2012 januári babák (beszélgetés)
Nálunk ugyanez volt a helyzet, kevés volt már a tej,azért evett olyan sokszor. Kétszer eszik tápszert,és így már sokkal jobbak az éjszakák, csak kétszer ébred,eszik és alszik is vissza. Igaz,hogy át kell hoznom magam mellé,de ha elaludt,visszaviszem a kiságyába. Az utolsó evés után 3-4 óra,már marad mellettem,kb reggel 6ig.
Én vettem egy termoszt,abba teszek melegvizet, a teljesen száraz cumisüvegbe pedig belerakom a megfelelő mennyiségű tápszert,éjszaka.csak össze kell önteni,nem ébred fel teljesen.
Hahó lányok!
A mi éjszakáink rosszabbak mint valaha!
Már nem hajlandó a kiságyában aludni. Odaveszem, de ott is szopizik szinte egész éjjel..
Valaki van hasonló cipőben?
Én nem hagyom sírni.
Klauka!
Örülj, hogy eddig szopizott és büszke lehetsz magadra! 8 hónap!!!!!!!!!
Ha belegondolok, hogy az elején minden napnak örültem.
Szia Klauka_!
Hát sajnos eljön a pillanat amikor abba kell hagyni a szoptatást akár több dolog miatt is.
Nóra már több mint egy hónapja elutasitotta, ugyanez volt mint most nálatok, sirt ha ciciztetni akartam, igaz már kevés volt a tejem is, de még akartam, hogy azt is megkapja, de aztán ő tett ellene.
Lyme kórod volt? Egyik ismerősömnek is volt, sokat szenvedett miatta, még most is vannak tünetei, bonyolult volt nála amig rá nem jöttek mi baja van.
Ha csak reszelem az almát úgy Nórának sem tetszik, azt is turmixolom, igaz még csak 1 foga van. Főtt krumpli, kis kenyér darabkát szoktam adni neki ami darabos, amúgy nem kell erőltetni.
Szóval fel a fejjel, rossz lesz egy kis ideig hogy már nem szoptatsz, habár még nincs veszve, lehet menstruálni fogsz vagy bármi más oka is lehet.
Köszi a kaja tippeket
Hello Lányok!
Szomorú vagyok. . . Gáborkám nem fogadja el a cicit :( holnap reggel megpróbáljuk még1x, de már nem nagyon hiszek benne. . .
Egyszerűen nem kapja be, amikor a szájához érintem, akkor meg elkapja a fejét, mintha csikizné. . . nem erőltettem, mert éhes volt, aztán a tápszer után újra megkínáltam, akkor is elkapta a fejét, meg lebiggyedt a szája. . . sírt.
Ja, és negatív lett a Lyme-om. . . öröm az ürömben. Ugye ne marcangoljam magam, hogy feleslegesen "választottam le" Gáborkámat. . . ? Tudjátok, talán könnyebb is így, mert az fix, hogy én magam le sem tudtam volna választani. Pedig nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz. . .
Marcsika, nekem azt mondta a védőnő, hogy egy 2cmx2cm-es a napi adagja. Gáborkám naponta 2x kap főzeléket, de csak az egyik husis. Májat még mindig nem adtam neki, mindig elfelejtek venni, pedig fontos lenne...
A főzelékeket és is úgy csinálom neki, hogy már nem csak 2-3 alapanyagból főzök, hanem 4-5-ből, meg teszek bele tésztát, rizslisztet, vagy éppen kukoricadarát. Teszek már bele hagymát, foghagymát is. Sót még mindig nem.
Tegnap csináltam töltött paprikát magunknak, a gombócból adtam az ebédjéhez, abban volt már egy kevés fűszer. Hetente 1-2x már adok neki "házikosztot".
Lányok, nektek hogy fogadják a gyerkőcök a darabos ételt? Gáborkám öklendezik tőle. Majd megszokja? Vagy akkor még nem kéne darabosat adni neki?
Nekem is keresztanyám raktározta el a tuti csirkemájat:-)
Kb. annyit,ahogy te írod.Májból most még kevesebbet adtam.Majd növelem.Most még csak heti egyszer adható.
Marci ollllyan hisztis,hogy csak paslogok:-DDD
Köszi,Nektek is minden jót!
Én is rendeltem házi csirkemájat, azt mondta a védőnő, hogy egyelőre csak házit ha be tudom szerezni.
Te, ti mennyi husit tesztek kb 180-200 ml főzelékhez? Én egy ferrero-, kis diónyit kb.
Köszi a tippet, rizses husit fogok én is adni!
Szép hétvégét!
Sziasztok!
Marcinak is mindig az kell, amit mi eszünk...valamelyik nap elcsente a tányéromról a sültcsirkecombot...és persze fel volt háborodva, mikor visszaszereztem....:-)))
De Én is szoktam már adni neki a mi kajáinkból, persze csak módjával, és a nagyon fűszereseket kerülöm...de pl. amikor sült pipicomb van rízzsel,é s zöldségkörettel, akkor azt nyomkodom össze villával, a husit nagyon apróra vágom, és szépen megeszegeti...
vannak erről cikkek, de elég, ha megnézed milyen másnaposan... (hát, nem olyan mint egy sültkrumpli)
Én is külön főzök Nórának, ő a gyümölcsöt nem eszi annyira jól mint régen, pótolnom kell tápszerrel.
Nálunk a tizórai ki szokott maradni, mivel 8-fél 9-ig alszik, akkor kap tápszert, aztán fél 11-kor bealszik és már dél van amire ébred. Ekkor megeszik 180-200 ml főzeléket, délután eszeget egy kis gyümölcsöt, tejpépet, majd már estére is fogok adni neki főzeléket. Nóra átalussza az éjszakát, néha nyüszög a fogzás miatt de nem ébred fel.
Én szoktam adni neki túrós puliszkát, (szerintem sokan vannak aki nem ismeri) amikor mi is azt eszünk, eszeget pár kanállal.
Irhatnátok pár dolgot, hogy mit adtok a babáknak.
Én adtam már karfiol+tészta+krumpli+husi főzeléket, 2x karalábés változatot is, nem puffasztotta. Eszik még répa, cukkini, patisszon, saláta, paradicsom főzeléket, sokszor elég sokmindent össze kavarok amit már evett, lehet nem a legjobb dolog, de igy más ize lesz.
Nekünk a napirend kialakításban segített a Suttogó. Ahogy áttértünk a 4 órás napirendre és kevesebbet alszik nappal, jobbak lettek az éjszakák.
6 hetes volt Dávid, amikor először beleolvastam, akkor a szoptatásban is jól jöttek a könyvben lévő tanácsok. És talán ennek is köszönhető, hogy 9 hetesen kezdte átaludni az éjszakát. Bár szerintem ez baba függő.
Újabban meg a könyv szerinti módszerrel próbáljuk leszoktatni a sétálva altatásról, nappal sajnos csak így alszik el- ezt elszúrtuk az elején. De érezhetően javul a helyzet, kitartás kérdése.
Amúgy nálunk is vannak kilengések, az éjjel 4x ébredt, bár fölvenni nem kellett, csak megsimogattam a hátát és aludt tovább.
Minden elismerésem az "éjjeli bagoly babák" szüleié! Hogy bírjátok? Én már ezektől a mini ébredésektől is lestrapáltnak éreztem magam egész nap.
Jaj de jó, végre valakinél ugyanígy van! :)
Egyelőre még nem jött ki teljesen, de már a hegye látszik. Alulra továbbra sem enged benézni...
Az nagyon fontos, hogy lásson titeket enni. Mi mindig együtt eszünk, ha mást nem, odaül a székébe és kap egy kis kiflicsücsköt, vagy kenyérdarabokat, miközben mi reggelizünk. De ebédelni is együtt szoktunk, én eszem egy falatot, utána adok neki és így tovább. :)
Erre rá kell szokni mindenképpen, egyetek mindig együtt!
én pl a főzijében hagyok benne krumpli darabokat, nem turmixolom le annyira alaposan, volt hogy csak összetörtük a krumplit (paradicsomos krumplinál), gyömiből adogatok neki darabkákat időnkét, aztán tölcsér, kenyérhéj, szokja a dolgot, Linának még nincs foga
Néha ha úgy van azt eszi amit mi, pl kapott paprikás krumplit, a hús levesből a dolgokat, aztán töltött paprika készült akkor ő a paradicsomos lét kapta tört krumplival keverte, ilyesmiket kapott már amiket mi magunk is ettünk.
Vagy pl krumpli+ foghagymás hús volt, akkor ő is krumpli+répa+a húsból kapott (direkt csináltam egy enyhébben fűszerezett szeletet). De a többség még hogy teljesen külön készül neki a kaja, mert pl mi olyat eszünk ami ő inkább nem (zöldbab főzelék, én zöldbabot nem adtam neki még, passzírozni meg nem volt kedvem :P, kapott spenótot)
De megmondom őszintén mi éppen a mai naptól álltunk le a parázással adtam neki mecis hasábburgonyát, megette :D:P - lehet megkövezni. De örökké nem akarom óvni, hogy aztán első valami és minden baja lesz később meg, mert addig nem találkozott vele picit sem.
Szerintem már simán lehet kevesebb fűszerrel házi kosztot adni, pláne, ha már foga is van. Nekünk még nincs, ezért én még pépesítek, de már evett levesből zöldséget husival turmixolva ő is kis petrezselyemmel és nagyon ízlett neki.
Én is mindig gondban vagyok, miket főzzek, várom már, hogy ne kelljen neki is külön főzni. Csak akkor nekünk kell áttérnünk egy kicsit egészségesebb táplálkozásra, több zöldség, főzelék, leves, stb.
Ezt én is éppen akartam kérdezni, hogy lehet-e, illetve kell-e már adni darabosat, és hogy hogyan, mennyit... én csak úgy adtam neki eddig, hogyha maradt a főzelékbe, vagy a gyümölcsbe véletlen 1-2 darab.
És még arra is kíváncsi lennék, hogy ad-e már vki "házikosztos" a gyerkőcnek? Én tervezem, hogy hetente 1x már úgy főzök, hogy a család is és Gáborka is ehesse, és úgy tervezem, hogy külön adom neki levest és másodikat is. Először zöldséglevest, vagy husilevest gondoltam, meg csirkepörköltet tésztával. Persze nagyon gyengén fűszerezve, a sajátunkat utóízesíteném.
Általában alul jön először, eddig én senkitől sem hallottam, hogy felül jött volna ki, meg ha vki hasonló dilemmában volt, mint te, náluk is végül alul jött ki az első 2.
Kíváncsi leszek nálatok mi lesz :)
Gáborkámban már 4 foga van, de én egyszer sem tudtam megállapítani, hogy "megduzzadt, meg kifehéredett... stb" és hogy hamarosan fogacska lesz, csak amikor már berepedt, akkor láttam.
Szia Bettina
Az nem derült ki, hogy mennyivel vagy peteérés után, mert ha már utána vagy 1-2 héttel, akkor lehetnek terhességi tünetek. Nekem szex után a 10. vagy 11. napon (már nem emlékszem pontosan) már halvány pozitív tesztem volt 10-es érzékenységű teszttel, de tüneteim csak rá 1 hétre jelentkeztek, elsőként az érzékeny mellek.
Remélem tudtam segíteni.