Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2009. okt. 1. 17:16

Sziasztok!


Tündi, olvastam a naplódban, hogy foglalkoztat a h1n1 oltás. Bemásolom, amit ma kaptam e-mailben:


Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról


Miért ellenzem?


- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!


- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…


- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.


- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.


- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.


- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.


- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?


- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak, aminek jelei már kiszivárogtak (ld. Omninvest Kft. ügy)

1239. mtt80 (válaszként erre: 1238. - B59d693a46)
2009. szept. 26. 14:07

Igen, az oviban nálunk sem örülnek a pisztolynak meg hasonlóknak, de én sem engedem Robikának, hogy ilyeneket vigyen be. Viszont volt, hogy másik kisfiú bevitte, akkor meg ment a veszekedés érte.

Igen, a Minimax még nálunk is sláger. Én meg sokszor jobban örülök, ha azt nézi, mint hogy gépezzen. :)

Még nem adok neki egyelőre semmi immunerősítőt, de szeretnék hamarosan. Nem tudom mit adjak neki. Béres csepp + C vitamin? Lehet, hogy azt fogom megpróbálni. Tavaly az Actival Kid-et adtam neki, de nem igazán vált be. Néztem ezt az Multitabs Immuno Kid-et is, de az meg nagyon drága! 3000 Ft körül van 1 havi adagja. Emennek az Actival Kid-nek meg 1000 Ft körül van. Azért nem mindegy!


Remélem mindenki jól van!

1238. b59d693a46 (válaszként erre: 1237. - Mtt80)
2009. szept. 22. 19:40

Örülök, hogy minden rendben. :)


Hát igen, a fiúk másként működnek, annyira látszik az oviban is. Ők autóznak, pisztolyoznak, bár ezt az óvónők nem engedik, fociznak. A lányok főznek, babáznak, kirakóznak. Ez nekem rögtön feltűnt, de hát így vannak kódolva.


Annát a gép most nem igazán köti le, viszont van már minimaxunk, sajnos most az a sláger. Pláne, hogy beteg volt, sokat nézte. Nem örülök neki, de ez van, most a játékok sem kötik le annyira.


Ti adtok vmilyen immunerősítőt? Én most elkezdtem a Béres-cseppet, remélem, beválik. Az étvágya minden esetre nagyon jó lett, már ezért megéri adni.

1237. mtt80 (válaszként erre: 1236. - B59d693a46)
2009. szept. 22. 16:33

Sziasztok!


Igen, köszi minden rendben van. Ma voltam uh-on és minden oké! 13 mm-es a kicsike. Elvileg 8 hetes és 3 napos lennék, de a mért értékek alapján csak 7 hetes és 5 napos. Ezt gondoltam is, mivel ugye később volt a peteérésem, nem középidőben.

Sajnos a ciszta is megvan még, de azt mondta a doki, hogy ez a 12. hétig fel fog szívódni, addig is az a szerepe, hogy megvédje a terhességet a vetéléstől, ezért nem is szabad bántani. Utána pedig majd a méhlepény veszi át ezt a szerepet.


Nálunk holnap lesz a szülői, kíváncsi leszek mit mondanak!

Robikának még mindig az autók a kedvencei, vagy leginkább a puskák. :( Ennek nem is örülök, de hát nem lehet vele mit kezdeni! Igazi fiúból van, meg hát ezt látta sok kisfiútól az oviban. Egyébként meg nagyon szeret játszani a gépen is, van egy Star Wars-os játéka, és azt nagyon szereti. Bár az sem igazán neki való, de azt meg az unokatesóitól hozta. Ez van!


Remélem mindenki jól van!!!

1236. b59d693a46 (válaszként erre: 1235. - Mtt80)
2009. szept. 20. 16:28

Örülök, hogy jobban vagytok, mi is javulunk. :) Neked pláne vigyáznod kell magadra. Minden rendben?


Nálunk az őszi szünetben lesz szülői. Nem egészen logikus szerintem, de pár hete ezt mondták. Lehet, hogy eltévesztették a dátumot, majd rákérdezek újra.


Robikának még mindig az autók a kedvencei? Mivel játszik mostanában?

Anna legtöbbet a műanyag állataival játszik. Házat épít nekik, jól elvan velük. Persze nem túl hosszú ideig, de már ez is valami.

1235. mtt80 (válaszként erre: 1234. - B59d693a46)
2009. szept. 18. 19:05

Ez nálunk is pont így van. Nálunk is azok viszik be a gyereket betegen, akiknek otthon van az anyjuk. Nem egyszerű! Mi is két hetet bírtunk járni! Hétfőn már mehet. Nálunk is orrfolyás, és köhögés volt, a torkát nem fájlalta, viszont én igen. :) Ugyanis én is elkaptam tőle úgy, mint te! :) Hétfőn és kedden én is alig éltem, még a dokihoz is Robi vitte el Manót, mert én nem bírtam. :)

Na de most már azért jobban vagyunk szerencsére!


Nálatok volt már szülői?

Nálunk majd a jövő héten lesz valamikor. Tegnap csak SZMK-s szülői volt.

2009. szept. 17. 22:15

Sziasztok!


De, mi is betegek lettünk. :( Anna két hetet járt, taknyos lett, fáj a torka. Én is elkaptam, alig élek.

Nálunk is betegen viszik a gyerekeket, igaz, volt, akit hazaküldtek. És ami a legkiakasztóbb: a GYES-en lévő anyuka viszi be a beteg gyereket. Gondolom, úgy van vele, inkább fertőzze meg az ovistársakat, mint a kistestvért. :(

1233. mtt80
2009. szept. 13. 12:45

Sziasztok!


Hát nálunk úgy néz ki ennyi volt egyelőre az ovi! Valószínűleg holnap viszem az orvoshoz, mert tiszta takony lett és nagyon köhög. Szerencsére láza még nincs.

Már pénteken így jött haza az oviból. Persze hát nem is csodálom, ha egyszer betegen beviszik a gyerekeket az oviba, akkor jó hogy elkapja mindegyik! Nem egyszerű némelyik anyuka!


Remélem ti nem vagytok betegek!!!

1232. pesmár (válaszként erre: 1231. - Mtt80)
2009. szept. 6. 09:48

Szia Tündi!

Nálunk is ugyanez volt,hogy kedden-szerdán még minden nagyon jó volt,de csütörtökön már azt mondta az ovónéni,nem akart aludni,még sírt is,hogy majd otthon alszik,meg anya kell,pénteken reggel meg itthon volt a hiszti,hogy nem akar menni,nem akar ott aludni,így ebéd után hazahoztam,de én mentem is utána dolgozni.A héten elég későn értünk oda mindíg,dehát amikor éjfél körül fekszek le,akkor nehogy már korán keljek,habár ígyis 7 körül kelnem kellett,Danikát elindítanom az iskolába.A jövő héten meg anyu viszi majd holnap kivételével,mert szabin leszek.

Tündi vigyázz nagyon magatokra!

1231. mtt80
2009. szept. 6. 09:11

Sziasztok!


Hogy telt az első (valakinek már a sokadik) hét az oviban? Nálunk az első nap nem volt semmi gond, akkor még örült az ovinak, viszont a többi nap katasztrófa volt. Minden reggel nyafogás, hogy ő nem akar menni oviba, ott meg, amikor jönnék el, hogy ő is jönni akar velem, nem akar ott maradni stb. Volt olyan reggel, hogy az óvónéni úgy vette ki a kezemből sírva. Most még nem is aludt bent, de majd csütörtökön és pénteken kénytelen lesz, a tanfolyam miatt. Bár a jövő hetet is még lehet, hogy megússza, mert pénteken délelőtt lesz a tanfolyam kivételesen, a csütörtököt meg bevállalták nővéremék. Nem tudom mi lesz, ha majd tényleg bent kell aludnia!


Szerdán voltunk tanácsadáson a 4 éves vizsgálatokon. 18 kg és 106 cm. Megmérték a fejkörfogatát és a mellkörfogatát is. Ezenkívül megvizsgálta a dokinéni, megnézte a kukiját, ami szerencsére rendben van. Megkérdezték, hogy van-e beszédével komolyabb gond, mondtam, hogy nincs. Csupán az életkori hibák, az r helyett j vagy l. Azt mondták ok, az nem probléma még.

Utána még megnézték a hallását és a látását is. A hallásával minden rendben és tul. kép a látásával is, bár a bal szemével eggyel kevesebb sorig látta az ábrákat, de azt mondták ez még belefér. Remélem nem fog jobban romlani később sem. Ja, meg azt is mondták, hogy elvileg majd az oviban is fogják ezeket nézni.


Ti hogy vagytok? Remélem mindenki jól!

1230. mtt80 (válaszként erre: 1227. - Malacka33)
2009. aug. 29. 19:08

Nagyon sajnálom apukádat!!! Azért remélem jól van valamennyire!


A munkádat is nagyon sajnálom! Mióta nem dolgozol? Van valami esetleg kilátásban?

Biztosan találsz hamarosan! Bár tudom könnyű ezt mondani másnak, egyébként meg én is itthon szomorkodom, mert nem találok semmit.


Reméljük most már tényleg csak jó dolgok fognak történni veletek!!!


További szép hétvégét mindenkinek!

1229. mtt80 (válaszként erre: 1228. - 244ed1c739)
2009. aug. 29. 19:03

Sziasztok!


Köszi szépen!

Most már úgy néz ki biztos a dolog!

5 hetes vagyok! :) Remélem nem lesz gond később sem!

2009. aug. 28. 19:51

Sziasztok!


Sára-Ádám már a héten mentek az oviba.

Már várták.


Tündi!

GRATULÁLOK a jó hírhez!

És Robikénak pedig nagyon boldog születésnapot kívánok!

1227. malacka33 (válaszként erre: 1225. - Mtt80)
2009. aug. 27. 20:00

Sziasztok!


Néha-néha benézek, de nem nagyon vagyok itt.

Jelenleg most már én is munkát keresek, mert a fönököm, nem tudod fizetni.

Apukámnak nemigazán sikerült a műtét, mert sajnos annyira el van már meszesedve az erei, hogy azt mondta a doki, hogy műeret már nem tud betenni, így sajnos majd "valamikor" amputálni kell majd a lábát.


Tehát meg vagyunk, lehetnénk jobban is. Próbáljuk eladni a telket, hisz sajnos az apuék már nem igazából bírják (anyukám évek óta csak járókerettel tud járni).


Mi már két hete járunk óviba, mert ha nem is dolgozok, akkor meg nem tudok állást keresni, ha a Manci itt lenne.


Röviden ennyi. Remélem, hogy most valami jó is fog történi velünk.


Mindenkinek még kellemes nyarat erre a pár napra.

1226. mtt80
2009. aug. 27. 11:36

Tényleg a ti gyerkőceitek várják már az ovit?

Robika már egyre többször kérdezi, hogy mikor megyünk oviba! :) Ő már várja! Csak szerintem majd egy pár nap múlva úgy fogja gondolni, hogy akkor egyelőre ennyi elég is lesz egy ideig megint. :) Majd akkor lesz bajban, ha rájön, hogy rendszeresen kell majd megint járni!! :))

1225. mtt80 (válaszként erre: 1224. - Malacka33)
2009. aug. 27. 11:34

Sziasztok!


Nagyon szépen köszönjük!

Igyekszem vigyázni magunkra nagyon! :)


Te hogy vagy? Rég jártál erre!!

1224. malacka33
2009. aug. 26. 21:19

Szia Tündi!


Boldog szülinapot a kislúrkónak. Neked meg gratulálok. Vigyázzatok magatokra.

1223. mtt80 (válaszként erre: 1222. - B59d693a46)
2009. aug. 26. 19:26

Sziasztok!


Köszönöm szépen Robika nevében is! :)

Ja, és a másik dolgot én is nagyon remélem. :) Még nagyon friss a dolog, de reméljük minden rendben lesz. A hétvégén azért csinálok még egy tesztet.


Remélem mindenki jól van! :)

Puszi

2009. aug. 26. 17:02

Sziasztok!


Tündi először is nagyon boldog szülinapot kívánok Robikának!

Másodszor: olvastam a jó hírt a naplódban, remélem, nem kiabálom el, ha gratulálok. :))Vigyázz magadra!


puszi!

1221. mtt80
2009. aug. 18. 16:53

Sziasztok!

Voltunk tegnap az ortopédián, és megnézték Manó lábát. Mondjuk az aztán megnézés volt a javából! Annyi volt, hogy hátulról ránézett a lábára, meg mondta neki a doki, hogy álljon lábujjhegyre! Mindez kb. fél perc sem volt és már diktálta is a diagnózist. Szerencsére nincs lúdtalpa meg semmi, viszont a sarkánál van valami kisebb probléma. Erősíteni kell majd a sarkánál az izmokat, ezért kell lábujjhegyen járatni majd néha, és olyan gyakorlatokat csináltatni vele, hogy a lábujjaival vegyen fel valami tárgyat. Írni akart még gyógycipőt is, de azt mondta, hogy mivel már nem támogatják, ezért 6-7000 Ft lenne, és ráadásul kb. 3-4 hónap mire megérkezik. Ezért azt javasolta, hogy inkább magunk csináljunk egy olyat, hogy a cipőjének a sarkát egy fél cm-es valamivek emeljük meg a láb belső részénél, vagy cipésszel csináltassuk meg. 1 év múlva kell kontrollra menni.

Hát nem tudom, hogy hogy bírjuk megoldani ezt a cipőt, de majd rákérdezek a dr.nőnknél, hogy egyáltalán szerinte érdemes-e.

1220. b59d693a46 (válaszként erre: 1218. - Mtt80)
2009. aug. 18. 13:43

Köszönjük szépen! :)


Bár hivatalosan tegnap volt a szülinapja, csak Ayuéknál fogunk ünnepelni 20-án, az egyik unokatesó és anyu névnapjával együtt. Tőlünk kap egy plüss Micimackót, mert régóta szeretne és egy könyvet. A családtól még nem tudom, mit fog kapni.

1219. pesmár (válaszként erre: 1216. - Mtt80)
2009. aug. 16. 18:30

Hát nagyon bízok benne,holnap reggel megyünk Szolnokra,és izgulok is nagyon!


Nekünk aug.28-án,és úgy voltunk vele,hogy a 10-et kicsit meg kellene ünnepelni.A naplóban írtam,milyen torták lesznek.


Köszi szépen!!!Robikának is előre Nagyon Boldog Szülinapot!!!

1218. mtt80
2009. aug. 16. 10:33

Dari, Annának pedig előre kívánok nagyon boldog szülinapot! :))


Nálatok mit kapnak (kaptak) szülinapra a gyerkőcök?

1217. mtt80 (válaszként erre: 1215. - 244ed1c739)
2009. aug. 16. 10:32
Örülök, hogy javul apósod állapota! Majd csak rendbejön! Kórházban van még?
1216. mtt80 (válaszként erre: 1214. - Pesmár)
2009. aug. 16. 10:31

Sziasztok!

Akkor nálatok jó alapos volt a 4 éves vizsgálat! Szerintem nálunk is valami hasonló lesz.

Reméljük Danika szeme is rendben lesz! Ne izgulj!


Mi is jövő szombaton tartjuk Robika szülinapját. Bár csak ugye 26-án lesz, de most tartjuk, mert utána már lassan kezdődik az ovi, suli (nővéreméknek). Nektek mikor van a házassági évfordulótok? Nekünk aug. 31-én lesz a 7.! :)


Ja, és Dávidkának utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

1215. 244ed1c739 (válaszként erre: 1213. - Mtt80)
2009. aug. 15. 19:31

Apósom már javulgat.sok-sok idő és türelem azt mondják az orvosok.

Igen láthatóan jó hatással vannak rá az unokák.Tegnap pld.úgy megnevetették a papát,hogy könnyes szemmel mósolygot.

1214. pesmár
2009. aug. 12. 18:45

Sziasztok!Már régen írtam ide,jó,ha a naplómba tudok írni,de most gondoltam leírom,hogy nálunk miből állt a 4 éves felmérés.Hát elég komoly volt,nem is gondoltam.Kezdődött a mérésekkel:vérnyomás(kicsit megvolt lepődve,de a védőnéni kedves volt,beszélt hozzá mindíg.Egyébként helyettes védőnénink van,mert a miénk nemsokára szülni fog.),fejkörfogat,magasság,súlymérés.Ezek után volt egy kérdőív,arról kérdezte a kérdéseket,nagyon sok volt,a beszédjéről,az alvásáról,szobatisztaságról,étvágyáról,mivel szeret játszani,ismeri e a szineket,mutogatott ceruzákat,egy lábon kellett állni,majd ugrálnia,súgott a fülébe,hogy megérti e,és nézette vele a villákat a táblán,hogy merre állnak,és tudta,aranyos volt!

Mi is majd 21-én tartjuk Dávidka szülinapját,összevonva lesz a mi 10.házassági évfordulónkkal tartva.

Ja,és voltunk ma szemészeten is,a Dávidkáé rendben van,de a Danikáéba nem biztosak,gyerekneurológiára kell vinnünk,nem tudom ott mit csinálnak vele,de nagyon remélem hogy nem lesz semmi gond neki se.

1213. mtt80 (válaszként erre: 1212. - 244ed1c739)
2009. aug. 12. 17:17

Sziasztok!

Nagyon sajnálom apósodat! Olvastam a naplódban, hogy mi történt vele! Nem javult azóta sem az állapota? Mit mondanak az orvosok?

Talán anyósodnak jót is tesz most, hogy ott vannak nála a gyerekek! Legalább nincs annyi ideje gondolkodni.


Mi 20-án itthon leszünk. Nem lesz semmi különös. Nem igazán szoktunk menni ilyenkor sehova. Tűzijáték sem hiszem, hogy lesz, már volt aug. 2-án a Kőrös-toroki napok zárónapján.

Jövő hétvégén, talán szombaton tartjuk majd Robika szülinapját! Majd arra készülődünk a jövő héten. :)

2009. aug. 11. 15:54

Sziasztok!

Nekem letelt a szabadságom,újra munka van.

Gyerekekre most a nagymama(anyósom) vigyáz.Még bírja nem panaszkodik :-)

Apósom szegény kórházba került.És sajnos nem igen javul az állapota.


Aug.20-án hol lesztek?

1211. mtt80
2009. aug. 8. 09:57

Sziasztok!

Hogy vagytok lányok? Remélem mindenki jól!

Rózsa, veled mi van? Már rég nem írtál!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook