Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha jelentkezem egy állásra, akkor a mostani munkahelyem felhívhatják, hogy tájékozódjanak rólam? fórum

Ha jelentkezem egy állásra, akkor a mostani munkahelyem felhívhatják, hogy tájékozódjanak rólam? (beszélgetés)

18. Channa* (válaszként erre: 14. - Kedvesenfanyar)
tegnap 18:29

Tudod, hogy de:)

Mármint kijelenthetem, hiszen általában olyan helyre megyek, ahol ismernek, azaz hátszeles vagyok szinte mindig, így nem szoktak senkit megkérdezni, hiszen már "dolgoztunk" együtt valamilyen módon (telefonos, emailes, akár még személyes is, csak nem egy helyen).

tegnap 14:31
Felhívhatják. De szerintem amíg még ott dolgozol, nem fogják, csak ha már megszűnt a jogviszony. Engem pl. felhívott már ismerős, aki a kirúgott kolléganő után érdeklődött, mert az jelentkezett hozzájuk.
tegnapelőtt 10:51
Sok olyan esetről tudok, hogy a munkáltató " utána nyúlt " azt álláskeresőnek, nagyon megnehezitette a dolgát. Több diplomás 40-es nő csak több mint félév után tudott uj munkahelyen elhelyezkedni.
tegnapelőtt 08:47

A legpraktikusabb megoldás az, hogy az önéletrajzban vagy a kísérőlevélben kifejezetten jelzed, hogy a jelenlegi munkáltatódat csak a folyamat későbbi szakaszában keressék, és csak a te engedélyeddel.

Pl. Kérem, a jelenlegi munkáltatómat csak a kiválasztás előrehaladott szakaszában, előzetes engedélyemmel keressék meg.

Egyébként, nem teheti meg jogszerűen a munkaadó, hogy a jelenlegi munkahelyeden érdeklődjön rólad a tudtod és hozzájárulásod nélkül. Ezért, biztos, ami biztos, inkább írd le.

14. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 10. - Channa*)
tegnapelőtt 08:39

"Utánam még soha nem érdeklődtek sehol."

Ezt biztosan nem lehet kijelenteni senkinek, nem verik ezt nagydobra, ha intelligensek, sosem fogod megtudni.

tegnapelőtt 00:28
nálunk nem szoktuk
12. Érdekes73 (válaszként erre: 11. - Channa*)
márc. 6. 22:23
Nem konkrétan csak 1-2 betűvel amiből nem derül ki.
11. Channa* (válaszként erre: 9. - Érdekes73)
márc. 6. 21:41

Ez a konkrét cég, nem?

Tehát, én pl. beírom, hogy x bank - munkaköröm.

márc. 6. 21:40

Valahogy mindig "lekádereznek".

Nálunk úgy szokott lenni, hogy ha valaki egy másik bankból jelentkezik, akkor a főnököm megkérdezi, hogy ismeri e valaki? És mi a véleménye róla.

Ha én ismerem, én sosem mondok rosszat senkiről, csak akkor, ha nagyon gáz az illető, de ilyen még nem volt.

Egyébként, én úgy tudom, hogy csak akkor hívják már fel a volt munkáltatót, ha már elfogadtunk egy ajánlatot, de még ekkor is nagyon ritkán. Utánam még soha nem érdeklődtek sehol.

9. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 6. 21:35
Nem írnám be a konkrét céget csak hogy ott mit csinálok. Pl x kft 2022.10.-től jelenleg is munkakör : xy
márc. 6. 20:00
7. Amaunet (válaszként erre: 6. - Gigi>)
márc. 6. 18:10

Már miért ne mondanának jót? Nem minden munkáltató ellenség.

Persze, gondolom fi. sem véletlenül tette fel a kérdést és tart a munkáltatója véleményétől.

Sosem volt problémám a munkáltatóimmal.

6. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 6. 17:56
Sajnos megtehetik. Ha a leendő munkahely érdeklődik az aktuális munkahelyeden utánad, ők akkor sem fognak szépet és jót mondani rolad ha te voltál a legjobb. Már csak azért sem!Kitolásból,mert tudják hogy felmondasz.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 6. 17:22

Magam neveztem meg a referencia személyt, akinél érdeklődhettek a munkámról. Általában a volt főnökeimet.

De már csak akkor, ha interjúra is hívtak.

Ha nem választanak ki, nem hívnak interjúra, akkor az előző munkahelyet sem fogják keresni.

márc. 6. 16:22
Cége válogatja. Multik szoktak background checket csinálni.
márc. 6. 15:50
Nem
márc. 6. 15:45
Azt nem tudom, hogy erre vonatkozó írott, v. íratlan szabályok vannak-e, de nem lenne túl szép dolog, ha ezt tennék. Hiszen, még csak a válogatás megy az Önéletrajzok alapján, hogy kit hívjanak állásinterjúra. Csak nem akarhatják, hogy a pályázó bajba kerüljön a jelenlegi munkahelyén, miközben még semmi konkrétumot nem ajánlanak fel.
márc. 6. 15:31
Van munkahelyem, de szeretnék jobbat, ezért benyújtok álláspályázatot a megpályázandó álláshelyre. Beadom az önéletrajzot, ahol szerepel a jelenlegi állásom, munkahelyem. Amelyik munkáltató meghirdeti az állást, tájékozódhat a döntés előtt az álláspályázó jelenlegi munkahelyén a pályázóról, magyarán megtudja a jelenlegi munkáltató, hogy a munkavállaló megpályázott egy állást?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook