2011 februári babák (beszélgetés)
Attól semmiképp nem lennénk jó anyák, ha sírni hagynánk őket.
Amúgy, ha sírni hagynánk őket, egy idő után, az rögzülne bennük,hogy nem érdemes közölni velünk ha bajuk van és ennek megfelelően egy idő után nem is közli majd velünk, hogy ha gondja van ... most képzeld el, hogy pld. később tiniként nem mondja el, hogy ha pld. súlyos baja van, mert már most elvesztette a bizalmát irántad. Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha ilyen előfordulna ... Plusz a másik: nekem nem is lenne szívem sírni hagyni. Mondjuk erre nálunk nincs sírás, csak nagyon, nagyon ritkán.
Ha nem hagyod sírni legközelebb sem, tudni fogja, hogy bízhat benned, és ez hosszú távon azért nem lesz gond, és nem fog "visszafele elsülni", mert akkor már érteni fog téged, és ha azt mondod neki, pillanat, jövök, vagy mindjárt eszünk, vagy azonnal megnézem, stb...akkor tudni fogja, hogy az úgy lesz, mert adtál okot a bizalomra. Ezért nem kell az elkényeztetéstől félni. Ez most szükséglet kielégítése, nem extra.
Nem hiszem, hogy rossz szándékból mondta amit mondott a védőnő, inkább a későbbiekre vonatkozhatott a "jótanács". Megfogadni több szempontból sem tudom teljes egészében- pont amit kiscica is írt, hogy ez csak akkor lenne kivitelezhető, ha nem egy szobában alszunk a párunkkal. De én sem vagyok híve annak, hogy hagyjuk üvölteni majd csak elalszik- de ha meg azt nézem, hogy eddig simán ment minden akkor nem igazán tudom hova tenni ha csak dédelgetve tudna vissza aludni. Valószínű nem volt olyan álmos, hogy szinte cici közben elaludjon ezért kínlódtunk akkor kb 2 órát. De azért az sem jó hosszútávon ha azzal töltjük az éjszakákat, hogy altatjuk őket órákon keresztül. Ez egy egyszeri eset volt és ha megint előfordulna ugyan ugy altatnám ahogy akkor....nem hiszem hogy attól vagyok jó anya ha hagyom bőgni..De örülök, hogy ti is igy látjátok...a szaranyaság nem itt kezdődik:DDDDD
Ezt a nőt biztos, hogy anno sírni hagyták ... a tanács, amit adott max. ezt mondja el róla. Hogy akarhatna egy ekkorka bármit is, nincs akaratuk, hogy lenne már. Szerencsétlen, hogy ilyen védőnők vannak.
Manócska ha felkelt megnézem.
Na, ilyen:
[link]
A lap alatt van egy lábszerű képződmény, olyasmi , mint a vasalóállványnak. Azt lehet beakasztani.
Az enyémben csak egy lap van. Nem értem, hogy van ez.
Ez olyan mint a miénk csak az Pierre Cardin!Én is imádom egyedül az az 1 baj van vele,hogy nem fér be a váz a csomitartóba kb 2cm-el nagyobb,mint kellene!!Csak az anyósülésen tudjuk vinni!
A miénk is hasonló, a mózesben van egy vékony lap, azt ha felemelem, akkor ott lehet dönteni 3 fokozatban.
Nekem ilyen babakocsim van:
[link]
Imádom. Egyetlen dologra nem jöttem még rá, állítólag a mózes háttámlája is dönthető 3 fokozatban, már szétszedtem többször is, de nem tudom, hogy kell. Mi még a mózest használjuk, Alexa szereti. Próbáltam a sportrészt, de még nem jó neki.
Néha azt sem tudom, hányszor szopizunk éjjel, oldalára gurul, két kis kezével keres, erre én ébredek, s már szopizunk, utána mindenki alszik tovább :)!
Nem tudom, miről van szó, mert csak eddig jutottam az olvasással, de egyetértek, csak sírással tudnak kommunikálni, illetve jelezni, ha valami bajuk van. Ha nem reagálunk rá, nem alakul ki a megfelelő kötődés.
köszi Csajok a válaszokat! aranyosak vagytok. most megyek tanulni, este leszek, szép napot midnenkinek!
Én graco-t nem vennék. Nekünk ilyen van csak más típusú és nem vagyok megelégedve vele. Már most nyikorog és néha nehezen lehet össze csukni, mert a kar beakad az oldalán, ahogy csukódna össze.
Engem csak azért borít ki némely védőnő ilyen hozzáállása( vagy mások hasonló tanácsa), mert szerintem ők meg vannak róla győződve, hogy a pici ilyenkor kezdi úgymond "manipulálni" a szüleit, ami később szerintük még jobban elfajul. Gondolj bele, ezek a kis ember-agyak még arra nem képesek, hogy felfogják, mettől meddig van az ő testük, és hol kezdődik az anyukáé, a manipulációhoz sokkal fondorlatosabb észjárás kell!! Ő csak azért sír, mert egyedül érzi magát, és ők ösztönösen tudják, hogy szükségük van valakire és így tudják ezt kommunikálni.
Bocsi a kifakadásért, de az ilyen ember ne menjen védőnőnek, építsen robotokat!
Jó reggelt!
Mi először 6:30-kor, rövid majd szopi után 8:30-kor keltünk. :) Úgy látszik a hideg meghozta a nyugodt éjszakát. :)
Helge: Köszi! Ez valóban egy jó hét, az időjárást leszámítva. :D Talán ez egy fokkal "kényelmesebb" volt mint a szíj.
vasalni kéne...máá megint:( ma töltött paprikát csinálok ha a kisasszony is úgy akarja:D bár ahogy elnézem magam...még meg sem fésülködtem:DDD
fuj bele sem akarok gondolni a télbe:( már július van és milyen ramaty idő van:( egész "nyáron" ilyen összevissza idő volt eddig és szeptembertől már megint jön az a csúnya hosszú tél:(
Én ilyet vettem:
[link]
Még a színe is ilyen :)
Könnyű, kis csomagterű az autóm, de abba is simán befér, olyan jól össze lehet csukni. És van felül ablaka, ami nekem azért fontos, mert mivel előre néz a babó benne, szeretem megkukucskálni, minden renden van-e:) És bizony alig vannak ilyenek, mármint "ablakosak" ..
Jó reggelt mindenkinek:) úgy látom mindenki jól aludt csak én nem:D nálunk 2hónapja nincs éjszakai ébredés...most volt:( fél3kor nem tudom minek tudjam be,a du fürcsi előtti szopi+tápi helyett tejpépet evett Lara de majdnem megette az egész adagot és ki is birta fürdésig,kimaradt így egy szopi...ezért kelt fel?Vagy pedig azért mert apa ment pont akkor melózni és 600szor csörgött az ébresztő???:S jah kb 4kor visszaaludt Lara és akkor a szomszéd süket öregasszony bekapcsolta üvöltve a tvjét...kb fél5körül tudtam vissza aludni:) és Lara 6kor kelt is:D
Szia!
Attól függ szerintem, mennyit lesz autóban hordozva a kocsi, szerintem ha sokat, akkor a kisebb kerekű praktikusabb. Persze , ha meg azt nézzük, hogy majd télen a hóban tologatod, akkor a nagyobb kerekű a nyerő...
Nálam a 3.viszi a pálmát:) még az is lehet mi is beruházunk 1 rózsaszínre:D
nem akartalak tegnap leszúrni, lehet úgy tünt:-)
szorítsatok jönnek anyósék a hétvégére hozzánk:-( viszik nyaralni a fiamat vasárnap. úgyhogy nem sokat leszek.gyors megyek futok egyet kiengedem előre a feszűltséget ami keletkezik majd bennem:-)
nekem a kisfiamnál Grac volt én nagyon szerettem, jó masszív kis babakocsi, ha a sógornőm nem mosta volna agyon a huzatot nem is vettem volna ujjat, pedig 7 évvel ezelőtti.
Húha, várj, én is megmutatom Marcit Julcsinak :))
( Nekem bejönne vőnek :DDD)
Hohóóóó,még a kaka is megjött!!
Helge:Ahogy nézegettem a képeidet Julcsiról, Marcika teljes lázba jött,beszélt hozzá!!Lehet,hogy szerelem első látásra??
Biztos nem a kötődő nevelés híve...:)
További ajánlott fórumok: