Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) fórum

2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) (beszélgetős fórum)


2009. szept. 14. 14:33

Marcsix!

A sírás engem is kerülgetni kezdett, de nem síram. Nekem Armandó két napig sírt reggelente.

Neked meg nem is sírt.

Még pár nap és olyan lesz, mintha évek óta óvódás lenne a fiad.

Mesélt már, hogy milyen volt az óvi?

214. marcsix (válaszként erre: 213. - 91659176d7)
2009. szept. 14. 13:53
Ja, attól hogy ott fogok bőgni :D még időm sem volt, nemhogy a bőgésre, hanem felsem fogtam, és már itthon voltam...:D
2009. szept. 14. 13:48

Marcsix ez nagyon jó!

Látod te meg féltél az első naptól.

212. brózsa (válaszként erre: 211. - Marcsix)
2009. szept. 14. 11:49

Hát ez nagyon szuper!!!

Nagyon ügyes volt a kisfiad :)

Először nekem is olyan furcsa volt,hogy nincs itthon velem a lányom de már kezdem megszokni.

Nagyon szokatlan volt,hogy még olyan kicsi és már óvodába jár.

Várom a további élménybeszámolót :)

211. marcsix
2009. szept. 14. 11:09

lányok. . . elsem hiszem, Krisztiánka oviban van. Képzeljétek bementem Alexandra ölbe, Krisszel kézenfoga. Megtaláltuk a csoportot és se szó se beszéd, Krisz berohant a csoportjába. Köszönt szépen az ovónéninek és kész. KÉrdezte tőlem Kriszti az ovónéni, hogy otthagyom -e? Mondtam igen. Hát az ovónéninek kellett nagy nehézségek árán kihivnia Kriszt, hogy köszönjön el tőlem. MOndtam KRisznek, hogy megyek hazaviszem Alexandrát és jövök érte 11. 45-re. Mondta JÓ. És elindult befelé. :D :) Fülig ér a szám. Olyan boldog vagyok. Nem sírtam, mert olyan gyorsan történt minden. Sőt füligérő szájjal jöttem haza Alexandrával. Persze már akkor hiányzott Krisz mikor ugy otthagyott az ajtóba. Kiváncsi leszek, hogy mit mondanak ha visszementem. Hát ugyhogy kettecskén vagyunk itthon Szandival. :)


Nagyon kihalt a fórum, azért remélem még benéztek ...

210. marcsix
2009. szept. 13. 14:11
Még köhög a kisfiam, mit csináljak??? Vigyem holnap beszoktatásra?
209. marcsix (válaszként erre: 208. - Brózsa)
2009. szept. 12. 17:17

Ahogy olvaslak, már alig várom, hogy Krisz is ilyen élményekkel legyen gazdagabb, meg én is. Örülök neki, hogy már szépen eszik, nagyon ügyes, hogy már megy is be a csoportjába. Az én fiam Krisz szerintem biztos, hogy fog menni az ovonénihez, mindig mesél róla, hogy Ildinéni igy megy úgy, mert már voltak nálunk családlátogatáson. Meg is kérte, hogy rajzoljon neki :)) Ildinéni fogja a táncot tanítani nekik, és már egy két lépést Krisz meglepibe megtanult Ildinéninek. :D néptánc. Amikor itt voltak, mondták, hogy a szereplésével nem lesz gond. 3,5 éves, de igazán csak felnőttek társaságában volt Krisz így szerintem jól kifog jönni az ovonénikkel, de hiányzik a gyerektársaság, igy biztos hogy jól fogja magát érezni. Már csak egy nap van hátra, és reggel indulhat. :)) Biztos, ha nagyon kell neki pisilni, elfog menni a lányod wc-re :)


Örülök, hogy minden oké.


Ja a naplómba van pár videó, ahol KRisz próbál szavalni... azaz tanuljuk a süss fel napot, vagy a kiskacsát. A sétálunk-sétálunk az nagyon megy neki. Azt is érdemes megnézni. :)

208. brózsa
2009. szept. 12. 16:58

Sziasztok!

Már eszik a lányom az oviban:)

Reggelente sincs gond,már nem is sír hanem besétál a csoportszobába. Látom rajta hogy el van keseredve,rossz neki hogy eljövök de mindig mondom neki hogy ebéd után jövök érte:)

Tele van élményekkel,meséli mi mindent csináltak és kikkel játszott. Az óvónéni mondta,hogy velük nem áll szóba de a gyerekekkel jól eljátszik.

És nem pisil az oviban,csak ha reggel elmegyek vele,utána már csak itthon de addigra már nagyon kell neki. Remélem később bátrabb lesz és el fog menni egyedül pisilni vagy szól valakinek hogy segítsenek neki.


Marcsix: remélem jól fog menni a beszoktatás :)

Dekni: aranyos lehetett a fiad :D

Petra: nektek is jó beszoktatást,vagyis könnyű ovikezdést!

207. marcsix (válaszként erre: 206. - 91659176d7)
2009. szept. 12. 16:18
De jó dolga van, ha annyira szeretik őt, igy már biztos jó kedvvel fog menni az oviba. :) Na igen, a kicsike fiu napról napra felnőttebb lesz. :) És egyre jobban kiszélesedik a világ számára... jujj már most félek Krisszel kapcsolatban... :)
2009. szept. 12. 12:52

Nagy segítség nekem is, hogy Armandó óviba van. Mert igy könnyebben és hamarabb megtudok csinálni mindent itthol. Már 10-11 óra között végzek mindennel.

Meg igy többet vagyok Amirával is és most neki több törödés kell. Ha haza hozzunk armandót az óviból akkor meg mind kettővel játszunk. Közösen foczunk, építünk legóból, homokozunk, bicózunk.

Igaz hiányzik egész nap, de jó helyen van az óviba. Ott van társasága és gyerekekkel játszik és nem velem.


Tegnap azt mondta reggel amikor öltöztettem fel, hogy "- Anya engem annyira szeretnek a nők az óviban!"


Ezt mondja nekem a 4 éves fiam. Akkor mi lesz később? Már nem csak én vagyok NŐ az életében.

205. marcsix (válaszként erre: 204. - Petra523)
2009. szept. 12. 09:39
hát igen. holnap után... Nagyon várom. kicsit megkönnyebbülök, mert az a pár óra nagy segítsége lesz nekem, itthon jobban eltudok végezni, mert csak Szandika lesz itthon velem. :)
204. petra523 (válaszként erre: 201. - Marcsix)
2009. szept. 11. 21:31

Igen, hál' istennek már túl is vagyunk rajta (kopp-kopp). Tegnap este 11 körültől már végig aludt, ma pedig jó kedve és étvágya volt:) Csak úgy sajnáltam szegényt. Az első baleset után sírva megígérte, hogy majd többet nem csinál ilyet. Azt hitte, hogy valami rosszat csinált:(

Hű, Ti már lassan az órákat számolhatjátok vissza, de jó! Már én is alig várom!:))

203. marcsix
2009. szept. 11. 14:46
köszönöm, hogy megírtad, örülök neki, hogy most már szeret oviba járni. már csak 2 nap és én is tartom az élménybeszámolót. :)
2009. szept. 11. 11:32

Műanyag poharat kellett bevinni fogmosáshoz. Fog kefét, fogkrémet, váltóruhát, torna ruhát, wc papírt, zsebkendőt, író lapot, rajz lapot, szalvétát. Benti cipőnek meg bevittünk a nyári szandiját.


Most már nagyon szeret óviba menni.

201. marcsix (válaszként erre: 200. - Petra523)
2009. szept. 11. 07:12
Már csak 2nap és utána kezdődik a mi Beszoktatásunk is:) Már nagyon várom. Krisz még mindig köhög :(Remélem ez a pár nap elég lesz ahhoz, hogy kigyógyuljon mostmár. POnt ezt beszéltük most a férjemmel, hogy mindenképpen szólok neki ha jövök, bár nem lesz gond szerintem. Ha délután lefekszünk aludni, van hogy kijövök, és mondom neki, aludj, majd jövök mindjárt, csak ezt, vagy azt elintézem. És elalszik. Nagyon sajnálom, hogy ti is elkaptátok :( ez az első nap lesz csak ilyen szerintem, aztán már jobban fog tudni aludni te is. NÁlunk is igy volt. Jobbulást kívánok.
200. petra523 (válaszként erre: 198. - Marcsix)
2009. szept. 10. 22:27

Igen, okt.2-án tölti a 3-at, 5-én kezdünk. Mivel bölcsiből megy át, nem lesz beszoktatás, azért kell megvárni, hogy betöltse. Amúgy szoktatnom lehetne hamarabb is, de ebédet csak akkortól kaphat.

Nekünk csak zsepit kell vinni, fogkefét és fogkrémet, meg persze váltó és tornaruhát.

Az otthagyással kapcsolatban csak annyi, hogy ha elmész, semmiképp se lógj meg, mindenképp szólj neki, ha eljössz. Ez akkor lehet, hogy rosszabbnak tűnik, mert sírni fog, de ha később veszi észre, hogy eltűntél, akkor neki lesz rosszabb, azt fogja hinni, hogy ez mindig előfordulhat. Sztem figyelj a háttérből, és ha úgy látod, hogy jól érzi magát, szólj neki, hogy van egy kis dolgod, de nemsokára jössz vissza. És akkor tényleg menj el, akárhogy tiltakozik.

Ja, és hogy mi se maradjunk ki a betegségekből, ma estére sikerült begyűjteni valami cuki hányós vírust. Sztem le se fekszek, eddig úgy néz ki, hogy fél óránként úgyis kelnem kell majd:-(((

199. marcsix
2009. szept. 10. 10:40
És milyen pohár kell, mert nekünk mondták, hogy vigyünk poharat. Fogmosó, vagy sima az evés utánra??? Gőzömnincs.Most vettem egy egyszerű poharat 100 ft. volt. De ha az ebédhez kell, akkor itthonról beviszi az egyik kedvenc poharát. Ja és a benticipőt, szandált vadiujat visztek, vagy lehet icipicit (3 alkalommal) haszhált?
198. marcsix (válaszként erre: 194. - Petra523)
2009. szept. 10. 10:39

hogyhogy csak október? akkor tölti a három évet, bocsi, utána nézhetnék, sőt lehet meg is teszem :)Akkor Krisz azért tőletek hamarabb kezdi az ovit. Ugy sajnáltam, hogynem kezdheti egyből 1-jén, aztán megbetegedett, így 8-án sem. Majd csak hétfőn kezd. És még csak szoktatás.


Felmerült a kérdés, hogy otthagyjam egy egy órára, vagy legyek ott vele. Hát nem tom. HA jól elvan, akkor talán hazajövök. Egyébként ha gyerek társaságban van, unokatesóék, vagy ismerősök, simán meglehet lógni előle. Annyira jól érzi magát.Szerintem az első nap maradok vele, de "elbújok" és figyelem hogy reagál, aztán másnap már ottmarad ha jól viselte az első napot, 2 órát. 3. nap pedig 13.00-ig maradhat akkor.:)


Tényleg vettetek fogkefe tartót is a gyerekeknek?

197. marcsix (válaszként erre: 193. - Brózsa)
2009. szept. 10. 10:36

Istenem, szegénykék. Na kiváncsi leszek, ha a Krisz jobban lesz, hogy milyen lesz neki az ovi. Jelenleg beteg akar lenni, ésnem akar oviba járni.Hogy miért nem tom. Eddig annyira várta. Hát nem hiányzott neki a betegség.

Bocsi, hogy eddignem voltam, de két csöppem beteg, alig jutok ide.

196. marcsix (válaszként erre: 192. - 91659176d7)
2009. szept. 10. 10:34
neki az ebéd napi 386 ft. Kérdés hogy a 6930 ft az havi leosztás e? mert akkor még mindig olcsóbb mint a miénk. Még szerencse, hogy nekem van ez a rendszeres gyereknevelési izé..:)
2009. szept. 9. 15:52

Már a fiam beteg. Tegnap délután lázas volt és még az éjjel is. De reggelre lement a láza és elment óviba. Most kivételesen szeret menni. Amikor hozom haza akkot mesél mindent el, hogy mi történt vele az óviba.


Remélem jó lesz neki egész évben az óvi.

2009. szept. 8. 21:24
Én még csak a szülői értekezleten vagyok túl, de tetszik minden, amit mondtak. Odafigyelnek az étkezésre, minden péntek "zöld nap", akkor kell bevinnünk zöldséget, gyümölcsöt, és az rágcsálják a gyerkőcök. Az ebédet is megreformálták, kevesebb tészta van, és több főzelék, zöldség. Van jó sok foglalkozás, bár azok majd csak középső csoporttól. Rengeteg játék van, és nagyon kedvesek az ovónénik, látszik rajtuk, hogy ez tényleg a hivatásuk, nagyon szeretik a gyerekeket. Majd októberben kiderül, hogy tényleg ilyen jó lesz-e.:)
193. brózsa
2009. szept. 8. 16:50

Sziasztok!

Már az én lányom is egyre kevésbé sír. Tegnap még sírdogált,ma pedig már csak kicsit pityeredett el.

Mindig mondom neki hogy ebéd után megyek érte.

Már tegnap is evett és ma is :)

De még az érdekes hogy több kisgyerek (az enyém is) akkor is pityereg mikor mennek érte :)

Talán megkönnyebbülnek hogy nem hagytuk ott őket?

2009. szept. 8. 16:01

Régen voltam itt.

A fiam csütörtök óta nem sír reggelente az óviban. Okosan és ügyesen bemegy.

Ma kaptam meg az ebéd befizetési csekket: 6.930 forint.

Nem semmi mi?

De már a fiam eszik. Tarhonyát csináltam zuzza pörköltel.

191. 3a92f8d690 (válaszként erre: 189. - Marcsix)
2009. szept. 7. 14:49

Azért bírta csak 2 órát mert szétszedte:-SS


Sajnálom hogy a kiscsajod is beteg:-SS jobbulást!!

2009. szept. 7. 14:47

A mi jelünk dob:-)Ma apa ment érte igaz még nem volt de hazahozta:-))Megtalálta!!!!!!!!!!!!


Evett most is jól elmondta mi volt a kajcsi:-))

Reggel azt hittem a cipője eltünt ugyanis itthon nem volt én meg az ovira gyanakodtam hogy abba vittem!ERre a cipőcszekrényben figyelt!!Na oda nem szoktam még a gyerek cipőit tenni neki van 1 külön polc!!!Tiszta ideg voltam hogy ellopták:-SS

189. marcsix (válaszként erre: 188. - 3a92f8d690)
2009. szept. 7. 07:52

Mire jó az ovi. Nem kell venni elemet :D Tényleg mi a jele? Krisznek busz. Szóval képzeld Alexandra is beteg. A hajam az égnek áll, alig aludtunk az éjjel. Alexandra 15-20 percenként kelt. LÁza is volt, adtam be lázcsillapítót és kihányta. Kiváncsi vagoyk a dokinéni mit fog mondani...

ez tényleg jó: első és második...:D

188. 3a92f8d690 (válaszként erre: 187. - Marcsix)
2009. szept. 6. 21:57

Igen mindenk ezt kérdezi tőle szegény már unja ja és mikor kérdezik mi volt az ebéd azt mondja első meg második.........nem édes???:-DDIgazi férfi!!

Ja meg mindig kérdezik hogy mi a jele de vasárnaponként anyós vagy ezerszer ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ


De am tök ari a drágám azt mondja nagyon jó az ovi mert játszanak dínósat meg várasat !!Itthon is van dínó mert vettem neki de csak dísznek van a polcon :-SOtt meg azzal játszik!!!Meg kisvonattal itthon 2 órát bírt az elemes kisvasút!!!!

187. marcsix (válaszként erre: 186. - 3a92f8d690)
2009. szept. 6. 16:40
:)) De aranyos :) Biztos nem lesz vele gond... Szokott mesélni az oviról? mik történnek, mit csinálnak odabenn stb..?
2009. szept. 6. 13:44
Na holnap kiváncsi leszek sír-e reggel negyed 10 kor ébredt fel úgy hogy felkeltettem és megkérdezte ma menni kell oviba???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook