Volt már valaki megfázva 1. trimeszter alatt? Hogy bírtátok ki, hogy nem szedhettek gyógyszert? Hogy gyógyultatok meg? (beszélgetés)
Egy szimpla megfázásra felesleges a gyógyszer.
Használj házi praktikákat, ahogyan itt alattam írták.
Persze. Mézes-citromos tea, savanyú káposzta, hagyma, gyömbér, ágynyugalom.
Minek a gyógyszer??
Attól függ, hogy mit értesz megfázás alatt. Mert ugye elég gyakran keverik a megfázást és az influenzát... Az influenza magas lázzal és végtagfájdalommal jár. A megfázás annyi, hogy fáj a torkod, folyik az orrod, hőemelkedés/kis láz.
Nekem volt az első trimeszterben is megfázásom és az utolsó trimeszterben kétszer is (kábé egy hét különbséggel kétszer fáztam meg). Semmi baja nem lett a babának.
A 7. és 12. hét között nem tudták megmondani mi bajom volt, de iszonyat sz.rul voltam. Kezeltek homloküreggyulladással, aztán terhesnátha-vírus kombóval. Kétfajta antibiotikumot kaptam - nőgyógyász javaslatára, fülorrgégésszel egyeztetve - plusz antihisztamin, orrcsepp. Végül a 12 hét második felében jobban lettem. Soha nem fog kiderülni mi bajom volt.:)
Van már sok gyógyszer, amit szedhetnek terhesek is, én is bíztam a dokimban, ő a szakember, nem kérdőjeleztem meg a tudását. Viszont tényleg oda kell csapni az asztalra, mert nem az a trend, hogy inkább nem írnak fel semmit! Egyszerűbb lett volna egyből a nőgyógyászomhoz menni, simán felírta volna a gyógyszereket.
Ne hagyd magad, ha sz*rul vagy!!! vizsgáltasd ki magad és kérj gyógyszert!!