2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Részvétem!
..és dehogy zárunk ki!
Sziasztok!
ma reggel meghalt Anyósom. :-(
Sorlyke,irok majd mindenkinek, hogy ne legyen gubanc, ha pár napig most nem tudok jönni, ki ne zárjatok! :-)
Bár pont tegnap írtam, hogy nem tudok pihenni nap közben. Ma mégis megtettem. Aludtam 2 órát Zsezsével. :-)
Zsanett! Elolvastam a cikket. Zsezse sem cicizik 5 percnél többet nap közben, de ő amikor utoljára méricskéltem akkor sem evett többet 140-nél. szóval nem hiszem, hogy most meg megenne 240-et. Lehet nálunk is ez a baj?
Mimi! Üdv köztünk! Gratulálok a kis Dórához!
Köszönöm szépen! Nagyon jól néz ki, én egyenlőre ezt néztem, de sztem a kettő közül fogok választani. Úgy gondoltam bemegyek a brendonba és megfogdosom ezt, hogy mégis mekkora és mennyire meleg:
Ahol én veszem a mienket, ott találtam képet arról, hogy hordozóban hogy néz ki betéve:
Sajnos én nappal nem tudok aludni, akkor vár rám a házimunka, a hoxa és egyebek...
Viszont azt hiszem nagyon sok kérdésemre választ találtam, a cikkek nagy része a naplómban benne van. Ugyanis a mai szundit erre a célra használtam fel.
Nálunk az lehet nagy valószínűség szerint az ok, hogy valóban éhes. 6 hónapos korban van egy fejlődési ugrás. És való igaz, hogy Danika a napközbeni evéseket nagyon röviden letudja, csak nézelődik. olyan mintha nem akarna időt pocsékolni a szopizásra... hát jóhogy megéhezik így éjjel. Most arra fogok törekedni, h jól lakassam napközben. Vagy sűrűbben fogom szoptatni, vagy méregetem evés után. (már ha nem ugrál a mérlegen...) mennyi akkor nekik most egy kaja adag? 240ml? Ezt kellene 3 óránként. Nálunk jó ha 3 percet szopik és már menne is... Remélem most megoldom a problémát!!
Danika már tudja h éjjel és nappal. Már ujjong örömében a fürdéskor és tudja h öltözés után alvás jön. Hihetetlen mennyire megtanulta. csak hát megéhezik... (3 óránként......) amint evett újabb 3 óra alvás következik cumival a szánkban!!
Mimi83 üdv a csapatban!
Szia!
Üdv itt! :)
Szerintem hamarosan rendeződnek ezek a nem alvós dolgok, nagyon bízom benne, mert tényleg kimerítő.
Aki még szeretne kistesót elgondolkodott már azon, h ha a másik babó is nem alvós lesz, akkor mi lesz??? Egyre jobban félek ettől a kistesó dologtól...
Kb 2 napja alszik reggel 7.30-ig, így az eddigi 3 alvás helyett, csak 2X megy el aludni napközben. LEkopogom, de ez viszonylag jónak tűnik.
Pl. mára, elaludt 20.30-kor, ébredt 3-kor, megetettem, majd 6-kor, ivott vizet és cumit kapott, és legközelebb 7.30-kor ébredt.
Ha így sikerül az éjjel, akkor nappal alszik ebéd előtt kb 1,5 órát, majd du uzsi előtt kb 2 órát.
Talán így jó lesz és hamarosan elhagyja azt a 3 órás kelést is. Az tuti, h a fogzás bekavar nagyon!
Azt olvastam,h 6 hónapos korukra tisztázódik teljesen bennük az éjjel és nappal különbsége. Úgyh ideje tisztázódni Dávusnál is!!! :)))
:DDD
Ari vagy!!! És jó ötlet!
Szóval, Dávust soha, de soha nem hagyom/tam sírni. De nem is sírós. Mikor pocifájós volt újszülöttként elég sokszor ölben ringattam el.
Csak reggelire kap tejcsit(már csak annyim van), a tápszert nem eszi meg így folyton pépeket, gyümit, főzit eszik. Szóval éhes nem lehet!
Kizárólag enni költöttem fel esténként(sztem ez a baj nálunk), de az alvás az szent és sérthetetlen.:)
Fogak terén minden tünetet produkál, már 3 hónapos kora óta ömlik a nyála szegénynek, ínye duzzadt, de még nem bújt ki egy sem.
Mozgás téren, hátról hasra bármikor, fordítva csak ritkán, popó emelgetés és dobálás jobbra-balra, forog a saját tengelye körül és ül kipárnázva, etetőszékben stb., cumisüvegből egyedül iszik(csak vizet, ez nem tudom mozgás e).
VISZONT!
Kipróbáltam, h kevesebbet alszik, többet eszik nappal, ugyanúgy ébredt.
Majd folytatom, csak felébredt.
Sziasztok!
Nagyon régóta olvaslak titeket, ha megengeditek szeretnék csatlakozni hozzátok, és erősítenénk a nem alvók táborát!
Kislányunkat Dórának hívják, április 19-én született, 2590g-mal. Az első 4 hónapban evett rendesen, de annyit mozgott, hogy így is alig hízott. Az utóbbi időben pedig enni sem nagyon akar, mi most vagyunk 5410 g. A Doktornéni csak Mini-babának hívja.
Az alvás: hát az első 8 hétben 11-től reggel 6-7-ig aludt, majd evés és 10-ig alvás, aztán beiktatott egy közbeni kelést, aztán még egyet, meg még egyet... Most ott járunk hogy kb 10-szer kelek hozzá én is éjszakánként, pedig 10-nél hamarabb sosem alszik el. Nemrég volt 1 jobb hetünk, de túl hamar örültem... Fogunk még nincs, de ő is minden tünetet produkál.
A tejem sajnos kevés neki, így tápszert is kap, és ezt-azt megkósoltunk már, de csak lassan haladunk.
Már én is nagyon fáradt vagyok attól, hogy 40-50 percnél többet nem alszik egyhuzamban, ráadásul most meg ez a nemevés is kiakaszt...
Teszek majd fel képet is, de azt hiszem most pihenek kicsit, mert ő is elaludt... de ha lefekszem, tuti felébred!
Köszönöm, ha befogadtok minket!
csináltam krumplifőzit+fasírtot
itt még napos-felhős az idő
Köszi Csenge segítettél... már csak azzal is, h nem vagyunk egyedül. És a legjobb alvó babát is megrázza az ilyen változás.
Mi már előkészítettük az átmeneti levegőztetőt, lehet ma már abban megyünk sétálni. Itt is hűvös van, de süt a nap, esőre nem áll az idő.
Zsani!
Nálunk nem volt olyan, h kivettem a kiságyból vendég miatt (addig voltak ott, amíg fel nem ébredt :) ) Sírva hagyás soha nem volt, mozgás: nagy fejlődés (össze-vissza pörög-forog, kúszik), fogzás: teljes mértékben aktuális. Mióta a mozgás és fogzás előtérbe helyeződött, Regina sem alussza végig nyugodtan az éjszakát. Félálomban van szinte éjféltől, míg fel nem kel. Kaparja az ágyat, karjával úgy csinál, mintha hóangyalt készítene, hangokat ad ki és olykor-olykor fel is sír vagy kiált... Sőt!! Enni is kér, pedig kb 3 hónapja nem ébredt ezért éjjel. Most egyszer mindig...Tehát tuti, hogy vmi változást él meg álmában. Remélem segítettem!
Na már be is borult! :-(
Nem is tudom, hogy mi lesz velünk a rossz időben. Én délelőtt is meg délután szoktam egyet sétálni Zselykével amióta nincs az a nagy meleg. Akkor mindig elalszik és kinnt is hagyom mindig a babakocsiban. Most meg majd borul a napirend. :-(