Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januári babák fórum

2012 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
7250. kukucz (válaszként erre: 7249. - Hillary85)
2012. aug. 30. 19:08
Dettó:-))Használaton kívülieket kapott Marci is.Annyira tud nekik örülni,hogy meg kell zabálni:-))
7249. Hillary85 (válaszként erre: 7248. - Kukucz)
2012. aug. 30. 18:35
Nálunk is, sőt már van saját kalviatúrája telefonja és távírányítója, ami persze nem jó :) de a működőképes telefonok terén is nagyon válogatós, apa defy-je nem olyan menő mint anya arc-ja :) pedig apáé még "nyál-álló" is lenne :)
7248. kukucz (válaszként erre: 7246. - AnitaT)
2012. aug. 30. 17:25
Csatlakozom:-)Távirányító,telefon,klaviatúra a legjobb játék Marcinak is!
7247. Bóbi83 (válaszként erre: 7246. - AnitaT)
2012. aug. 30. 16:18
Úúúú a távirányító és a telefon nálunk is nyerő. :)
7246. AnitaT
2012. aug. 30. 15:38

Sziasztok!

Lauránk kb. 8 kg, de jövő héten megyünk mérésre. 74 cm körüli.

6 foga van, de állandóan nyáladzik. Ül, kúszik, rugózik a fenekével, nagyon aranyos, kapaszkodik belénk, ágy szélébe és már felhúzza magát, megáll egy pár másodpercre.

Nagyon rafnált, huncut.

Kedevenc tárgyai, távirányító, telefon. De jók az elpakolt régi készülékek, csak az újak. Durcáskodik, úgy kinyomja magát, kis méregzsák. Egyre többet pelenkázok "röptében".

Nagyon sokat gagyog, nem-nem, ejnye, he, talán anya kezdemények.

7245. kukucz
2012. aug. 30. 14:29
Ja,Szegeden úgy mondják:,,sűrű a gyerök":-DDD
7244. kukucz (válaszként erre: 7243. - Bóbi83)
2012. aug. 30. 14:25
Biztos....most voltunk mérésen:-)Köszönöm!
7243. Bóbi83
2012. aug. 30. 14:09

Nagyon szépen nőnek a babócák. :)

kukucz: szerintem nem látszik rajta, hogy 12. Biztos, hogy annyi? :) De gyönyörű szép az biztos. :)

7242. kukucz
2012. aug. 30. 13:46
Khmm. tudom soknak tűnik...:-)Megnézted?Nem is látszik rajta.Szerintem.Gondolom,mert hosszú is.Mi is magasak vagyunk.:-)
7241. marcsika77 (válaszként erre: 7240. - Kukucz)
2012. aug. 30. 13:21
12 kg! Az igen. Szerintem ő a legnagyobb baba, Nóra meg a legkisebb!!!
7240. kukucz
2012. aug. 30. 10:43

Sziasztok!Ámulok,hogy itt mindenki milyen ügyes...Marci nem mászik még.Próbálgatja,de még nem sikerül.Nagy a csomag:-))Lassan 12 kg. és 74 cm.Nem mondanám kövérnek,de azért van mit fogni rajta:-)Rakok fel friss képet róla.Mindent megeszik.Nem válogatós.

Wanita77!Először azt olvastam én is valahol,hogy egy éves kortól adható tejtermék.Aztán kaptam a védőnőnktől egy listát,ahol már hét-nyolc hónapos kortól adható.Szóval már mi is kóstolgatjuk.

Hannabell,az akarat már itt is megmutatkozott:-))

Fog még sehol,nyál eszméletlen mennyiségben:-)

7239. hanabell
2012. aug. 30. 09:04

Ejha, nagyokat hízott itt sok kis pajtás! :)

Tudjátok, Dávid pár hetesen 400 grammokat hízott, 6 hetesen már 6 kg volt, de most nem több 8,5-nél.

4 foga van, amiket előszeretettel csikorgat :S.

Napi 2x kap anyatejen kívül mást(1x gyümölcs rizspéppel, 1x főzelék). Ő is beéri az üveges bébiétel felével, gyümölcsből a 2/3-val. De szerencsére a házi ízeket jobban szereti.

Bár 9 hetes korától éjjel 8 órát aludt ébredés nélkül, most 1-2x felsír, mert beszorul valahova a kiságyban. De nem panaszkodok, mert 1 perc alatt vissza is alszik.

Szélsebesen kúszik, négykézláb rugózik, de még nem ül, nem mászik és nem áll fel.

Mutatványok :) : "Hol a lámpa?" kérdésre föl néz. És talán már érti is, mert ahol nincs lámpa, ott csak fölpillant és keresgél. Tisztába tevésnél jól jön ez a kérdés, mert mostanában nagyon utálja.

"Pápá!"-ra integet, néha csak maga felé és közben nézi a kezét :).

Két napja pedig játék közben berreg. :)

És egyre nagyobb az akarata...

7238. wanita77
2012. aug. 30. 08:48
Nekem az a fura, hogy mindenki sajtot ad a főzelékbe. Nekem a listámon az csak 1 éves kortól adható. Én csak husit teszek a főzelékbe, majdnem minden nap. Tegnap zöldborsófőzeléket csináltam tejpéppel, husival, de csak pár kanállal evett belőle. De ameddig szépen szopizik, addig nem olyan nagy baj.
7237. Bóbi83 (válaszként erre: 7229. - Nóra Eszter)
2012. aug. 30. 08:37

Mi olyan 7,5 kiló körül járunk és hozzá 65 cm-re nőttünk, így kicsit husika a lelkem, de én mondjuk nem bánom.

Most volt egy kis balesetünk 20-án. 2 éjszaka a Bethesda kórházban, megfigyelésen. De szerencsére nincs nagy baj. Zitus még csak tolat mint egy rákocska és többször egymás után fordul a földön. Ülni és állni még nem nagyon akar.

Nálunk 2x van tápszer, 2x gyümi és 1x főzi. Husival vagy parmezán sajttal.

2 fogacska van alul és úgy látom, hogy inkább mellette van megdagadva az ínye, mint felül.

7236. Hillary85 (válaszként erre: 7229. - Nóra Eszter)
2012. aug. 30. 08:35

Zalánnak már 3 foga van, közelít a 9 kg-hoz, most megyünk mérekezni. Délelőtt gyümi gabonapéppel,kb 200ml, ebédre szinte minden nap húsosat csinálok neki,abból egy bébiételes üveggel eszik meg,délután sinlac, vacsira van még anyatej+táp, és tápszert kap éjfélkor,150ml ill. hajnalban szintén,és persze reggel is :)

Mászik,egyre nagyobb sebességgel,tegnap óta feltérdel,amiből szeretne felállni de még nem megy :) ez persze felidegesíti.Mászásból már kiül féloldalra, de még nem egyenesedik.ki,nem nyomja ki magát.

7235. vbetty2 (válaszként erre: 7234. - Roni03)
2012. aug. 30. 07:50

Nálunk is hasonló a helyzet. A hozzátáplálás elején még úgy tűnt, hogy minden nagyon szépen halad, de két hete alig eszik, mióta mandulagyulladása volt. Csak a cici, az altatások sem zökkenőmentesek.

Egyébként kúszik, mászik, felül, feláll.

Éjszaka is szopizik 2-4 alkalommal, ez változó. Van 2 foga.

A súlya nem gyarapszik, még mindig 7 kg.

7234. Roni03 (válaszként erre: 7232. - Wanita77)
2012. aug. 29. 22:02
Az Én fiam sem hajlandó nagyon enni semmit...mondjuk most már a gyümiket úgy -ahogy megeszi, de a főziket nem...csak a cici a minden...2 foga van, és kb. 9 kg...jövő héten megyünk mérésre...
7233. marcsika77 (válaszként erre: 7232. - Wanita77)
2012. aug. 29. 22:02

Igen olvastalak egy másik fórumon, hogy még 2x kel éjszaka, majd túl lesztek azon is.

Én mindent turmixolok, igen együtt főzöm meg a zöldséggel a tésztát, egy maréknyit dobok bele, +egy darabka sajt, isteni ize van, Gergő is olyat akar enni. Egyszerre 2 napi adagot főzök, egyik sajtos, másik husis. Mostanában, krumpli+cukkini+répa, sütőtök+cukkini+krumpli, cékla+krumpli, + még a tészta hozzá, néha dodok egy kis salátát is mellé.

Nálunk sem volt mindig ilyen zökkenő mentes az evés, én is bámultam amikor irták, hogy 200 ml főzelék. Na jó anno Gergő is hamarabb ráérzett az evésre, de ne keseredj el, örülj, hogy van tejed, nekem sajnos ennyi volt.

Az üvegest nem nagyon akarja Nóra elfogadni, pedig szoktam próbálni, aztán ha nem eszi akkor össze keverem azzal amit én készitek.

Szép napot nektek, lassan menni fog!!!

7232. wanita77 (válaszként erre: 7231. - Marcsika77)
2012. aug. 29. 21:44

Nem semmi, mennyiket eszik! Niki egy üvegesnek a felét vagy még annyit sem eszik meg egyszerre. Minden mást csinál evés közben, lerángat mindent az asztalról, dumál, hadonászik, lehajtja a fejét, becsukja a száját, alig bírom beletenni néha a kanalat a szájába. :) A 170 ml "csak"????? Az rengeteg szerintem, hát még a 180 ml főzelék, jó étvágya van! A durum tésztát turmixolod a főzelékkel együtt? Nikinek még nincs foga, így mindent turmixolnom kell még.

Ő még kétszer felkel enni, de ez még belefér nekem.

2012. aug. 29. 21:26

Halihó!!!

Nálunk ma bújt ki az első fogacska, Nóra épp hogy meghaladta a 7 kilót, ő igazán betartotta hogy fél éves korára duplázta meg a súlyát. Sajnos most mindketten köhögnek igy antibiotikum kúra van, étvágya sem annyira jó, de amúgy délelőtt gyümölcsöt eszik és nem teszek semmit hozzá amig van a kertben bio gyümölcs, ebédre főzeléket, mostmár 180 ml-t megeszik. 2x van tápszer, de csak 170 ml-t iszik meg és egyszer tejberizspépet eszik. A kekszet egy ideje nem eszi meg, ezért durum tésztát főzök a főzelékbe gluténként.

Amúgy vasárnap kereszteljük a Nórát, annyira cuki kis ruhát vettem neki, teszek fel majg képeket!!!

Nagyon jó kislány, kúszik, mászik, próbál felülni, átalussza az éjszakát, csak akkor kiabál ha éhes de azt már nem várom meg!!!

Ja, szoktam sajtot turmixolni a főzelékbe heti 2x, máskor husi van benne.

Igenis tessék fórumozni!!!

7230. wanita77 (válaszként erre: 7229. - Nóra Eszter)
2012. aug. 29. 20:39
Hú, ti aztán jól elhúztatok! Niki 8 kg, nincs még egy foga sem, nem kúszik, nem mászik, csak üldögél. Ő is eszik gyümit délelőtt, délután kevés főzit, még szopizik napi 4-szer és éjszaka is kétszer. Valószínűleg szeparációs szorongása van, mert ahogy elfordulok, kiteszem a lábam a szobából, máris sír. :( Bence állandóan piszkálja szegényt, de egész jól viseli. :)
2012. aug. 29. 18:11

Hahó lányok!!!!!!!!!!!!!!!!

Tessék fórumozni. Mizu?

Kiváncsi lennék kilókra, fogakra, mindenfélére...

Mi lassan 8,5kg-ok vagyunk , 4 fogunk van, amiből már le is törött egy pici a nagy kúszásban.

Délelőtt eszünk gyümiket, delután pedigünk főzit. Húst is eszegettünk már egyszer.

7228. Nóra Eszter (válaszként erre: 7221. - Hanabell)
2012. aug. 25. 17:25

Hú a harapástól mi is szenvedünk! A negyedik fog jövetelekor véresre harapta a cicit. Én teljesen bepánikoltam, mert elkezdett begyulladni és annyira fájt, hogy többször le kellett vennem róla. Én is rászólok, valamint közelebb tolom hozzá és akkor nem oda érnek pont a fogacskák.

Voltunk a Balatonon lányok! Szuper volt! Úgy pancsizott, imádta a vizet!

7227. Roni03 (válaszként erre: 7225. - Nikletty)
2012. aug. 24. 23:27

Ez egy marhaság....mármint hogy be kéne fejezni a szoptatást emiatt..

Nekem a Nóri 13 hónapos koráig szopizott(magától hagyta abba), és talán 2x harapott meg az elején....aztán rájött, hogy hogyan is kell csinálni, hogy anyának se fájjon...de sok ismerősöm 2-2,5 éves koráig szoptatta a babáját...na azoknak a lurkóknak szinte minden foguk megvolt már...és mégis túlélte anya cicije...szóval emiatt abba ne hagyja valaki a szoptatást...:-))))

De ha jól emlékszem volt itt valaki, aki szopis tanácsadó, esetleg Ő is tud mondani valami jó tippet!:-)

7226. hanabell (válaszként erre: 7225. - Nikletty)
2012. aug. 24. 19:48

Míg nem volt gyerekem, én is úgy gondoltam, hogy egy 8-10 hónapos gyerek már minek szopizik, mikor annyi mindent ehet... de most így, egy 7,5 hónapossal már másként gondolom.

Én is finoman rászólok Dávidra, de nem látom rajta, hogy értené. Olyankor a legfájdalmasabb, amikor kevés a tej és éhes. Lehet, hogy szoptatás előtt adnom kéne valami mást is.

És még csak cumizni sem cumizik, csak a játékait rágja.

7225. nikletty (válaszként erre: 7221. - Hanabell)
2012. aug. 23. 23:48

ohha

hát, nekem képzeljétek mondtak olyat is, ha elindulnak a fogak be kell fejezni a szoptatást lassacskán...

azért mondjuk ez így már nem valami idilli - gondolom, Linámnak még nincs foga

7224. Roni03 (válaszként erre: 7221. - Hanabell)
2012. aug. 23. 23:27

Szia!

Marci is szokott harapni, Neki még csak 2 foga van, de nagyon fáj...Én ilyenkor felszisszenek, és mondom neki, hogy ez anyának fáj...általában a hangra már felnéz, és elengedi a bimbit, de utána el is veszem, mert akkor már nem eszik, csak szórakozik, Én meg nem viselem olyan jól a fájdalmat, mint a cumi..:-)))

7223. Hillary85 (válaszként erre: 7221. - Hanabell)
2012. aug. 23. 21:59

Zalán még akkor csinálta ezt amikor nem volt foga, de az is nagyon fájt. Semmi sem segített, kb 1 hét után megunta és azóta nem csinálja :) aminek nagyon örülök mert már 3 foga van... :)

Kitartást!!!

7222. marcsika77 (válaszként erre: 7221. - Hanabell)
2012. aug. 23. 20:51

Én már sajnos nem szoptatok, de még fogacskánk sincs!!!

Amúgy ismerős a dolog, a Gergő harapott, meg szoritott!!! Fájdalmas tud lenni!

7221. hanabell
2012. aug. 23. 20:42

Sziasztok!

Szenved-e még valaki szoptatás közben a baba újdonsült fogacskáitól? :)

Dávid még nem harapott meg, hanem szinte folyamatosan belemélyeszti a félig kinőtt fogait (4 db) a mellbimbómba. Annyira, hogy fognyom "mintás" leszek tőle. És elég fájdalmas... :S

Ha bármi ötletetek van, szívesen venném!

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook