2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Sorlyke tőled azért azokat a tanácsokat szeretném megkapni, benned jobban bízok, mint a védőnőnkben.
Csillus, nem nyílt ki a légzsák, az ütközésnek csak a hangja volt nagy. Danika aludt de fel sem ébredt rá, szóval erős volt az autó, meg sem rázódtunk benne. De azért tudsz ajánlani ilyen szakértőt? Vagy hol lehet ilyet találni?
Tegnap ahogy jöttem Szolnokra Danikával a változatosság kedvéért elütöttem egy fácánt... A másik sávból indult el és kiszaladt elém. Nem lehetett megállni és fékezni, mert jöttek mögöttünk. Pont félúton felszállt így a szélvédővel ütöttem el, így szerencsére a kocsinak most nem lett baja... Már fóbiám van az autóba üléstől... még egy eset és leteszem a jogsit az tuti.
Sziasztok!
Tegnap nem voltam, mert megint szolnokra utaztunk. Az éjszakánk extra szar volt... Anyum tanácsára szopi helyett vizet adtam neki, tesóm határásra meg követtem a suttogót és szopi helyett próbáltam csak megnyugtatni. Tudtam, h nem lesz jó vége, mert én már rájöttem, hogy Danika éhes éjjel, de azért csak megpróbáltam. Az eredmény az lett, h 5 percenként kelt, utána meg úgy ordított, hogy majd 30 percbe telt mire megnyugodott, és hajlandó volt szopizni... egész éjjel összesen 2 órát aludtam, mert annyira megviselte, h utána is hüppögött és én is úgy felhúztam magam, h amikor ő aludt, akkor sem tudtam vissza aludni. SOHA TÖBBET NEM FOGOK MÁSRA HALLGATNI. Ha első szavára megetettem volna, akkor evett volna 3x és aludt volna ahogy szokott... ehhez legalább már hozzászoktam. Úgyhogy ma éjjel úgy lesz minden mint régen. Még annyit próbálok, h többet egyen napközben, de ha ígyis éhes, akkor készséggel megetetem és ennyi. szépen alszunk tovább..
Barbi, nálunk az alma kifejezetten hasfogó, inkább barack ami lazít.
Felicy gratula a 2. fogacskához. :)
Mimi kiakadtam a védőnős sztorin... mintha csak a sajátomról olvastam volna. Én már megfogadtam h rá sem hallgatok SOHA. Ő egy kaptafára veszi a piciket, nem néz egyéni igényeket.
És a suttogó könyv is megbukott így nálam. 2 ponton bevált: vele sikerült napirendet kialakítanunk és elértük, h este is és napközben is el tudjon aludni egyedül a kiságyában.
Erre viszont, h éjjel éhesen ébred, megnézném ki az aki etetésen kívül tud más módszert...
Csillus, nekem is nagyon kaki a hangulatom, remélem gyorsan túl leszünk...
Extra hideg van, 6 fok... :O Ehhez már overál kell, és nekünk csak átmeneti van!! Az a cherokee... ma vennem kell...
Remélem Áronkának hamar kibújik a fogacskája és nem szenved tőle. :( Kitartás!
Zsezse!
Én azóta nem veszek Ovko-t, mióta Rákkeltő növénypermetet találtak benne:
A Hippnek pedig a vákuumzárókupakjában volt valamilyen rákkeltő anyag.
Én ezért a Nestle-t veszem(ami rohadt drága, de nem érdekel ,csak szivom a fogam, mikor fizetek...) az svájci, és svájci dolgokban még soha nem csalódtam.
Van pár univeres is van itthon,de azok talonban vannak...
Leáztattam róluk a cimkét, küldöm, ha lesz egy kis időm, igérem!!!
Extra szar kedvem van, Áron még alszik, alig szopizott az inye miatt, fáj a cicim, stb.....
Felicy: Én is megijedtem! Pláne, hogy előtte is csak 80 g-ot hízott. Sajnos a védőnővel nem megyünk semmire. Elvileg ő jön hozzánk, de nem sűrűn látjuk. Eddig azt hiszem kétszer kértem tőle segítséget, de elintézte annyival, hogy mondott valami hülyeséget a telefonba. Én most egyenesen elvittem a doktornénihez.
Az én kis Pocikám szopizik még, de sajnos nem elég neki a tej, így tápszert is kap. Gyanítottam, hogy az előző tápszerrel van a gond, de a védőnő megmondta, hogy teljesen természetes, ha 4 napig nincs széklete, és erőlködik, ne is foglalkozzak vele. Aztán eljutottunk odáig, hogy nem volt hajlandó meginni a tápszert egyáltalán, de azt mondta, az sem baj, erőltessem. Azt is mondta, hogy ne menjünk orvoshoz, mert térden állva kell könyörögnöm, ha új tápszert akarok.
Nyilván Pockóm okosabb mint a védőnő és rájött, hogy ez a tápszer már pedig neki nem jó. Egész nap szopizott 1,5 héten keresztül, de a tej nem lett több :( A doktornő nagyon kedves volt, írt fel Bebát, könyörgés nélkül! Azóta eszeget, de nem viszi túlzásba. Kíváncsi vagyok, mennyit hízik a héten! Én még nem nyugodtam meg :(
Barbi: Nekünk a meggyet ajánlották, de azt csak vaniliás rizspéppel eszi meg.
Jó éjt!
Sziasztok! :)
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :)
Alig várom,hogy akkorák legyenek a fogacskáink,hogy le tudjam fényképezni! :)
Csillus: Lila az ínye?Úristen...durván hangzik! :( És miért nem tud áttörni?
Zsezse: Lehet,lemaradtam,nem tudom,hová mentek,de jó utat és kellemes időtöltést! :)
Mimi: Azért gyarapodtok ti is szépen! :) De az a 30g nem ijesztett meg?Én picit betojtam...de már túl vagyok rajta! :) A te lánykád szopizik még?Mondott valamit a védőnő?
Sziasztok!
Voltunk vásárolni. Zsezse kapott 3 rugit, 3 bodyt meg egy irtó édes csizmát. Vettünk még Ovko bébiételt, ezt még nem próbáltuk. Remélem bejön neki, mert elég jó áron van.
Na megyek még összepakolok az utazáshoz.
Jó éjt!
Nagyon pesszimistára vettétek a hangulatot ma :) A fáradtság az oka?? :) Nyugi egy éves korukra biztosan rendeződik! A legeslegnehezebben sztem már túl vagyunk (első 3 hónap), most pedig csak egy kicsit türelmetlenek. De ez ne hatalmasodjon el Rajtatok! én sem hagyom! Egy év semmi egy élethez képest! Ehhez az alapokat pedig MI adjuk!És a felén már túl vagyunk!!! :) A tesón pedig ne is gondolkodjatok - mi lesz akkor?? Sokkal jobban fog menni, mert már tapasztaltabbak vagyunk. A gyereknek a gyerek a legjobb barátja és nincs is annál jobb, mikor az a testvére is egyben!!
Szép álmokat Mindenkinek!
Patrik még mindig nem kakilt :-(
folyamatosan espumisánozom-büfi-puki van
nem is adtam neki este tejpépet,hanem délután reszelt almát-az jó székrekedésre NEM?
akkor bebát veszek-most akciós tescóba.
Sziasztok! Bocsi, hogy csak most jövök, de apa itthon van, ilyenkor együtt a család :)
Hihetetlen, bár este csak 11-kor aludt el, de reggel fél 10-ig aludt, közben 3-szor evett, és ennyi :) Ez mennyivel jobb, mint amikor óránként ébred :) Jó lenne, ha ma is így aludnánk.
Felicy: Köszi! :) Igen, tudom, Zsezse és Lili között vagyunk éppen, mindig olvasom hogy ti hogy fejlődtök :) Gratula a fogacskákhoz! Nekünk még nem jött ki, pedig múlt héten mi is csak 30 g-ot híztunk :(
Csillus: Köszönjük a kedves fogadtatást! Én is úgy vettem észre, hogy igazi kis család lettetek :) Már akartam jönni korábban is, de aztán végül mindig csak olvastalak titeket!
Barbi: Mi Milumil tápszert használtunk, ami kis adagban jó volt, de 90 ml/nap fogyasztás után, nagyon durva székrekedést okozott nálunk. A végén kúpot kapott, és én is sírtam vele együtt :( Most Beba Pro HA Startot kaptunk, ez nagyon bejött eddig, rá van írva, hogy hígabb lesz tőle a széklet. Azóta nincs gondunk vele! Viszont olcsóbb ha felíratod, még akkor is, ha 6 hós kortól veszed.
Sziasztok!
Elég rossz volt az éjjelünk nekünk is. Én nagyon fáradt vagyok...
Szerintem tuti, h a sok mozgásfejlődés kavar be!
Hajnal 4-kor összevissza dobálta magát a kiságyba, meg verdeste a lábát tök erősen és mindeközben csukva volt a szeme.
Remélem azért mire 1 éves lesz tényleg át fogja majd aludni az éjjelt.
De jó akiknek átalussza!:)
Komolyan mondom, tiszta házasságromboló tud lenni, ha a manó nem alszik éjjel...
Sorlyke nem kaptam meg a tippjeidet. :(
Barbee jó amit írtál, én is megszoktam kapni e-mailben és mindig nyugtázom, h hát IGEN!
Anya elmegy aludni - FENOMENÁLIS!Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat : Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok,megyek, lefekszem.Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra,elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapiebédhez,leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért,kanalat tett az
asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe,kivasalt egy polót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány
ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a
növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni.Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál, írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a szék alá rejtett
munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette.Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett rá,megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel!
Már megyek- feleli.Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla,
hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a Tv-t,felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba,
majd volt egy rövid beszélgetése a még fönt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt,kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6legfontosabb megteendő dolog listájához.Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül.Van itt bármi különleges?Tudod már a nők miért élnek tovább..?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok,amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!Küldd el ezt 5 fenomenális nőnek,imádni fogja!Aztán.... "IRÁNY ALUDNI!!!"
HÁT JA! ÉS AKINEK 2-3-4 GYERMEKE VAN MÉG MINDIG NEM TUDOM ELKÉPZELNI,HOGY TUD ENNYI MINDENT+CSINÁLNI EGYEDÜL!LE A KALAPPAL ELÖTTÜK!!!!!!!!
nem értettem miért kaptam 10 jelet idegenektől
aztán észrevettem a cikkem ,,él" és olvassák-kommentálják!
Zsani!
Szerintem nem, bár nem tudom mekkora volt az ütközés ereje, ha légzsák nem nyilt, akkor szerintem nem kell cserélni, DE független zakembrt kérdezz meg!
Sziasztok! A mi éjszakánk is szokásos borzalmas volt. :) de ma nem vagyok nyűgi, most figyeltem, h ne mélyálomban ébredjek. :D
Csillus nagyon sajnálom, tényleg roppant fiatal volt. Kérdeztem a múltkor, de tuti elkerülte a figyelmedet, hogy akkor most a kutyás ütközés miatt cserés a hordozónk?
Nekünk is nagyon nehezen törtek át a felső fogacskát (3 hét alatt a 4) de biztos azért mert egyszerre jöttek.
Barbi, nagyon sajnálom Patrikot. :(
Lola jobbulást a gyerkőcöknek! Remélem gyorsan segít majd az orvosság!
Felicy gratula az újabb fogacskához! :))
Sziasztok!
Köszönjük!
Csillus részvétem!
Felicy gratulálok az újabb fogacskához!!!
Hétfőn vissza viszem a lányokat a saját dokijukhoz, hogy nézze meg Ő is.
Sziasztok!
Egy újjabb borzalmas éjszaka...
Lola! Jobbulást nektek!
Felicy! Gratula sz újabb fogacskához!
Holnap elutazunk, úgyhogy nem leszek. Majd csak hétfőn jövünk haza.
Mindenkinek szép hétvégét!
Csillus őszinte részvétem!
Valóban nagyon fiatal volt...
Sziasztok!
Köszönjük szépen mindenkinek :-(
54éves volt, élhetett volna még :-(
Mimi, szia, üdvözöllek én is , örülök, hogy jöttél, tudod nagyon sokat segitünk itt egymásnak, igazi nagy család vagyunk már annak minden sava-borsával!
Barbee, sajnálom Patrikot!
A Humana 2-ese is nagyon jó, sűrű állagú, laktatós.
Ez az, árban is nagyon jó!
Hátha bejön nektek is!!!
Áron már 3 hónaposan megduplázta, most 8080 g volt, szerintem jövő szerdára meglesz a 8400 g is, bár azt a kis 2800 g-ot nem olyan nehéz sokszorozni :-)
Felicy!
Gratula a fogacskákhoz, Áronnak teljesen duzzat, be van lilulva felül az inye, nem tud neki áttörni, igazából nem nyűgös tőle.
Fagyasztottam le citrovital gélt, és gézbe tekerve azzal dörzsizem neki, eddig kopp-kopp jó volt neki rá.
Sziasztok!
Tegnap már nem tudtam jönni,mert elég zűrösre sikerült az éjszakánk!De most itt vagyok...ééééés Új hírem van: Találtam még egy fogacskát! :) :D
Ja,voltunk védőben.Az eredmény: 7700g és 67centi!1hét alatt 30GRAMMOT híztunk! :( Picit idegesített...de ráfogom a fogzásra,meg a több mozgásra!
Csajok,köszi a gratulációkat! :)
Zsanett: Engem is harapdált Lili az ínyével...nem tudom,a fogával fog-e...de bimbóvédővel próbáltad?Én születése óta azzal szoptatok,mert anélkül nem volt hajlandó enni...kíváncsi vagyok,az felfog-e valamit a harapásból?!
Mimi: Üdv köztünk!És gratula a kiscsajhoz! :) Nálunk idősebbek vagytok egy nappal,Lili 20-án született! :)
Csillus: Őszinte részvétem az egész családnak! :( Nagyon várunk vissza!!!!
Most megyek aludni,jó éjt nektek is!!!
mi is majdnem az ügyeletre mentünk,mert de10kor adtam picúrnak fél adag similac tápszert és tök +fogta. annyira szenvedett! itattam vízzel+2*adtam neki espumisant és nyomkodtam fel a lábát aztán büfizett 1 csomót és bealudt fél9kor,mert különben már 7kor aludni szokott.
igaza volt CSILLUSNAK! többet nem adok neki ilyet! azt hiszem bebát veszek most akciós a tescóba.remélem az nem fogja+. még szoptatok,de már alig van. én 2 óránként szoptatok. 2*kimarad akkor kap tejpépet+délbe üvegeset.