2011. október-november-december. Még ebben az évben teherbe esünk (beszélgetés)
jólvan akkor minden oké:) már csak a babára várunk:S:)
Jajj ne mondj ilyet,összefog jönni neked is :) lehet már most:)
:/ Óóójeee! Dettó! :)
2009 óta felzabáltam egy párat. :O)
Előtte is, de akkor csak rutinvizsgálatokra mentem, viszont 2 éve a problémáimmal néhány dokit megjártam.
jolvan akkor már csak peteérésemnek kell lenni és minden jó lesz:D rendelek megint ovu teszteket aztán szerda körül elkezdem,elvileg szombaton lesz peteérésem.
köszi drága vagy,mi lenne velem nélküled?:D
Igen! Ez azt jelenti, hogy normál nagyságú méhed van, jól látszik a méhnyálkahártya, tehát kezdi felépíteni magát, a petefészkeid nagysága optimális és nincs elváltozás. Nincs kóros folyadékszaporulat a kismedencédben, tehát szervileg fasza vagy. :)
Persze, hogy nem azt jelenti, hogy nincs peteérésed, de ha elolvasod, amit bemásoltam, akkor megérted szerintem. Ez olyan, mintha olyan gyereket keresnél a méhedben, amelyik meg sem fogant kb. Tehát, ami nincs, azt nem lehet látni.
csajszik nem tudok maradni, mert kell a főzelekét befejeznem aztán elutazunk az Anyóshoz...szombat este talán feltudok jönni...
babásodjatok!!!!!
Igen, és ez azért van, mert bizonyították, hogy nincs peteérésed. Ha 36 napnál hosszabb a ciklus, akkor legtöbb esetben nincsen PÉ.
Nekem is sok-sok időt vett igényke a beutalók megszerzése, majd ki kellett várni a napot a ciklusban, mikor mehettem, aztán hetek mire eredmény lett, aztán újabb hetek, mire mehettem kiértékeltetni. Nem egyszerű. :/
De akkor ez nem jelenti azt hogy nincs is peteérésem? nem kell viszamennem jöv héten,csak mondta h akkor lehetne látni. amugy érti ezt valaki?
Rendes nagyságú antiflectalt uterus
Cíkszerű endometrium
Mko.norm.szerkezetű és nagyságú ováriumok
Szabad folyadék a kismedencében nincs
Manó! Neked:
Mi látszik az ultrahangon?
A ciklus első felében a petefészkekben több, kb. 20-30 apró fekete kört (tüszőt) lehet látni, melyekből 2-3 darab kezd el növekedni. Amikor a legnagyobb tüsző eléri a 20-22 mm-t, megreped és kiszabadul belőle az érett petesejt. Ezt követően már csak a sárgatestet lehet látni a petefészekben.
Mikor történik a vizsgálat?
Szabályos, 28 napos menstruációs ciklus esetén általában a ciklus közepe előtt pár nappal végezzük az ultrahangvizsgálatot a 10-12. ciklusnap környékén. Lemérjük a petefészkekben lévő legnagyobb tüszők átmérőjét. A kilökődés idejét úgy lehet kiszámolni, hogy a tüszők ilyenkor naponta 1-2 mm-t növekszenek, és tudjuk, hogy 20-22 mm-nél repednek meg. Tehát, ha 18 mm-es tüszőt mérünk, akkor a kilökődés kb. 2 nap múlva történik, ekkor érdemes a párnak babával próbálkoznia.
Amennyiben a ciklusok szabálytalanok vagy nem pont 28 naposak, nehezebb a dolgunk. A petesejt kilökődése mindig a menstruáció előtt 14 nappal történik. Az utóbbi idő menzeszeinek átlagából indulunk ki. Az átlagos ciklus hosszból kivonunk 16 napot, és ekkor csináljuk meg az ultrahangot. Tehát, ha valakinek általában 35 naposak a ciklusai, a vizsgálatot a 19. napon végezzük el, és a fenti módszerrel számoljuk ki az együttlét optimális időpontját.
Gondoltam, hogy visszahív. Mivel 28 naposak a ciklusaid, így a 11. naptól esedékes megnézni.
4 hónap tényleg nem a világ. Azt mondják, hogy 1 év után érdemes elkezdeni a kivizsgálást, viszont, én amondó vagyok, hogy azért 6-8 hónap sikertelenség után nem árt ráhasalni a dologra.
hát nem mondanám hogy nyugodt vagyok mert mért nem lehet látni a ciklus 7.napján a tüszőt?nem hiszem el h nem lehet látni lehet nincs is:S
Adott egy ilyen naptárat h irjam a hőmet reggelente és abból majd meglehet állapítani hogy van e peteérés...
viszont nagyon rendes volt mert megnyugtatott h nem tudja miért idegeskedek 4hónap sikertelenség után...hát azért na.. :/
További ajánlott fórumok:
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Hány éves vagy ebben az évben?
- Igaz az hogy a császármetszés után nehezebben esem teherbe?
- Egészségügyi küret után könnyebben teherbe lehet esni?
- Szeretnék teherbe esni, de az orvosom szerint csökkenteni kellene a hormonszintemet. Valaki tudna segíteni ebben a kérdésben?