Zabkenyér recept

A Zabkenyér hozzávalói:
400 g langyos víz
40 g tejföl
15-20 g só
400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely)
100 g sikér
20 g gyümölcscukor
1 cs porélesztő (7g)

Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g


A Zabkenyér elkészítési módja:
Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha.

Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:)


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A zabkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook