10-hónapos babának főzhetek tejbegrízt? (tudásbázis)
1 ÉVES KOR ELŐTT NEM KAPHAT TEJET!
igen adhatol énszerintem én 6honaposan töltött káposztát is adtam nekik
Nem, tejet tartalmazó ételek csak 12 hónapos kor után javasoltak.
Ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni!
Sokat készítek kukoricakását én is a kislányomnak. Nemcsak főzelékekbe szoktam tenni, hanem gyümölcsökhöz, gyümölcsös-joghurtos-túróhoz is pl. Sokkal laktatóbb így az étel, és nagyon szereti.
Már 11 hónapos, de mivel még egy foga sincsen, ezért én a készre főzött kását a többi összetevővel együtt leturmixolom.
A puliszkát simán, magában kis sóval is szokták fogyasztani, egy ismerősöm így adta a kislányának ennyi idős korában is. Az én lányomnak úgy nem ízlett, csak édesen (cukor nélkül, gyümölccsel, főleg a banános a favorit:)
Szóval 1:3 arányba kevertem a "puliszkát" a kedvenc főzelékével (őszibarack pulykahússal), megette, de a végén nem bánta, hogy "tisztán" kapja a többit. Holnap a rizses verziót próbálom ki.
Neki is sokmindent lehet már adni.A rizses házi tejpépet amit írtam,nyugodtan ehet,búzával még érdemes óvatosan bánni,ki lehet próbálni.A kukoricalisztes és kukoricadarás tejbepapi is jó ötlet amit itt írtak.Gyümölcs minden mennyiségben,bármilyet,csak bogyós (eper,málna,ribizli...) nem ajánlott ilyenkor még.Zöldségfélét már szinte mindent adhatsz neki,káposztafélék és száraz hüvelyesek kivételével,ilyenkor a főziket még krumplival sűrítettem neki,nem használtam rántást,csak pár csepp olajat kapott bele.Sovány húst,sajtot,ritkán túrót,keménytojás sárgáját is kapott ilyentájt a babóm.
A rizs megdarálása csak annyiban hasznos hogy sokkal hamarabb készen van,és ilyen korában a lánykámnak csak 2 foga volt.A rizst kevés vízben szoktam megfőzni(mosva,válogatva persze)amíg egész puha nem lesz,és a viz el nem fő róla.Lehűtöm picit és mehet bele az anyatej (vagy tápszer mert a tejjel én is vigyázok)és persze gyümölcs,lekvár,esetleg picike kakaópor.Tej nélkül ha csak vízzel készül elég ízetlen lehet,legalábbis lányom úgy nem ette szívesen.És persze így táplálóbb is.
Csak kukoricaliszt volt itthon, abból főztem 2ek-nyit 1dl vízzel. Egy rantas sűrűsségű masszát kaptam. Ezt megpróbálom a főzelékhez keverni, meglátom mit szól hozzá!:)))
Na, megyek is mert, felébredt!
Úgy tudom, elsőként a megváltozott széklet lehet gyanús. Cölikália néven tudsz utána nézni a neten.
Lehet puhára főzni, de teljesen más az állaga, mint a búzának, ráadásul nagyobb darabokra van őrölve. Sajnos nem emlékszem, hogy mennyi ideig főztem, mert nem készítettem sokszor és már az iy nagyon régen volt, de talán a zacsin van főzési útmutató. :(
SZIASZTOK!!:)
LENNE EGY KÉRDÉSEM EGY 8 HONAPOS BABA MIKET EHHET?
Már volt hogy beleharapott a kenyerünkbe, vagy "ellopott" egy kiflit és lerágta a sarkát, nem történt semmi különös. Mi a lisztallergia tünete?
A kukorica darát is lehet olyan puhára főzni, mint a búzadarát? Mennyi idő kb.?
Én még inkább csak rizst adnék ennyi idősen, elsőként szerintem próbáld meg azt. Illetve ha már adtál neki búzából készült terméket, akkor a grízt is adhatod.
Főzni főzhetsz, de nem ajánlatos, ha el szeretnéd kerülni a tejallergiát. (Igen, tudom, más is adott már a 6 hónapos gyerekének tehéntejet és nem lett rá allergiás a bébi, de azért jobb lenne nem így kideríteni, hogy vajon a sajátunk is ilyen mázlista-e.)
Moonlight ötlete nagyon jó, ha van anyatejed, tápszered otthon, akkor a vízben főzött grízt hígíthatod vele. Illetve megpróbálhatod áttört pépes banánnal, vagy egyéb gyümölccsel is ízesíteni/hígítani.
A rizst nem kell ledarálnod, vízben teljesen puhára főzöd, villával szétnyomkodod, majd ugyanúgy, mint a grízhez, adhatsz gyümölcsöt vagy anyatejet.
Lehet kukoricadarát kapni, érdemes azt is megpróbálni, megeshet, hogy jobban ízlik a babának, mint a búzadara.
Megvan:
Milupa Miluvit gyermekgríz mézzel.
milupa.supportal.hu/milupa/babataplalas.pdf
Ezt is érdemes megnézni:
[link]
Keresem a pontos nevét.
Közben ezt találtam :
[link]
Én azt hallottam, hogy van (Tescoba) Milupa gyermekgríz és azt adnak az esti tápszerhez, hogy jobban laktasson.
Mi az a gyerekgríz? Bio búzából készül vagy mitől más mint a hagyományos? Hol lehet kapni?
És sima grízből, vagy gyerekgrízből kell csinálni?
Szerintetek 7,5 hónapos kicsinek, Vízben főzve és tápszerrel hígitva már adhatok? Éjszakai tápszer helyett!
Persze,én simán csak vizzel készítem pici só aztán gyümi vagy bolti kecskeméti szilva,őszibarack..........
További ajánlott fórumok: