Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
1150. 244ed1c739 (válaszként erre: 1149. - Mtt80)
2009. máj. 25. 15:26

Akkor jó gyereknapozást mindenkinek!!

Nálunk szerencsére nem kell vinni semmit.Ilyen melegben palacsintát sütni!,hajrá!!

Vasárnap a veszprémi állatkertbe készülünk.Ti?

1149. mtt80
2009. máj. 25. 10:40

Sziasztok!


Robika is megy oviba június végéig rendesen, utána júliusban viszont, ha megoldható, akkor lehet, hogy csak szerdától péntekig fog menni ebéd utánig. Hétfőnként és keddenként nem szeretném vinni, mert akkor itthon leszek. A többi napokon is csak a tanfolyam miatt kell majd járnia. Sikerült kikönyörögnöm, hogy július-aug.-ban délelőtt legyenek az órák, így csak ebédig kell oviban lennie Manónak. Szegénykémet így is sajnálom, hogy még nyáron is oviban kell lennie. Augusztusban viszont nem fog menni, akkor majd valahogy megoldjuk a tanfolyamos napokat, mert akkor zár be az ovink, és másik oviba meg nem akarom vinni. Júniusban viszont lehet, hogy csütörtökönként és péntekenként ott is kellene aludnia, mert akkor még délután van a tanfolyam. Eddig még megoldottuk, de júniusban megpróbálkozunk a bent alvással. Majd kiderül, hogy sikerül-e. :)


Pénteken megy ugye lesz a gyereknap, amire még palacsintát is kell sütnöm. Az egész csoportnak összesen 60 palacsintát kell vinnie. 6-an leszünk, akik sütnek, így mindenkire 10 db jut. Nálatok kell valamit vinni? Ja, és még 500 ft-ot is kell fizetni a bábszínházasoknak. Nagyszerű!

Aznap nem is megyek a tanfolyamra, már szóltam a múlt héten.

1148. malacka33
2009. máj. 25. 09:48

Sziasztok!


Nálunk holnap lesz az évzáró, meg egy szülői is. Június 3-án mennek el a nyga kirándulásra Visegrádra. 5-én lesz gyermekparty mulatság egésznap ugráló vár stb. illetve délután meg bográcsozás az udvaron.


Nekünk szerencsére csak a zárás kell megoldani (júl20-aug16-ig). Bár mondjuk ez a négy hét is bővenn elég lesz, de majd lesz csak valahogy.


Kivel mi újság mindenki negyon el van havazva?


Kellemes napokat mindenkinek.

2009. máj. 22. 21:54

Sziasztok!

Nálunk is 29.-én lesz a gyereknap az oviban.Nyílt nap lesz,megyek én is.

Ti hogyan oldjátok meg a nyári szünetet?

Nekem sajnos nincs kire hagynom őket így mennek az éppen aktuális ügyeletes oviba.Remélem jól viselik majd és nem lesz sírás.

1146. mtt80
2009. máj. 19. 09:18

Nálatok lesz gyermeknap az oviban? Nálunk 29-én pénteken lesz délután. Többféle program is lesz, állatsímogató, pónilovaglás, bábelőadás, táncház stb. Biztos jó lesz.


Tegnap voltam a tanfolyam megbeszélésén, és úgy lesznek az órák, hogy csütörtök, péntek délután és szombat délelőtt. Nem tudom, hogy fogom megoldani, de talán sikerül valahogy. Pl. most a jövő pénteken a gyermeknap miatt már eleve nem fogok tudni menni, mert az oviban minden gyerekkel kell menni egy szülőnek. Pedig nem nagyon lehet hiányozni, de hát majd megoldjuk valahogy.

1145. mtt80 (válaszként erre: 1144. - Pesmár)
2009. máj. 19. 09:12

Szia!

Elolvastam a naplódat! Semmi gond elhiszem, hogy nem volt erőd és időd sem írogatni.

1144. pesmár (válaszként erre: 1142. - Mtt80)
2009. máj. 18. 14:12
Szia Tündi!Írtam a naplómba,és a kérdéseidre is válaszoltam,nézd meg!Bocsi,de most nincs időm mindenhová írogatni!
1143. mtt80 (válaszként erre: 1141. - Malacka33)
2009. máj. 16. 10:18

Szia!

Sajnálom, hogy nem kaptatok jobb híreket apukáddal kapcsolatban.

A kéttannyelvű suli szerintem is jó ötlet. Manapság nagyon fontos az idegennyelv.


Köszi, Robika már jobban van! Csak még nagyon köhög! Viszont hétfőn már mehet oviba.


Kellemes hétvégét mindenkinek!

1142. mtt80 (válaszként erre: 1140. - Pesmár)
2009. máj. 16. 10:12

Sziasztok!

De jó, hogy lett munkád! Gratulálok! Mi a feladatod? Nehéz? Olyankor ki van a gyerekekkel? Bár gondolom hétvégén a férjed. Hétközben meg tudjátok oldani? Talán olvastátok, hogy én meg a tanfolyam miatt aggódok, hogy nem tudjuk majd megoldani Manót felügyeletét. Héfőn derül ki minden, hogy hogy lesz.

1141. malacka33
2009. máj. 15. 10:40

Sziasztok!


Hát semmi jó nincs az apuval, bár még a közvetlen orvossal csak 28-án tudunk beszélni, de a zárójelentéséből kiderül, hogy a szív jobboldali koszorúérnél teljes hosszában el van záródva, de a bal oldalról még telitődik, így tehát megkatéterezni nem tudták.


A fiam még nem nagyon tudja, de a gimnázium kilöve, mert sem ügyvéd , sem orvos nem akar lenni. Én szeretném ha valamilyen kéttan nyelvű közép suliba menjen. De még van egy-két hónapunk, hoghy eldöntsük.


Mindenkinek kellemes hétvégét. Robikának jobbulást.

1140. pesmár (válaszként erre: 1139. - Mtt80)
2009. máj. 14. 20:28

Sziasztok!

Képzeljétek,lett munkám!Nem a falunkban,de a közelben egy kisvendéglőben leszek a konyhán,már szombaton kezdek.Egy héten csak 3 nap kell menni,reggel 7- este 7-ig kell lenni.Majd kiderül,milyen lesz.

Danika jól érezte magát a kiránduláson,jól viselkedett,azt mondta a szomszédasszonyom,voltak múzeumban,meg játszótér,állatsimogató,na meg külön élmény volt,hogy vonattal mentek,jöttek,meg kisvonatoztak.

Anyut nem nagyon vizsgálgatták,majd most megint kap vitamin injekciókat,mert attól jobban szokott lenni.Szerencsére azt mondta,besegít majd,menjek ,és próbáljam meg a munkát.Ja,igaz majd mamám is besegít majd,mert 2 gyerekkel csak nehezebb.

1139. mtt80
2009. máj. 14. 16:58

Sziasztok!


Köszi szépen a bókokat a képekre! Szerintem is jók, bár azért a karácsonyiak sokkal jobbak lettek. :)

Kriszti, megnéztem én is a te képeidet és nagyon édesek a gyerekek! Milyen érdekes, hogy a Sára a magasabb! Biztosan ügyesek voltak a műsoron! Nálunk nem volt műsor.

A naplódat szoktam én is olvasni!


Dari, el tudsz menni végülis a kirándulásra holnap? Biztos nagyon jó lesz! Egyébként az nálunk is úgy van, hogy jobb ha én nem vagyok Robika közelében az oviban, csak nálunk nem azért mert olyankor visszahúzódóbb, hanem pont az ellenkezője. Olyankor még rosszabb, mint egyébként. :)

Biztosan olvastátok, hogy végül csak beteg lett. Most a héten itthon van, holnap megyünk vissza a dokihoz, remélem hétfőn már mehet. Hétfő és kedd óta nem volt láza, csak tegnap hőemelkedése. Ma meg még az sem volt szerencsére.

Hogy sikerültek az érettségi dolgozatok?


Márti, én is szoktalak ám téged olvasni! :) Érdekes, hogy nálatok, és Rózsáéknál is ilyen nagyobb kirándulásra is viszik a kicsiket az oviban. Nálunk meg inkább mindent kiiktattak a kiscsoportban. Csak városon belül viszik őket esetleg, ott is csak a közelben.

Danikának milyen volt a kirándulása? Miket néztek meg?

Anyukádnak mit mondtak Mátraházán?


Rózsa, apukád hogy van? Mit mondtak neki?

A naplóírással én is úgy voltam, hogy vagy írom rendszeresen, vagy nem, de eddig még aránylag sikerült. Csak 1-2 napot hagytam ki. :) Kezd el te is, legfeljebb csak a fontosabb dolgokat írod le, hetente egyszer-kétszer.

Tudja már a nagyfiad, hogy hova szeretne menni továbbtanulni? Nem semmi, hogy már hetedikes! A nővérem lánya is ennyi idős, és már vannak elképzelései. Tudom, nekem még nyolcadikban sem volt, hogy mi akarok lenni, ha nagy leszek! :)

2009. máj. 13. 20:51
Tündi,nagyon jók az ovis képek.Ügyesen pózolt Robika.Én is felrakom az ovis képeket.
2009. máj. 13. 20:50

Sziasztok!

Nálunk is meg volt az anyák napi műsor.Annyira édesek és nagyon ügyesek voltak.A Sára külön dicséretet is kapott.Mindent mondtak és énekeltek.Az Ádámom egy picit visszafogottabban.A Sárán látszik,hogy a vérében van a szereplés és énekelni is nagyon jól tud.

Büszke voltam rájuk.

És hát bizony könnyes szemmel néztem végig a műsort.

2009. máj. 10. 15:40
Tündi, nagyon jó képeket csináltak megint Robikáról az oviban. Most Anna is hagyta magát lefényképezni, de nagyon komoly minden képen. :)
2009. máj. 10. 15:38

Sziasztok!


Mi is megvagyunk, csak el vagyok havazva szokás szerint. Már kapom átnézésre a kijavított érettségi dolgozatokat a kollégáktól, mert le szoktuk egy más után ellenőrizni, több szem többet lát. Közben saját egyéb dolgozataim is vannak, így a hétvége javítással telt. Pedig el akartunk menni szombaton Veszprémbe az állatkertbe, de Anna elég náthás lett, így elhalasztottuk. Szerencsére más baja nincs, de eléggé folyik az orra. Tündi, olvastam a naplódban, hogy Robika is hasonló cipőben jár. Remélem, hamar túl lesznek rajta.


Az írásbelik rendben lementek, nem volt semmi gond. Csak sajnos Annát nagyon korán kellett keltenem, mert volt olyan nap, hogy 7-re be kellett érnem a suliba, így őt 6-kor ébresztettem, fél 7-kor már az oviban voltunk. Egyik nap ő volt a legelső gyerek. :( Nagyon sajnáltam, de szerencsére jól viselte, örült neki, hogy ő az első, azt mondta, "ő győzött". :) Persze így az alvás sem okozott gondot ebéd után.


Az anyák napi műsor aranyos volt, de Anna nagyon passzív volt. Az egyik mesében ő volt a Napocska, csinálta, amit kellett, de ahogy vége lett, beleült az ölembe és nem volt hajlandó énekelni, verset mondani. Az ajándékomat azért odaadta. :) Ugyanezt csinálta a nyílt napon is, úgy tűnik, jobb, ha nem vagyok a közelében. :)

Most péntekre egy kis kirándulást terveznek, ahová szülői kísértet is várnak. Nem tudom, hogy sikerül megoldanom, hogy el tudjak menni, de szeretnék.

1134. pesmár
2009. máj. 10. 14:39

Sziasztok!

Én is ha van időm,írogatok a naplómba,amik úgy nagyjából történtek.Tündi,én is szoktalak olvasni!

Dávidka megint itthon volt a múlt héten,de remélem kedden megy,csak egy kis nátha volt,meg köhögött,de holnap megy a csoportja Abonyba,és mi most ezt kihagyjuk,mert valakinek mennie kellett volna vele,meg egyedül amúgy se engedtem volna ,de majd együtt egyszer bepótoljuk,de sajnos 1 fizetésből most nem futja.Ez van.Danika meg ma ment az osztállyal a Mátrába,a szomszédékkal,Norbi osztálytársa,és ment anyukája,így őrá bíztuk Danikát.Apa vitte őket reggel az állomásra,mert vonattal mentek,negyed 7-kor indult a vonat,de már jönnek is nemsoká haza.Biztos teli lesz élményekkel.

Így az anyáknapi ünnepségen se voltunk az oviban,az iskolában meg nem volt,de Danika vasárnap reggel átadta amiket készített nekem az iskolában,szépek,még az egyikben vers is volt,amit ő írt ,azt meg is könnyeztem.

Anyu majd kedd-vagy szerdán jön haza Mátraházáról,3 hétig ott volt,de nagy vizsgálatok nem voltak,legalábbis amivel az ő baját kiderítették volna.

Kellemes pihenést kívánok mindenkinek!

1133. malacka33
2009. máj. 10. 14:24

Sziasztok!


Velünk minden rendben. Az anyák napi müsor aranos volt. Mivel, hogy kicsik így együtt mondtak kér verset el, után mindeki oda ment az anyukájához, és ott elénekeltek még két anyák napi éneket. Ajándékba kaptunk egy szép kaspóba virágot, meg a saját kezüket lerajzolták, kivágták és kifestették, majd a tenyér részébe egy saját arc képet ragasztottak.


Nagyon szép volt. Sőr a gyerekek által készített kókusz golyót ehetünk. Az is finom volt.


Holnap meg mennek kirándulni Budapesten a Harmónia házába. Én még sosem voltam ott, de interneten megnéztem és elég érdekes lehet.


Én sajnos az aput viszem a Honvéd kórházba szív katéterezni, remélem, hogy sikerül, mert ha nem akkor az érszükületi műtét előtt, még egy szív műtétet is el kell végezni.


A fiamnak sikerültek az évvégi vizsgák, így talán még javít is a bizijén. Bízom benne, hogy meg lesz neki a 4,5, mert hát úgye a tovább tanuláshoz a hetedik év végi bizi nagyon fontos. Röveden ennyi.


Remélem, hohy mindenki jól van.

Tündi szoktam olvasni a naplódat nagyon aranyos, sajnos én még soha nem próbáltam, mert valószínüleg egy hét után abba is hagytam.


Mindenkinek kellemes további hétvégét.

1132. mtt80
2009. máj. 10. 12:31
Ja, és tényleg lementek az anyáknapi műsorok? Milyen volt?
1131. mtt80
2009. máj. 10. 12:30

Sziasztok!

Mi újság? Hogy vagytok?

Én most értem haza a melóból. Gondoltam benézek ide, utána gyorsan össze kellene ütni valami kaját. :( Semmi kedvem nincs hozzá.

Néha azért írhatnátok ám!

Rózsa, Márti, Kriszti mi van veletek? Dari legalább te néha írsz. Lement az érettségi?


Mi tegnap cirkuszban voltunk! Nagyon jó volt! Robikának is tetszett, bár a vége felé már kezdett nyugtalankodni és többször fel akart kelni. A naplómban majd bővebben is írok róla, ha lesz több időm.


Na most megyek is és kiköltözök a konyhába. :((

1130. mtt80 (válaszként erre: 1129. - B59d693a46)
2009. máj. 5. 11:44

Sziasztok!


Most már fent vannak az új képek az adatlapomon.

Igen, a ballagáskor nálunk is nagyon hideg volt. Én is meg voltam fagyva.

Hogy telik az érettségi? Gondolom elég fárasztó lehet. Te is érettségiztetsz? Anna hogy bírja a kiképzést? Fel bír kelni olyan korán? Robikának még a 7 óra is nagyon nehezére esik. Ha dolgozok, akkor keltem.


Hétvégén cirkusz lesz nálunk. Mármint nem itthon, bár néha itthon is akad. :) Szóval ha minden jól megy akkor megnézzük. Robikának biztos tetszeni fog. A Magyar Nemzeti Cirkusz lesz itt. 2 éve, amikor utoljára voltunk, szintén őket néztük meg. Közben voltak persze más cirkuszok is, de szerintem ők a legjobbak.


Ti (mindenkitől kérdezem) viszitek majd nyáron oviba a gyerkőcöt? Én egyelőre nem igazán tudom, bár nagyon nem szeretném, de lehet, hogy majd vinnem kell. Augusztusban biztosan nem megy, mert akkor zárva lesz az óvoda. Júniusban szerintem még fogom vinni, viszont a júliust nem tudom. Igazából szívem szerint akkor sem vinném, de ha beindul az a tanfolyam, amire jelentkeztem, akkor muszáj lesz. Ez egy intenzív tanfolyam lesz (logisztikai ügyintéző), de csak akkor fogom elkezdeni, ha tényleg kapunk keresetpótló juttatást. Mivel elvileg járna, de hát nekünk annak idején azt mondták, hogy már elfogyott rá a pénz, úgy hogy nem is számoljunk rá. Viszont akkor a lottózóba sem tudok majd menni dolgozni, és a gyereket sem tudom hova rakni. Szóval csak is akkor kezdem el, ha jár érte némi pénzecske.

2009. máj. 2. 18:54

Sziasztok!


Igen, Anna is nagyon utánozós, amit valakitől lát - ha jó, ah rossz -, rögtön utánozza. :( Sajnos sok rosszat szedett magára az oviban.


Valóban, a képeket, a naplódban láttam, nem az adatlapodon. :)


Mi tegnap lementünk a Velencei-tó partjára, mert Anna nagyon szeretett volna kavicsokat dobálni. De nagyon fújt a szél, így a víz közelébe sem lehetett menni. Ott is volt majális. Szerencsére nem akart felülni semmire, nem nagyon szereti ezeket a körhintákat. Viszont horgászott kétszer, egyszer autót választott, másodszor meg matricákat.


Nálunk is ballagás volt ma, reggel 6-ra mentem, most elég fáradt vagyok. Ráadásul nagyon hideg volt és az eső is eleredt. :( Hétfőn meg kezdődnek az érettségik. Sajnos lesz olyan nap, amikor reggel 7-re be kell érnem, Jani dolgozik, így Annát jó korán kell oviba vinnem. De szerencsére csak 2 ilyen nap lesz.


Jó hétvégét Mindenkinek!

1128. mtt80
2009. máj. 1. 10:04

Sziasztok!


Kellemes május 1-jét mindenkinek! Na és persze kellemes hétvégét is!

Mentek valahova majálisozni? Mi igen, itt a városban lesz valami ma és holnap. Majd kíváncsi leszek Robika hány körhintára akar majd felülni. :)

Holnap pedig ballagásra kell mennünk, Robi unokatesója ballag az egyik szomszéd városból.


Ja, tegnap én már meg is kaptam az anyáknapi ajándékomat az oviban. Reggel már megkaptam, mert délután nem én mentem érte. A versikét is elmondta Robika, igaz az óvónénivel együtt. :) Nagyon édes volt.

Bővebbet a naplómban olvashattok róla.

1127. mtt80 (válaszként erre: 1124. - B59d693a46)
2009. ápr. 29. 22:33

Sziasztok!


Ezek még nem a mostani képek, hanem még a múltkoriak! A mostaniakat még mindig nem sikerült feltennem a gépre. Azt hiszem bekrepált a szkennerem. :(

Nálunk most nem lesz ünnepség. Azt hiszem holnap kapjuk meg az ajándékot, amit készítettek a lurkók. Kíváncsi vagyok nagyon.


Ne aggódj Anna miatt! Ez nálunk is ugyanígy van. Van egy elég rossz kisfiú nálunk is, vagyis kettő és hát Robika minden rosszat eltanul tőlük. Elevenségben nem kell őt sem félteni, mert ilyen eleven gyereket még nem láttam, mint Manó, de azelőtt soha nem mondott olyat, hogy buta, hülye vagy utálom, és nem is köpködött, most viszont előfordult. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ezt hol tanulta, azt mondta, hogy a Zsoltitól, és Balázstól. Szerencsére a köpködés már régebben volt és már el is felejtette. Hidd el ő is leszokik majd a rossz szokásokról, ha otthon tiltjátok neki és elbeszélgettek vele. Én is mondtam Robikának, hogy attól, hogy Zsolti ilyeneket mond, neked nem szabad. Ja, és rá is ütöttem a szájára. Utána nem is mondta. Robika ráadásul nagyon hajlamos az utánzásra. Tudom, hogy minden gyerek szeret utánozni, hiszen így tanulnak meg mindent, de ő különösen.

Szóval szerintem majd csak abbahagyják, viszont az is igaz, hogy az ilyeneket nem lehet kikerülni, mert mindig lesz valaki, akitől rosszakat tanulnak. Sajna ez a közösség hátránya.

1126. mtt80 (válaszként erre: 1125. - B59d693a46)
2009. ápr. 29. 22:24
Nagyon szépen köszönöm!
2009. ápr. 29. 19:04

Kedves Tündi!


Nagyon sok boldogságot kívánok neked születésnapod alkalmából!

2009. ápr. 29. 19:02

Sziasztok!


Nagyon jók a képek, Tündi, megnéztem őket. A naplódat is elolvastam. :)


Érdekes, hogy nem lesz ünnepség nálatok, szoktak kiscsoportban is, legfeljebb nem annyira komolyat.


Aggódom kicsit Anna miatt, ma nem jó hírekkel fogadtak, amikor mentem érte. Nagyon szeretik, főleg a kedvenc óvó nénije, de ma ő panaszkodott rá. Annyira szeretne Anna barátot magának, hogy a legrosszabb kislányt mindenben utánozza, együtt rosszalkodik vele, csak hogy barátkozzon vele. A rendesebb kislányoknak mindnek van barátnője, így ez a szeleburdi kislány "maradt" Annának. Egyáltalán nincs rá jó hatással, az én kedves, aranyos szófogadó kislányom kifordul magából. :( Remélem, átmenet jellegű a dolog és talál egy magához való rendes barátnőt.

1123. mtt80
2009. ápr. 26. 15:39

Sziasztok!

Nálunk nem lesz anyák napi ünnepség, legalábbis nem tudok róla. Még év elején mondták, hogy idén még nem csinálnak semmi ünnepséget, mert hogy még túl kicsik. Majd valamit persze készítenek az anyukáknak, és verset is tanítanak nekik, de azt mindenki majd otthon adja oda és mondja el. Én ennek még örülök is, mert tuti nem úsznám meg sírás nélkül ha ünnepség lenne, még így sem biztos, de azért otthon inkább sírok, mint máshol. Ráadásul ez lesz az első év anya nélkül, hogy én már csak a temetőbe tudok neki kivinni virágot anyák napjára és ez valami szörnyű. Nem is szeretek belegondolni. Na mindegy valahogy majd csak túlélem.


Képzeljétek elkezdtem a naplómat én is. :) Ha gondoljátok nézzetek bele. Leírtam benne, hogy elég mozgalmas hétvégénk volt, mert először a műszakiak napján voltunk Szentesen, utána pedig Vásárhelyen az állattenyésztési napokon. Robika nagyon élvezte mindkettőt, és jól el is fáradt! :)

1122. malacka33
2009. ápr. 26. 11:19

Sziasztok!


Kicsit én is hanyagoltam, mert elég sok a munkám. A pici még jól van. Nálunk is volt fényképeszkedés és anyák napja meg 5-én délután lesz.

Volt nálunk egészség nap és sport nap is. Nagyon jó fejek voltak. Volt az egész óvoda az állatkertben is ott is jól érezték magukat. Az évvégi kirándulásta pedig majd Visegrádra mennek egész napra.


Mindenkinek kellemes továbi hétvégét kívánok.

2009. ápr. 25. 13:26

Sziasztok!


Bocs, kicsit elhanyagoltam a fórumot, ritkábban nézek be mostanában.


Mi is jól vagyunk, csak el ne kiabáljam. :)


Pénteken nyílt nap volt az oviban, 11-ig ott voltam. Jó volt látni őket, bár így a gyerekek egy része - köztük Anna is - nem akart részt venni a foglalkozáson, ült az anyukája ölében. Délutánonként minimum egy órát ott töltök, ha a kedvenc óvó nénije van, mert nem akar hazajönni. :) Még mindig a legutolsók között vagyunk, akik eljönnek.


Nálatok lesz anyák napi ünnepély? Nálunk 8-án, pénteken.


Én is kértem fényképeket, bár Anna a múltkor sem volt hajlandó bemenni fényképezkedni. Lehet, hogy most sem engedi, náluk kedden fogják a képeket készíteni.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook