2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
csajok! mi újság a szoptatással? van aki csak szoptat, csak tápos, vagy vegyes? kinél mizu?
nálunk vegyes van, változó, hogy 2x szopi és 3x táp, van hogy fordítva...
Oscilloból azt mondta a homeopatám, hogy nem kell egy egész tubus, elég 10-15 golyócska.
A vízben feloldás:
a felforralt, majd lehűtött vízben oldod fel a golyókat, elég egy kiskanálnyiban is, de fémhez nem érhet, és minél kevesebbet tapizd, mert a felületére van permetezve a "hatóanyag".
Hmm...
Általános immunerősítésnek Oscillococcinum, heti 1szer, ez nektek a fűtés-mizéria miatt különösen fontos lehet.
De most, hogy tünet is van, mehet naponta 1-2* is akár.
A többi eléggé tünet-függő, írd le, kérlek, pontosan mi a helyzet, pontosan milyen tünetei vannak?
Nekünk náthára is, de komolyabb influenzaszerű tünetekre is az Oscillococcinum vált be. Ha már beteg, akkor első nap 3X1 adag vízben feloldva, második nap 2X1, harmadik nap már csak 1. De két nap alatt gyakorlatilag helyrejön tőle Réka - Attilám még szerencsére nem volt beteg. Ha megelőzésként adod az influenzás időszak kezdetén, akkor napi 1 adag, egy héten át.
Ha köhög is a pici, akkor a Stodal szirup jött be nekünk, az is nagyon gyorsan hat.
Orrdugulásra tudtok valamit ajánlani? Szívtuk is már, de nem igazán jön neki semmi. Csöpögtettem neki anyatejet is bele, hogy fellazítsa, de csak a tej jött ki.
Éjszaka szinte óránként voltunk fent, vagy mert nem kapott levegőt, vagy kiszáradt a torka, szája. Persze mindig kapott egy kis tejcsit.
Szegény Bálintkám most éppen nincs semmi tünet nem volt láza sem. Most nem folyik az orra sem és nem is köhög, de látszik rajta hogy valami nem stimmel. Olyan bágyadt.
Tegnap hívtam a védőnőt, hogy mit tanácsol mert én már tegnap vittem volna a dokihoz. De lebeszélt, hogy amíg nincs komolyabb tünet inkább ne vigyem nehogy ott szedjen össze valamit.
Pont ezt mondtam neki tegnap, mert mondta, hogy este /kb. 5-6 óra körül /mikor feltekerik 22 fokra elmegy azt hiszem 13 köbmétert mondott, de az tuti, hogy tizen valamennyit.
Tavasszal volt 2 éve, hogy itt lakok náluk és mivel én is fázós vagyok szinte azóta megy ez a harc, de én még megoldottam azzal, hogy fel vettem egy réteggel több ruhát. Na de a gyereket mégsem rakhatom téli overálba a lakásba!!!
Meséld el neki esetleg, azaz inkább a férjeddel meséltesd el (rád úgysem hallgatna, elvégre te "csak" a menye vagy, nehogymá' jobban tudj valamit), hogy azért hül ki gyorsan a lakás, mert a hideg falak visszahűtik. Ha viszont folyamatosan mondjuk 22 fok lenne, akkor a fal is átmelegedne kicsit belülről, és sokkal jobban megmaradna bent a meleg. A hőszabályzó meg úgyis lekapcsol.
Tudod, ilyen jóóó szájbarágósan. ;)
Mi is ... az őrületbe kerget vele. mindig ekkor alszok a legjobbat. 10-ből 2-szer ha sikerül ilyenkor visszaaltatni. Pedig se peluscsere, se lámpa se beszélgetés...
már 1 hónapja beálltunk arra, h 10-körül alvás, 2-körül kaja, majd 6-körül kaja. +-félórák
és ezt ő állította be. én meg elfogadtam. mit tennék mást?
nalunk ugy van,hogy nappal eddig barmennyire nyugos volt,ejjel mindig aludt,max fel oranal tobbet sosem volt fent,az ejszaka eddig mindig eleg jol telt.remelem nem kiabalom el!!!!
most meg en a fogzasra gyanakszom,szerintem az okozza ezeket a gondokat.
Sziasztok!
Én kétszer keltem éjszaka...mert éhes volt a lelkem:-))) Volt egy nagy üvöltés este kilenc felé, de nem tudtam rájönni hogy miért. Talán nagyon fáradt volt.