2011 januári babák (beszélgetés)
Márti barátnőm fia üvöltött a kádban, ezért ők úgy fürdenek 1 hónapos kortól, hogy ő letusol, majd a férje odaadja neki a gyereket és együtt zuhiznak.
Most 5 hónapos a fia és már fürdenek egy ideje kádban, közösen (baba fürdetővel fürdik ő is), de mindig letusol előtte.
Szerintem ez a netezés attól is függ, hogy kinek milyen a párja. Sajna az enyém elég trehány és fél óra csak amíg elpakolok és mosogatok utána. MIvel tavaly költöztünk ki kertes házba, ezért van mit csinálni kint is még.
Imádok Melikével sétálni, néha a kocsiban sem alszik, csak kacag rám. Viszont a sétáknak köszönhetően én már csoki barna vagyok.
Az én lányom bent nem alszik, csak kint a kocsiban. Nem merem az udvaron hagyni, mert elég vacak a szomszéd kerítése és 3 kutyája van, tehát olyankor kertészkedek én is. Gyakoribb, hogy mozgó babakocsiban alszik, ezért sétálnom kell. Én elég jövős-menős anyuka vagyok, amikor 2-3 napja nem jön hozzám senki akkor bemegyünk mi a központba.Imádom a lányomat, de szükségem van arra, hogy lássak ismerősöket, akár 5 percre is.
MIvel a lányom nem alszik napközben, a játékai meg pont annyira kötik le, hogy pisilni és reggelizni tudok... képzelheted....játszik ő, de ott kell lenni valakinek vele. Ezért anya jön át és akkor néhány óra alatt kiglancolom a kérót, hétvégén pedig a férjem vigyáz rá, ha nincs suliban és akkor tudok vasalni.
jó kedve van fél óráig, óráig...
Szerintem h otthon voltunk mindenki hordozta a kis seggét és sokan voltak körülötte. Most meg én kevés vagyok neki egyedül.
és mellé egyfolytában kiabál, egész nap nem aludt. ez van................................................
Nem biztos, hogy enni akart, lehet "csak" vigasztalja magát a cicivel. Ha nincs jó kedve, akkor érthető.
Mi állandóan ordítással sétáltunk, egészen addig gyűlölte Marim a babakocsit, amíg ülni nem tudott. Nagyon keveset aludt és unta magát fekve szerintem.
sziasztok,
nekem is nagyon hullik..hajmosások után csodálkozom, hogy még maradt haj a fejemen...nem győzöm kiszedni a kádból..
Jobban vagytok? Elég szeles az idő felénk, nálatok nem ez zavart be?? Húú, mi azt mindig nagyon megszenvedtük!
Hajhullás?? Nekem még mindig hullik vagy már megint vagy.....nem is emlékszem olyanra, hogy nem hullott :-)
Nálunk 2 hónapos volt a lányom, amikor elöször fürcsizett apával nagy kádban. Akkor nyaraltunk és nekünk itthon csak zuhanyfülkénk van. Imádták!
Szerintem erre nincs szabály, ha már nincs köldökcsonkja. Talán annyi, hogy célszerű lezuhanyozni előtte a felnöttnek és utána közös vizeskedni! :-) Hajrá!
Judit! Dühöng ki magad és csinálj mindent úgy, ahogy eddig! Igazad van, amit Ti elértetek, azt nem szabad csak úgy eldobni egy kis kanalas baba vízért.
Húúú, én is dühös lettem.
A szoptatásnál egyszerűbb etetési és itatási módszer nincs. Miért bonyolítanád az életed, ha nem muszáj. Az emésztésének meg pont az anyatej tesz jót.
Egyszer hallottam egy jó példát arra, amikor azt mondják, hogy nem szabad gyakran etetni a gyereket, mert megterheli a gyomrát: ha étterembe ebédelsz és megetted a levest, de várni kell a másodikra egy órát, akkor azt mondod, hogy köszönöm nem kérem, mert megterhelem a gyomrom???
És valóban minden fogyózásról szóló diéta alapja a többször kevesebbet - akkor???
Szerintem csak így tovább!!!! :-)
még 1 kérdés: Hullik e vkinek a haja?
Nekem nagyon
Egy kérdés-ti gondolkoztatok már az együtt fürdésen, vagy talán már vki fürcsizett is a babájával?
Milyen idős kortól lehet. Neten nem találtam sok hasznosat.
Nah pont a múlt héten kaptam én is a dokimtól!!! Mi az, hogy Dorka két-két és fél óránként eszik!!! Nem szabad ennie, csak négy óránként.
Mondom, hogy hááát az igény szerinti szoptatás, meg a kórházban ezt mondták... stb. Felejtsem el!!! Az egész emésztését meg fogom ezzel bolygatni, állandóan enni fog nagyobb korában.
Erre nem mertem vitatkozni, hogy én amióta eszek naponta 6-8szor, azóta fogytam le, amikor meg háromszor-négyszer ettem közel egy mázsa voltam, és egész kamaszkoromban is kínlódtam a súlyommal. Nah!!!
Ha megkérdezik rájuk fogom hagyni, hogy persze, négyóránként eszik a gyerek. Jah, és hogy adjak neki a melegben vizet szomjoltásra!!! Beszarok minden szoptatási honlapon, és direkt felhívtam a kórházat is (adtak egy számot, ha később szoptatással kapcsolatban kérdésünk van, akkor kit hívhatunk), ott is azt mondták az anyatejes babáknak fél éves korukig nem kell semmi mást adni, csak tejet! Ne itassuk se teával, se vízzel.
Nah így legyen okos az ember.
Mindegy csinálom, ahogy eddig. Nagyon sok melóm van már ebben. Kis súllyal született babám, aki eleinte alig szopott, azt is bimbóvédővel, azt sikerült egyik napról a másikra eldobni, amint 3 kg felé került. Háromhónapos korára megduplázta a súlyát. Szóval annyira szarul nem csinálhatom a dolgokat.
Kicsit most indulatos vagyok, mert napok óta ez a téma nálam is. Tegnap a védőnő is az orvost erősítette meg... persze csak finoman kérdeztem rá a dolgokra. Így: nagy melegben kell gyakrabban szoptatni? Nem, adjak babavizet kiskanállal.
Nálunk változó, hogy hány óránként eszik Polett, van hogy óránként, van hogy 3 óránként, de az éjszakát már legalább 1 hónapja végig alussza, bár tegnap kelt hajnal fél 3-kor, de ez nagyon ritka nála.
A máshol alvást is nagyon jól bírja, bár tény, hogy mi itthon is az utazóágyban altatjuk, pont azért, hogy ez legalább ne legyen újdonság. Amikor anyuméknál vagyunk szegeden ott is végig alussza az éjszakát. Húsvétkor a dédszülőknél voltunk, ott volt fa kiságy, ott hajnal 4-kor felkelt és 1 órát fent volt,utána aludt tovább, semmi gondunk nem volt.
Tényleg miért?
Nekem 2 óránként ettek csecsemőnek. Amig csak ciciztek akkor is, de utána is. Sőt a nagy 8 éves, de most se bír ki többet két "etetés" között 3 óránál! :-)