2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
ugyanez a helyzet itt is :-)
nálunk 7 óra volt a csúcs azon a napon miután megkapta a 2 hónapos injekciót, éjjel elsőre 5 órára majd 3 óránként kaja, nappal meg teljesen változó, de leginkább 2,5 órát bír, volt például ma is h 4 órára evett.
pedig már 11 hetesek leszünk.....de legalább szépen fejlődik
:-)
Én is sötétben etetek, peluscsere nélkül...mégis felkel:-))))))
Gergő napközben két óránkén eszik....nem tudok vele mit csinálni, hiába mondja a doktornő, hogy négy óránként kellene enni. Ő így eszik. Éjszaka meg 5 órát alszik. Kis bélpoklos:-)))
A mai napunk nem olyan nyűgös, mint a tegnapi volt, de az éjszakánk nem volt valami jó. Mostanában sűrűn előfordul, hogy valamiért Tami felsír éjszaka, talán a görcsök, de néha visszaalszik, néha nem.
Megfigyeltem, amint leírok, vagy kimondok valamit, az azonnal megdől. Pl. örültem, hogy Tami ilyen jó alvó, ha már nappal néha megőrültem, annyit sírt. Erre a nappalai egyre kiegyensúlyozottabbak, az éjszakái meg egyre nyűgösebbek...
De talán eljön az az idő is, amikor már nem kell lekopogni semmit, amit kiejtünk a szánkon, vay leírunk...:P
Ma Bálint is rekordot döntött:)
elaludt 9 körül..max 9:20..és fél 6-kor ébredt..tanultam a lányoktól..sötétben etetek, peluscsere nélkül..fél 7-kor már aludt és 10-kor ébredt:)
viszont ma nyűgös..hetek óta először..
Sziasztok!
Tegnap Timi is nyűgösebb volt. Nálunk is sokszor előfordul hogy felsír alvás közben, de van olyan mire odaérek a kiságyhoz addigra vissza is alszik.
Valamelyik nap ott ültem a kiságy mellett amikor aludt, és azt vettem észre, hogy egyszer sírásra áll a szája, egy fél pillanat múlva meg nevet.
Tegnap este elaludt fél 10 felé, reggel fél 6 után keltünk. Utána visszaaludtunk, és délelőtt fél 10kor keltünk. Mióta megszületett Timi azóta nem aludtam ilyen sokáig. :)
Sziasztok!
Én is egyet értek bettibeával. Nincs két egyforma gyerek.
Olvasom, hogy elég sok baba átalussza az éjszakát, három hónaposan. Az én kisfiam nem. Még éjszaka is eszik....egyszer, de előfordul, hogy kétszer. A legtöbb éjszakai alvása 6 óra volt. Aminek nagyon örültem.:-)
Dehogynem! Peti tegnap szinte egész nap üvöltött, pedig ő alapján véve egy nyugodt gyerek. Semmi nem volt jó neki.
Aztán álomba sírta magát fél 7kor és hajnali 4.40ig aludt.
Több mint 10 órát.
És most sokkal nyugodtabb....
Valami front lehetett.
Sziasztok!
Tegnap nagyon nyomi napunk volt,amint elszenderedett Tami, valamitől összerándult, és már sírt is. Alig bírt mély álomba zuhanni, egész nap kb. 3-szor aludt olyan igazi jót, akkor is csak fél órát. Valami nem hagyta aludni, azt gondoltam, az időjárás, de ha nálatok semmi..:P Ja, és alvás közben kétszer is visítva felsírt, aztán visszacsendesedett. Én még ilyet nem is láttam tőle. Valami nagyon nyomta, remélem, ma már jobb lesz.:)
Nálatok semmi hasonló nem volt? Mi lehet ennek az oka? SEGÍTSÉG!!!
:(
bízzunk a gélben..holnap viszem a barátotoknak:)
közvetlen evés előtt a langyi víz nem jött be?
Bálint minden evés előtt így is
most mértem popsiba 37,6-ot (-0,5=37,1)
nagyon sír egy ideje
Sziasztok!
Honnan lehet tudni h fáj a baba torka? Csak azért mert a férjem 3-4 napja beteg, náthás, kis köhögés, kis torok és nekem is ma elkezdett fájni a torkom, Tomi is picit náthás. Mit lehet tenni?
uygebár hétvége is van ráadásul. itt még ügyeletes gyógyszertárt sem ismerik.
Sziasztok!
:D Igen, tündérek. Egy rossz szavam nem lehet rá, mióta megszületett. Én angyalkát rendeltem, és azt is kaptam. Igazi mintagyerek. Most is alszik. :D
Ezt most találtam kaki témában:
A székletürítés gyakorisága gyermekenként változó lehet, némelyik baba esetén minden étkezést követően jelentkezik székletürítés, míg más gyereknél naponta csak egy alkalommal, esetleg 2-3 naponta.
Ez utóbbi esetben sem kell megijedni a szülőknek.
Az anyatejes táplálás mellett, ha a babának nincs más tünete, nem fáj a hasa és jól fejlődik akkor a 2-3 naponkénti székletürítés teljesen normálisnak tekinthető. Mesterséges táplálás esetén is csak abban az esetben kell az étrenden változtatni, ha a gyermeknek a ritka székletürítés mellett hasi fájdalma jelentkezik. Nagyobb gyermekeknél a felnőttekhez hasonlóan normálisnak tekinthető mind a napi 3, mind pedig a heti 3 székletürítés.
Anyatejes és tápszeres csecsemők
Csecsemőkorban az anyatejjel táplált babáknál gyakori és elfogadható, hogy ritkán van székletük. Az anyatej ugyanis nagyon jól hasznosul, sőt, az idő előrehaladtával egyre jobban. Tehát megtörténhet, hogy a kezdetben még naponta többször ürítő gyermek egy idő után akár 8-10 napig sem székel, mert a szervezet minden értékes tápanyagot visszaszív a bélsárból, amikor az keresztülhalad a beleken. Ha közben jó a gyerek étvágya, van elég vize lete, és gyarapszik, akkor ez nem székrekedés - tette hozzá a védőnő.
Ezt azért fontos tisztázni, mert elő szokott előfordulni, hogy a szülők aggódni kezdenek, és hashajtót adnak a gyereknek, pedig erre ilyen esetben semmi szükség nincs. Anyatejes csecsemőt teával se itassunk, legjobb neki az anyatej. Az pedig kifejezetten káros, ha a gyermeknek egyfolytában kúpot adnak, mivel ez károsan hat a végbél záró izomzatára, és felnőtt korban széklet-visszatartási panaszokat okozhat. A védőnő szerint ugyanezért nem szabad - indok nélkül - hőmérsékletet mérni végbélben.
A tápszerrel táplált csecsemőknél előfordulhat valódi székrekedés, ezt bizonyos tápszerek okozhatják. Ilyen pici korban még az egyszerű hashajtó adása is orvosi utasításra történjen - figyelmeztetett a szakember.
Csak az jön ki, ami be is ment
A hozzátáplálás elkezdésekor is kialakulhat szorulás. Az új táplálék bevezetésére reagálhat így a szervezet. Gyakori ilyenkor, hogy megváltozik a széklet állaga, színe, főleg, ha hosszú ideig egyféle zöldséget vagy gyümölcsöt kap a 6 hónaposnál idősebb, tehát hozzátáplálásra érett baba.