2011 februári babák (beszélgetés)
Na megjöttünk a dokitól, elvittem már megmérni. Hááát, 8,60 kg és 69 cm. Csoda, hogy leszakad a kezem?
Na meg kezd elegem lenni a hozzátáplálásos tanácsokból. Jött a dokinő is, hogy mikor, mit adok a gyereknek? Aztán mivel az időpontba nem tudott belekötni, jött azzal, hogy mindennap főzzek a gyereknek és ne csak bébiételt adjak, ja és hogy minden nap frissen vegyem meg a hozzávalókat a piacon, lehetőleg idős nénikéktől. Ja, ha belegondolok akkor úgy nézne ki minden napom, hogy 6 körül kitolnám Huncsit a piacra, ami csak oda 1 óra mert a város másik végén van, aztán összevásárolok nénikéktől mindent majd hazarohanás, hogy időben kész legyek, aztán főzés, nem mindegy mit milyen arányban vegyítek, majd ne turmixoljak, hanem passzírozzak, lefejt anyatejjel. Hát le a kalappal aki ezt csinálja, én kb. hetente 2-szer kapok anyutól, anyóstól friss gyümit, zöldséget. De főleg a gyümiből adok neki, de hetente 4-5 ször bizony kiveszem az üveg H.ppet és minden lelkiismeretfurdalás nélkül adom a gyereknek.
Ja és szerinte a Kecskeméti jobb mint a H.pp. Mondom érdekes mert olcsóbb, viszont hozzáadott cukrot tartalmaz, amúgy meg ha jól tudom ugyanaz a gyártó mind a kettőnél. Ő ezt nem is tudta.
Úgyhogy kezd elegem lenni a hozzátáplálásos mizériából. Aztán meg jött a gluténnal. Pfff.
Én is így csináltam az őszibarackkal.
Meghámoztam, botmixer, utána szűrőn át, elég könnyen ment, aztán kiporcióztam a jégkockatartóba, egy kocka kb. 20 ml. Aztán másnap átraktam medel@ zacsikba, 4-et egybe, tehát 80 ml, de egyesével is ki lehet szedni őket.
Most hozta meg a férjem a gyógyteáimat, össze kéne kutyulnom a keveréket :)
Igen, tízóraira. Én úgy szoktam, hogy kb 2 órára a reggeli után. ma pl megevett 50 g szilva-körtét, meg mellé 40 ml teát, és kb másfél-két órára rá kap tápszert.
Nálunk ez bevált.
Csajok, tennék el házi sárgabarackot, úgy gondoltam, hogy meghámozva lepasszírozom, vagy turmixolom?, jégkockatartóba rakom, és lefagyasztom. Szerintetek?
Köszi, ezzel megnyugtattál. Mi a Besafe-t vettük, és itt az jónak felel meg, meg én is jókat olvastam róla.
Kicsit el vagyok most tűnve, mert a vizsgaidőszak után próbálom a házat rendbe tenni. Pár nap és ismét aktív leszek:)
Amúgy Tescoban babakocsi itt sincs, most hívott barátnőm, hogy ő is kiverte a balhét:) minek hirdetik, ha úgy sincs. Állítólag minden bolt 5.öt kapott..
na igen..
És magánorvos, alkalmankénti 12ezerért hogy tisztességes ellátást kapjunk.
Hát már az sem elég :S
És ugye az a dühítő hogy előttevaló héten olyanokat mondott anyunak hogy sajnálja hogy ennyire rossz híreket mond neki, beszéljen a családdal meg ilyenek.eddig amiatt nem aludt szegénykém, most meg amiatt nem alszik mert nem tudja mi van :S
Sziasztok!
Mi a fene történt ma fél 6-kor, hogy minden baba akkor kelt?!!!
Emili is pont fél 6-kor! De én arra gondoltam, azért, mert elfelejtettük lehúzni az egyik redőnyt, és túl világos lett neki, azt hitte, reggel van már... nem is aludt vissza, csak 8-kor nagy nehezen.
A hétvégi kirándulás tök jól sikerült, a naplómban majd részletesen leírom.
Istenem, ezek az orvosok úgy játszanak az emberrel, hogy az már vérforraló, akkor nem is biztos, hogy daganata van, de ráfogják.
Olyan mint mikor nekem a kórházban közölték egyik nap, hogy túl kicsi a gyerek, kevés a magzatvíz, lehet, hogy nem lesz normális, vagy nem fog tudni járni, de hogy dongalába lesz az tuti. Ezt olyan hangsúlyal mintha csak egy pohár vizet kérne. Aztán másnap hogy mégsem. 2 hónapig tiszta ideg voltam, aztán született egy teljesen egészséges gyerekem.
Sziasztok!
Húú 15oldalt visszaolvasni.azt se tudom hol áll a fejem :D
Nekünk megvolt a mininyaralás 7végén, Balcsin tűrhető idő volt.Levi is túlvan az első fürcsin.Mert előrelátó voltam és babapancsolós medencés szállodába mentünk hátha az idő közbeszól.
hát valamit tudtam.
sokat pihentünk, nevettünk.
apa 5ösre államvizsgázott még szerdán úgyhogy megérdemelte a pihit:)
közben majdnem nem tudtunk elmenni mert kishiján kórházba kerültem majdnem kiszáradtam úgyhogy volt minden.
ja és anyumnak meg múthéten megakarták nézni valami komoly géppel azt a nyavaját és nem találták...kérdőjelek ott voltak a fejünk körül..majd10cm-es daganat eltűnik..és azt mondta a nődoki hogy most miómát lát, de előtte nem látott ilyet..
úgyhogy most ismét hasi uh hogy egy másik doki megtalálja e.
nem semmi.
Ez jó, mert benne van az egyik amit kinéztünk, bár én néztem már jó pár töréstesztet és mindenhol a Max* Cos* Tob* volt a legjobb ez meg meg sem említi.
Amúgy megtaláltam nálunk mi tartja hason a gyereket.
Kapott egy hatalmas karton képeskönyvet, kinyitva akkora mint ő, így ráraktam hason, nem baj, ha összenyálazza is, de már 10 perce úgy van igaz nyög nagyokat, de elvan.:-)