztát. Most ebédnél is ezen osztoztunk fél órán át, végül már nem bírtam, és megetettem, mert aludnia kellett, a kicsi meg bőgött közben...

Az a baj, hogy ő simán megélne kenyéren, kekszen, enné a joghurt-krémtúrót, csak pont a zöldség-gyümölcs az, amit csak pépesen eszik, viszont ezek nagyon fontosak.

Én sem akarom éheztetni, nem bírnám ki.

Fokozatosan egyre több dolgot kóstol meg, talán majd így apránként.

Nekem is okoskodik mindenki, de semmi hasznosat nem tudtak mondani, és persze ők sem tudták darabossal megetetni (pl. anyósomék).

9. bobica81 (válaszként erre: 5. - Márti86)
2011. febr. 2. 14:39
Igen, ez tuti, hogy rossz szokás, mert a rágóizma biztos, hogy fejlett... Különben semmilyen darabosat nem enne meg.
8. bobica81 (válaszként erre: 7. - Vikianya)
2011. febr. 2. 14:38
Nem, határozottan rázza a fejét minden új dologra. A rántott húst vagy a tonhalrudat lelpoja az asztalról, és leül egy csendes zugban, és elmajszolgatja. Ebben ki is merül. :)
7. Vikianya (válaszként erre: 2. - Bobica81)
2011. febr. 2. 14:37
vendégségben hogy reagál? Ott se fogadja el?
6. bobica81 (válaszként erre: 3. - Egypt)
2011. febr. 2. 14:36
Az igen! Hát most nem nyugtattál meg... :) És hogy bírod? Mert én már nehezen. A család nyaggat, hogy 16 foggal már kéne, és én rontottam el... Meg hát jön a nyár, ha elmegyünk nyaralni, strandolni, rettenetesen nehéz lesz ezt a pépesítést megoldani. Amúgy próbáltad ezt a nem kap mást, eszi vagy sem? Ezen agyalok, de folyton elbizonytalanodom, hogy helyes-e, és sajnálom, ha nem eszik. Pedig, hát ő a lusta... Annyira tanácstalan vagyok.
2011. febr. 2. 14:35
Hát az gáz. Sógórnőmnél is ugyan ez, de az övé semmilyen darabost nem eszik meg, kenyeret sem és semmit, az övé is tejérzékeny és az anyja már a haját tépi, sajnos itt a rossz szoktatás a bibi, meg neki sem sikerült semmit kitalálnia, pedig az övé már 28 hónapos, a bölcsiben megtanulja, ha lesz bölcsis.
2011. febr. 2. 14:35

A lányom imádja a virsli arcocskát :)

Ami azt jelenti, hogy virslit felkarikázzuk, és egy arcformát rakunk ki belőle. De ezt bármi mással meg lehet oldani. Szerinted?

2011. febr. 2. 14:31

Most mondjam, hogy a 3 éves fiam sem eszik darabosat?

Illetve eszik, de a főzeléket, zöldséget, gyümölcsöt kizárólag turmixolva.

2. bobica81 (válaszként erre: 1. - Bobica81)
2011. febr. 2. 14:29
Ja még annyi, hogy a mi tányérunkban lévő ételt sem szereti megkóstolni... Odajön belenéz, és rázza a kezét meg a fejét, ha megkérdezzük, hogy kér-e... A délutáni gyümit is mindig turmixolva kapta Sinlaccal... Mi lesz így a gyümölcs evéssel? Egyedül az almát fogja a kezébe és eszi meg. A narancsot megnyalja és elszalad. Bezzeg leturmixolva imádja... Őrület...
2011. febr. 2. 14:28
Kisfiam tökéletesen rág, ha éppen olyan kedve van... Megeszik 3-4 virslit, lekváros és párizsis kenyeret (héjjastól), halrudacskát, fasírtot, egy egész almát, ropit, zsömlét, de az ebédet csak turmixolva fogadja el. Két napja besokaltam, mert elég nagyfiúnak érzem már (szobatiszta pl.), szerintem rossz szokás. Két hónapja már próbálkoztam, akkor ha nem ette meg az ebédet, akkor uzsira is azt kapta, meg vacsira is, ha nem kellett neki, akkor este 8-kor megkapta a tápszerét (tápszer, mert tejérzékeny...). Ez így ment hat napig, aztán feladtam, nem bírtam nézni,hogy éhezik... Szóval két napja újra kezdtem, tegnap és tegnap előtt csirkepörit csináltam tésztával. Első nap 5 falat alvás előtt, 10 falat alvás után, uzsira reszelt alma Sinlaccal nem kellett, csak este e a tápszer. Tegnap 15 falat ebédre, ébredés után 5 falalt. Este turmixolt narancs Sinlaccal, majd este tápszer. Ma milánói 8amit turmixolva imád.... Nem kellett egy falat sem. Így most üres pocakkal alszik.... Mit tegyek? Már unom a pépesítgetést és külön főzést, mert mindent nem lehet, és ő pedig szerintem a főzelékeket kezdte megunni. Már az utóbbi napokban ezért is akarok végleg áttérni a darabosra. És hát lehetetlenség ugye családon kívül bárhova is elmenni, mert nem tudom mindenhol elővenni a kis botmixeremet... A darabos főzeléket, tésztát ha megérzi a szájában, akkor köpködés a vége....Főleg olyanok válaszát várom, akik hasonló cipőben jártak, vagy járnak. Próbáltam korábban is bevezetni a darabos főzeléket például, de nem ette, így mindig csúszott a bevezetés, és már lassan két éves lesz..

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook