Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2014. őszi Clostysoknak fórum

2014. őszi Clostysoknak (beszélgetés)

2014. szept. 26. 08:25

sziasztok!

én is most kezdtem a clostyt, jövő héten UH, tüszőrepesztő injekció aztán reménykedés, ha most nem jön össze, akkor köv. hónapban UH-os átjárhatósági vizsgálat lesz, én most itt tartok, mindenkinek kitartást és két csíkot!

nekem is az 5. napon kellett elkezdeni és csak 1x1-et

2014. szept. 26. 08:03

Elmesélem nektek miért fontos jó orvost választani.

10 éve vagyunk lassan együtt apával, nagyon fiatalon 17 évesen jöttünk össze. Ugye ilyen fiatalon nem akar az ember fia-lánya gyereket.. ezért tettünk is érte, ám nagyon sokszor voltunk pánikban mert nagyon rendszertelen volt a ciklusom. Rengeteg pánzt költöttem el tesztekre anno..

Aztán elmentem az akkori nődokimhoz, akit addig nagyon megbízhatónak tartottam és biztam a szaktudásában. Elküldött egy homon palettára, aztán eredménnyel a kezében aláhúzta mi az ami nem jó, majd megkérdezte mikor szeretnék gyereket. Mondtam hogy még 2 évig biztosan nem. Hát akkor szedjek addig fogamzásgátlót, és majd ha úgy gondoljuk vizsgáltassam ki magam újra.

Aznap megfogadtam hogy soha többet nem megyek vissza hozzá, több kérdéssel mint válasszal jöttem ki, és még csak azt sem közölte hogy pco-m van, az inzulinról ne is beszéljek..

Mivel nem akartunk még babát akkoriban gondoltam jó lesz a fogamzásgátló, addig is rendszeres lesz legalább a ciklusom. 2 évig szedtem 2 fajtát , mai fejjel biztos nem kezdeném el ha újra tehetném, majd 1 évig tartott mire a szervezetem magához tért,addig 2 db cistám volt, a fogamzásgátlótól tele lettem, durva hangulatingadozásaim voltak az első fogamzásgátlótól, teljesen kifordultam magamból.

Elköltöztünk ide ahol most lakunk, és a szomszédról kiderült hogy nem csak nődoki-szűlész, de endokrinológus is. Előadtam a helyzetem, és azóta is nála vagyok. Azonnal elküldött egy hormon kivizsgálásra, cukor terhelésre,azonnal megkaptam a gyógyszert. Mi 2 évet vártunk, addig úgy gondoltam kell egy kis idő hátha sikerül spontán, ha nem akkor pedig indul a hormon kezelés. Erre szerencsére már nem volt szükség, mert az utolsó pillanatban meggondolta magát a picúrka és beköltözött.

Az tény sajnos hogy a legtöbb orvos csak 1 év sikertelenség után hajlandó foglalkozni az emberrel, de vannak kivételek is, és az sem biztos hogy pont a magánrendelésen kemény pénzekért fogod megkapni a legjobb ellátást és odafigyelést.

2014. szept. 26. 08:02

Sziasztok.

2013 áprilisában szedtem be az első clostyt.Semmi ciklus monitorozás.Második hónapban babás lettem.

2014 februárban újra closty.2.3. hónapban újra babás viszont egyből el is ment.2014 augusztus: duphaston 15-ik naptól 24-ig. 27 napra megjött(van hogy 2 hónapon keresztül nem jön meg).Van még egy hónapom és jön a closty...duphaston..ciklusmonitorozás........tüszőrepi és a csoda:)

25. Fagyi23 (válaszként erre: 24. - 5236d12e25)
2014. szept. 26. 07:41

Még a korábbi orvosom küldte, egyáltalán nem örült neki első (férfiúi büszkeség), viszont azt mondta az orvosom, hogy ő addig nem hajlandó hozzámnyúlni, amíg Apa ezt meg nem teszi. Hiába mondta, hogy ő a makk egészségesség mintapéldánya. Viszont folyton a stattal jött, hogy sok esetben a férfinál van a gond.

Nálunk nem :), nagyon jók lettek az eredményei, bár ezt még 2012-ben csinálták.

24. 5236d12e25 (válaszként erre: 18. - Fagyi23)
2014. szept. 26. 07:34

Apát elvitted szintén egy teljes kivizsgálásra?

Őt sem ártana..

Van amikor csak a sok stressz, az állandó ezen kattogás az ami miatt nem jön össze.

Nekünk is akkor jött össze amikor nem ez volt a "legfontosabb" gondolat.

23. Annamari23 (válaszként erre: 22. - Fagyi23)
2014. szept. 26. 06:42
Fogalmam sincs, én is akartam kérdezni. :)
22. Fagyi23 (válaszként erre: 21. - Annamari23)
2014. szept. 25. 22:43

Nekem az 5-iktől kell :) Már szedem is.

Mitől függ, hogy 3.-tól vagy 5-dik naptól írják fel?

2014. szept. 25. 18:02

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok! Ma kezdtem el az első clostis ciklusomat.

Nekem az orvos a ciklus 3.-ik napjától mondta hogy szedjem, napi 2x1-et.

Múlt hónapban voltam hormonvizsgálatom, állítólag az eredményem tökéletes lett. Mivel több mint egy éve nem jön a baba, felírt 3 havi adag clostit, ha így sem sikerül, a következő az átjárhatósági vizsgálat lesz.

Jó lenne megosztani itt egymással kivel mi történik és tapasztalatokat cserélni!

Remélem mindenkinek sikerülni fog hamarosan!

2014. szept. 25. 08:51

Az biztos, hogy sok múlik az orvoson.

Most egy jó orvosom van (előtte se volt rossz, de az itteni kórház adta lehetőségek miatt nem nagyon haladtunk előre) szegedi.

Még nem voltunk meddőségi központban, és nem rontottál a kedvemen :).

Nekem már forog a fejembe, hogy menni kellene, már javasolták, pl. az OGYI-t, nem tudom, hogy a szegedi Kaáli hasonló-e.

A párom ő még biztos nem megy, jelenleg nagyon rajong az új orvosunkért, és meg akarja várni, hogy mi lesz.

Én még max félévet adok a dolog, úgy értem, hogy a mostani closty után úgy is pihi jön, 3 hónap, utána max még egy 3 hónapos kúra. Viszont a párom végig puhítani fogom szerintem :)

19. Linduska1982 (válaszként erre: 18. - Fagyi23)
2014. szept. 24. 16:35

Fagyi23, meddosegi kozpontban jartal mar?

Ezt most nem azert irom, hogy tovabb rontsak a kedveden, hanem hogy hol tart az ugy?

Sok forumon olvastam mar, hogy annyira kvazi a vakszerencsen mulik, hogy milyen orvost valasztunk, vagy aki valasztunk kesobb milyen lesz, legyen az nogyogyasz, vagy endokrinologus. Ha esetleg az enyem, akit majd talalok, bevalik, mindenkepp megosztom veletek!! En ismerek egy nagyon jo nogyogyaszt, a baratnomet is kezelte, meg volt elegedve vele, egyetlen problema, aprocska, volt hogy a doki szornyu kommunikacios kepessegei voltak. Hiaba tudtuk, jo szuper a doki, nem tudta atadni az informaciot ugy, ahogy azt egy beteg hallani szeretne..

Nekem ugyanez a doki, nem mondta ki januarban hogy pcom van. Bar a hormon vizsgalat ertekeim nagyon kozel voltak ahhoz, hogy kijelenthesse..

18. Fagyi23 (válaszként erre: 16. - 5236d12e25)
2014. szept. 24. 16:14

Voltam endokrinológusnál kettőnél is.

Az egyik tavaly augusztusba hajtott el azzal, hogy nekem kutyabajom, és felesleges lenne neki kezdeni a kivizsgálásoknak, mert mielőtt végetérnének teherbe esnék.

Hát nem jött be.

Így kb. szeptember-október tájt tavaly elmentem egy másikhoz, ő már legalább nem hajtott el ezzel a "magánrendelőjéből", tényleg csináltatott egy csomó vizsgálatot, rengeteg vért vettek le.

Mindenfélét megnézetet, de arra jutott a végén, hogy "jelen pillanatban nem vagyok PCOS-es, és endokrinológiailag rendben vagyok (pajzsmirigyet is nézte).

Most tavasszal a nőgyógyász váltáskor ismét meg lett csinálva a hormonprofilom (igaz nőgyógyász által), de azon is minden rendben volt.

Sok fele voltunk már, de nem tudják megmondani, hogy miért jön össze ilyen nehezen, és akkor is miért vetélés a vége :(

Lehet, hogy kipróbálom, amit ajánlasz, főleg, ha ártani nem árt!

2014. szept. 24. 12:59

Sziasztok,

köszi Elliana. Ma megmértem a súlyomat, majdnem 6 kilótól szabadultam meg nagyjábó 7-8 hét alatt. Ennek nagyon örülök.

igen, igen, már rajta vagyok az endokrinológos projekten, próbálok keresni valakit a honvédkórház berkein belül, mivel katona vagyok.

igazából rájöttem (bocs emiatt, most kezdek el ezekkel a dolgokkal foglalkozni behatóbban), hogy én még messze vagyok attól, hogy ebbe a csoportba "írhassak" :( Nekem még valahogy ciklust kéne csináltatni, de nem csüggedek, valahol el kell kezdeni. Szóval ezt csak azért írtam, hogy ha valami totál blődséget kérdezek, ne akadjatok ki :) Mindenkének szép délutánt, és mindenkinek "ujjak keresztbe, aki már épp drukkol valamiért :) :)

16. 5236d12e25 (válaszként erre: 15. - Fagyi23)
2014. szept. 24. 08:35

Ártani nem ártassz vele.Én úgy érzem segített, nagyjából beállt a ciklusom az össze visszából 35 naposra.

Lehet még pajzsmirigy gondod is simán.

Az a lényeg hogy mindenképp keress fel egy normális lelkiismeretes endokrinológust.

15. Fagyi23 (válaszként erre: 13. - 5236d12e25)
2014. szept. 24. 07:19

Juújjj, ez tényleg nagyon drága :(

Viszont én nem vagyok PCOS-es (max annyit tudtam mondani, hogy hajlamom van rá), ha így is szedném, ártanék magamnak?

PCOS-esem nincs, viszont leküzdhetetlen anémiám az igen, szóval minden vas és folsavas termékre ugrok, pláne amire mondják, hogy jó is!

2014. szept. 24. 07:06
Juj bocsánat a sok helyesírás hibáért, még nem vagyok felébredve teljesen :)
2014. szept. 24. 07:05

LÁnyok itt az inofolic hollnapja

[link]

Olvassátok el. Ez egy étrendkiegészitő kimondottan pco-nak endometriozisban szenvedőknek.Nem helyettesíti a terhes vitamint, mert csak nagy mennyiségű folsavat (jóval többet mint a terhes vitamin és a sima folsav készítmény) és mio-inozitolt tartalmaz. A sejtek növekedését serkenti, ezáltal a petefészket műkődésre bírja.

Patikánként változó, én majdnem 12 ezerért kaptam,recept nélkül kapható, ebben 60 db tasak van ami 2 hónapra elég lenne, de én napi 2x szedtem a dokim javaslatára.

12. 5236d12e25 (válaszként erre: 8. - Linduska1982)
2014. szept. 24. 07:00
Mindenképp endokrinológushoz kell menned mert a sima nőgyógyásszal nem fogsz előbbre jutni,azok a legtübbje nem is foglalkozik azinzulinnak csak hasra csapva felírnak ezt -azt. Te is inzulinos vagy ez biztos. Alkatilag méretben ugyan azok vagyunk :D Nagyon jó hogy sportolsz, nekem sajnos nem volt a munkám mellett időm , viszont amikor csak tudtam eljártunk hosszú sétákra.
2014. szept. 23. 21:59

A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni :)

Én is clistis vagyok, most indul majd a 3. kúrám.

A második kúrám még júliusban volt. Azzal sikerült is a terhesség, de sajnos nagyon hamar elment :( (nem művi vetélés volt)

A vetélés óta most nem rég kezdődött a ciklusom, a clostit meg az 5-ik naptól kellene szednem.

A gondom csupán annyi, hogy nem tudom, hogy melyik számít ilyenkor az elsőnek? Szombaton kezdődött elvileg, de akkor csak barnás, meg rózsaszínes volt, de abból sok. Vasárnap hajnalba indult meg a maradék.

Szombattól vagy vasárnaptól számoljak?

Illetve egy napon csak nem múlik semmi se, ugye?

10. Fagyi23 (válaszként erre: 7. - 5236d12e25)
2014. szept. 23. 21:57
Az inofolic terhes vitamin vagy a terhes vitamis mellett érdemes szedni (Gravidát szedek). Mennyire drága?
9. Fagyi23 (válaszként erre: 4. - 5236d12e25)
2014. szept. 23. 21:53
Gratulálok!! :)
8. Linduska1982 (válaszként erre: 7. - 5236d12e25)
2014. szept. 23. 19:57

Hello Elliana,

Gratulálok! :) köszönöm, hogy írtál.

Igen, van súlyfeleslegem, nem is kicsi, 90 kg vagyok 167 cm magas vagyok, én az arányosan elhízott kategória vagyok, és tipikusan töltött galamb.. de legalább egy 15 kg-t le kell dobni..

Nem szedek még semmit, október végén tudok menni nőgyógyászhoz. Annak idején a mensmentisben felírtak valaamit, de nem emlékszem mit.

Viszont hetente 3szor járok edzeni, aerobicra.

Gondolkodnom, hogy kellene keresnem egy endokrinologust, hogy mire megyek a dokimhoz, addigra tudjak vinni hormonvizsgálat eredményeket?

2014. szept. 23. 16:50

Lányok ajánlom figyelmetekbe az inofolic kiegészítőt. Drága de rengeteg folsavat tartalmaz ami nagyon sokat segít, én is szedtem.

Linduska: A clostybegyt amúgy peteérés elősegítő, általában ezzel szoktak kezdeni ha tartosan fennáll a meddőség, de ezt mindenképp egy alapos vizsgálatnak kell megelőzni. Az az orvos aki hasra csapva írja fel attól menekülj.

Ne csak te magad fuss egy kört az orvosnál, hanem küld el apát is egy alapos kivizsgálásra.

Pco-s és pco-s között is van különbség. Van aki pco-s és nincs súlyfeleslege , nekik a rosszabb, és van akinek van súlyfeleslege azzal együtt inzulin rezisztencia - mint pl nekem- és mivel írtad a diétát gondolom neked is. Amúgy szedsz rá merckformint?

Mellesleg ne görcsöljetek rá.

Nekünk is akkor jött össze mikor már nem görcsöltem rá és "elengedtem" nem ezen kattogott egyfolytában az agyam, és "minden" más fontosabb volt egyszerűen : új munkahelyem lett, albérletet váltottunk, apa vállalkozásba kezdett stb stb.

6. Linduska1982 (válaszként erre: 5. - Ditti20)
2014. szept. 23. 14:19

Sziasztok!

De jó vegre egy működő forum!Még 2009-ben diagnosztizáltak a mensmentisben pcos-el, őszintén szólva nem túlságosan foglalkoztam vele, nagyjából a diétát próbáltam tartan , kisebb kihágásokkal, amit kísért a jojo effektus. Most sem a súlyom miatt kezdtem ezzel foglalkozni, hanem emrt gyermeket szeretnénk a férjemmel, és most már nem "dughatom" a fejemet a homokba. Októberben megyek dokihoz ezzel a problémával..

Veletek mi a helyzet? Milyen gyógyszer ez a Clostys? minden pco-s beteg ezt kapja? Van még egy sor kérdésem, de szívesen veszem, ha meséltek a tapasztalaitokról!

5. Ditti20 (válaszként erre: 4. - 5236d12e25)
2014. szept. 22. 08:39

Gratulálok!

Én most annyit veszek észre, hogy ma a 3. napom van és annyira kevés a vérzés...egyre kevesebb Úgyhogy tuti hogy hat a gyógyszer valamilyen módon, de remélem termelődik tőle majd petécske is.

4. 5236d12e25 (válaszként erre: 3. - Ditti20)
2014. szept. 21. 14:08

Én pco-s ir-s vagyok. 2 évet próbálkoztunk, közben inofolicot is szedtem- ezzel amúgy nem veszítessz te sem igaz nagyon drága.

Amikor a dokim elöszőr felírta a clostilt még külföldön dolgoztam havi váltásban. Amikor kint voltam és elkellett volna kezdenem hogy haz aérve vissz atudjak menni ellenőrzésre nem jött meg a menzeszem. Amikor végre megjött addigra indultam vissza így elmaradt, később meg mivel ismét felcserélődőtt a ciklus félre raktam.

Decemberben abba hagytam külföldött, és kb 3 hónapja úgy döntöttünk ideje újra kivizsgáltatni magunkat. Ezuttal apa is elment spermavizsgálatra, én 2x vérvételre, aztán mondta a dokim ezeknek az eredményétől függ hogyan tovább.

Hát nem volt tovább, apa eredménye után rá 4 nappal én már pozitívat teszteltem. Most vagyok 9+3 hetes.

2014. szept. 21. 13:57

Köszi!

Neked van már vele tapasztalatod?

2. 5236d12e25 (válaszként erre: 1. - Ditti20)
2014. szept. 21. 13:48
Nagyon sok sikert kívánok nektek és még több kitartást :)
2014. szept. 21. 13:19

Sziasztok!

Mindegyik ilyen fórum behalóban van, rég volt az utolsó hozzászólás. Jól esne valakivel megosztani a Clostis eseményeket! Gyertek!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook