Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres-zöldborsós csirke recept

Gyömbéres-zöldborsós csirke recept

A Gyömbéres-zöldborsós csirke hozzávalói:
3 személynek:

3 egész csirkecomb (vagy egyéb csirkerészek)
50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
5 evőkanál étolaj
3 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd (normál méretű) fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
késhegynyi nagyon erős őrölt paprika (el is maradhat)
2 csipet morzsolt majoránna
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
2 mokkáskanál ételízesítő
csipetnyi só
kevés víz


A Gyömbéres-zöldborsós csirke elkészítési módja:
A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, vagy fokhagymaprést használunk. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért és 4 gerezdnyi fokhagymát, jól elkeverjük, és belerakjuk a húsdarabokat. Fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket, és fedő alatt félig megpároljuk. Közben pótoljuk a folyadékot, ha szükséges. Ha már félig puha a hús, ráöntjük a zöldborsót, és az ételt készre főzzük. A befejezés előtt kb. 5 perccel belepréseljük a megmaradt 2 fokhagymagerezdet, és reszelünk bele egy kis gyömbért is. Kockára vágott sült burgonyával vagy majoránnás párolt rizzsel tálaljuk.

Az étel sütőben is elkészíthető. Ilyenkor a csirkerészeket sózom, borsozom, és egy kisebb méretű kacsasütőben félpuhára párolom. Közben a hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, beleteszem a zöldborsót és az összes fűszert, elkeverem, pár perces párolás után a félkész húsra öntöm, és készre sütöm. Közben a borsót többször át kell mozgatni, hogy ne piruljon, hanem puhuljon.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres-zöldborsós csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook