Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Ratatouille recept

Ratatouille recept

Elkészítési idő 80 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Ratatouille hozzávalói:
1 nagy méretû padlizsán

2 közepes cukkini

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 közepes piros kaliforniai paprika

1 közepes fehér édes paprika

3 közepes méretû paradicsom

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 kanál olívaolaj

tengeri só

õrölt fehérbors


A Ratatouille elkészítési módja:
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belõlük a keserû íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövõ vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedõ alatt puhára fõzzük.

Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. máj. 3. 00:14
A ratatouille elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook