Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 2 macska mellé egy kis méretű kutya fórum

2 macska mellé egy kis méretű kutya (beszélgetés)

1 2 3 4
41. Evawitch (válaszként erre: 37. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 13:30

Értem, de másnak hogy van kutyája? Nem dolgozik?

Amúgy meg 10 perc innen a munkahely.

40. d5bae51d10 (válaszként erre: 39. - Andi6020)
2019. jan. 23. 13:29
Nincs itt.
39. andi6020 (válaszként erre: 36. - Evawitch)
2019. jan. 23. 13:29

Kérdéseimre válaszolnál esetleg?

Egyébként a macskáidnak szeretnéd játszótársnak a kutyát?

38. csgybzs (válaszként erre: 36. - Evawitch)
2019. jan. 23. 13:23
Az pont elég. Napi x óra+utazás. Addig kell neki egyedül lennie bezárva. Ez nem jó a kutyának.
37. d5bae51d10 (válaszként erre: 36. - Evawitch)
2019. jan. 23. 12:55
Ha dolgozni jársz napi nyolc órában, az átlag 9-10 óra távollét. Utazással együtt. Miért kérsz véleményt, ha nem tudod elfogadni?
2019. jan. 23. 12:53
Honnan tudjátok , hogy nem vagyok itthon ? Hova járok én itt munkán kívül ?🤔
35. andi6020 (válaszként erre: 18. - Evawitch)
2019. jan. 23. 12:26

Menhelyről nem szeretnél, és pénzt sem adnál érte, akkor mi az elgondolás, honnan lenne yorkid?

Amúgy vannak fajtamentők, és menhelyen is van kistestű kutya, fajtatiszta is (minden kutya fajtiszta) de 2 macska mellé, úgy, hogy otthon sem vagy, nem fognak neked kutyát adni örökbefogadóként sem.

34. Asinel 75 (válaszként erre: 9. - Evawitch)
2019. jan. 23. 10:38
Nekem yorkim van, nagyon kedves, szeretni való , igazi család tag, de sokkal több odafigyelést és törődést igényel mint a cicák. Eleve a macska szinte azonnal szobatiszta lesz és az alomba piszkít, hát a kutyánál ez nem így van. Mire szobatiszta lett azért nem csekély mennyiségű vizeletet kellett feltakarítanom különböző helyekről.😆 Rengeteg türelem kell hozzájuk és ha az ember nagyon elfoglalt, akkor nem tud elég időt szánni rájuk, amit pedig nagyon igényelnek ezek a kis állatok. Szóval alaposan gondold át mind a magad, mind a kutyus érdekében is és dönts helyesen.
33. Asinel 75 (válaszként erre: 26. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 10:23
😆Nagyon cukik tudnak lenni az biztos. Nekünk 8 éve van egy yorkink, nem kell mellette unatkozni az biztos. és a mai napig is tud meglepetést okozni.
2019. jan. 23. 10:10

Ha nem szereted szívből a kutyákat, ne legyen!

Ha napközben keveset vagy otthon, ne legyen!

A macska könnyebb "bútordarab", reggel otthagyod, alszik, mosdik, eszik, pihen. Egy kutyát mozgatni kell, akár benti, akár kinti. Sétáltatni, wc-zni lehordani. Aktív, mozgékony, tele van energiával, sokkal több igényt tart rád, mint egy macska.

Sokkal jobban ki kell hozzájuk alakítani a napirendet, korán kelni, kivinni, hazaérsz kivinni, sétáltatni, stb.... tökmindegy, hogy fajta kutya, vagy keverék, a kutya sokkal több aktivitást igényel. Ezt még kutyaimádók közül se tudja mindenki rendesen csinálni, mert nem fér bele az idejébe. Szerintem neked meg abszolút nem kéne. A két macsek bőven elég.

31. Nyamitörp (válaszként erre: 30. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 10:03

Ohh. Nem csodálom, hogy nem eszed meg a nyúl húst.

Nekünk meg a nagymamánknak volt két tyúkja, akiket ölbe lehetett venni meg a tenyerünkből ettek. Jó sokáig nem bántotta őket Mama, mert ők a mi tyúkjaink voltak. (Bár egy évben 2-3X voltunk Mamámnál) Kendike a kendermagos, ő volt az enyém, a bátyámé a hagyományos barna, ő Janikának :D nevezte el. Aztán leves lett belőlük, de nem akkor csinálta Mama, amikor mi is ott voltunk.

30. d5bae51d10 (válaszként erre: 27. - Dd9dec5381)
2019. jan. 23. 09:59
Nekünk a tesómmal gyerekkorunkban volt két nyulunk. Pista nyuszi és Zsuzsi nyuszi. Anyu egyszer készített egy finom vasárnapi ebédet. Jóízűen megettük a tesómmal. Aztán mentünk volna nyulazni... Hm? Sejtitek a folytatást? Azóta nem bírok nyúl húst enni.
29. Nyamitörp (válaszként erre: 27. - Dd9dec5381)
2019. jan. 23. 09:49

Az biztos, hogy szórakoztatóak lehetnek. Meg van annak is a bája, hogy ők ilyen erőteljesebb egyéniségek, csak én meg pont valami kényeztethető jószágra vágytam, ezért maradtam a kutyánál.

De egyébként tényleg mindenféle állatból tartanék egyet-kettőt. Nem nagyon van olyan, amelyikre azt mondanám, hogy nem szeretem. Persze a kullancsot, szúnyogot meg ehhez hasonlókat leszámítva.

28. dd9dec5381 (válaszként erre: 26. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 09:13
Ez nagyon jó :D
27. dd9dec5381 (válaszként erre: 24. - Nyamitörp)
2019. jan. 23. 09:12

Bezony. :))). És nincs még annyira domesztikálva mint a klasszik háziállatok, így ösztönösebbek is. Emellett nevelhetőek, kell is, de rosszul tűrik a szabályokat. Ha egy nyúl valahova be akar jutni, akkor be fog. :)

De annyira cuki ahogy mérgelődik, rázza méltatlankodva a füleit. 🐰❤️

26. d5bae51d10 (válaszként erre: 22. - Lávli)
2019. jan. 23. 09:06
Az állat sok öröm de feladat is. Ma reggel kinyúltam a kacagástól. A fehér pulim éjjel megszerezte a férjem mai napra kikészített tiszta zokniját, és alsógatyáját. És kiosztotta a többiek között. A kicsi, a kilenc hetes meg pillanatok alatt lenyúlj a papucsainkat mét a lábunkról is. Egyébként aki kutyát tart lakásban az nagyon hamar megtanulja, minek hol a helye. Mi kertesbne vagyunk. Kinn is vannak, benn is vannak.
25. dd9dec5381 (válaszként erre: 22. - Lávli)

Ne is mondd :((

Én mindenkit lebeszélek, mert sajnos hallottam rémtörténeteket...

24. Nyamitörp (válaszként erre: 17. - Dd9dec5381)
Én is akartam régebben nyuszit (bár én a póktól az aligátorig mindenféle állatot akartam már :D), de pont azért nem lett nyuszink, mert utána olvastam és meglepődve szembesültem vele, hogy nem feltétlen olyan kis bújós, dögönyözhető állatkák. Elég karakán természetűek.
23. dd9dec5381 (válaszként erre: 21. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 09:04

Sajnos idegenek által megközelíthetetlen, morog, röfög, támad, igazi kis méregzsák.

A legjobb az volt mikor elmentünk barátnőmhöz pár napra a telkükre, vittük a nyulat is. Hát kb. két óra múlva a macskát terrorizálta, az a szerencsétlen meg két méter sugarú körben kerülte ki. Iszonyú :)))

22. Lávli (válaszként erre: 17. - Dd9dec5381)
2019. jan. 23. 09:02

Minden szavaddal egyetértek.

Na és hát a sarok a jobbik eset ... :/

A Húsvétot azért utálom (többek között), mert eljön a cukinyuszik beszerzésének és kidobásának ideje :(

21. d5bae51d10 (válaszként erre: 17. - Dd9dec5381)
2019. jan. 23. 09:01
Szívesen megismerkednék a nyusziddal. :-)
20. Evawitch (válaszként erre: 19. - Nyamitörp)
2019. jan. 23. 08:58
Nem azonnal szeretném. Ráerek még gondolkodni.
19. Nyamitörp (válaszként erre: 1. - Evawitch)
2019. jan. 23. 08:47

Biztos vagyok benne, hogy kutyaellenesként is megszeretnéd, ha lenne saját kutyád. (A párom azt mondta annak idején, hogy kifejezetten utálja az állatokat. Meg, hogy ok, legyen kutyám!, de ő hozzányúlni sem fog. Már az első nap úgy kellett rászólnom, hogy hagyja már pihenni a kutyust. Azóta meg már együtt alszanak, együtt esznek, úgy aggódik érte, hogy egy gyerekért sem tudna jobban. Múltkor mondja, vigyük orvoshoz a kutyát, mert beteg, olyan furcsán pislog. Ja, ilyen, amikor a kutya szemébe süt a nap. :D)

Viszont a kutya tényleg társas lény. Sok törődést igényel és ha nem kapja meg, látszik rajta, hogy szomorú. Nagyon jól alkalmazkodnak persze a gazdi életviteléhez, de azért igazán akkor érzik jól magukat, ha minél többet együtt lehetnek a gazdival.

Cicákkal vagy kijönne vagy nem. Én azért félteném a kutyát a macskáktól, meg a lakást is.

Ráadásul ennyi állatkát szeretgetni úgy, hogy egyik se érezze mellőzve magát, nem kis feladat. Ha a cicák kicsit háttérbe szorulnának a kutya miatt, akkor elképzelhető, hogy kicsit kifordulnak magukból, azt macskánál nem szerencsés kiprovokálni.

Gondold még át szerintem. Én nem mernék belevágni.

18. Evawitch (válaszként erre: 15. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 08:46
Menhellyel épp az a gondom , hogy ott olyan keverékek vannak , amelyek nagyobb méretűek, mint amit szeretnék. Pedig velük se lenne bajom , nem muszáj fajtisztának lennie és arról az állat nem tehet , hogy olyan , amilyen.
17. dd9dec5381 (válaszként erre: 14. - Lávli)
2019. jan. 23. 08:46

Ugyanez megy a nyuszikkal is, sőt még fokozottabban... Mert jaj de cukimukin orrmozgat és jaj de kis puha, ott a pamacsa...aztán jön a meglepi hogy morog, védi a területét, undok, akaratos, rágja a kábelt, nevelni kéne, foglalkozni vele... A tenyésztő akitől vettem az enyémet, nem is ad oda csak úgy kisnyulat. Meg szeretné ismerni a gazdit és kisgyerekeseknek nem is ajánlja, mert általában csalódás a vége. Épp amikor ott voltunk hozott vissza egy nő két nyuszeket, mert a gyerekek le sem sz@rták és féltek tőlük.

Az állat nem játék, nem plüss, akit bekúrunk a sarokba ha megnő vagy gond van vele.

A másik alapelv nálam, hogy az a főnök, aki előbb volt velünk. Ha kertesbe költözünk, én is szerzek egy macsekot, de a nyúl fogja lefektetni a szabályokat kettejük közt. Ha látni sem bírja, fel kell lennem készülve rá, hogyan biztosítsam mindkettejük nyugalmát.

16. d5bae51d10 (válaszként erre: 9. - Evawitch)
2019. jan. 23. 08:43
Nekem négy pénzért vásárolt kutyám van, és mind tetszik. Imádom őket. :-) Egy hobbi kutya és három törzskönyves puli.
15. d5bae51d10 (válaszként erre: 13. - D5bae51d10)
2019. jan. 23. 08:39
Ja, és én nem vagyok tenyésztő. Majd egy év múlva szeretnék a fehér pulimnak egy almot. Ami még a felsorolásból kimaradt - bár nem vagyok tenyésztő - de már vannak olyan költségeim, hogy MEOESZ éves tagsági díj, Hungária Puli Klub tagdíj. A kiállítások nevezési díja. Anyukám egyszer megkérdezte, én kapok pénzt mert kiállítom a kutyát? Hát nem. Én fizetek, hogy kiállíthassam. Ja és még nem írtam neked, hogy Szedert el kellett vinnem dyszplázia szűrésre, majd még tavasszal kell menni tenyésszemlére. Ezek mind súlyos ezrekbe kerülnek. Tehát ha becsületesen csinálom az első alom biztos nem fogja visszaforgatni a költségeimet. Nem is ez a cél, ez egy hobbi. Ja, és az alombejelentés és a törzskönyvezés is pénzbe kerül. Meséljek még? Lehet menhelyről is hazavinni aranyos kiskutyát. De lutri, milyen lesz az idegrendszere, milyen hatások érték mielőtt bekerült. Ha kicsi, mekkorára fog megnőni. És annak, hogy onnan kihozd szintén van költsége, ivartalanítási kötelezettség, chip, oltások... A menhelyek sem tudják ingyen adni a kutyákat...
14. Lávli (válaszként erre: 5. - L.luiselotte)
2019. jan. 23. 08:37

Kutyát magunkhoz venni nem próba-szerencse kérdése.

Ahhoz felelős elhatározás kell és nem egyik pillanatról a másikra, hogy jaj de cuki lesz.

Aztán ha nem jön be a próba, akkor mi lesz???

13. d5bae51d10 (válaszként erre: 11. - Evawitch)
2019. jan. 23. 08:31
Figyelj csak! Ha a szaporítói kereskedelemre gondolsz, egyetértek veled. Hogy nem tartod jónak. Mert valóban vannak olyan kutyások, akik kiszipolyozzák az anyakutyát. Nem kapja meg a megfelelő ételt, orvosi ellátást, nem várja ki két szülés között a megfelelő időt, oltatlanul, chip és könyv nélkül adja tovább a kicsiket. Sokszor betegen. Igen, ez a kereskedelem. De egy becsületes tenyésztő, hidd el nem nyer szinte semmit a kutya árán. Az anya kutyát felneveli, kiállításokra viszi. Ha lelkiismeretes, megfelelően táplálja, a fedeztetésért fizet, a kiskutyák születésénél is igénybe veszi állatorovos segítségét. Az állatvédelmi törvény szerint törzskönyves és nem törzskönyves kiskutyát is csak chippel megfelelő oltásokkal és egészségügyi könyvvel lehet odaadni. Költsége van a kiállításoknak, költeni kell kozmetikára, a kutyák megfelelő táplálására. Orvosra. Ezek után, ha átgondolod, nem lehet teljesen ingyen odaadni a kiskutyát. Én a fehér pulimat több mint egy éve vettem. És nem az volt az első kérdésem, hogy mennyibe kerül a kutya. (Nem kevésbe került.) A tenyésztő mondta, ,ha azzal kezdtem volna, szóba sem áll velem. Mert mint írtam a kutyatartás nem a vételnél kezdődik. Tudod nekem négy pulim van. Sok pulissal tartom a kapcsolatot. Láttam tenyésztőt küzdeni az anyakutya és a kiskutyák életéért. Hogy mindent megtett értük. És megérte. Egy kutya alom felnevelése kb. a kiskutyák hat hetes koráig, nem móka, kemény felelősségteljes feladat. Vagy azt gondolod a kiskutya kipottyan a világba és kész van? Hú de sokat tudnék erről mesélni neked, hogy nem így van... Egy alom amíg felnőp, rengeteg pénzt kell bele fektetni. Remélem, hogy nem ingyen akarsz kutyát. a mai Magyarországon egy becsületes tenyésztőnek egy kiskutyán jó ha 10 000 Ft haszna van. Esetleg 20 000 Ft. Akinek több van, az nem ad meg mindent a kutyáinak...
12. 300c83c7b2 (válaszként erre: 1. - Evawitch)
2019. jan. 23. 08:25
Van egy ismerősöm, neki yorkija van a cicái mellett, nincs semmi gond, szépen elvannak együtt. Azért gondold át, a kutya sokkal több időt igényel, mint a cicák. Nekünk is voltak kutyáink, de mióta elmentek nem akarunk másikat, mert megtapasztaltuk, hogy mennyi törődést, gondoskodást igényelnek, bár nyilván sok szeretetet, örömet is adnak. Mi meg most nagyon mozgalmas életet élünk, majd öreg(ebb) napjainkra lesz megint kutya a háznál. Mondjuk mikor látom a facebookon a gazdit kereső kutyákat, nagyon nehéz visszafognom magamat.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook