2011 februári babák (beszélgetés)
Tényleg nem jó, ha rendszeresen kompozik, de játéknak jó lesz. Gyógytornász ismerős azt mondta, hogy ne abban tanuljon meg járni a gyerek, mint régen, hanem úgy használjuk, mint egy játékot. Ne legyen benne órákat, de néha nyugodtan tegyük bele, az nem árt neki.
Én meg tehetem fel vaterára a kompot, ajándékba kaptuk 2 hónapja, Br*ndonban kereken egy tizes az ára, de a gyógytornász és a párom is lebeszélt róla, mert nincs jó hatással a gyerekek fejlődésére, és hogy bele ne tegyem majd.:S
Jó üzletet csináltál, gratula:)
Képzeljétek, sikerült ingyen szert tennem egy etetőszékre. V@terán hirdette a csajszi és írta, hogy csere is érdekli. Tettem fel pár olyan ruhát, mait terhesség előtt vettem, de sajnos már nem jó rám, választott belőle négyet és így 1-1-be cserélünk. Annyira örülök neki.
Azokból mi is bevásároltunk tegnap :) Meg hosszú ujjú blúzocskák 725, meg 540-ért!
Olvastam egy naplót, nem kellett volna. Le van írva benne, hogy down kóros volt a babája, de mivel túl voltak már a 12 héten meg kellett szülnie. Leírta azt is, hogy ment. Sokkot kaptam.
Ja, holnap érkezik végre a brandes csomag. Ma adták fel!:@
Képzeld az első pár percet egy mukk nélkül bírta, csodálkoztam is, de a nyaka felé haladva elkezdődött a ribillió, de az sem vészes formában. Na az arcánál viszont szabályosan üvöltött, szívből utálja ha a szájában matatnak és az arcát is piszkálják mellé:S
És nektek milyen volt?:)
Sziasztok!
Zephyrus, én is ezt remélem, hogy csak idő kell a homeos dolgoknak:)
Amúgy azt olvastam, hogy azok a babák, akik éjszaka is aktívabbak, vagyis többet vannak ébren, okosabbak lesznek mint a társaik, mert az agyuk sokkal többet dolgozik, ismerkedik az ingerekkel, külvilággal:D Szóval ha ez igaz, a fiam Nobel díjas lesz:)
Ma voltam szoliban tesómmal, találkoztam egy anyukával, megnyugtatott, hogy 15 hónapos a lánya és még egyetlen éjszakát sem aludt át! :S
ügyi vagy:) Én meggyet tettem el: lekvárt, szörpöt, befőttet, fagyasztva, plusz fagyasztva turmixolva Z-nek. De ezt még hétvégén. Ma csavarogtunk egész nap, torna után Z 3 órát aludt, Tescoban voltunk, nézelődtem, nem akartam felébreszteni. Vettem egy csomó ruhát neki,ugy akciósak, és tényleg jó áron vannak. Pl. 3 body 1500Ft meg ilyenek. Kiscica, hogy telt a torna?
én ma semmit nem tudtam csinálni Zsömikétől szinte ,mert nyűgös volt, fújt a szél.annyira passzoltam le anyukámnak amíg futottam egyet. most már letettem aludni, de most meg hulla fáradt vagyok, vasalnom kellene, de!!!
Ma eltettem 9 kis üveg ( 1 decisek) sárgabarack pépet, házi termés. Lefagyasztottam Már nem is érzem annyira szaranyának magam :)))
Halvány lila gőzöm nincs, nem is nagyon akartam elbeszélgetni vele, amikor mondta honnan keres, de állította, nem kell semmit aláírnom, megígérnem, válaszolnom, stb, csak kihozza az ajándékcsomagot. Szerdán beszámolok róla :) Amúgy ezzel a biztosítóval/bankkal nem is vagyok/voltam kapcsolatban sosem...
babakaja alapból olcsóbb a másikba.
Ma hívott egy csaj az Ájendzsitől, hogy szerdán kihozná a Felicitász ajándékcsomagot. Nem tudom, mi lesz benne, de remélem etetőszék, járóka, autósülés, meg egy raklap bébiétel :DDDDDDDD
Dm- 4000 fölött + 100 pont jár.
De jó. Én szombaton megyek déembe meg a másikba is bevásárolni. Cumisüveget is kéne vegyek, mert meg kéne tanítani a lánykámat inni belőle. Ha kezdem a sulit, reggeltől délutánig nem leszek vele, és nem akarom, hogy ne kapjon tejcit ha akar.
nem is írtam ma milyen jól jártam a rossm*-ba egy csomó babakaja akciós volt, mert 2 hónap múlva lejár a tejpépek szav ideje 200 ft-ra volt leárazva a hip* kaja 900-ról vettem 3-at, mert nálunk nem lesz ideje lejárni.
Persze, hogy talál. Jobb dolga sincs. Bár az én védőnőm nagyon kedves és aranyos és szerencsére tájékozott is. Engem a sógornőm akaszt ki. Olyan mint a lovak a szemellenzővel, csak az jó, amit ő gondol. Órákig tudnék mesélni. Egyébként a legjobb tanácsadó az anyai ösztön. Ha te úgy gondolod, az jó a gyereknek, tuti, hogy az tényleg jó lesz. Egy anyánál senki sem ismeri jobban a babáját, és senki sem tudja jobban, mire van szüksége.
egyetértek , hogy mindenkinek a saját fejlettségéhez kellene ajánlani a hozzátáplálást, csak azt nem bírnák a védőnők, pedig na ez lenne a dolguk. bár az enyém az így csinálja velünk, de én ismertem szülés előttről együtt járt a 2 nagy bölcsibe.
Na megyünk sétálunk még egy gyorsat, most nincs annyira beborulva.
Abszolúte egyetértek, csak védőnők, gyerekorvosok visznek vele a sírba. Bármit csinálok mindig találnak valamit amibe bele lehet kötni.
14.-én, de pont ez a gondjuk, hogy 4 és 6 hó között kellene elkezdeni, úgyhogy folyton kérdezgetnek, hogy adom-e már, miért nem, azonnal kezdjem el. Én meg 6 hó előtt nem vagyok hajlandó. De bírom, hogy ha fél évvel hamarabb szülök, akkor 8. hó előtt nem volt szabad mert ártol a gyereknek, most meg én vagyok a hülye mert 6 hó előtt nem akarom.
A glutént én is bevezettem már, kapja egy ideje. Elgondolkodtam ezen, ugyanis 2 lisztérzékeny baba van a környezetemben, mindkettőre nagyon odafigyeltek, hogy mikor mit kap, anyatejes babák, sem cukrot, sem semmilyen káros dolgot nem adtak nekik, mégis allergiásak lettek több mindenre. Aztán látom a másik oldalt, ahol még nem volt szó glutén és egyéb dolgokról, babapiskótát kaptak a gyerkőcök több ismerősömnél is, a keresztfiam meg a kenyérmorzsákat imádta csipegetni, pedig még foga se volt. Ezen akkor nagyon kiakadtam, de semmi nem belőle. Egészséges, még csak nem is beteges.
Szerintem nem szabad túlságosan sterilen nevelni a gyerekeket, mert abból is baj lehet. És ez a 6 hónapos korhatár akkora marhaság. Nincs két egyforma gyerek, inkább azt kellene nézni a hozzátáplálásban és az egyéb dolgokban is, melyik baba hol tart a fejlődésben. Az én lányom 3 hónaposan átfordult, szerintem pár hét és mászik. Nem is tudtam volna 6 hónapos koráig csak szoptatni, mert egyszerűen nem lenne elég neki a tejcvel bevitt energia. Ugyanakkor a felelttünk lakó kisfiú 3 héttel idősebb Alexánál, ő még csak most fordul oldalra, persze, hogy elég neki a tejci és még nincs szüksége másra. Persze ez csak az én véleményem, próbálom úgy csinálni, hogy jó legyen.
Azt nem tudom, csak hogy szoptatni kell mellette, s a 6. hó után ajánlják. Bár ti nemsokára betöltitek:), mikor is?
Igen, bár azóta találtam a H.ppnek is egy gabonapépjét, majd kipróbáljuk mindkettőt.
Amúgy hányszor kell egy héten? Úgy tudom nagyon lassan kell bevezetni.
A milupa 7gabonását fogod adni?
Csak azt hogy adjam. Szerinte nincs is jobb a jó kis háztartási keksz-reszelt alma párosnál. Na itt én is azt mondtam, hogy jó, majd adok és elköszöntem. A franc fog vele vitatkozni, kb. 30 éve praktizál és mondja ugyanazt. Majd ha betöltötte a 6. hónapot adom, de nem a kekszet.
További ajánlott fórumok: