2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Tényleg nagy neki. :D
Mikor újszülöttként beleraktam Dorinát, majdnem térdtől térdig ért a terpesz-része. :)
Egyébként abban vittem 5naposan az ortopéd vizsgálatra, és a doki egy kukkot sem szólt, hogy nem kéne abban lennie, pedig az orra előtt vettem ki a csajt belőle, tehát tutira látta.
Nekünk azt mondta a nagyon édes doki néni a Péterfyben az elején, hogy első 3 hónapban csak kendő, után lehet kenguruzni.
Baby Björn-t ajánlotta, mert annak nagy a terpesz része.
:-)
Én meg nem tudok normálisan fogalmazni:-)))
Jah, okés, már értem. :D
tudod, én vagyok Micimackó, a csekély értelmi képességű medvebocs... :DDD
Amit újszülött kortól lehet, az tutira jó, nekünk is olyan van. Támaszt rendesen, és mivel nem csak egy kicsi nyári rütyőke lesz Bálinton, tutira kitámasztja rendesen. Szerintem nem árt a gerincének, annál már ő sokkal erőssebb. :)
Amúgy Orsinál olvastam, hogy neki az ortopéd doki javasolta, hogy 8 hetes kortól nyugodtan kenguruzza néha, még a csípőjének is jó, mert Zoénak is kötött kicsit.
(Ezt azért hangsúlyoztam, mert láttam a terpeszpelusos képeteket.)
Nem lábtámaszra gondoltam. Arra hogy túl keskeny a baba lába közé eső rész, így a baba lába lóg, nincs megfelelően alátámasztva.
Igy érthető???
Szaisztok!
Hmm... Te már láttál lábalátámasztott kengurut??? Én még nem, de lehet, nem néztem körbe rendesen...
Lányok!
Mikor és milyen kengurut szabad venni?
nagyon kellene a kutyasétáltatáshoz..naponta 2x fél órára..tehát nem órákig lenne benen..
a játszón látok kismamikat akinek ilyenben lóg a csecsemő..de nem tudom lehet-e..gerincproblémára gondolok..
:-) Köszi a megnyugtatást.
A kedve mindig jó, jókat alszik és gyarapszik:-))))
Minden pocak más és más..ha ő szépen beállt erre, hagyd..majd ha többet eszik, tovább bírja:)
Én úgy gondolom ha egy baba nyugodt...nagyokat, mélyen, nyugodtan alszik, gyarapodik, mosolygós..akkor ott gond nem lehet:)
próbáld ki, hogy 150 vízhez adsz 5 kanalat..így lesz 160 ml
szerintem ha megeszi, akkor ki fogja bírni 4 óráig..mi beálltunk erre..120-nál Bálint is pont 3 óránként evett!
háát tápi mellett azért nem kéne:)
de ha hízik, akkor szerintem minden ok.
Én..ha velünk ez lenne, megkérdezném a védőnőt és a dokit is..nehogy minden tápanyag kijöjjön..lehet tápit kellene váltani..nem tudom..
Bálint naponta 1x kaksizik, tökéletes állagút:)
Mi még most 3 óránként eszünk napközben tegnap óta 140 ml-t. Este 8 körül eszik és kibírja hajnal 4-5ig. Ez változó. Majd reggel 8-tól 3 óránként. Így 6szor eszik naponta.
Azon gondolkoztam hogy át lehetne lassan állni a 4 órás evésre, úgy hogy emelek az adagon. Sztetek??
Sziasztok!
Nekünk az éjszakáink tűrhetőek. Este fürdés 7 fél 8 körül, utána evés, van hogy egyből elalszik de legkésőbb 9 körül. Nem tudom mitől függ de változó, hogy mikor ébred fel. Van hogy már 2 óra körül, de van hogy csak fél 5-kor. De ezt követően 2-3 óránként kér enni.
Hasalni Bálint sem szeret Kézben tartja a fejét de hasalva elkezd sírni. Nem tudom így hogy és mikor fogja kinyomni magát. Ötletem sincs, hogy mit csináljak vele. Próbálom többször hasra tenni vagy magamon hasaltatni de akkor meg inkább hozzám bújik. Jövő héten már 4 hónapos lesz...
Jaaaj képzeljétek reggelre megjött. Van köztetek valaki aki csak szoptat és megjött neki?
Bálint napközben 4 óránként és 150-et 3x és 2x 120-130-at
szóval 5x eszik és max 700ml és 30-40ml víz
ma pl hajnalban ébredt megint (20:00-kor már aludt)..3-kor evett 160-at, majd 8-kor csak 100-at..2 órás ébrenlét után visszaaludt..most lassan kelni fog..remélem megint jól fog enni:)
súlya 2 nappal ezelőtt este meztelen: 5510gramm
10 hetes
Sziasztok.
Nektek hány óránként esznek a babáitok??? És mennyit?? Főleg tápszeresekre gondolok. Testsúlyban hol jártok (babák)???