Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
1060. b59d693a46 (válaszként erre: 1059. - Mtt80)
2009. febr. 25. 20:47

Sziasztok!


Szegény Robika! Nem vette észre a doktornő az arcüreggyulladást, nagyon jó...Kapott antibiotikumot?


Mi megvagyunk, csak hétközben nem sok időm van. Anna továbbra is imádja az ovit, épp elég hazahozni délután. Pláne, hogy a kedvenc óvó nénije délutános a héten. Most sajnos olyan időszakot élünk, hogy nem akar senkinek köszönni. :( Nem tudom, miért van ez, eddig olyan aranyos volt, szólni sem kellett, többnyire magától köszön. Most sztrájkol egy ideje. :( Nálatok nincs ilyen?

1059. mtt80
2009. febr. 24. 20:57

Sziasztok!

Voltunk a fül-orr-gégésznél és kiderült, hogy arcüreggyulladása is van Manónak és persze a fülei is be vannak gyulladva. :( Ez van! Kapott homeopátiás szereket, és orrcseppet is. Majd kiderül, hogy ezek hatnak-e. Nagyon remélem, hogy igen. Ki tudja, hogy mióta van neki arcüreggyulladása. Az is lehet, hogy már több hete, csak a drága dokinénink nem vette észre. Már rég el kellett volna küldenie röntgenre.

Jövő kedden kell visszavinni, addig nem megyünk oviba. Remélem most már tényleg meggyógyul.


Pesmár, ne add fel, ha igazán szeretnéd, akkor biztosan lesz majd 3. babád is, csak ne mondj le róla!

Egyébként nekem is 3 héttel előbb jött Robika, pedig nem volt semmi bajom. :)


Többiek nagyon el vagytok veszve!

Mi van veletek?

1058. pesmár (válaszként erre: 1057. - Mtt80)
2009. febr. 24. 17:33

Szia!

Hát hol jobb,hol rosszabb szegénykémnek,nem tudom mikorra múlik majd el.Éjszaka 3 órát aludtunk.Ki vagyok.

Akkor ti is ugyanúgy elég betegesek vagytok,mint mi.

Én is ez miatt is nem merem még bevállalni a babát,meg a hajam miatt is.Most elkezdtem a fogaimat rendbe tetetni,mert lehet hogy azért hullik a hajam,már volt hogy lemondtam róla,hogy legyen 3. babám,de hát nem tudom,szeretnék pedig.

Remélem,a jövő télre megerősödik egy kicsit legalább Dávidka,és jó lenne,ha nem lennénk ennyit betegek.Nem lenne jó terhesen sűrűn betegnek lennem,de ha a baba meglenne,neki se lenne jó elkapnia.Nekem Danika is azért lett meg több mint 3 héttel előbb,/jan. 6./,mert akkor is nagyon megvoltam fázva,hol hapciztam,hol köhögtem.Én is számoltam,hogy jobb lenne,ha tavaszi,vagy nyári baba lenne majd,ha lesz.

Úgyhogy ebben teljesen egyetértek veled.

1057. mtt80 (válaszként erre: 1056. - Pesmár)
2009. febr. 24. 15:39

Sziasztok!

Szegényke, elhiszem hogy a szuri nem tetszett neki! Viszont legalább most már jobb a helyzet. Reméljük hamarosan el is múlik neki teljesen.


Mi is megint betegeskedünk sajnos. Folyamatosan folyik az orra és köhög. Ráadásul a múltkorában a fülét is fájlalta megint és most megint állandóan hangosabbra veteti a tv-t. Szóval ma elviszem fül-orr-gégészhez, ha jól tudom ma délután rendel a lakásán. Így szerintem a héten már nem is megyünk oviba. :( Na mindegy, csak legalább valami olyan gyógyszert kapna már, ami használ is.

Közben én is megint megfáztam egy kicsit, pedig már nagyon el kellene mennem vérvételre, de most egy pár napig megint nem mehetek. Talán a hét végefelé már jobban leszek.


Babaprojekt majd csak egy pár hónap múlva lesz. Most szedem be az utolsó levéllel a gyógyszerem, majd utána egy pár hónap szünet, hogy kiürüljön minden, aminek ki kell (bár igaz, hogy az orvosom szerint sem kell ezért több hónapot várni). Na meg egyébként is úgy szeretném, ha leghamarabb jövő tavaszra születne meg, mert az nem lenne jó, ha pont télen születne (influenza időszak, hideg stb.). Lehet, hogy ez hülyeség, de én így látom jónak. Nálatok van valami előrelépés ezügyben?

1056. pesmár (válaszként erre: 1055. - Mtt80)
2009. febr. 23. 23:47

Szia Tündi!

A mosószert mindíg ugyanazt veszem,az kilőve.Nagyon nehéz megtudni,hogy mitől,mert ő nem válogat,mindenevő.

Ma szegénykém szurit kapott az allergiára,sírt is,el kellett vinnünk gyerekorvoshoz,mert én már nagyon aggódtam,mert inkább rosszabbodott,nagyon viszketett neki,már valami himlőre is gondoltunk,de nem,valami allergia,azt mondta.De azóta jobb lett,és a kedve is,meg nem is viszketett annyira neki.Remélem holnapra mégjobb lesz!Így még nincs ovi.

Ti jól vagytok?Babaprojekt mikor lesz?

1055. mtt80 (válaszként erre: 1054. - Pesmár)
2009. febr. 22. 16:18

Sziasztok!

Robika sem mond még mindent tisztán, de azért meg lehet érteni. Ne izgulj Dávidka is biztosan hamarosan tisztábban fog beszélni. Ez még egyébként életkori sajátosság is náluk. Ha meg nem, akkor meg legfeljebb járnia kell logopédushoz. Nem kell azt szégyellni, az a lényeg, hogy fejlődjön a beszéde. A sógornőméknél is a középső gyerek most 6 éves, de állítom, hogy Robika szebben beszél és érthetőbben, mint ő. Na mindegy szóval ő is jár logopédushoz is, na meg hát nem mehet szeptembertől suliba, majd csak jövőre. Azért már szépen fejlődik!


Próbáld meg kitapasztalni, hogy mire lehet allergiás, az is lehet, hogy nem ételfajtára, hanem pl. öblítőre vagy mosószerre. Nem használsz valamiből újat?

1054. pesmár
2009. febr. 21. 22:03

Sziasztok!

Hát még nálunk soká lesz a farsang,és remélem akkor nem lesz beteg Dávidka.Most meg valamire allergiás lett,tele van az egész teste nagyon pici kiütésekkel.Nem bárányhimlő.Csak azt nem tudom mire,volt már máskor is neki ílyen.Mivel a cebion cseppet nemrég kezdtem el adni,az orvos arra gyanakodott,dehát máskor amikor ílyen kiütéses volt,akkor azt nem adtam,úgyhogy én nem hiszem hogy attól.A mogyoróra is gondolok,dehát szereti.Ma diót törtünk,és ílyenkor annyi diót megeszik,azt is úgy szereti.

Nálatok rendesen,jól érthetően beszélnek a gyerekek?Dávidkát még nem mindíg lehet megérteni,hogy mit mondana,és tegnap az orvos nem valami kedvesen mondta,hogy így beszél? logopédushoz kellene vinni,és az egyik asszisztensnő is mondta,hogy itt nálunk kiscsoportban még nem foglalkozik velük.A nagyfiamnak is szüksége volt rá,és még most is szokott a suliban,de ő is mondta,hogy nagyon szépen fejlődött a beszédje.Hát remélem Dávidka is szebben,érthetőbben fog majd beszélni.


További szép hétvégét kívánok én is nektek!

1053. malacka33
2009. febr. 21. 18:56

Sziasztok!


Nálunk nagyon jó volt, csak a méhecskéből volt 3 az összes többiből egy-egy darab volt.

Nálunk mindenki bemutatkozott Manó közölte, hogy ő Perdita és Pongó.

Sok játék volt és zene és tánc. Süti és üditő.


mindenkinek további kellemes hétvégét.

1052. mtt80
2009. febr. 21. 16:07

Sziasztok!


Köszi, jól sikerült a farsang Robikának. Már amennyit tudok belőle. Ugyanis nem én mentem érte, az apjának meg nem sok mindent mondtak az óvónénik, csak annyit, hogy megint nem sikerült aludni. :) Egész héten egész napos volt, de aludni egyszer sem sikerült. Na mindegy!

Egyébként csináltak kalapot, szemüveget, dudát és táncoltak. Ezt Robika mondta. Na meg ették a sok finom sütit és itták az üdítőket.


Egyébként meg egész héten olyan beteges volt Robika, hogy ha nem dolgoztam volna lehet, hogy nem is vittem volna. Már kedden elkezdte az orrfolyást és köhögést, és ez csak egyre rosszabb lett. Csütörtök este már a fülét fájlalta (ismét). Láza nem volt, de hőemelkedése igen. Azóta nem mondta, hogy fájna a füle, de lehet, hogy hétfőn megint doki lesz, nem ovi. :( Majd meglátjuk.


Ez nagyon jó: Fókember! :)) Valószínű nagyon tetszett neki, hogy hárman is ilyennek voltak beöltözve. A filmet vagy mesét nem látta? Robika máskor látott a Pókemberes filmből egy részt és nagyon megtetszett neki is.


Nekem még holnap is mennem kell dolgozni. :( Persze Robika ezt is nehezen viselte a héten, hogy mindig későn értem haza, és soha nem én mentem érte az oviba. Most nagyon anyás. Egy pillanatra sem enged el.


Rózsa!

Nálatok hogy telt a farsang?


Én is kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

1051. b59d693a46 (válaszként erre: 1050. - Mtt80)
2009. febr. 21. 13:39

Sziasztok!


Hogy sikerült a farsang? Hogy érezte magát Robika?


Anna elégedett volt a jelmezével, nem mondta, hogy más szeretne lenni. Ill. pár nap után közölte, hogy ő jövőre "Fókember" lesz. Volt 3 pókember. Hogy miért éppen ez ragadta meg? :)


Jó hétvégét Mindenkinek!

1050. mtt80 (válaszként erre: 1043. - B59d693a46)
2009. febr. 19. 20:42

Szia!

Az tök jó, hogy nem volt más Piroska csak Anna! Örülök, hogy jól érezte magát! Nem mondta, hogy valakinek a jelmeze jobban tetszett neki, mint a sajátja? Mert ilyenkor az szokott lenni, hogy én is az akarok lenni vagy én is azt akarom...


Nálunk holnap lesz a farsang, de Robikáék nem öltöznek be. Csak mulatnak egy jót. :) Bár, hogy ő mennyire mulat nem tudom, ugyanis megint folyik az orra, és köhög. Tegnap hőemelkedése is volt, de muszáj volt oviba vinni. Remélem ezt az egy napot már kibírja. Ma Pap Ritát nézték meg és azt mondta tetszett neki, és táncoltak is. :)

Nekem még van egy pár napom a hétből (a melóból). :(

1049. mtt80 (válaszként erre: 1046. - Malacka33)
2009. febr. 19. 20:36

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze apukádnál a sima beavatkozás. Reméljük minden rendben lesz vele a későbbiekben is. Jobbulást neki!

1048. mtt80 (válaszként erre: 1044. - Pesmár)
2009. febr. 19. 20:35

Szia!

Sajnálom ami apukáddal történt! Nektek sem lehetett könnyű! Sajnos az élet kiszámíthatatlan! Anyukám is csak 56 éves volt. :(


Nálunk holnap lesz a farsang!

1047. pesmár (válaszként erre: 1046. - Malacka33)
2009. febr. 18. 14:21
Szia!Tán csak nem lesz semmi gond,de hát ílyenkor csak fél az ember.Az én apukám csak 54 évet élt,még rengeteget élhetett volna!De sajnos az élet kiszámíthatatlan.
1046. malacka33
2009. febr. 18. 13:23

Sziasztok!


Nálunk most pénteken lesz a farsang és a kislányom is dalmata kiskutya lesz, de nem Pedita hanem Pongó akar lenni.


Sajnos apunál nem sikerült a sima beavatkozás, így mindenképpen meg kell operálni. Hogy mikor azt még nem mondták, de remélem nem lesz semmi baj vele (68 éves).


Mindenkinek további kellemes hetet.

1045. pesmár (válaszként erre: 1043. - B59d693a46)
2009. febr. 17. 23:57
Szia!Piroska volt?Én a nagyobb fiamat öltöztettem be,mikor kiscsoportos volt,olyan aranyos volt,tetszett is mindenkinek,kiskosár a kezébe,pirospettyes kendő a fején,és én varrtam a ruhát,csak az volt a gond,hogy akkorra lett beteg,és elég rosszul érezte magát,így nem sokáig volt benne,meg mentünk is nemsoká az orvoshoz.Remélem Dávidka nem lesz majd beteg a farsangra.Szép kis dalmata kiskutya lesz majd.
1044. pesmár (válaszként erre: 1041. - Mtt80)
2009. febr. 17. 23:52

Szia!

Apukám tüdőrákban halt meg,már áttétes volt,műteni nem lehetett.Január végén azt mondták,tüdőgyulladás,1 hét múlva hazaengedték,ráírták a papírra,hogy gyógyult,erre már másnapra mindene nagyon fájt,vitte a mentő,de ott semmit nem csináltak vele,így Pestre lett felvíve,és pont nőnapkor tudtuk meg hogy rákos,átutalták tüdőkorházba,és ott mondták,hogy áttétes,és pár hónapja van hátra.Annyi se volt szegénynek,2 hétre hazaengedték,láttuk,ahogy egyre gyengül,nagyon lefogyott,alig evett,de mindíg a kedvébe próbáltam járni,amit kért,azt főztem,sütöttem neki.Utána még 2 hetet volt ott,mert máj.3-án meghalt.Épp aznap lett volna Danikának az oviban az anyáknapi ünnepség,így nem mentünk.Bocsi,hogy ílyen hosszúra sikerült.

Nálunk is visszajött a köhögés,inkább nekem,majdcsak nem lesz jobban benne Dávidka.

Itt is nagyon sok hó leesett,mentünk is szánkózni.

Még farsang nem volt,még soká lesz,március 21-én.Jól eltették,de nembaj.

Sziasztok,és ne betegeskedjetek!

2009. febr. 17. 18:51

Sziasztok!


Nálunk hétfőn volt farsang, nagyon élvezte Anna. Nem volt rajta kívül másik Piroska szerencsére. Táncoltak, énekeltek, jól érezte magát.


Nálatok volt már farsang?

1042. mtt80
2009. febr. 17. 18:31
Azt el is felejtettem megkérdezni, hogy volt már valakinél farsang? Hogy sikerült?
1041. mtt80 (válaszként erre: 1040. - Pesmár)
2009. febr. 17. 18:22

Sziasztok!

Valóban nekünk sem könnyű. Anyu leukémiában halt meg. :( 1 év alatt elvitte. :( A te apukádnak mi volt a baja?


Mikor viszed Dávidot oviba? Robika is nagyon örült, hogy végre mehet, de azért ott aludni nem igazán akart. Tegnap meg is tudtuk oldani, hogy ne kelljen neki, de ma már ott maradt, bár aludni persze nem aludt. :) Azt mondták, hogy forgolódott, felült, majd visszafeküdt. Szóval szenvedett szegénykém, de csendben volt legalább. A héten muszáj lesz ott maradnia délután is, remélem megszokja hamar. Persze mára már egy kicsit náthás lett. :( Volt 1 napot oviban és már folyik is az orra! Ez már nem is igaz! Na mindegy, amíg nem lesz láza, addig viszem, mert a héten nem tudjuk máshogy megoldani.


Nálatok is nagy hó volt ma? Mert nálunk egész nap esett! Még most is. Szegény gyerekeket meg ki sem vitték az oviban az udvarra. Pedig biztos élvezték volna a havat!

1040. pesmár (válaszként erre: 1039. - Mtt80)
2009. febr. 16. 10:19

Akkor neked se lehet könnyű,hogy anyukád már nincs.Ha megkérdezhetem,miben halt meg?Én is sokszor elképzelem,hogy apu besegítene,mert mikor Dávidka megszületett,jött reggelente,hogy Danikát vigye az oviba,és úgy örültek mindíg egymásnak.Apu is alig várta,hogy megszülessenek,és szegény nemsokáig örülhetett nekik,pedig milyen jó lenne,Dávidkát is vihetné az oviba.

Dávidka a napokban állt elő egy mondókarészlettel,és azóta egyfolytában azt hajtsa,csak meglepődtünk,mert mostanában nem is volt oviba,és most jutott eszébe,olyan aranyos!

Már szeretne menni,remélem,hamarosan vihetem majd.

1039. mtt80
2009. febr. 16. 09:35

Sziasztok!

Ma csak délutánra kell mennem dolgozni, úgy hogy most írok egy pár sort. Robikát elvittem az oviba, végre nem lett beteg újra. A kis társai úgy örültek neki, hogy alig bírtam levetkőztetni, mert mindannyian odasereglettek hozzá. Manó nagyon boldog volt! Most egy páran nálunk is bárányhimlősek, úgy hogy most lehet, hogy az következik nálunk is. :) Vagy az influenza. :)

A héten végig dolgoznom kell, még szombat vasárnap is, de azért igyekszem majd írni néha.


Márti!

Ne szomorkodj, bízzunk benne, hogy hamarosan megadatik nektek a kislány is! Én is nagyon szeretnék majd egy kislányt, de ha fiú lesz, akkor sem lesz gond! Ismerős ez a dolog, hogy nem tudsz elmenni dolgozni, én sem találok rendes munkát a gyerek mellett. Sajnos nekem is úgy dolgozik a férjem, hogy valamikor csak este ér haza, így amikor nekem dolgoznom kell 5-ig, akkor úgy kell megkérnünk valakit, hogy menjen Robikáért az oviba. Én sem dolgozom állandóan, pont ezért nem is tudnék. Sajnos nekünk sincs túl sok segítségünk, egyedül anyósom, de ő meg a szomszéd faluban lakik, szóval nem itt helyben. Sajnos tavaly nekem is meghalt az anyukám, ezért ő már nem tud segíteni, pedig hogy várta, hogy Manó ovis legyen! Elképzelem, hogy most ő vigyázna rá, és már össze is szorul a szívem.

A töltött káposztával is emiatt szorultunk rá karácsonykor a nővéremmel, hogy készítsünk, mert azelőtt mindig anya csinálta, de most hogy ő már nincs nekünk kellett. Hát nem is lett olyan jó, mint az anyáé. Tudom milyen rossz lehet neked is apukád nélkül!


Rózsa!

Reméljük nem kell operálni apukádat! Jobbulást kívánok neki!


A nagy pénteki hó már nálunk sem látszik, elolvadt. :( Na mindegy, azért azt az egy napot kihasználtuk legalább! Az idén még mi sem tudtunk szánkózni előtte.


Jobbulást a betegeknek és kellemes hetet kívánok!

1038. pesmár (válaszként erre: 1036. - Mtt80)
2009. febr. 15. 21:44

Sziasztok!

Bocsi,csak most láttam meg,hogy írtál.

Sajnos nagyon sok hajam kihullt,most annyira nem,de a fogaimat rendbe kell tetetni,ahhoz meg úgyis kell érzéstelenítő,nem lenne jó a babinak,meg csináltak hormonvizsgálatot is,de az 3 hét múlva lesz meg az eredménye,lehet,hogy kell szednem majd valamit.Az a baj,ha a terhesség alatt sűrűsödne is a hajam,de a szoptatás után megint hullana.Pedig annyira szeretnék egy kislányt!És szerettük volna pedig a közeljövőbe,mert a két kicsitől úgyse tudok elmenni itt falun dolgozni,nincs aki besegítsen,anyum beteges,a férjem szinte egész nap odavan dolgozni.Na meg Dávidka is nagyon sokat beteg-most jól van,de még nem viszem oviba.Volt már aki megszólt,hogy egyszer át kell hogy essen ezen,dehát azért mindíg nem gyógyszerezhetem szegényt.Most olyan jó az étvágya is,úgy örülök neki.De más lenne,ha mennem kéne dolgozni,de így hogy itthon vagyok,akkor az én döntésem.


Én 2 éve csináltam töltött káposztát utoljára,szegény apukám mikor beteg volt,neki,mert a kedvence volt,és mondta is,hogy már jobbat csinálok,mint anyu.Azóta hogy meghalt,nem tudtam,és nem is akartam csinálni,mert nagyon fáj,hogy ő már nincs,és nem ehet belőle.De most a szülinapomra tervezem majd,hogy csinálok.Lehet hogy sírás közepette.


Sziasztok,és ne betegeskedjetek!Ja,nálunk nem lett semmi a kis hóesésből.

1037. malacka33
2009. febr. 15. 12:54

Sziazstok!


Örülök, hogy már mindenki jobban van.

Apukámnál megcsinálták az érfestést, sajnos megint találtak egy érszükeletet. (már 95-ben egyszer operálták vele.) Most szerdán megpróbálják áttörtni, ha nem sikerül akkor meg kell operálni.


De remélem, hogy nem kell operálni.

Itt most megint szállingózik a ha, de még nagy havat a tévén kivül nem látam az idén.


Mindenkinek további kellemes hétvégét.

1036. mtt80 (válaszként erre: 1035. - B59d693a46)
2009. febr. 15. 11:44

Sziasztok!

De jó, hogy Anna ilyen gyorsan túljutott a hasmenésen! Robikának még mindig van néha-néha. :( Remélem hétfőn már nem lesz az oviban! (Ma még nem volt!)


Képzeljétek tegnap életemben először csináltam teljesen egyedül töltött káposztát, és elég tűrhető lett. :) Karácsonykor is csináltunk már a nővéremmel, de akkor ugye nem egyedül. Szóval kezdek magammal megelégedni. :) Most már megy a kocsonya is, töltött káposzta is, jövő karácsonykor már tiszta ügyes leszek! :)

Így ma nem is kell főznöm, mert maradt még belőle.

1035. b59d693a46 (válaszként erre: 1034. - Mtt80)
2009. febr. 13. 22:05

Szerencsére elmúlt a hasmenése, ő is mehet hétfőn oviba. A kötőhártya gyulladás fertőző, ovikban sajnos gyakran előfordul. A szemcsepp, kamilla segített.


Találkoztunk az orvosnál egy csoporttárssal és anyukájával, ők mondták, hogy a 30 gyerekből 3 volt a héten Annáék csoportjában.


Nálunk nincs hó, alig esett vmennyi, de nagyon hideg van. :( Elhiszem, hogy Robika élvezte a szánkózást, Anna is ezt várja egész télen.

1034. mtt80
2009. febr. 13. 15:40

Sziasztok!

Sajnálom, hogy Annának is hasmenése lett. Szerencsére Robikának már alig van. Még kötőhártya gyulladása is lett? Az mitől van? Elkapta valakitől? Remélem azért már javulgat ő is! Robika hétfőn mehet oviba, remélhetőleg végre tényleg el is jutunk odáig! :)

Robi nem a vírust szedte össze, hanem homloküreggyulladása volt. Jól el vagyunk. :)


Képzeljétek most akkora hó van nálunk, hogy csak na! Sajnos már olvad, de még a hétvégére is mondja a havazást. Délelőtt a doki után, elmentünk szánkózni, és hóembert építeni a gátra. Nagyon élvezte Manó, még a gátról is lecsúszott egyedül! Már ezt várta egész télen!

Nálatok is esik, esett?

2009. febr. 12. 16:19
Ja, azt el is felejtettem írni (úgy emlékszem), hogy Annának kötőhártya gyulladása is van. :( Nem annyira vészes, de azért piros szeme. Most már engedi kamillázni meg a szemcseppet használni, de nagy küzdelem árán.
1032. b59d693a46 (válaszként erre: 1031. - Mtt80)
2009. febr. 12. 16:13

Mára Annának is hasmenése lett. :( Végre nem lázas, nincs hőemelkedése, most itt a hasmenés. Szegény, teljesen le fog fogyni, amúgy sem egy vasgyúró, tudod.


Köszi a választ, én is arra gondoltam, mindet beadom neki, így meg főleg.


Robi is a vírust szedte össze?

1031. mtt80 (válaszként erre: 1030. - B59d693a46)
2009. febr. 12. 15:20
Persze, nem árt, ha mindet is megkapja, de leg. addig adjad, amíg az antibiotikumot is szedi. Egyébként az akkor is jó, ha csak hasmenése van. Pl. most nekünk is ezért mondta a dokinéni, hogy adjam neki.
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook