2010 januári babavárók (beszélgetés)
Megértelek,de nem feltétlenül attól lett ilyen a férjed hogy ezt látta!
Azt nem értem mi nem tűnik válasznak???Leirtam ahogy én gondolom.Ez van.Te meg úgy.Nem kell hogy meg győzzük egymást sztem.:)
Engem anyu egyedül nevelt fel és vett lakást,autót,sosem henyélt és hülyeségeket vett nekünk hidd el nem ezt láttam és én sem ezt teszem.Nem így értettem hanem tudom a fizunkat,csak kinyögnénk minden hónapban a kifizetnivalót és ennyi????Se egy meki,se egy strand!Hát köszi,nem.Hidd el én be tudom osztani a pénzt és be is osztom mert muszály és várom azt mikor lesz egy kicsit könnyebb,egy kicsit kevesebb dologra mondani Monának hogy nem!Nem pedig a nyakamba vállalni egy 70-80 ezres törlesztést mikor látom azt hogy a 40 ezres megtakaritással alig jövünk ki.Hidd el nagyon sok fiatal nem mer kölcsönt felvenni a válság után és nem azért hogy ne tudjanak hülyeségeket venni,hanem normálisan élni tudjanak,ne csak nyögjenek!!
A férjem szülei szintén vettek lakást,mindkét gyereknek egy fél autót(másik felét a nászok,férjemnek a volt anyósa)és van a számlájukon több százezer,amiből kisegitettek a télen mikor 5 hónapig nem volt melója az időjárás miatt!Szóval nem ezt láttuk hidd el,de így gondoljuk!!!Igenis nem szeretnénk csak csekket fizetni meg egy kis kenyeret venni talán aztán másra nem tellne!
Írtam azt is hogy egyik gyereknek sem kell ruhákat vennem,tehát arra sem költünk(néha egy normálisabb darab)magunknak is néha.
Arra értettem hogy élünk hogy nem nyomorgunk,nem pedig arra ahogy te irtad hogyí élünk mint hal a víben!!!kicsit félreértetted.Mindenki tudja mit tud bevállalni a fizuból nem???Hidd el joggal fázok én ekkora törlesztőtől,nem szerenték 2 gyerekkel és egy férjel bármelyik szülő paneljában kikötni!!!Mert a hid alá nem mennénk,meg jóban is vagyunk,de az megint frankó lenne!!!!!!
ezen kár vitatkozni csajok
én örököltem anyum után x részt egy házból és ugyan akkora részt egy szőlőből a ház évek óta üresen áll nem tudjuk eladni mert egy valaki az örökösök közül nem akarja
a ház amiben felnőttem ki tudja kié lesz vagy elviszi a bank vagy apám nője örökli vagy én öröklöm akkora tartozással hogy nem tudom majd kifizetni és akkor sem lesz az enyém a bank visz mindent
szóval ennyit a szülőkről anyu nagyon tudott spórolni apám ne és én sem igazán tudok mindig mondom is a férjemnek ha nincs nálan csak 1000 ft akkor azt be osztom de ha már 2000 van akkor azt is elköltöm :(
mi anyósékkal lakunk nem egyszerű és mennénk de amíg autóhitelünk van addig ez a legjobb megoldás
Huanita, én írtam ezt a saját házas dolgot, mert ez a válasz nekem arra tűnik válasznak. Tudod, nekem ezzel kapcsolatban a férjem egy full negatív példa. Nem a saját ház terén. Hanem ahogy a szüleik éltek. Eljártak ide, oda ők is. Apuka bányász volt, gondolom nem minimált keresett akkor se. És nem raktak el egy vasat se későbbre. Nincs a számlájukon pár százezer forint (szerintem)!! És a férjem ebben nőtt fel. És elkövette élete legnagyobb baromságát, mikor még énelöttem valamikor hitelt vett fel, elvileg lakásfelújításra, és időközben szétmentek az akkori párjával, lóvé elment erre-arra, felélték, élt mint hal a vízben. Csak még 15 évig törlesztem.
Én úgy gondolom, hogy ha nem ezt a fajta életmódot látta volna otthon, hogy nem teszünk félre, hülyeségeket veszünk, élünk a mának, és ha a szülei úgy foglalkoztak volna (Ezt most nem Rád vonatkozóan írom, mármint a nem foglalkoztak a gyerekkel megfelelően részt) vele ahogy kell, nem itt tartana most. Én próbálom egy kicsit még most is sok dologban helyrehozni a szülei hibáját.
jaj tényleg,bocsi!!!!Elnéztem.:)
Hát neki is igaza van és régebben gondolkodtam ezen is,de inkább éljünk normálisan,ne nyomorogjunk....na aztán lehet össze sem jön az önk.-i,akkor vehetünk fel hitelt vagy sátorozunk valahol....)))
Azért nem is az hogy élj a mának,de tényleg mindig úgy vagyunk hogy épp kijövünk a köv.hóig.És ruhákat alig kell vennem a gyerekeknek,mert kapunk.Most Monának kell ovira pár cucc mert itthonra valók az örököltek,de eddig szépek voltak,kezd kifogyni a készlet....:))
Azárt mondom hogy 40-et rakunk félre és ez van,mi lenne 70 -nél???ááá én félek tőle.Különben öröklünk mi a mamáktól,majd azt öröklik.....de ez még nagyon messze van,ki tudja nyerünk a lottón és veszünk egy palotát.....HÁ-HÁ-HÁ!!!!!!!!!!
Nem.Ez egy szakközép volt ahogy írtam úgy kaptunk volna olyan bizit erre a 2 szakra,plusz érettségit a 4. év végére.A volt osztálytársaim utána simán mentek a kórházba dolgozni,vagy rendelőbe.
Az már ahol te voltál az már tényleges szakosodás valamire,ennek a neve is általános ápoló és asszisztens!A tesóm is ide járt és utána ment szakosodni szülésznőnek és tényleg előlről kellett kezdenie mindent mint azoknak akik pl egy sima gimnáziumból mentek.Ahogy te is mondtad.Nem tudom mért nem veszik figyelembe az itt tanultakat,pedig nem kis szinten nyomtuk,volt latin,ápolás,anatómia összes szakszóval,orvosi kifejezéssel...mindennel!ez van :)
Aztán tesóm ezt otthagyta,elment fősulira diplomás ápolónak,ezzel jól járt mert ugyanúgy a kórházban dolgozott vele mint sima nővér,de bizonyos dolgokat nem csinálhatott,azokat csak a csak érettségisek csinálhattak.(alja munka)A fizuja meg egy kategóriával feljebb van!:))
Felelősség sem hárulhat rá viszont,mert minden az orvos felelőssége,de olyan szinten tudnak mindent hogy az orvosnak csak rá kell bólintania,épen hogy csak nem műttenek.:)
Huanita,nem en irtam az ellenerveket az onkormanyzati lakassal kapcsolatban,hanem Kriszaa :)
Bar jot mond a Krisza, valoban fontos,hogy hagyjunk valamit a gyerekeinkre, hogy legalabb kicsit konnyebb legyen nekik majd azutan,ha mi nem leszunk.. Azert en inkabb veled ertek egyet,Huanita.
Kicsit talan olyan elj a manak tipus vagyok :)
Es ugy gondolom, ha nem is ...
de érettségi után kellett volna még 3 év a szakmához nem?
Én annó érettségi utáni eü-be iratkoztam és voltak olyan osztálytársaim akik eü szakközépből jöttek és ugyan úgy elölről kezdtek mindent mint mi, azt amit érettségi előtt tanultak azt nem vették figyelembe, de ott nem is nyomták még annyira keményen.
De aztán én is ott hagytam, rájöttem hogy előbb megyek mekibe mint eü-be. :S
Márti,8.után mentem e.ü.szakközépbe ott kaptam volna érettségit+ált.ápoló és aszisztens szakmát.De otthagytam.
Kriszaa,én tök örömmel adtam be annó Monát is,mert tudtam a játszin mennyire szereti a gyerekeket és szeret köztük lenni.És örömmel is ment.volt egy két sírás,de szerette nagyon,még most is emlegeti a bölcsit hogy szerette és ha arra járunk mondja hogy ott a bölcsim..)
Most Benit januárban tervezem beadni,de szintén így vagyok,na jó kicsit azért fáj/t a szívem,de nem tragikus!
Pandamama,ezt tudom én is a lakással kapcs.csak az a különbség hogy itt lenne 13e lakbér,sajátnál meg ugye 70e törlesztés....a hideg ráz tőle!!!Lakbér mellett meg legalább magunkra költhetjük,ide-oda vinni őket,ezt-azt megvenni...élni nem csak kihúzni hónapról hónapra....Szóval inkább ez.Aztán ki tudja majd veszünk később....:))
Hát akkor nem jó. :(
Remélem össze jön amit találtatok!
Tőőők jóó. :)) Már én is úgy várom hogy tudjam pl mi lesz a jele, meg melyik csoportba kerül meg ki lesz a gondozónője ilyesmik, de ti már javába beszoktok mikor mi még csak szülőire megyünk.
Tisztasági csomag mindenhol kell.
Nekünk 15e lesz két hónapra a kaja. Az első kettőt előre ki kell fizetni, mi gyereknapkor voltunk bent imádta. Bár nálunk még az a régi rácsos vaságy van :((
Te választottad a jelet vagy kaptátok?
Nem irigyellek benneteket hogy bölcsis lesz Hanna nálunk is ment volna Bence ha nem jött volna a tesó én nem szívesen adtam volna be.
Amúgy nekünk annyiból talán könnyebb lesz hogy pl akikkel ő majd az ovit kezdi azokkal már most is össze járunk a baba-mama klub keretében :)
sziasztok csajok
Látom egyre többen vagytok akinek sikerül a bilizés :)
MI most úgy állunk hogy nappalra már nem kell pelus csak ha autóval megyünk valahova messzebb amúgy nagyon ügyesen szól hogy pisilnie kell és megyünk a WC-re most épp ez az új felállás eddig kétszer kakilt a wc-be amúgy meg reggel míg még pelus van rajta oda csinál:)
a bilibe sokszor úgy pisilt hogy nem szólt és rajt maradt a bugyi :)
Ja,meg csak annyi,hogy szoktatok nezni a Dr House-t?
Megkaptam 6 evadot es most egyfolytaban azt nezem,mikor jut ra idom. Imadom. Nagyon jo :)
Na,megyek,keszulunk lassan, megyunk a jatszohazba.
Delutan jelentkezem,ha lesz idom. sziooo
Nalunk is ugyanezek a korok szoktak lejatszodni :) :)
Raul, nehany pillanat, mar ugrik fel,megy tovabb jatszani, 2 perc mulva meg odapisil a sarokba, aztan kiabal,hogy nezzuk meg! :) Aztan mondjuk,hogy a bilibe kellett volna pisilni,akkor mutatja ,hogy oda es mutat a bilire, aztan vigyorogva tovabball :)
Ha valamivel sikerul nekem is ravennem,hogy hosszabb ideig uljon rajta, tuti nem akkor produkalja amit kene..:)
Ezert volt kulonleges alkalom szamunkra ez a ma reggeli eset.
No,de azert ne higgyetek,hogy utana nem pisilt meg egy adagot a szonyegre is, kb fel ora mulva :)
Eltart ez a projekt meg egy jodarabig szerintem...
De nem baj,en sem eroltetem., nem vagyunk elkesve.