Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) fórum

2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) (beszélgetős fórum)


65. c95c921ae7 (válaszként erre: 63. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 22:12

Hát azt én is remélem. Mindenki megszenvedi az biztos, bár még nem szólok egy szót sem, de ha így megy és nem lesz javulás..

Na jó..itt tilos politizálni, ne is menjünk bele..


Elsején kezdődik nálatok is az ovi? Mert van ahol, már jártak a héten..

2009. aug. 20. 21:48
Jav. szégyen
2009. aug. 20. 21:47
Nem bántottál meg. Nem szégyan ilyet igényelni. Minden Önkormányzatnál van egy adható keret, és aki igényli és megítélik, az megkapja. Hidd el, rengeteg családnak ez nagy segítség! És az az én véleményem, h. azok szégyenkezzenek, akik olyanná tették az országot, amilyen. Nekünk régen nagyon jól ment, de most már sajnos a mi költségvetésünk is megsínyli a rengeteg megszorítást. Remélem nem tart örökké..
62. c95c921ae7 (válaszként erre: 60. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 21:43

Köszi az infót, akinek kell, biztos tudja..csak szerintem nem kapta meg, mert mindig siránkozik, hogy mennyire nehéz befizetnie.

Nem sértésből kérdeztem..:)Ha megbántott a kérdés, elnézést:)

2009. aug. 20. 21:42

Sziasztok!

Az én fiam Armandó most kezdi a középsőt és perec a jele.

A kiscsoportunk nehezen indult, mert elöször szakadt eltölünk a fiúnk. Én nem maradhattam ott a fiammal. Átöltöztettem és adtam neki egy puszit és ki kellett jönnöm az óviból. A kicsi fiam meg sírt értem és kiabálta : anya anya. Majd nem megszakadt a szívem. Az ablak alatt álltam és hallgattam, ahogyan sír és ahogyan békül meg. Délbe mentünk érte apucival és a kicsi lányunkkal. Alig hittünk el amit láttunk. Armandó kicsi fiúnk békésen mosolyogval beszélgetvel ment a mosdóba fogat mosni. Alig tudtunk haza hozni.

Aztán már reggelente alig sírt. Pár napig tartót neki a sírás és utánna már örömmel ment játszani.

Nálunk is voltak gondok, mert Armandó pösze és sejpit is. De az óvónő szerint középső csoportba foglalkozik ilyennel a lógópédus. Akkor majd most fog.

BÁr mikor kérdeztünk itthol, hogy mi volt az óviba sosem mondta el. Megtartotta magának a napi eseményeket. Hamar megtanult csúnyán beszélni és árúlkodni.

Hát mi havonta 5.500-6.000 ft-ot fizettünk, de csak fél napos volt. Most, hogy egész napos lesz kb. 1.000-1.500 ft-tal lesz több a havi óvi pénzünk. Nekünk kell vinni minden hónapban: zsebkendőt, wc papírt, író lapot, rajz lapot. Meg a havi 500 ft a csoport pénz.


Most azt mondja nem akar menni óviba jó helye van itthol velem.

Nehéz lesz vissza szokni a gyerekekhez meg a reggeli korán keléshez.


Olyan szépen mondja a verseket.

2009. aug. 20. 21:09
Milla, a helyi illetékes Önkormányzatnál lehet intézni, formanyomtatványt kell beadni.
59. c95c921ae7 (válaszként erre: 58. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 21:04
csak azért kérdeztem, mert szerintem nálunk ilyen nincs is. Akinek nagyon nehéz befizetni-tudom-az is fizet:(
2009. aug. 20. 20:45
Milla, jövedelemfüggő.
2009. aug. 20. 20:26
Bocs, ha titok, de miért kap mindenki rendszeres gyv segélyt? Én havi 17 ezret fizetek a két gyerekemért ...
2009. aug. 20. 20:22
Nálunk választható a jel és az ágyneműt az ovi adja.
2009. aug. 20. 15:22
Persze, nem szóltam, mert nincs szívem tovább otthagyni!:-) Emlékszem én is mennyire örültem amikor korán hazavittek a Szüleim. :-) Én úgy tudom, h. a foglalkozások főleg délelőtt lesznek, délután meg szabadfoglalkozás, jó időben meg kinn vannak elvitelig az udvaron. Úgyhogy nem maradnak le semmiről a gyerekeink. :-) Persze, akkor is kérni fogom az uzsit, és Téged is arra biztatlak, h. kérjed el, mert az ovinak tök mindegy, h. az Önkormányzat vagy a Te zsebedből van fizetve az étkezés.. És hát ugyanazt a pénzt megkapja az ovi-kassza, tehát jár az uzsi is.
54. marcsix (válaszként erre: 53. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 15:14
de ha rendszeres gyermekvédelmiben részesülsz, akkor is kérni fogod? mert akkor énis :) végülis, én "örülnék" ha lehetne tovább, mert azért csak vannak foglalkozás, de persze megőrülnék nélküle egész nap. egyébként elméletileg nem is külömböztethetnék meg azokat a gyerekeket, akiknek az anyukájuk otthon van. Én ugy tudom, hogy törvény kötelezi az ovit, hogy a gyerekeket felvegyék oviba. Erre meg olyat hallok, hogy akinek anyukája otthon van,azt fel sem veszik. Néhány helyen legalábbis. Hát azért az nem semmi, hogy egész napi pénzt kértek. Jó hogy tartod a markod. Persze de arról nem szóltál, hogy akkor egész nap maradjon, ha már egyszer fizeted, ne maradjon le a foglalkozásokról. gondolom egyébként nem sok foglalkozás van még kiscsoportba...de akkor is.:)
53. tulipan82 (válaszként erre: 52. - Marcsix)
2009. aug. 20. 15:10
Persze, biztos van olyan ovi ahol lehet választani. Gondolom nálunk azért ez a rendszer, mert ha két szülő ugyanazt szeretné, ne legyen részrehajlás, h. ki kapja a választott jelet. Hát mi megjártuk a bölcsiben. (május végéig bölcsis vt Kevin) Képzeld, egyszerűen lenyúlta vki a sapiját. Nem félreértés, 1xerűen eltűnt! 5e ft-os sapkáról beszélünk.. A gondozónők felforgatták az öltözőt, nem lett meg. De nemcsak mi jártunk így.. Ez is milyen, h. vki így öltözteti a gyerekét.. A rendszeres gyermekvédelmi segéllyel úgy jártunk, h. én még tavaly igényeltem, aztán most augusztusban járt le, így újra meg kell igényelnem, de így az elsőt sajnos befizettük, a teljes árat.. Több, mint 7e ft vt.. De jövő hónapban már nem fogunk mi sem fizetni, addigra megjön a határozat. Amit igazságtalannak tartok, az az, h. nálunk ebben az oviban nincs olyan, h. fél nap. Vagyis, ha Te el tudod vinni a gyerekedet ebéd előtt, akkor is fizetheted a teljes napot! Mtam jó, akkor ott ebédel, és ebéd után megkapja az uzsit is szalvétában. mert ugye kifizettették.. Bölcsiben úgy vt, hogyha vki fél napos, értelemszerűen nem gombolták le a szülőt egész napért. Ezt naygon igazságtalannak tartom. Ráadásul én szülésig októbertől tanulni fogok tanfolyamon, legkésőbb 13h-kor már elhozom a fiamat. De ne aggódj, a markomat tartani fogom az uzsiért, mégha az csak 1 fél szelet kenyér is lesz.. :-)
52. marcsix (válaszként erre: 51. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 14:55

én nem tudom mi lesz a jele. Azt hittem, hogy azt választani lehet. Akkor tévedtem. Bár lehet, hogy ez terület függő...Jól teszed, hogy a nevét is beírod. Ja persze ágynemű is fog kelleni, de nekünk még első évbe nem, mert Krisz nem lesz ott alvós. Mi igényeltük a rendszeres gyermekvédelmi segélyt, így az étkezés ingyenes lesz.

Tényleg örülök neki, hogy anyukám ilyen redes. Igazán mindent megad a gyerekeimnek amit csak kell: Igaz 170 km-re laknak, de a papa jönni akar a beszoktatáskor, ovonénivel ismerkedni :) Na persze ez csak vicc, de mindig ezt hozza fel :) Aztán ki tudja. Sajnos anyósom nem ilyen. sőőőt. na erről viszont lenne miket mesélni. de inkább nem teszem. Eléggé zavaró ez nem csak nekem.

2009. aug. 20. 14:50
Szerencsés vagy ilyen összetartó Családdal, becsüld is meg Őket!:-) Nálunk is lesz beszoktatás, ez amit írtam azt előzi meg. Mi lesz a jele Krisznek? Kevinnek óra. Bár a mozdonynak jobban örültem vna, mert van sok vasalható Thomas-matricánk. Dehát sajnos választani nem lehetett.. A jelet úgy oldom +, h. papírboltban beszereztem textilfilcet -lehet vasalni és mosni bármennyiszer- nem kopik ki, és azzal fogom berajzolni a jelét+a nevét (biztos ami biztos) a kis cuccaiba. :-)
50. marcsix (válaszként erre: 49. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 14:25
Én mindig vágom neki a körmét. Most is ugy levágtam, hogy nem is érezni a végét, tehátnem tud karmolni. Hát tény, hogy az ember nem tudja, hogy verekedősre nevelne, vagy olyanra, aki nem bántja a másikat. Vagy alul vannak vagy felül. Nem tudom létezik e középút. Nekünk még nem volt ismerkedés az oviban. Majd az első napok lesznek a beszoktatósak. Akkor csak pár órákat marad, attól függően, hogy mennyire lesz el nélkülem. Ovizsákot anyukám csináltatott, szandált is ő vett Krisznek. Végülis az lesz a benticipője. Kinticipő meg amibe megy. Valami matricát ki kéne nekünk is találni, én arra gondoltam, hogy az a rávasalós kellene. Nem tudom még miket kell venni, vagy vinniük. Majd 25-én elmondják akkor lesz szülői értekezlet. Elsem hiszem, nem is olyan rég, még anyukám ment az én szülőiértekezletemre, és már én is anya vagyok. Hihetetlen. Gondolom szappan törcsi, stb. Törcsit is anya vesz majd neki. A drága jó Mama és Papa. :) Imádják ezt a két unokát.
49. tulipan82 (válaszként erre: 48. - Marcsix)
2009. aug. 20. 12:02
Húú, még olvasni is rossz vt, amit művelt az a gyerek a Kisfiaddal!:-( A strandon az én fiam is szeret odamenni más -főleg nagyobb gyerekekhez- játszani. Szerencsére jól megvan velük. Ha nem mondja nekik, h. mi a neve, azt úgy oldom +, h. odamegyek azzal, h. pl.Kevin, kérsz enni vagy inni? Mondja, h. igen vagy nem, aztán hagyom játszani a gyerekekkel és így tudják, h. mi a neve. Dehát az oviban én sem leszek ott Vele.. Az a baj, h. -gyakran járunk játszira, strandra, stb.- és látom, h. sajnos vannak olyan szülők akik vagy egyáltalán nem törődnek a gyerekükkel, h. mit csinál, vagy épp arra tanítják, h. vedd csak el a másét, meg csapj oda, ha vmi van.. Persze vannak normálisak is. De ugye az oviban majd nem lesz szortírozás, és mki mást hoz otthonról.. Adott esetben épp verekedős szülők gyereke, és az a példa. + tudod mitől tartok kicsit? H. sokan nem figyelmnek arra, h. milyen veszélyes tud lenni, ha nem vágják vissza a kisgyerek körmét.. Milyen baleseteket tudnak vele akaratlanul is egymásnak okozni.. Nem vagyunk egyformák sajnos.. Voltatok már kezdés előtti ismerkedésen az oviban? Mi jövő 7N m1ünk.. Ja + azt akartam kérdezni, h. miket veszel Krisztiánnak ovira? Nem luxus dolgokra gondolok, csak az alapvető felszerelésre.. Nekünk jó pár dolog még kell, cipőből azt gondoltam ki, h. kap kinti-benti és tornacipőt tépőzárasat. Már nem is számolom mennyibe lesz minden.. Oviszsákot szerencsére tudtam venni 690 Ft-ért. Egész jót, macisat. Aztán arra gondoltam, h. csináltatok nyomtatványonál olyan kemény fóliát, amibe a jellel ellátott névkártyát beteszem, aztán ha már nem kell neki, megörökli a kistesó.. Mert elhasználni biztos nem fogja.. Legalább ezen spórolok. Lehet, h. ez apróság, de sajnos ma már mindent meg kell becsülni, nem úgy van, mint régen..
48. marcsix (válaszként erre: 47. - Tulipan82)
2009. aug. 20. 08:29
Ugyanennyi idős az én viam is. Vicces, mert nekem is van, hogy azt mondja, hogy nem tudom...Bármire. pl. biciklizünk, teker, egyszercsak megáll. És mikor mondom, hogy tekerjünk, mondja: hogy kell? Nem tudok tekerni. :)De volt, hogy azt mondta, a kérdésemre hogy hívnak: nem mondom meg. :) Azért nem semmi, hogy a kislány ilyneket mondott. Egyébként nagyon sok esetben van, hogy előbb felkell oldódnia a gyereknek csak utána nyillik meg a többieknek. KRisz is mivel nem járunk sehová vele igy amikor idegent lát, elbujik inkább. Nem hogy bármit is mondjon. Én is nagyon tartok tőle, hogy valami miatt, majd egyik nap ugy jön haza az oviból, hogy nem akar többet menni. Pedig annál rosszabb, már nincs, mint amikor sírva kell vinni. Én mondjuk jobban félek attól, hogy valaki bántani fogja, és ő nem védi meg magát. Már írtam hogy a strandon kétszer egymás után egy tőle 1-2 évvel idősebb fiu a vízalá nyomta, és ő még a vízben megállni is alig tudott. Felállt az első után és szepegett sírt, köhögött erre a gyerek másodszor is lenyomta a víz alá. Na akkor mentem oda. De az oviban én nem leszek ott, hogy megvédjem. Saját magát kell megvédenie. Meg persze, utána ha már egyszer megcsinálják vele, utána ráis szállnak, ha hagyja magát elsőre. És ez igencsak eltudja venni a kedvét a gyerekeknek. Az én fiam, nagyon szeret gyerekekkel játszani, alig várja, már az ovit is, és ha megyünk az unokatesójáékhoz azt is. egyébként biztos vagyok benne, hogy elfogja neked mesélni hogy mi volt odabennt. Csak rafináltan kell kérdezni. Most hírtelen ennyi jutott eszembe. Most mondhatnám, hogy ne aggódj, de sajnos én is azt teszem. :) MIndenesetre reménykedjünk benne, hogy az ovonénik majd résen lesznek bármi van. Elvégre még csak kiscsoportosok lesznek, és először lesznek egyedül az anyjuk nélkül...Én sem tudom elhinni, hgy egész délelőttre megkell tőle válnom, olyan hirtelen felnőtt.
47. tulipan82 (válaszként erre: 44. - Marcsix)
2009. aug. 19. 21:25

Az én Fiam is tudja a nevét, mert mondatban pl. úgy használja, h. adok a Kevinnek ezt vagy azt, tehát ezzel nincs baj. De ha megkérdezed mi a neve, arra azt mondja, h. nem tudom. :-) Ami vhol vicces, de jártunk már úgy, h. egy üzletben egy kislány megkérdezte Tőle, h. 'Kisfiú, mi a neved?' - Kevin nem válaszolt, én messzebb álltam, és a kislány odament az anyukájához és azt mta, h. milyen buta ez a kisfiú, h. még a nevét sem tudja.. Na, ilyen beszólásoktól azért tartok.. Mert aki már mindent mond, minden érdekli, annak nem esik nehgezére cikizni a másikat, aki még nem tart ott. De az a kislány + lehet nem használ olyan mondatot, h. 'akarok használni wc-t' - , mert a kisfiam ilyenekben nagyon választékosan beszél. Mindenesetre érdekes, h. ilyen. Férjem és én is ennyi idősen már énekeket, mondókákat tudtunk, + otthon sem vt probléma beszámolni mi vt az oviban anno.. És azért ez dilemma egy szülőnek, mert bármi éri esetleg az oviban, nekem csak annyit fog mondani -remélem, h. nem így lesz- ,h. nem akarok oviba menni, de lehet az okát már nem tudom meg. Pedig, ha valahogy elérném, h. megnyíljon és mondjon mindent, akkor segíthetnék megelőzni egy esetleges később kialakuló gátlást, komplexust. Vagy csak én reagálom túl ezt? Persze ne legyen olyan amit leírtam, mindenesetre szeretném minden bajtól, rossztól megóvni.


Nyugtassatok +, ha túl aggódó vagyok, csak még olyan kicsi.. 3.5 éves.. Most született.. :-) És már nagy ovis lesz.. :-)

46. marcsix (válaszként erre: 42. - Tulipan82)
2009. aug. 19. 10:37
Köszi a tippet.:)
45. marcsix (válaszként erre: 41. - 3a92f8d690)
2009. aug. 19. 10:36
választottátok, vagy kaptátok a jelet???
44. marcsix (válaszként erre: 35. - Tulipan82)
2009. aug. 19. 10:35
Mintha csak az én fiamról beszéltél volna. Igaz ő már mondja a nevét, de néha azt mondja, ha kérdik, hány éves, hogy 12. Egyébként 3,5. Na mindegy. Azt hogy hol lakik nem tudja megmondani. Variált egy neve van egyébként is a városnak. Azt viszont tudja hol laknak a mamáék. Szóval a nevét tudja, de nem olyan szépen mondja, mert KRisztiánnak hívják, és a r betűt nem tudja mondani.
43. c95c921ae7 (válaszként erre: 42. - Tulipan82)
2009. aug. 19. 10:30
Jó ötlet, megnézem..
2009. aug. 19. 09:55
Sziasztok! Oké Milla, nem izgulok már (annyira). :-) Lehet nem mondok senkinek újdonságot, de ha mégis, akkor .. Divat+praktikus most az oviszsák. Nézegettem a neten hol mennyiért lehet kapni, és hát eléggé ledöbbentem az árakon. 1500 Ft-ért láttam a legolcsóbbat. Aki még nem vett, és persze nem szeretne mindenért vagyonokat kiadni, azoknak ajánlom, h. nézzék meg az oviszsákot 'százforintos' vagy 'egyeurós' boltban. Spéci macisat találtam a 'százforintosban' 690 Ft-ért, és bátran merem ajánlani, jó minőségű és anyagú. Ezt azért írtam meg, mert tudom, h. minden anya a legjobbat szeretné megadni a gyerekének, de azért valljuk be, nem mindegy milyen áron. :-)
41. 3a92f8d690 (válaszként erre: 39. - 3a92f8d690)
2009. aug. 18. 23:34
van a városban vagy 5 ovi de most ez az ügyeletes ovi:-))és az ovónénik sem azok most akik lesznek majd !Ja és dob a jelünk!!Bele kell mindenhová rajzolni!!
2009. aug. 18. 23:31
Nekünk mondja hogy hogy hívják sőt van hogy be is mutatkozik:-))De a nagyanyja mást sem tud kérdezni tőle ezért neki már meg sem szólal elbújik:-PP a ülyéje elől!!
2009. aug. 18. 23:29

Sziasztok a mi fiunk is most megy kiscsoportba:-)Még nem vettem meg neki semmit:-S na majd meglesz:-) csak ebédelni fog és utána érte kell mennem mivel nem dolgozom !!Már voltunk 3 szor oviban elvittem 2 pénteken is és most hétfőn de holnap megint beviszem játszani 10-11 30 ig de még ott ülök vele !Hozzám nem jön szépen játszanak !Igaz benn az oviban a teremben nem tudom hogy fog viselkedni!A mosdóban szeret kezetmosni:-)Majd 24 e után ott hagyhatom 1 órára kb csak azért hogy ne legyek ott végig!Most 1 ovi van és az ovónénik sem azok most akik lesznek!!Még az ovónéninknek be kell mutatkozzam ugyanis a szülői 24én volt júniusban de sajnos én kórházban voltam ......de ez egy másik történet!!

Szóval az én fiam nagyon várja az ovit:-)Holnap viszem homokozni megint!!!!

38. c95c921ae7 (válaszként erre: 37. - Tulipan82)
2009. aug. 18. 23:15
Nincs mit, nagyon szívesen..és tényleg ne izgulj!
2009. aug. 18. 23:07
Szia Milla! Köszi, nagyon megnyugtató amit írtál!:-) Amúgy igazi rosszcsont, nem kell félteni, de mégiscsak kicsi még, szeretném megóvni egy esetleges negatív hatástól amennyire csak tudom. Az igazoltatás jó 5let, kipróbáljuk!:-) Köszi szépen!:-)
36. c95c921ae7 (válaszként erre: 34. - Tulipan82)
2009. aug. 18. 23:01
Nincs ezzel semmi gond. Nyilván a nevét azért tudja, a többi meg egyelőre nem érdekli. Majd ha valóban akar ismerkedni kimondja, hogy ki ő. Ez egyébként kisfiúknál gyakori, hogy nem érdeklik őket ezek a praktikusnak tűnő, ám számukra ekkor még lényegtelen kérdések. E miatt ne aggódj. Esetleg játsszatok rendőröst. Megmondod , hogy te vagy a rendőrbácsi, mindenkit igazoltatsz(de játszd el rendesen). Először apát, tesót, vagy nagyit..aztán őt. Lehet, hogy beválik, de ha nem semmi gond. Megoldódik ez magától. Az oviban olyan is lesz, aki meg se szólal egyáltalán egy jó darabig, mert olyan szégyenlős.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook