Ha jelentkezem egy állásra, akkor a mostani munkahelyem felhívhatják, hogy tájékozódjanak rólam? (beszélgetés)
Tudod, hogy de:)
Mármint kijelenthetem, hiszen általában olyan helyre megyek, ahol ismernek, azaz hátszeles vagyok szinte mindig, így nem szoktak senkit megkérdezni, hiszen már "dolgoztunk" együtt valamilyen módon (telefonos, emailes, akár még személyes is, csak nem egy helyen).
A legpraktikusabb megoldás az, hogy az önéletrajzban vagy a kísérőlevélben kifejezetten jelzed, hogy a jelenlegi munkáltatódat csak a folyamat későbbi szakaszában keressék, és csak a te engedélyeddel.
Pl. Kérem, a jelenlegi munkáltatómat csak a kiválasztás előrehaladott szakaszában, előzetes engedélyemmel keressék meg.
Egyébként, nem teheti meg jogszerűen a munkaadó, hogy a jelenlegi munkahelyeden érdeklődjön rólad a tudtod és hozzájárulásod nélkül. Ezért, biztos, ami biztos, inkább írd le.
"Utánam még soha nem érdeklődtek sehol."
Ezt biztosan nem lehet kijelenteni senkinek, nem verik ezt nagydobra, ha intelligensek, sosem fogod megtudni.
Ez a konkrét cég, nem?
Tehát, én pl. beírom, hogy x bank - munkaköröm.
Valahogy mindig "lekádereznek".
Nálunk úgy szokott lenni, hogy ha valaki egy másik bankból jelentkezik, akkor a főnököm megkérdezi, hogy ismeri e valaki? És mi a véleménye róla.
Ha én ismerem, én sosem mondok rosszat senkiről, csak akkor, ha nagyon gáz az illető, de ilyen még nem volt.
Egyébként, én úgy tudom, hogy csak akkor hívják már fel a volt munkáltatót, ha már elfogadtunk egy ajánlatot, de még ekkor is nagyon ritkán. Utánam még soha nem érdeklődtek sehol.
Már miért ne mondanának jót? Nem minden munkáltató ellenség.
Persze, gondolom fi. sem véletlenül tette fel a kérdést és tart a munkáltatója véleményétől.
Sosem volt problémám a munkáltatóimmal.
Magam neveztem meg a referencia személyt, akinél érdeklődhettek a munkámról. Általában a volt főnökeimet.
De már csak akkor, ha interjúra is hívtak.
Ha nem választanak ki, nem hívnak interjúra, akkor az előző munkahelyet sem fogják keresni.
További ajánlott fórumok:
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- Közkívánatra 6. Pénzdíjas Fogyiverseny!!. Jelentkezzetek!!!
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Szigethalom és környékén élő kismamák és anyukák jelentkezését várom.
- Mi történt? Miért nem jelentkezik?
- Ha személyesen jelentkeztem egy álláshirdetésre, egy hét múlva rákérdezhetek, hogy született-e döntés, vagy azt nem illik?