Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
25205. ee7835cc73
2011. ápr. 16. 16:05
Áron is kiköpi,de csak akkor ha már nem éhes és az utolsó falat nem akar lecsúszni.Olyankor még a nyelvéről is leszedi a maradékot:)
25204. mona180
2011. ápr. 16. 15:44
Bence is kiköpi a kaját de ha éhes akkor eszik rendesen
25203. Kriszaaa (válaszként erre: 25202. - Huanita80)
2011. ápr. 16. 15:41
Nálunk is van jól bevált rendszer, azzal semmi baj. Csak most nagyon próbálkozik kiccsávó ezzel a kaja dobálással, üvöltéssel, kaja kiköpéssel. Nemtom mit tartogat még a tarsolyában? :-D
25202. huanita80 (válaszként erre: 25201. - Kriszaaa)
2011. ápr. 16. 15:30

Beni is csinálta,pár napig aztán abbahagyta.Biztos nem volt éhes,nemtudom.Én ilyenektől nem ijedek meg nagyon.Nincs mindig jó étvágya,majd pár nap múlva jobban eszik...

A rendszer nálunk sem úgy van hogy óramű pontosságú de nagyjábó ugyanaz mindennap!

25201. Kriszaaa
2011. ápr. 16. 15:10

Van akinek a gyerkőc néha kiköpi a kaját? Úgy látszik, Márk mostanában mindennel próbálkozik, mert a kaját néha kiköpi. Rág rajta egyet, aztán kiköpi.

Mit jelenthet ez? Miért csinálja?

25200. mona180
2011. ápr. 16. 14:35

sziasztok rég voltam itt és szomorúan tapasztalom a leírtakat sajnálom hogy van itt olyan aki tanácsot kér aztán még a végén fel van háborodva ez nem szép dolog és igen is tessék mindenkinek megválogatni a szavait.

nálunk a rendszerről csak annyit hogy van is meg nincs is lehet hogy ez nem jó de ez van van mikor kimarad az esti fürdés vagy épp vacsi nélkül alszik mert nem hajlandó enni ennyi mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy jónak látja de feszkót jó lenne kerülni .

na és kérdem én hogy legyen rendszer a gyerk életében ha pl a szülők 3 műszakban dolgoznak mutassa meg nekem valaki vagy épp ha elutazunk tuti nem 12kor fogok neki ebédet adni ha épp az autóban ülünk vagy nem főt kaját kap néha ezek a dolgok bele kell hogy férjenek akkor is ha van rendszer ez persze az én véleményem.

na persze3 pl nálunk is rendszer az hogy 11 45 kor ebéd mert 12 00kor már alszik.

amásik néha az bén fiamnak is el kell az anyai pofon és nem víz mert az nem használ, nem verem a gyereket de ha már nem tudok vele mit kezdeni bizony eljár a kezem de valjuk be őszintén ki nem csapott még oda sohasem:)

25199. ee7835cc73
2011. ápr. 16. 12:58

Én nem szeretek vitázni és nem is akarok most sem,de tényleg kell hogy legyen rendszer a gyerekek életében sőt a felnőttekében is mert ugye a gyerek abból tanul kicsi korában amit otthon lát.Sokkal nyugodtabb lesz és nagyobb lesz a biztonság érzete is mert tudja hogy mi után mi következik.Most itt én sem azt értem hogy mindig pontosan 8-kor kell reggelizni meg délben ebédelni mert ugye ez nem mindig kivitelezhető.De nálunk tudják,hogy reggel reggelizünk és nem édességet meg csipszet eszünk.Általában 7-8 között van a reggeli ez attól függ,hogy van-e ovi,hétvégén kicsit lustizunk így minden tolódik,de a rendszer akkor is megvan.Nekem a lányaim sem voltak azok az extrém hisztisek csak a dackorszakban volt a nagyobbik amiért ugye néhányszor kapott is egy kis hideg zuhanyt,de hamar lehiggadt.Nem is voltak kaja dobálósak csak az Áron,de már ő is egyre ritkábban csinálja mert ha dobál azért kézre csapás jár és veszem is ki az etetőszékből.Aztán ha mégis éhes akkor úgyis jelzi és kap enni,de akkor már nem mer dobálózni.Nem szabad hagyni hogy ők diktáljanak mert 6 évesen már ők fognak parancsolni és nagyon nehéz lesz erről leszoktatni őket.Következetesnek kell lenni és ahogy Márti is írta ha egyszer valamire azt mondod hogy nem szabad akkor azt nem szabad következő alkalommal megengedni neki mert ezzel összezavarodik és következő alkalommal már hisztizni fog mert nem érti,hogy akkor miért tiltunk neki valamit ha most meg megengedjük.

Én nem tagadom kicsit szigorú vagyok velük,de ebből nem vagyok hajlandó engedni mert a lányaim már most parancsolgatnának,de kellő szigorral ezt sikerül mindig csírájában elfojtanom.De mielőtt bárki is megszólna azért nem vagyok az a vaskalapos szülő aki mindent szigorúan betartat.Ők gyerekek és az a dolguk,hogy sokat játszanak,nevetgéljenek,játszva tanuljanak és okosodjanak.

25198. ee7835cc73
2011. ápr. 16. 11:19

Csajok tegnap este tettem fel ide 1 linket,de valószínű hogy a moderátornak szemet szúrt és kitörölte.A naplómba is betettem úgyhogy ha van kedvetek szavazzatok az ovinkra:)

Köszi előre is:)

25197. huanita80 (válaszként erre: 25184. - Márti86)
2011. ápr. 16. 10:11
Beszéltél vele?Sejtettem hogy a gép nem jó.Nem tudja mikor lesz jó?:))
25196. rétibaba
2011. ápr. 16. 07:39

Kedves daffodil. Örülök, hogy ennyire biztos vagy magadban, igen, biztos mindent jól csinálsz, csak nem értem miért akadsz ki ennyire a lányodon akkor.

Az, hogy zsigerből elutasítasz mindenféle segítséget, ötletet, anélkül hogy egyszer is legalább kipróbálnád amit írunk, az a Te dolgod, de válagasd meg a szavaidat, mert a hangnem kicsit durva, és szerintem sosem kaptál tőlem olyan hozzáállást, amit Te mutattál itt tegnap este.

Voltak itt már a fórumon nézeteltérések több ember között is, idáig mindig emberi módon meg tudtuk beszélni, nem kell hogy egyezzenek a nevelési elvek, de attól tapasztalatot cserélni lehet, sőt meghallgatni a másikat is.

Azt gondolom a Te beírásaid segítségkérésről árulkodnak, legalábbis nekem nem a sajnálkozás, szánakozás jutott eszembe, hanem az, hogy valami ötlettel megpróbáljak segíteni, saját magamból kiindulva. Még lett volna jópár ötletem, de már nincs kedvem leírni, hisz teljesen felesleges, mert úgyis elutasítod.

Pedig valahol sajnállak is, és Nórit is sajnálom, mert én igenis azt gondolom, hogy a gyerek vérmérséklete ide vagy oda, egy jó rendszerrel lehetne enyhíteni a problémákat, ha nem is teljesen megszüntetni.

Max ha majd oviba jár, akkor lesz javulás, mert ott kőkemény rendszer van, amit be kell tartani, csak jobb lett volna ha ezt a szülő vezeti be az elejétől kíméletesen. És nem az óramű pontosságára gondolok, hanem arra hogy a dolgok a megszokott sorrendben történjenek.

Részemről a téma lezárva, nem érzem magam mindentudó anyukának, nekem is vannak hibáim, mint ahogy mindenkinek, csak én elismerem vagy legalábbis elgondolkozom rajta.

25195. huanita80
2011. ápr. 16. 02:16

Agyam elhajítom magamtól jó messzire!!!!!!!!

Komolyan ezt írtad hogy nincs jobb dolgunk mint másokat kritizálni??????Mi csak úgy belédkötötünk ugye?Nem te írtál ide hogy mi a szitu?????Vagy nem szabadott volna hozzá szónunk?????Kész vagy!!!

25194. huanita80 (válaszként erre: 25193. - E83ed59672)
2011. ápr. 16. 02:10

Igen én még fent vagyok ilyenkor,moziztunk....:)))

Hát nem vagy semmi azért basszus!Ideírsz a fórumra hogy olvassuk ám el mi van a naplódban,mert totál ki vagy akadva és akkor csodálkozol hogy valakik hozzá mertek szólni?????

Először is ez egy fórum,ezért van.Bezzeg jók lennénk ha csak sajnálkoznánk hogy szegény Te,kész vagy a gyerektől????Leírtuk a véleményünket!Az meg megint gyanús hogy 3 különböző ember érti ugyanúgy félre!!!!

Az meg mi hogy nincs lányuk?Nekem hisztis volt!A fiam nyugis!Mártinak és Rétibabának a fiúk hisztisek mert már sokszor olvastam gigahisztis beszámolókat,meg sima hisztizős napokról náluk!!!Akkor mit akartál ezzel mondani?Hogy a lányok hisztisebbek???Nem jött be!!!

Én meg kikérem magunknak hogy "mindent jobban tudunk"!!!!Segíteni próbáltunk,de tudod mit mondok?Amikor hisztizik öntds pofon egy pohár hideg vízzel,vagy vidd a zuhany alá,nefélj megtanulja hogy nem kéne hisztizni!!!!!!!!!!!!

Nemrég volt erről szó olvass vissza,marhára ellenzem,de van olyan hisztis gyerek akinek csak ez használ,pl:a Te LÁNYOD!!!!!Hajrá!!!!!!!!

25193. e83ed59672
2011. ápr. 15. 22:47

kedves mindent jobban tudó anyukák!

Sajnálom,hogy félreértettetek..arra se méltatlak benneteket,hogy elmagyarázzam mit értelmeztetek teljesen rosszul!egy biztos jól nevelem a gyerekem,van rendszerünk mégha nem is atomórapontosságú,nem mindennap

ugyanakkor vagyunk mi se éhesek,almosak.a narancslé pedig amit iszik 100%os,gyümölcshússal,mivel székrekedéses napi 3-4dl ajánlott belöle neki. Örulok h nektek,jobb dolgotok sincs mit másokat kritizálni,mert amióta gyereketek szuletett szétaludtátok magatokat,és ráértek ilyeneken elmélkedni,hogy mit engedtél meg a gyereknek meg mit nem,nehogy hiba csússzon a rendszerbe!és azt pedig egyenesen kikérem magamnak,h gyerek miattam nem mormota és ezert hisztizik,mert nem alszik napi 40órát,mert nem altatom el minden nap ugyanakkor,próbálom én de nem mindig sikerül.a nevelési elvek szerintem mindenki maga dolga.még ugy utólag megjegyeznem, h nincs egyikőtöknek se lanya(anita rád ez nem vonatkozik),

25192. huanita80
2011. ápr. 15. 21:27

daffodil,Kriszaa!!!!

Teljesen úgy gondolom ahogy Rétibaba és Márti írták!Nem is fejtem ki bővebben mert ugyanezeket a szavakat írtam volna nektek!!!!a biztonságérzetről,a hisztiről,kajálásról(egyépként 2 napig betartasz mindent amit Rétibaba is írt és tuti siker lesz a kajálás).

Azt meg hogy rossz anya valamelyikőtök is sürgősen felejtsétek el!Az a rosz anya aki testileg,lelkileg bántalmazza a gyerekét,sz@rik rá...!Aki gondozza meg szertgeti,foglalkozik vele hogy lehetne rosz anya????

Amúgy meg áprilisban a nagy szél,vharok miatt ilyenek a gyerekek!Ebben most már biztos vagyok,Beni is kifordult magából,ő nyugis volt,most meg 2 hétig bolond volt,mostanra megint nyugodt jókedvű!Evéssel is voltak gondok,pár kanállal evett szinte napokig!Én nem idegeskedek ezen mert ha beteg is a gyerek a doki elmondta hogy ha nem akar enni nem kell erőltetni és főleg nem kell bármi mással etetni pl:nem evett ebédet,akkor legalább egy tejszelet legyen benne!Ez nagyon rosz gondolkodás!!!

Mindig ugyanabban az időben kell etetni és ha csak pár kanállal ebédelt akkor majd jól uzsizik,vagy ha az sem kell akkor majd vacsizik jóóól!!!Nem kell annyira megilyedni ha pár napig alig eszik,csak következetesnek kell lenni.Ezért dobálja a kaját mert nem kell neki!Majd ha éhes lesz kell és nem dobja le!Egy próbát megér nem?

Meg tényleg fejlődik a személyiségük,és még formálhatjuk,nem sokáig,mert 4 éves korig csak addigra eldől hogy milyen is lesz,bátor,félénk,eleven,nyugis....

25191. rétibaba (válaszként erre: 25186. - Kriszaaa)
2011. ápr. 15. 21:04

Dehogy buktál meg mint anyuka! Teljesen más a hiszti, a dacolás, a szárnypróbálgatás, a határok feszegetése. Tudom, hogy minden anyukának égnek áll a haja tőle, de ez normális, adott életkori sajátosság, túl kell élni, maximum enyhíteni lehet a problémát valamilyen módszerrel (bünti, figyelemelterelés, sirni hagyás, akármi)

És más az, amikor az alapoknál lett valami elrontva és nincs rendszer, nincs következetesség, nincs biztonság érzete a gyereknek. Van a közvetlen környezetemben ilyen, titkos naplómban épp részleteztem is a minap, teljesen más egy ilyen baba viselkedése, sírása, ordítása, nyűgössége, mint aki szimplán "csak" hisztizik vagy dackorszakban van.

25190. rétibaba (válaszként erre: 25185. - E83ed59672)
2011. ápr. 15. 20:47

Reggelire rudi?? Rudit eszik, joghurtot, kukit, 2 üveg narancslevet??? Iszonyú gyorsan tedd el ezeket szerintem, én nem is csodálom hogy ezek mellett nem eszik rendes kaját. Pláne a narancslén akadtam ki. Minek ennyi édes lötty? Ha nem eszik, nem eszik, igyon vizet, aztán meglátod aznap délutánra, legkésőbb estére úgy fog enni mint a kisangyal. És még mellé nekiálltok palacsintát sütni neki?? Minek??

Tényleg állj picit a sarkadra, és szabályozd be Nórit, mert előbb utóbb mindannyiótokat felőről ez a cirkusz.

Legyen rendszer. Ha nem eszik 8-kor reggelit, ne kapjon semmit helyette. Próbáld meg 10-kor. Ha akkor se kér, akkor majd ebédkor, de ne adj rendes kaja helyett mást neki, pláne ne édességet. 3-4 deci narancslé meg úgy eltelíti Őt még, hogy ne is várd nagyon hogy egyen így...

25189. Márti86 (válaszként erre: 25185. - E83ed59672)
2011. ápr. 15. 18:34

Neked kellene észnél lenned.

Egy ekkora gyerek életében nagyon fontos a napirend, ettől lesz biztonság érzete, ez nyugtatja meg.

ha nincs mihez igazodnia akkor ilyen. Hisztis, akaratos, rendszertelen mindene, evése alvása, lelki állapota és mindene.

Ez sem a fejlődésének, sem Nektek nem tesz jót, és ha nem állsz a sarkadra és erőszakkal nem erőltetsz rá valami napirendet amit egy idő után megszokik akkor még rosszabb lesz.

Minél fáradtabb leszel annál ingerültebb és ő is ugyan így.

Az ő idegei, a te idegeid és a kapcsolatod is rámehet ha nem változtatsz rajta valamit sürgősen.

De te tudod,a ti életetek.. én már rég felkerestem volna egy dietetikust, egy gasztróst, egy gyerekpszichológust és mindenkit addig amíg nem találnék rá valami megoldást, mert azt te is belátod hogy ez így nem normális. :(

25188. Márti86 (válaszként erre: 25186. - Kriszaaa)
2011. ápr. 15. 18:20

Nem te neveled rosszul.

vannak a gyerekeknek a születésüktől fogva próbálkozásaik, kíváncsiak hogy erre vagy arra hogyan reagálunk, hogyan tudják befolyásolni a környezetüket, ők ebből tanulnak és ez alapján fejlődik a személyiségük.

A LÉNYEG A KÖVETKEZETESSÉG.

Ha egyszer valamiért rászóltál akkor mindig rá kell, ha valamit egyszer hagytál az utána hiába akarod megtiltani és nagyon észnél kell lenni hogy ezt az ember lánya mind észben tartsa hogy mikor és mit engedhet meg neki és mi az amit megtiltott és azt mindig tiltsa is.

De ő úgy is próbálkozni fog, hátha egyszer sem sikerül és ha mindig falba ütközik akkor egy idő után leáll, ha viszont néha utat tör magának akkor mindig is fog újra és újra próbálkozni.

Addig meg tűrni kell sajnos és 1000x elmondani egy nap hogy nem szabad.

25187. e83ed59672 (válaszként erre: 25186. - Kriszaaa)
2011. ápr. 15. 16:23
egyetértek
25186. Kriszaaa (válaszként erre: 25185. - E83ed59672)
2011. ápr. 15. 15:41

és még én hittem Márkra, hogy rossz? Hát látom, nem könnyű Neked.

De tényleg, mondja már meg valaki, hogy hogy lehet egy ekkora kis csöppség tényleg ennyire rossz?

Nálunk mostanában az a legújabb, hogy nekiáll visítani, torkaszakadtából üvölteni, mint valami állat, és hiába szólok rá, nem hajlandó abbahagyni.

Az ember azt hinné, hogy ha majd gyereke lesz, minden milyen szép és jó lesz, és persze azért még mindig így gondolom, és méééég szeretnék egy babócát, de olyan rossz, amikor azt érzem, tehetetlen vagyok, mintha úgy érezném, megbuktam mint anyuka, mert nem tudok egy kis szaros egyéves gyereket jól nevelni.

25185. e83ed59672 (válaszként erre: 25178. - Ee7835cc73)
2011. ápr. 15. 14:35

bassssssszussssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!

ilyen velünk még soha nem fordult velünk elő!

olvassátok el mit irtam a naplómba, arra már nem futtotta benne leirniom hogy kb 4.szeri lefektetés után aludt el, végül a karomban. ebéd nélkül..

25184. Márti86
2011. ápr. 15. 13:29
Orsyval minden ok, csak elromlott a gépben a táp. :)
25183. Márti86 (válaszként erre: 25182. - Huanita80)
2011. ápr. 15. 12:13
Azóta hívtam is, 2x is és mindkétszer azt mondta a telefonja hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. :((
25182. huanita80 (válaszként erre: 25168. - Vikibene)
2011. ápr. 15. 11:53
Sztem akkor a nettel lehet náluk valami!Nincs vagy mittudomén.De mondjuk a Márti sms-ére írhatna ettől!
25181. Márti86
2011. ápr. 15. 11:39
Néztem iwiwwn Anikó pár rokonát, de ők is márc. 21-23 körül voltak bejelentkezve utoljára. Kezdek tényleg aggódni miattuk. :((
25180. Márti86 (válaszként erre: 25178. - Ee7835cc73)
2011. ápr. 15. 11:29

Jaaaa. :)

Szabival ha foglalkozok nem alszik el, csak ha hagyom hogy egyedül játsszon, de idáig csak a hintában aludt el így. :)

25179. Kriszaaa
2011. ápr. 15. 10:17
Orsi, mi újság?
25178. ee7835cc73
2011. ápr. 15. 10:12
Óóó Áront képtelenség fent tartani mert ha nem teszem az ágyába akkor képes akár a konyha közepén is elaludni 1 perc alatt:)
25177. Márti86 (válaszként erre: 25176. - Ee7835cc73)
2011. ápr. 14. 22:59

Én úgy szoktattam át, hogy minden nap egy kicsivel tovább húztam az időt és egyre kijjebb toltam a fektetést.

De nála könnyebb volt, mer 3 órát aludt első perctől és azért nem mindegy hogy 17kor kel fel és úgy kell estig kihúzni, vagy mondjuk 15h tól.

De két olyan napunk is volt amikor nem aludt napközben egy percet sem, akkor azt hittem ennyi a napközbeni alvásoknak, mert anyósom is mindig azt mondogatja hogy párom sem aludt egy éves kora után napközben, de szerintem ez is szoktatás kérdése. IS.

25176. ee7835cc73 (válaszként erre: 25175. - Márti86)
2011. ápr. 14. 21:34
Hát én már azt hittem meg sem érem hogy átszokjon az egyszeri alvásra:)Most már csak arra kéne valahogy rávennem,hogy ebéd után aludjon ne előtte mert estére nagyon elfárad és csak csetlik-botlik meg nyűgizik.
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook