Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
1090. mtt80
2009. márc. 14. 11:22

Sziasztok!

Úgy látom most mindenhol betegek a gyerekek! Jobbulást kívánok mindenkinek!

Anna mehet már hétfőn oviba?

Szerencsére Robika is mehet már hétfőn, kíváncsi leszek meddig fogja bírni. :) Igaz, még köhög egy kicsit és az orra is folyik még, de azt mondta a dokinéni, hogy mehet. Szerintem nálunk ez is a baj, hogy még meg sem gyógyul teljesen az előző betegségből, már újra elkap valamit az oviban.


Kriszti nálatok is anyák napjára készülnek a képek? Lesz csoportkép is?

Olvastam a naplódat! Én is már annyiszor el akartam kezdeni írni, de eddig még nem vitt rá a lélek. Na de ami késik, az nem múlik. A gyerekek nem 2005-ben születtek? Mert ott 2002-t írtál. :) Ti is gondolkodtok egy kistesón? Vagy nem?


Rózsa, ti hogy vagytok? Remélem apukád jobban van már egy kicsit!

2009. márc. 12. 22:11

Sziasztok!


Jobbulást Mindenkinek!


Anna is beteg, a héten nem is ment oviba. Ő is köhögött, párszor hőemelkedése is volt, folyt az orra. Hamar meggyógyult, de holnap kell visszamennünk a dokihoz. Persze megint antibiotikumot kapott. :( Kicsit fájlalta a fülét is, de szerencsére nem gyulladt be neki, az is hamar elmúlt. Egy éjszaka fájt neki, másnap már szinte semmi...szerencsére.

2009. márc. 12. 21:55

Sziasztok!

Végre hétfőn már mi is mehetünk az oviba.Most 2 hetet voltak betegek elötte talán 1 hetet mentek az oviba.


Kedden náluk is fotózás lesz.


Jbbulást mkinek!!

1087. mtt80 (válaszként erre: 1086. - Pesmár)
2009. márc. 12. 14:32

Sziasztok!


Köszönjük, Robika már jobban van szerencsére. Csak még köhög és folyik az orra. Láza viszont már nincs.

Ja, és persze én sem bírok kikevergőzni a betegségből. A torkom már nem fáj, helyette most én is náthás lettem és persze még mindig köhögök. Már lassan 2 hete, úgy hogy ha még a jövő héten is megmarad, akkor csak vissza kell mennem a dokihoz. :( Pedig úgy nem szeretek dokihoz járkálni!


Nálunk is volt novemberben is fotózás, de most is lesz. Nálunk is ott lehetett lenni a szülőnek, sőt kérték az óvónénik, hogy mi vigyük a gyereket. Robikával nem volt gond, szerencsére nem szégyenlős. Sőt! :) Most viszont direkt rákérdeztem, hogy ott legyünk-e, és most már azt mondták, hogy nem muszáj, mert már nagyfiúk! :) Azért lehet, hogy csak ott leszek, ha nem kell dolgoznom.


Többiek, veletek mizújs? El van mindenki veszve!

1086. pesmár (válaszként erre: 1085. - Mtt80)
2009. márc. 10. 21:55

Szia!

Hát szegény Robikának jobbulást kívánok,ő se bírta sokáig az oviba.Dávidka ma emlegette az ovit,hogy szeretne menni,csak attól félek,ha megy,ő se bírja pár napnál tovább.És nálunk meg majd a farsang lesz a jövő hétvégén,nem szeretném,ha addigra beteg lenne.Nálunk már volt fényképeszkedés,erre okt.vagy novemberben szokott lenni.Buszon készítik,és nagyon szép szokott lenni.Idén nem tudtam róluk közös képet csináltatni róluk,mivel Danika már az iskolában volt.Azelőtt ,mikor még Danika ovis volt,behoztam Dávidkát,és csináltattam róluk közös képet.Az a jó,hogy szülőnek is ott lehet lenni,én ott voltam vele,hát nem is akart mosolyogni,de csinált többet róla,és kiválaszthattam,hogy melyik maradjon.

Mielőbbi gyógyulást kívánok Robikának!

Sziasztok!

1085. mtt80
2009. márc. 10. 20:45

Sziasztok!

Hát ennyi volt az ovi! Ma már nem ment, mert tegnap belázasodott. 39 fokos láza volt, és köhög. Ma voltunk dokinál, influenza szerű vírus, most mifelénk ez a divat. Pénteken kell visszavinni.

Jövő héten meg fényképezkedés lesz az oviban. Nálatok nem lesz?


Veletek mizújs?

1084. pesmár (válaszként erre: 1083. - Mtt80)
2009. márc. 9. 09:48

Szia Tündi!

Köszi a szülinapi köszöntést!Igen,tegnap megtartottuk,és jól telt el,csak sajnos apu nélkül-de ebbe bele kell törődnöm,hogy ő már nem lesz velünk az ünnepekkor se.A torta nagyon finom volt,és szép,Danika örült neki,meg annak is,hogy együtt volt a család.Még nem vittem Dávidkát,kicsit be van rekedve,most meg a talpáról az ujjainál válik fel a bőr,kivan száradva,biztos a fürdetőkenőcstől.Amúgy a bőre már szép.Dehát mindíg kell valaminek lennie.Most is épp hapcizott egyet.Nemigen viszem még.

Majdcsak nem lesz Robika beteg!De már úgy unom én is ezt az időt,már a sok betegeskedés miatt.

1083. mtt80 (válaszként erre: 1082. - Pesmár)
2009. márc. 9. 09:13

Sziasztok!

Akkor neked is és Danikának is, egy kissé megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánok! Volt tegnap ünneplés? Hogy ízlett a torta? Örült neki Danika?

Dávidka még mindig nem jár oviba?

Robika most megint el kezdett köhögni, úgy hogy nem tudom meddig bírjuk még. Ma azért még elvittem, és megnyugodva tapasztaltam, hogy nem az én gyerekem köhög a legjobban, mert rajta kívül még vagy 4-en köhögtek elég szépen. Na de szerintem a hét vége felé már nem is kell oviba mennünk. :( Csak jó lenne szerdáig kihúznia valahogy, mert akkor kell mennem dolgozni.

1082. pesmár (válaszként erre: 1081. - Mtt80)
2009. márc. 7. 20:50

Sziasztok!

Az enyém kedden volt,de a Danikáé még januárban,csak vagy az idő,vagy a betegség miatt nem lett megtartva,és így együtt az enyémmel lesz.De a tortát ő kapja,már megvan,nagyon szép,biztos fini is,de majd csak holnap vágjuk meg.És verdás!A kedvence.


A miénk nem homeopátiás,por ,és fel kell oldani.

Most csak ennyi,mert fáradt vagyok,megfőztem holnapra,meg sütöttem is,de holnapra így nem sok dolgom maradt.

1081. mtt80 (válaszként erre: 1079. - Pesmár)
2009. márc. 5. 17:21

Szia!

Örülök, hogy neked is jók lettek az eredményeid! Reméljük akkor tényleg "csak" a fogaid a ludasok!

Megkérdezhetem, hogy mikor lesz a szülinapod? És Danikáé?


Nekünk kis homeopátiás golyócskákat írt fel. Az előbbi hozzászólásomban már leírtam, de leírom még egyszer.

Sulfur iodatum 15 Ch heti 1*10

Echinacea angustifolia 5 Ch napi 1*5

Ez utóbbiról azt olvastam a neten is, hogy a nátha és az influenza tüneteit gyógyítja, tehát akkor is jók, ha már megbetegedett az illető, és megelőzésképp is.

Amit nektek írtak fel, az is homeopátiás?

1080. mtt80 (válaszként erre: 1078. - Borsi :-))
2009. márc. 5. 17:15

Sziasztok!


Robika is így volt. Február közepén több, mint 1 hónap után ment először oviba, de már a második nap elkezdett folyni az orra, majd a hét közepére már köhögött is. Viszont muszáj volt mennie, mert azon a héten végig dolgoznom kellett. :(


Robika a Sulfur iodatum 15 Ch és az Echinacea angustifolia 5 Ch nevű homeopátiás kis golyócskákat kapja. Az elsőből csak hetente egyszer kell adnom neki 1*10 golyót (ezt másra is szokták írni, de nekünk immunerősítőnek írta a doki), a másodikból pedig naponta 1*5 golyócskát.

Ez utóbbit bátrabban merem ajánlani, mert rákerestem az interneten és ott is csupa jó dolgokat olvastam róla. Keress rá te is.

Még nem tudok beszámolni a sikerről (vagy nem sikerről), mert még csak ma kezdtem ez utóbbit adni, de remélem használ nektek is, és nekünk is!

Jobbulást kívánok!

Amúgy te hogy vagy? Picúrka?

1079. pesmár
2009. márc. 5. 15:16

Sziasztok!

Tündi:megvan nekem is az eredményem,a labor is és a hormonvizsgálat eredménye is jó lett szerencsére.És 2 bőrgyógyász is rávágta vizsgálat nélkül hogy hormonzavarom van,közbe meg nincs is.Ezek szerint a rossz fogaim ,és a be-be gyulladó ínyem miatt hullt ki így a hajam.Így most heti 2-szer fogászat,és várom a csodát.

Dávidka most jól van,de nem vittem még oviba,tudom hogy egyből visszaesne.A szomszéd kislány,egy csoportba jár Dávidkával,ment hétfőn,mert ő is beteg volt,és ma már megint itthon,mert visszaesett-3 napot ment.Most került a mi csoportunk is bele a bárányhimlőbe,hát nekünk most elég volt a viszketésből egy időre.Úgyhogy nem tudom,mikor viszem majd.Remélem hétvégére se lesz beteg,mert vasárnap pótoljuk be a Danika szülinapját,az enyémmel együtt,de ő kap tortát-verdásat-biztos örül majd neki.Majd már lassan készülgethetek a sütés-főzéssel.

Nektek milyen immunerősítőt írt fel a doki?Kis tasakban lévő port,amit fel kell oldani?Nekünk olyat.

Tündi gyógyulj meg mielőbb!

1078. Borsi :-) (válaszként erre: 1077. - Mtt80)
2009. márc. 5. 14:37

Szia!

Miket szed Robika?Tomi 4 napig járt oviba,de már folyik az orra...Előtte itthon voltunk egy hónapig,semmi baja nem volt és most 4 nap után náthás.Kipróbálnám én is ezeket a homeos szereket,hátha egy kicsit ellenállóbb lesz.

1077. mtt80
2009. márc. 5. 13:56

Sziasztok!

Voltam tegnap dokinál, és hát kaptam a vérnyomásomra gyógyszert, amit állandóan kellene szedni. Még elküldött szemészetre és hasi uh.-ra is, de hogy oda mikorra kapok időpontot, azt nem tudom. Talán áprilisban sikerül. :(

A vérképemen egyedül a fehérvérsejtet sokallotta, de az lehet, hogy a torkom miatt volt.

Kaptam antibiotikumot a torkomra és a köhögésre is írt gyógyszert.


Márti!

Neked is megjött az eredményed? Remélem nem lett semmi rossz benne!


Tegnap óta már Robika is jár oviba, ugyanis meggyógyult. Nem is gondoltam volna, hogy ezek a homeopátiás szerek ennyire hatásosak. Az antibiotikumoktól a múltkorában nem jött rendbe, ezektől meg 1 hét alatt meggyógyult.

Kaptunk immunerősítőnek valót is, most még azt szedi. Remélem hatásos lesz az is!


Ti hogy vagytok?

1076. mtt80
2009. márc. 3. 13:35

Sziasztok!


Jobbulást neked is! Én is betegeskedem egy kicsit, még mindig nagyon fáj a torkom és köhögök.

Robika is szereti a lovakat, tavaly már lovagolt is, persze csak óvatosan. Idén valószínű megint elvisszük.

Nálunk nem tudom, hogy kapnak-e kenyeret az ebéd helyett, de nem kizárt. Robika is elég válogatós lett. Régebben nem volt ilyen. Érdekes, hogy a sima kenyeret, kiflit simán megeszi. Ha mást nem, akkor azt kér.


Meglett a vérvételem eredménye, és úgy nézem minden jó rajta. A fehérvérsejt egy kicsit sok és a thrombocyta is, de nem vészes. Majd a dokival holnap kielemezzük, ha eljutok hozzá.

2009. márc. 2. 15:07

Nálatok is kenyeret kapnak a gyerekek az oviban ha nem szeretik az ebédet?

Az enyémek sokszor kenyeret esznek ebédre.Nem tudom ez jó-e mert igaz azért vmit egyenek de nagyon rászoktak.

1074. 244ed1c739 (válaszként erre: 1073. - Mtt80)
2009. márc. 2. 15:02

Szia!

Akkor Robika még annyit sem volt az oviban mint az én gyerekeim.

Most én vagyok beteg mert idáig csak húztam-halasztottam hogy orvoshoz menjek de most nagyon legyengültem és itthon pihenek.A gyerekek most oviban vannak bár megvannak fázva,tüsszögnek.

A férjem nem hivatalosan dolgozik és így nem lehet táppénzen a gyerekekkel.És hát dupla annyit (sőt!) keres mint én ezért maradok velük én itthon.A sok táppénz miatt nagyon kevés a fizetésem és legalább Ő keressen jól.


Jégszínház volt vasárnap de mivel lebetegedtem így nem mentünk el.Nyáron már lehet elmegyünk cirkuszba mi is.

A Sára most nagyon ló-póni mániás lett,mindenáron lovat! szeretne a szobájában tartani. :-))

Megígértük neki majd ha jó ídő lesz elvisszük lovagolni.

1073. mtt80
2009. márc. 1. 19:12

Sziasztok!


Márti!

Örülök, hogy végre jobban van Dávidka! Most már közel a gyógyulás! Ő is várja már az ovit? Robika a múltkor már annyira elszokott tőle, hogy már nem is nagyon akart menni. :(

Akkor holnap majd kiderülnek az eredmények!


Kriszti!

Tényleg jó régen írtál már! Jó, hogy itt vagy megint! :)

Én sem gondoltam volna, hogy Robika is ennyire beteges lesz az első télen az oviban, de hát számítani lehetett rá.

Nálatok is mindketten betegek?

Hát igen, így nem könnyű dolgozni. Néha a férjed nem tud otthon maradni velük? Csak hogy ne mindig neked kelljen táppénzre menni velük.

Én is pont azt mondtam, hogy így normális munkahelyen nem is tudnék dolgozni. Ebben az évben még csak 2 hetet voltunk oviban, a többit itthon. Így, hogy csak néha kell mennem dolgozni, meg tudjuk oldani, bár néha még így is nehéz.


Mi voltunk Robika 2 éves korában cirkuszban, és nagyon élvezte! Én is nagyon féltem, hogy majd nem tudja végig ülni, de szerencsére nem volt vele gond. Csupán annyi, hogy mindenáron oda akart menni az állatokhoz. :)

Bábszínházban az ovival voltak, úgy hogy azt nem tudom, hogy tetszett neki, de nem volt velük gond.


Szóval szerintem, ha olyan valamit néznek meg, ami érdekelheti őket és nekik való, akkor végig tudják ülni. Bár igaz, hogy minden gyerek más, de ha az én gyerekemet akkor lekötötte, akkor mindenkit. Ugyanis nála örökmozgóbbat még nem láttam. :)

2009. márc. 1. 16:51

Sziasztok!


Már jó régen írtam ide nektek.

Olvasva benneteket Ti is jó sűrűn vagytok betegek.Nálunk is 1 hét ovi után újra lebetegednek.Többet vagyok táppénzen itthon velük mint amennyi ledolgozott munkanapom van.Még nem szóltak a munkahelyemen de már félek tőle.

Pedig a Béres cseppet is adom nekik,minden nap eszünk gyümölcsöt is.Gondoltam,hogy beteges lesz az első tél az oviban de hogy ennyire azt nem.


Mostanában sajnos nem szokásuk köszönni senkinek sem.Pedig mindig rájuk szólók,de se szia se csókolom.Azt mondta az ovónó ne foglalkozzak vele egyszer majd csak megszokják hogy kösszönni is kell a másiknak.


Kicsit visszaolvastam de ídőhiány miatt általánosságban kérdezem mindenkitől:mi újság veletek mostanában a megbetegedéseken kívűl?Munka?


Ti voltatok már cirkuszban,bábszínházban,moziban....?

Szerintetek egy 3,5 éves gyereket leköti már egy 1 órás műsor?

1071. pesmár
2009. márc. 1. 16:49

Sziasztok!Végre a krémtől és a fürdetőkenőcstől nagyon nagy javulás állt be Dávidkánál!Úgy örülök,már alig látszik neki,és csak néha vakarózik.Remélem,hamarosan mehet is oviba,már az ovónénik nagyon hiányolják.


Nekem is holnapra lesznek meg az eredményeim,már kíváncsi vagyok.

1070. mtt80
2009. márc. 1. 14:08

Sziasztok!


Nálunk általában mindenkinek sziát köszön Robika. Igazából még a dokinéninknek is, akinek még külön tetszik is. Eddig még én magam sem erőltettem a csókolomot, de most már lassan talán szükséges lesz. Bár még némelyik elsős kisgyerek is sziát köszönt nekem, amikor még tanítottam. :)


Reméljük Anna nem kevergőzik bele jobban a betegségbe. Ez ismerős, nálunk is viszik még betegen is a gyereket az oviba. Így nem is csodálkozom rajta, ha állandóan visszaesik.

Robika még mindig köhög egy kicsit, de talán már javul a helyzet.


Én is végre pénteken eljutottam a vérvételre, bár igaz, hogy jó kis torokfájással mentem. Na de már muszáj volt elmenni. Nem akartam tovább halogatni. Remélem nem fog meglátszani a vérképemen, hogy egy kicsit beteg voltam. :) Majd hétfőn lesz meg az eredmény. Remélem nem lesz semmi probléma.

Ami viszont jó hír, hogy végre itt a március! Innentől most már majd csak kifelé megyünk a télből!

2009. febr. 28. 20:54

Sziasztok!


Annának megint folyik az orra és köhög. Nem tudom, tud-e hétfőn oviba menni. Épp csak meggyógyult, alig járt. De van egy kislány, betegen is vitték. Hiába mondta az óvónő az apukájának, hogy 37.6 volt a láza, másnap is ott volt. Miért jó az, hogy megfertőzi az egész csoportot?!


Anna már különbséget tesz a szia és a csókolom között, mondtam neki, hogy a fiatalabbaknak köszönhet sziát, az idősebbeknek ne. Amikor a múltkor kijavítottam, mert egy szomszéd néninek sziát köszönt, jó hangosan megkérdezte: "Miért, a néni már öreg?" :)

1068. pesmár (válaszként erre: 1067. - Mtt80)
2009. febr. 27. 16:51

Hát igen,nálunk is mindenkinek sziával köszönne,de szoktam neki mondani,hogy úgy köszönjön hogy csókolom,a rokonoknak nem baj ha úgy köszön,meg hozzáteszi,hogy mama,vagy dédi,dehát az orvosoknak azért csak nem sziával kellene.Na mindegy,majd kialakul.Mondjuk a nagynak is van,hogy mondani kell,hogy köszönjön,pedig ő már 8 éves.



Szép hétvégét kívánok mindenkinek!!!

1067. mtt80 (válaszként erre: 1065. - Pesmár)
2009. febr. 27. 11:17

Szia!

Nem semmi, hogy nálatok is milyen orvosok vannak! A tiétek az ekcémát nem vette észre, a miénk meg az arcüreggyulladást. Nem semmi!

Reméljük végre az a krém megteszi hatását!


Nálatok egyébként ha köszön a kicsi, akkor hogy köszön? Csókolom vagy szia? Mert nálunk még mindig a szia van porondon! :)

1066. mtt80 (válaszként erre: 1064. - Borsi :-))
2009. febr. 27. 11:15

Szia!

Örülök, hogy jól vagytok! Szép nagy már a pici babócád! Biztosan jók lesznek az eredmények a jövő héten! Azért majd írd meg mi volt! Egyébként hány hetes is vagy már?


Igen, tényleg most nagyon belemászott Robika a betegségekbe! Pedig eddig nem volt ám ilyen, csak hát a közösség. Na meg én is egyfolytában betegeskedem azóta, pedig eddig én sem voltam ilyen. Volt hogy több évig nem is láttam a dokimat, mert nem kellett mennem hozzá. Most meg... Szerintem hazahozza az oviból a sok bacit én meg köszönöm szépen elfogadom. :) Na mindegy, majd csak vége lesz már a télnek!

Hát igen, ha a dokinéni annak idején elküldi röntgenre lehet, hogy már akkor kiderült volna az arcüreggyulladása is. Na de hát ez van!

1065. pesmár
2009. febr. 27. 09:15

Sziasztok!

Hát már az orvosokkal teljesen kivagyok!Se a háziorvos,se a gyerekorvos nem vette észre,hogy ekcémája van Dávidkának.Ugyanis még 2006-ban,még elég kicsike volt,de szinte akkor csak a nyakán voltak foltok,csúnya volt,elvittem a bőrgyógyászhoz,és azt mondta,ekcéma.Azt mondta,szőke hajú,fehér bőrűeknél ez gyakori,és bármikor előjöhet neki.De azóta nem volt neki ílyen,és én is azért nem gondoltam rá.Meghát most az egész teste kiütéses volt neki,kis picik,viszketett neki nagyon,de az arcán már kezdtek lenni nagyobbak is.Tegnap elvittem a bőrgyógyászatra,és mondta a doktornő,hogy ő 2006-ban mondta hogy ekcémás.De most hirtelen előjött?Kérdezte,hogy köhögött e mostanában,mondtam,mióta ovis,sűrűn beteg,és ez lehetett a kiváltó ok.Írt fel fürdető kenőcsöt,és krémet.Hát most már nagyon remélem,elmúlik szegénykémnek!

A köszönéssel úgy vagyunk,hogy rokonoknak magától köszön,de pl. orvosoknak,vagy az ovónéniknek mondanom kell neki,hogy köszönjön.De az ételt,italt magától megköszöni mindíg nagyon ügyesen.A bátyja nem szokta inkább,neki sokszor mondani kell.

Bocsi,kicsit hosszúra sikerült,Robikának is gyógyulást kívánok!

1064. Borsi :-)
2009. febr. 26. 15:55

Sziasztok!


Bocs,hogy nem írtam.

Szegény Robika,megszenved ezen a télen a sok betegeskedéssel.És szerintem,ha legelőször normálisan kikezelte volna a dokinő,nem húzódna el ennyire.Dühítő,hogy a kicsi szenved emiatt.


Mi sem köszönünk senkinek,elég ciki...Múltkor egy 60 éves nőnek odabökte,hogy szia,de azóta sem.


A babóca már 2,5cm volt egy hete és jövőhéten kell mennünk újra a dokihoz.Csináltatok integrált tesztet,remélem jók lesznek az eredmények.

1063. mtt80 (válaszként erre: 1061. - Malacka33)
2009. febr. 26. 15:51

Szia!


Köszi szépen! Remélem hamar meggyógyul. Nektek tényleg szerencsétek van, hogy eddig mindent megúsztatok! Reméljük így is marad!

Ez a liftes dolog nagyon aranyos! Még jó hogy nem a 10-en laktok! :)

1062. mtt80 (válaszként erre: 1060. - B59d693a46)
2009. febr. 26. 15:49

Sziasztok!

Antbiotikumot nem kapott, csak ilyen homeopátiás golyókat. Remélem majd használnak!


A köszönéssel mi is pontosan ugyanígy vagyunk. Eddig semmi gond nem volt vele, mostanában viszont, ha rászólok sem akar mindig köszönni. Nem tudom miért van ez, talán most kezdenek egyre szégyenlősebbek lenni. :(

1061. malacka33
2009. febr. 26. 09:31

Sziasztok!


Jobbulást Robikának. Mi még eddig megúsztuk mindent. (kopp-kopp)

Nálunk sem akar köszönni a Manó, sőt most még megköszöni sem akar semmit, és nem hajlandó senkivel sem egy liftbe beszállni, tegnap is a harmadik lifttel tudtunk felmenni. Ha nem lett volna nálam 3 szatyor akkor biztos inkább felmentem volna az 5.-re gyalog, de így ezt most kihagytam.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook