2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
mint írtam én sem odatartozom.
Nálunk egy helyen van a kórház és az sztk.
Nálunk nem lehet a kórházba menni, csak az sztk-ba. És megvan, hogy ki melyik dokihoz tartozik, és elvileg csak ahhoz járhat. Viszont a kórházakban van sztk rendelés is, nem? Csak mondjuk biztosan az is annak van, aki oda is tartozik (szakrendelő szempontból).
aha persze , van ilyen, velem normális volt, velem tarcsán a genetikai uh-n bunkók voltak ketten is, ezért nem mentem oda soha többet.
én vácra csak az utolós 2 nstre mentem ami a 40.hét után volt, és rendesek voltak, az ügyeletes dokinál szültem, normális volt mindenki,
meg ha döntttél kórházat illetően akkor én inkább szülésznőt fogdnék, nem dokit. Úgyis ő van ott veled, a doki jó ha benn van 5 percet+ amíg varr.Ja és neki nem kell horror összeget adni.
Én most meg fogom kérni azt a szülésznőt, akinél Zita született 2 éve. akkor egy tizest adtam neki, de akkor nem kértem meg, hanem ő volt az ügyeletes szülésznő.
Velem nagyon utálatosan bánt a Vándor, merthogy először hozzá jártam, mivel hozzá tartozom. De én is ismerek olyat, akinek jók voltak nála a tapasztalatai. Szerintem én alapból nem voltam neki szimpatikus, vagy nem tudom. Én végül egy kistarcsai dokihoz jártam, és nála is szültem.
még annyit, hogy miért az ügyeletre mész? menj a szakrendelőbe. így legalább a dokikat is megismered.
írtam hoxának, de még nem válaszolt.
halkan jegyzem meg, hogy szerinted ma Magyarországon minden egyes nő magándokinál szül??????
én nem itt kecsón fogok szülni, pedig itt lakok. Dokihoz az otthoni kórházba járok, nem magánba, hanem be a kórházba. Sztem ilyen nincs, hogy csak akkor szülhetsz egy kórházban, ha jársz valahova magánba dokihoz. Elmész egy adott kórház nőgyógyászati szakrendelőjébe, megvizsgálnak. Mindig a szakrendelőbe mész, így nem választassz dokit, hanem majd ha beindul a szülés akkor szépen bemész. vagy mivel az utolsó hetekben már ígyis-úgyis járni kell nst-re, akkor majd megmondják, hogy esetleg feküdj-e be. Ergó az ügyeletes szülésznél fogsz szülni, akinek nem kötelességed adni pénzt, ellenben neki kötelessége ellátni. Én így látom.
sziasztok
jövök nosztalgiázni,
én 7 hetesen voltam dokinál, nehéz volt addig várni, de jobb volt így már volt szívhang és minden jól látszott.
én vácon szültem, de sztka jártam a vándorhoz, ő gödöllőn is rendel, de ő nem vállal már szülést sajnos, de jó, normális doki.
Az eddigi babáidnál hogy volt?
Sajna itt Gödöllőn is hasonló a helyzet. Annánál én megpróbáltam úgy felfogni, hogy ha megszületik, akkor is ráköltök többet is, mint a magándoki. Csak így előbb kezdek el anyagilag is gondoskodni róla, hogy terhesség alatt fizetek az ellátásért (a tb helyett).
Mi újság a táblázattal?
Volt már döntés?
Ma este kapok infokat a péterfy kórház szülészetéről és dokijairól de egyre kisebb az esélyem rá hogy elkerülhetem a baross kórházat:( már elegem van.este kénytelen leszek bemenni az ügyeletre lehet leb....nak de max leordítom a fejé a dokinak ha bunkó lesz
:( Sanjálom, hogy ilyen helyzetben vagy.
Esetleg nem tudnád körbekérdezni az ismerőseidet, hogy valaki nem e tud egy lelkiismeretes orvost, akit ha nem fogadsz fel is normális?
Az a legnagyobb bajom hogy sok doki benyögi mennyi a tarifa ha fel szeretném fogadni viszont 3 gyerek mellett gyesen vagyok férjem fizuja se sok szóval szerintem gerinctelenség a tarifa amúgyis ez a dolguk.Nemtudok dokit fogadni viszont ha nem fogadok le se.....nak sajnos ezt saját magamon tapasztaltam és mások is mesélték.Remélem azért nem lesz gond.ma este kénytelen leszek visszamenni a kórházba mert a barnázás az IStenért se akar elmúlni.bentmaradni nemtudok a három gyerek miatt paddhelyzet
Szia!
Sajnos én is vidéki vagyok, de szerintem ne nagyon fogsz 10 alatt dokit találni - itt vidéken se nagyon van ilyen, pláne szerintem Pesten.
Szia!
Én sajnos nem tudok neked ebben segíteni! Vidéki vagyok...
Bajban vagyok lányok.Mikor kiderült hogy babát várok bevéreztem kb 5 hetes lehettem bementem a barosba oda tartozom területileg.Uht csináltak de még nem látszott semmi.Másnapra visszarendeltek vérvételre délután vissza az eredményért.délután visszamentem vártam vártam hosszú órákat majd meguntam és otthagytam őket a susnyásba.Azóta jártam egy magándokinál majd a II-es klinika ügyeletén, itt hallottam először a szívverését a picinek.Keresek másik kórházat meg orvost de mindenhol azt mondják csak akkor szülhetek ott ha van magándokim de annak meg a rendelése 10 ezer ft plusz a szülés díja amit én nemtudok megfizetni de a barossba nemakarok visszamenni mert félek hogy bánnának velem.Segítsetek mit tehetnék? Ha van valahol pesten olyan orvos aki nem kér el 10 ezret vagy lehet hozzá a kórházba is járni rendelésre légyszi írjátok meg.Abszolút tanácstalan lettem
Igen, akkor töltöm a kerek hetet, mikor az első nap megjött a vérzés. Így nálam pl. 28-a csüt. volt, így a péntek már X. hét+1nap. Nekem így magyarázták a csajok, ugyanis 3 barátnőm várandós! Vagyis már csak kettő, mert 1 babó már megszületett!
Szia!
Egyenlőre nekem sincs rosszullétem, jó lenne, ha nem is lenne, de a babáért mindent!
Egyébként te ezt a kort az utolsó mensitől számoltad?
Jó reggelt Mindenkinek!
Üdv az új társaknak és gratulálok!!!! ;)
Mi megvagyunk, de még mindig, ha nincsenek a tesztek és az uh-s képek, nem is tudom, hogy babát várok! Hmmm... Érdekes!!! De a hányás és émelygés egyáltalán nem hiányzik!
Ti hogy vagytok? Ki mennyi idős? Mi ma vagyunk 7 hetesek és 4naposak!
én kb 5 hetes terhes lehettem de az uh még nem mutatott semmit majd rá egy hétre ismét uh 1 cm-es petezsák rá egy hétre ismét kontroll uh ekkor már 4.2 mm volt a picikém. Öt hetes kor előtt szerintem nem érdemes mert nem valószínű hogy látszódna bármi is persze nem kizárt
Köszike!
Szerinted mikor érdemes először dokihoz menni?
Persze hogy csatlakozhatsz :) Boldog Babavárást
Sziasztok!
Szombat hajnalban teszteltem pozitívat - és úgy tűnik, hogy nov. végi babám lesz.
Csatlakozhatok hozzátok?
Üdvözlet minden új kismaminak:):):)
Sziasztok!
Wow, gyűlünk, gyűlünk!Gratula nektek is
Ante, hol laktok? belenéztem a naplódba és csodás képek vannak fenn. Spanyol vagy Anglia?
Sziasztok. A mai teszt után remélhetőleg én is becsatlakozom hozzátok, bár kedden lesz bizonyosság az uh-n.
Sziasztok!
Én is novemberre várom Őt(Őket)!!
További ajánlott fórumok: