2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Csajok!
Hogy vegyem rá Kiarát, hogy többet igyon? Minden nedvességgel együtt sincs meg a napi 1 liter folyadéka. És ez meglátszik a vizeletén (sárga, bár nem sötét), meg a székletén is, ami meg kemény.
És ha mondom neki, hogy igyon, akkor is max. 1-2 korty kell neki, sokszor még az sem.
Van egy gyümilé, amit minden nap kap, az asszem 2,5 deci, meg a reggeli 1 deci kakaó, de ezen kívül könyörögnöm kell. A színes-mintás poharak nem jöttek be, van már vagy 10 különböző.
Este viszont szokott kérni vizet, bár tegnap azt sem. :( Abból a gyümiléből meginna napi 2t is, de nem akarok adni, mert egyrészt drága, másrészt meg hiába nem cukrozott, akkor is csak cukros.
Hasonalvás:
Hát, ez nekünk nem megy. Azaz valamennyire igen. Az előbb aludt úgy fél órát, meg hajnalban bő 2órát. De hajnalban sem mindig teszem hasra, mert ha félig éber, hason nem alszik el. Ha ki van dőlve, akkor mindegy.
Viszont azt vettem észre, hogy hason nem tud pukizni! Mindig olyankor ébred fel. Ha háton van, simán kinyomja álmában, de ha hason, nyűglődni kezd, megébred, és engem is felkelt. Ilyenkor átfordítom, és 2 percen belül már tutira ereszt 2-3 recsegőset.
Az az egy vígasztal, hogy Kiara is ilyen volt, bár ő legalább az apján elaludt hason. :D
Aztán mikor már tudott álmában forgolódni, megszokta a hasonalvást, és vagy az oldalán, vagy a hasán fekszik azóta is, ritka, ha a hátán. Azt talán csak mélyalvásban...
Sziasztok!
Lenne az 4-6, ha cserélnéd olyan sűrűn. :D De mivel nem minden szopi előtt vagy után, illetve nem minden pisi után cserélsz, szerintem nincs baj. :)
Nálunk általában 5 fogy, ebből 1 jut egész éjszakára, tehát este 9től reggel 9ig. És ma pl. csak 1 pisi és egy kis kaki volt benne.
Aztán 9es szopi után persze azonnal megkaptam a párját is, viszont azóta ugyanabban van, amit szopi után cseréltem. És ha csak be nem kakil, nem cserélem le, míg nem megyünk el itthonról.
Mondjuk nálunk a kaki adja a peluscsere idejét, mert az még mindig van napi 3-4szer.
Süt a pék, süt a pék, kenyeret,
jó ízűt, és meleget.
Gyúrjad, dagaszd, tedd a lapátra,
Friss finomság vár a babára!
ismeri valaki ezt a mondókát? nem tudom az egészet, csak az elejét, így kezdődik:
Süt a pék, süt a pék kenyeret
.....és meleget.
nem tudom, segítsetek! köszi...:o)
Sziasztok Anyukák!!
lenne egy kérdésem:
Bendegúz mos 2 hónapos és az elmúlt napokban sokkal aluszékonyabb lett, 2 étkezéssel kevesebb is van, mint korábban,kibír akár 6 órát is és végig szundizza. Ez normális ugye? Szerintem mondjuk eddig evett sokat, 3 óránként és keveset aludt, nappal szinte semmit.
Köszipuszi
Férjed hamar felépül a műtétből:-))))
Engem a szülés után operáltak epekővel, Gergő 7 hetes volt..-(( Muszáj volt mert sokat görcsöltem
Szia,
Nekünk azt mondja mindig, hogy ha bármi van hívjam fel. Ne vigyem a beteg rendelésre, mert lehet, hogy a mezei náthára valami csúnyábbat összeszed.
A dokinénivel úgy csináljuk, hogy felhívom elmondom mi a probléma, mond egy időpontot, addigra odamegyek Mogyival az egészséges rendelési oldalra, rácsörgök, hogy itt vagyok és a beteg oldalról átjön, egy pelenkázó helységben megvizsgálja. Sok gyereke van és láz nélkül nem jön ki.
Épp most hivtam,elöbb is gondolhattam volna!!:-))
Hát igen,tisztára kivagyok!!:-((Holnap mütik a Férjemet epekővel nagyon izgulok érte is!!:-((Most minden össze jött az elöbb jól kisirtam magam:-((Ugy oda bújt hozzám a Kisfiam és nekem nem kellet több:-(( Dokinéni megnyugtatott azt mondta még ma ideugrik hozzánk:-))
Szia!
Nem tudod felhíni telefonon a doktornőt? Majd ő megmondja, hogy szeretné e látni a kisfiad.
Sziasztok Anyukák:-))Segitsetek,ma Patrik ugy kelt hogy elvan dugolva az orra száján vesz levegőt most kiszivattam neki most jobb egy kicsit!!Kicsit köhög,nem sürün,láza nincs!!:-))
Kérdésem!Elvigyem orvoshoz irnak neki valamit??
Vagy még ne vigyem?Jajj nem tudom mit csináljak aki voltmár igy kérlek benneteket irjátok meg!!!!Köszönöm Puszi nektek:-))
szerintem egy baba olyan mint a körhinta. amikor egy kicsit jobb akkor ad nekünk annyi időt, hogy összeszedjük magunkat és erőt gyűjtsünk a rosszabb napokra!
nekünk nem volt olyan gáz éjszakánk de ez gondolom most nem nagyon érdekli a kismamikat akik egész éjjel virrasztottak a babáikkal és most hulla fáradtak! :-)
sok pihenést és szép napot kívánok nektek!
Jó reggelt!
Nálunk sem volt valami fényes az este.
20:30-tól majdnem 22 óráig üvöltött. Nem tudtam megvigasztalni, majd nagy nehezen elaludt hajnal négyig.
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul. Változnak a gyerekek....
A só nem szárítja ki az orr nyálkahártyáját?
Jut eszembe, hogy van a fogad? Sikerült megcsináltatni?
Jó reggelt!
Már még ilyen sz.r éjszakát!!! Nálatok minden oké volt? Én kb. 10-szer keltem Tamihoz, folyton felsírt. Van valakinek ötlete, mit csinálok rosszul? 2 hónapon keresztül tökéletesen átaludta az éjszakát, és amióta Dorci mellettem alszik, nincs egy teljesen nyugodt éjjelünk. Ha csak 3-kor kel először, már jónak számít. Ennyire megzavarta Dorci jelenléte?
Csak szopi és ha már sokat alszik és szétdurran a cici, csak akkor fejek. Akkor viszont a lefejt tejet mindig meg is kapja, mivel általában tuti fejés után ébred. :)
Nóziba csöpizni pedig felforralt-lehűtött vízbe (fél bögre) 1 kiskanál sót feloldani. Ezt pipettával a nóziba.