Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsófőzelék extra recept

Zöldborsófőzelék extra recept

A Zöldborsófőzelék extra hozzávalói:
45 dkg (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj

bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem


A Zöldborsófőzelék extra elkészítési módja:
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. 2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz). 3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. 4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját. 6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük. 7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is. Recept:konczso


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsófőzelék extra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook