Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsánfasírt zabpelyhes recept

Padlizsánfasírt zabpelyhes recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 91 kcal
Zsírtartalom 4,5
Szénhidráttartalom 9 gramm

A Padlizsánfasírt zabpelyhes hozzávalói:
800 g padlizsán
2 fej hagyma
citrombors

2 tojás
50 g zabkorpa
40 g zabpehely
10 g útifű maghéj
néhány evőkanál pomace olivaolaj/kókuszzsír


A Padlizsánfasírt zabpelyhes elkészítési módja:
Egy teflon serpenyőben jó pirosasra lesütöm a padlizsánt a hagymával együtt , mehet rá a só és citrombors is. Bőszen kell kavargatni és magas hőfokon. Ha kész hagyom langyosra hűlni majd elkeverem a tojással, zabpehellyel, korpával és útifüvel. Kis lepénykéket formáztam a sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem. 15-20 perc alatt kész. 15-20 db

100 gramm tápértéke:
kcal: 91.13
fehérje: 3.26
szénhidrát: 9.33
zsír: 4.42


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsánfasírt zabpelyhes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook