2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
4 hónapos kortól (egész évben) (4-12 hónapos babának)
Hozzávalók:
1/2 csésze válogatott "A" minőségű fehér rizs
1 csésze víz
A rizst kiválogatjuk, megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Ha fogy a vízm mindig pótoljuk. Kb. 1 óra alatt teljesen pépesre főzzük. Szitán áttörjük, vagy turmixoljuk. 4-6 hónapos babáknál ügyeljünk arra, hogy teljesen pépes legyen. Később, ahogy a baba nő egyre kevésbé kell teljesen pépesre turmixolni.
Felhasználás:
- Önállóan anyatejjel, vagy tápszerrel keverve tejpépnek.
- Hozzá adva gyümölcspürék, zöldséges pürék és menük sűrítésére.
Tami este 9-től reggel 6-ig alszik, aztán 8-10-ig. Ez minden nap így megy, hogy ezután mennyit alszik, az már nagyon változó. Van, hogy minden evés után fél-egy órát, de van, hogy egy-egy evés között nem alszik semmit. Olyankor a következő evés után nayobbat alszik, van hogy több mint fél órát...:)) Nálunk a hazajövetel óta minden este ugyanúgy zajlik, csak az időpontok változtak, mert úgy láttam, Taminak túl késői a 10 órás fekvés. Előbbre hoztuk.
A hozzátáplálás naálunk még nem téma, amíg nem birkózik meg görcsoldó nélkül a pukikkal, addig nem terhelem mással, csak tejcsivel és tápszerrel. Ha ezen túlvagunk, akkor almalé, majd mandarinlé, körtelé, őszibaracklé, meggylé, narancslé. Ja, és banánpép. Dorcival anno jól sikerült mindent bevezetnem, és akkor bőszen jegyzeteltem, úgyhogy most van mankóm.:))
Sziasztok!
Teljesen egyetértek, hogy ez nem egy teljesítmény-verseny, de azért jó tudni, kinek mivel halad a manója. Részemről a nagyobbik lányom mindent kb. 2 hónap késéssel produkált, 8 hónapos is elmúlt, amikor először felállt, és csak 13 hónaposan kezdett el totyogni, és csak ezután kezdett mászni(!), de nem rohantam vele sehova. Ez volt az ő tempója, lusta, mint anyja-apja. Azért értelmes, szép leány cseperedett belőle, még feleselni is megtanult!!!:))
Dorina ma új horizontot nyitott a teste felfedezésében... Megtapasztalta, hogy ha betömi a kezét a torkába, öklendezni kezd. :S A kis dinnyém még akkor sem vette ám ki a szájából a kezét, nekem kellett, pedig már vörösödött a feje is. :(
Remélem, nem csinálja többet, bár szerintem még jópárszor megteszi majd... :(
Hozzátáplálás:
Mivel anyatejes Petyka, így csak a 4. hónaptól kezdek adni neki mást, de akkor is elöször tejpépet vagy rízsnyákot.
5-6. hónaptól egy kis almalevet vagy sütötöklevet. Aztán édesburgonyát.
Persze igazatok van szerintem is. Majd idővel fognak mindent csinálni, mindennek eljön a maga ideje. Nincs baj velük csak tényleg nem egyformán fejlődnek, érnek. Ennyi.
Jó éjszakát minden anyának és babának!
Nálunk Timi napközben az étkezések között 0,5-2 órát alszik, mikor hogy. Éjszaka pedig este 8kor elalszik, hajnal 4 körül eszik, aztán alvás tovább reggel 8-ig kb.
Hozzátáplálásra nekem a védőnő azt mondta, hogy 4 hónapos kor után lehet elkezdeni, meg hogy majd mindig megbeszéljük mikor mit, hogyan adjam a leánynak.
jaj csajok ne legyen már az ebből a fórumból, hogy az én gyerekm ezt tudja, azt tudja, az enyém meg nem tudja ezt meg azt!
MINDEN GYEREK MÁS!!!
nem lehet őket összehasonlítani mert még ha egy időben is születtek, mindegyik másképp fejődik, más egyéniség, más környezetben él, másképp foglalkoznak vele, van-e testvére...ezek mind mind befolyásolják a fejlődést! és nem utolsó sorban mindegyik külön egyéniség, így nem is lehetnek egyformák!
és nagyon kevés gyerek fejlődik a tankönyv szerint is! nagyon kevés! így ha valamit nem csinál, vagy hamarabb csinál nem kell kétségbe esni és gyógytornászhoz, meg mindenféle fejlesztőhöz vinni. egyáltalán nem gáz ha 3 hónaposan még nem gügyög vagy nem fogja meg a tárgyakat, vagy nem látja a kezét....akkor van a gond, ha mindezeket még 6 hónaposan sem csinálja! az már gáz...a kicsik szinte egyik napról a másikra csinálnak dolgokat, sokszor minden előzmény nélkül és váratlanul...
bocsánat ha megbántottam valakit, ne vegye senki magára, ez az én privát véleményem, meg egy kis tapasztalatom, meg egy kis szaktudásom...
???
Azt is otthon adattuk be még anno...
Akkor most mondom, hogy mindenki, aki be akarja adatni, kerestessen rá a dokijával, mert az enyém sem tudta, én mondtam neki!!!
A volt mostohatesóm egyik legjobb barátnője dolgozik az ÁNTSZ-nél, tőlük tudtam meg én is anno.
Hátha nem változott még meg...
betöltött 3 hónapos kor után kezdjük..tehát ahogy a 4. indul:)
még kikérem a gyerekorvos és a védőnéni tanácsát ez ügyben:) hogy hogyan és mit és mennyit és mikor:)
semmit nem olvastam ebben a témában..
így igaz..nem szabad aggódni minden baba más és más..
Bálint pl nem fordult még át..igaz most a terpeszpelus miatt nem is fog szegénykém..de az öklét 2 napja felfedezte..ránézett és bebandzsított:)))
és ő sikongat, kurjongat:) ááá...eeee..óó megy:)
áóóóó..pl.
az alvást én is kérdezem..Bálint nagyon jó alvó..
eddig ugye vagy végigaludta (10 napról beszélek) az éjszakát..most már 4 napja eszik hajnalban ahogy eddig..szóval eszik elalszik este 9 max fél 10, alszik 4 vagy 5-ig, eszik 150-et, majd alszik 4 órát..mélyen gyönyörűen..utána ébred, játékos, peluscsere, dumcsi, majd eszik megint 150-et és hosszú büfi, dajkálás, majd visszateszem és beszél a forgójának, kurjongat..itt legalább 2-2,5 órát ébren van..na itt vagy sétálunk és ott alszik, vagy visszaalszik és a helyén..és az előző etetéshez képest 4 óra múlva jelez, hogy éhes..itt eszik és utána is hosszú büfi dajkálás és vagy séta vagy hinta..és az esti fürcsiig ha nem sétálunk akkor nem alszik..ha van du-ni séta, akkor elbóbiskol..vagy nézelődik..vagy "lebeg" félig nyitott szemmel:D majd fél 8-kor fürcsi, pelus, etetés és 9 körül elalszik..
Sziasztok,
Most jöttünk a babamasszás tanfolyamról és szuper volt!!! Vendi baromira élvezte!
Tegnap Gekkoban voltunk képességfelmérésen.. háááááááát..
Nektek a baba felfedezte már a kezét? Mert Vendi nem igazán.. És mennyit gügyögnek? Vendi mond egy két magánhangzót de nem hosszasan és összefüggően.. Amit azt mondják már 3 hónaposan tudni illene..
Vendi fél 11-től alszik kb fél 8ig.
A hozzátáplálást 3. hónap betöltével kezdtük, napi 2 kiskanál frissen préselt almalé vagy baracklé szoptatás előtt.
Tápszert 3 hetes korától kap.