2011 januári babák (beszélgetés)
Én is bízom az immunrendszerében és tudom, hogy minden szájon át beadós dologgal nekünk bajunk van.
Nem " bukós" gyerek, de a K vitaminnál néha a negyedik ampullát tudom beadni neki (anyatejbe csempészve sem jön be).
A d vitamint egyszerűen a szájába cseppentem és azzal már nincs baja.
Barátnőm fia a kocsiban bukta ki a drága rota elleni gyógyszert, szóval mi úgy döntöttünk nem kérjük.
Én is nagyon bízom benne, hogy a szopizás sok mindentől megvédi! :)
Én is csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy volt-e ilyen pozitív tapasztalatod pl. családban, ismerősi körben beteg gyerek, de a szopizós baba nem kapta el vagy csak enyhébb lefolyású volt.
Nem tapasztaltam, hogy kevésbé fogadta volna el a cicit, de még hátravan a 2.adag (remélem nem lesz vele baj). Kicsit hígabb volt a széklete 1-2 napig, de ezt mondta a dokinő, hogy normális.
Köszi a tippet, most én is írtam nekik.
Porszívósat használok, mert az szedi ki a cuccot jól, de csak alacsony fokozaton és napközben propoliszos cseppet.
Anyósomtól kapok valami olyan orrszívót amit szájjal kell megszívni (nem kerül a számba a cucc, de erősebb a pumpálósnál). Tegnap adta fel a csomagot, tehát még nem tudok bővebbet. Nekünk azért fontos, mert Melivel 1-2 alkalommal futva jöttem haza a parkból, mert üvöltött --> az egyik nózijában fikusz volt.
Nem saját tapasztalatom, kutatási eredmények.
Csak azért írtam, mert szerintem nagyon drága oltás, nem mindenki engedheti meg magának (én sem)de a szoptatást fel lehet használni ez ellen is :-) Főleg, hogy nem is teljes biztonsággal véd az oltás. Persze, ha megteheted és így érzed magad nyugodtnak, akkor be kell adatni.
Csak az a saját tapasztalat, hogy amikor hasmenős betegségeink voltak könnyen átvészelték (nem tudom milyen virus) a kiszáradás közelében sem voltunk, mert szopiztak. Később persze ittak. De nem minden gyerekre lehet rákényszeríteni az ivást. Főleg ha kicsi, de akkor jól jön a szopi!
Az is egy megfigyelés, hogy a rota oltás után probléma szokott lenni a szopizással: nem szívesen fogadja a baba vagy nyűglődik a cicin. Ti ilyet nem tapasztaltatok?
Kicsi a világ...:) Sajnos nem ismertem.
Nagyon édes a babád!!! 8,5 kiló?? Hűha! Nem semmi...:)
Köszi az érdeklődést. Zorka jól van, azóta sem volt mégcsak hőemelkedése sem és vasárnap óta sokkal jobb kedvű, m előző héten. Nózijából jön ugyan még a cucc, amikor szívom, de ennyi. Doki szerint orrmandula gyulladás lehetett, vagy leginkább nem tudja sztem, mert a torkán továbbra sem látott semmit.
Sztem meg tuti, h ugyanabból a vírusból nyalhatott be ő is, ami miatt Zalánnak a torka fáj és csúnya is.
Azért rám ijesztett, mert Zalán nem egy lázasodós típus, Zorkát meg ugye még nem ismerem ilyen szempontból, és nem nagyon tudnék mit kezdeni egy magacs magas lázzal... Úgyh most ki is okítottam magamat elméletben hűtőfürdő és egyéb témában.:)
sziasztok.
Én is Kisújszállási vagyok:))
ott születtem még a szülőotthonban:))))Most Abdán lakom_Győr mellett:))))
én is szoktam még Kisújra járni,mert laknak még ott rokonaim:))))
Takács István a papám--sajnos márciusban meghalt---nem tudom ismeritek.-e?a hivatalba is dolgozott.......
mi sem lázasodtunk be az oltásoktól. súllyal hogy álltok?
Most egy darabig tuti nem eszek semmit, amit nem én csináltam...
Mi is holnap megyünk oltásra, a 2hósnál másnap volt egy kis hőemelkedésünk, úgyhogy én megint tartok az oltástól.
Ja és visszaköltöztettem a kiságyba Gyerkőcöt. Azt hittem majd tiszta nyűgös lesz meg minden, hát neki nem volt semmi baja ( pedig másik szobába került) csak nekem, hogy heti 7 napból 5-t megint egyedül alszom...De hosszú távon nem lehetett volna ezt csinálni.
Antonka, nem tudom milyen cumit használsz, de nálunk a mam nagyon bejött pedig a mi nyálunk is ömlik, ahogy olvasom Botond többet is cumizik, mint Milán és nincs neki semmi pöttye. Viszont az ínye fehér középen alul és hullámos. Már megindult a foga ez tuti, kíváncsi vagyok mikor bújik ki (:
Ja meg tegnap kóstoltunk almalevet, kb 2 cseppet de az az arc :D Tünemény volt.
Most hol laksz?:)
Laknak még rokonok a közelben?