2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
jó reggelt,
nagyon brutál volt..... mostanra már csak az aggódás maradt meg, nehogy megismétlődjön....
Most el is olvastam a fulladásos sztorit, ez nagyon durva! :(((((((((
De te nagyon jól csináltad.. basszus.. lényegében megmentetted a gyermeked életét! :,)
Atyaég.. rémálmaim lennének örökre ha velünk ilyen történne..De jó, hogy nem lett baj!
Szia,
nekünk volt, a szomszéd kislányét örököltük meg, de nagyon jó volt, amíg nem volt rendes cipő, de mégis valamit felvenni, imádta, és amikor játszócsoportban voltunk nem csúszott a pvc-n.
ha vennem kellett volna, akkor ebay-ről rendeltünk volna, pontosan olyan mint az általad leírt, csak nincs benne az ő emblémájuk.
még lehet nyárra rendelünk egyet játszótérre mezítlábazás helyett :)
nem vagyok túl rendszeres író :)
igyekszem, de nem mindig megy. egyszer említettem itt, de nem reklámozom, mivel nem minden esetben naprakész :)
Szia,
Egyedülálló apuka vagy? :(
Hát figyi, én Deichmanban szoktam benni pl babacipőt, az Elefanten márka nagyon jó, az is drága de sokszor van leértékelve belőle. Attól is függ mekkora a picid, mert ha a mieinkkel egy korú (másfél éves) akkor nem feltétlenül kell már a puha talpú, lényeg, hogy nagyon merev ne legyen.
Bababoltokban is körül kell nézni, de általában elég drágák a jó cipőcskék.. De mint mondtam, ki lehet fogni csak utána kell járni.
Nimi már egyszer félrenyelte a banánt, azonnal elvörösödött és fuldokolni kezdett, de egyből ráütöttem a hátára és kiköpte.
Én is mindig felszeletelem a szőlőt :)) már a nagyobb szeműeket.. az egész picit nem is lehet meg az csaknem csinál gondot..
Sziasztok!
Egyedül álló apukaként kicsit tanácstalan vagyok és kíváncsi lennék a véleményetekre puhatalpú cipőkkel kapcsoltaban.
A kislányom most kezedett el mászni és amilyen tempóban halad, lehet hogy nemsokára már az állással is próbálkozik.
Úgy látom egyre nagyobb divat a puhatalpú cipő és gondoltam én is beszerzek egyet a gyerkőcnek.
Olyasmit szeretnék mint a liliputis, csak annak kicsit sokallom az árát. Ti próbáltatok hasonlót kedvezőbb áron? És milyenek a tapasztalatok?
Köszönöm a segítséget
Csak mi hívjuk a gyerekekkel baba rágónak.
Tudod, a gyerek orbitról van szó igazából :) Rózsaszín a csomagolása és hosszú lap rágók vannak benne.
azt a szőlős dolgot én is láttam, még régebben, alig mertem szőlőt adni Polettnek. szinte az az egyetlen gyümölcs amit bármikor megeszik... télen is vettem neki néha 700ft fél kg :) de 3 napig ette :)
felvágtam kicsi darabokra, egy szőlőszem min 3 falat, úgy ette. néha eheti egészben, de előtte ketté kell harapnia, és vagy 100szor hallgatnia közben h "de rágd meg rendesen" :)
cukorkát, rágót nem kapott, majd...csokit, kekszet, tejszeletet, műzliszeletet szokott kapni néha édességnek.
amióta volt a fulladásos dolog, amit a naplómban írtam, azóta nagyon félek
Az a bajom, hogy még felnőtt is félrenyelheti a keménycukrot.. a gömbölyded csúszós dolgok elég veszélyesek.. jó tudom, nem élhet a gyerek burokban, de nem felejtem el, úgy két éve a híradóban volt egy talán 5 éves gyerkőc akinek leszaladt a szőlőszem és újra kellett éleszteni. Vagy az az eset mikor egy tizenéves lány nyelte félére a cukrot és a busszofőr mentette meg az életét..
A félrenyelés nekem amúgy is nagy parám..
Kaptak már cukorkát de nem keményet és picit.. pl Niminek már adtam tutti fruttit, puha tejkaramellát.. mert ezt kapott a bölcsiben is és ez nem csúszós. Evett már apró cukrot amit rágni kell nem szopogatni és ha le is szalad, nem torlaszolja el a levegő útját, könnyen felköhögné.
Jáde is kapott már cukrot, de csak darabkákat. Pl van ilyen nagyon mini haribó, azt elfeleztem és úgy. Nem akarom megfosztani őket ezektől az élményektől, látni kell a gyerek arcát, mikor először eszik valami gyümölcsös puha cukrot.. hát nagyon édi, oylan öröm ül ki kis pofijára! :)) ..de azért óvatos vagyok és szelektálok. Rágót nem fogok nekik adni mert nem tudják csak rágni, tuti lenyelnék. :S
Brigi nagyon kis ügyi, hogy csak rágja, nem semmi! Amúgy mi az a bababrágó?
szia,
én biztos nem adok neki még nagyon sokáig...
szerintem mi is az ügyeleten kötnénk ki.
szép hétvégét mindenkinek!
Szoktam mondani: Majd ha 18 lesz kaphat rágót meg cukorkát :DD
Én nagyon parázok tőle, hogy félrenyeli :)
Helló!
Nóri sem kapott még rágót, bár szerintem tuti lenyelné.
Majd ha nagyobb lesz, akkor kipróbáljuk, de egyenlőre nem merem.
Szia!
De édes!!
Odett is kunyizott már rágót a tesótól! :)
Újabban a tic-tac lett a kedvence!
megyek, mert Brigi felkelt
sziasztok
Sziasztok!
Mindenki a szabad ég alatt van?
Egy kérdés: lehet, hogy csak nálunk "divat" a nagyfiú miatt, de van, aki már adott babarágót a gyerekének?
Basszus, képzeljétek el, hogy egy hete Brigi annyira rákattant a gyerek orbitra, hogy minden egyes reggel oviba indulás előtt ahogy beül a babakocsiba, kéri a "jágót" Megáll az eszem!
Amikor odaérünk az ovihoz, szólok Balázsnak is, hogy "rágót kiköpni", és Brigi is kiveszi a szájából, adja oda nekem és mondja, hogy "kukaba" :)
A legszebb az, hogy nem nyeli le bármilyen kis darabot is adok neki - mert nyilván nem kap meg egy egészet, csak egy kis darabkát, - hanem rágja!
Szia! Még csak most térünk észhez! :)
Megint rossz idő van felénk. Brigim szokás szerint hatkor kelt. Most alszik. :)
Én meg megpucoltam már az ablakokat, felmostam, kiteregettem. :) Frissek voltunk ma nagyon.
Sziasztok!
Reggel óta várok ha már kimozdulni nem tudunk, hogy valaki írjon végre a naplójába valamit amit olvashatok, de ma még semmi! :D
Sziasztok! Mi 2-szer is kint voltunk, mert muszáj volt. :) Tudjátok, reggel, ill. délbe menni kellett Bazsiért az oviba. De amúgy is kimentünk volna, úgyhogy nekem most aludt el a csajszim :)
Képzeljétek! Anyumnak ma van a szül.napja. Reggel megbeszéltük Bazsival, hogy valamilyen virágos képet színezzen ki az oviba, és du. elcsalom a nagyit, hogy oda adhassa neki a saját készítésű ajándékát. Még az óvónénivel is dumáltam, hogy segítsen a gyerekemnek, ha elakadna :)
Képzeljétek el, hogy anyukám annyira meglepődött, hogy az ovi folyosóján az óvónénik előtt elsírta magát :)