Volt feleség, és a gyerektartás. (beszélgetés)
Neveli????
22 éves "gyerekeket"???
Ha azok a lányok nevelhetőek apjuk ellen, ám tegyék, majd az unokák megkérdezik, hogy ugyan a nagyapa hol van?
Akkor már nem jár.
Sőt, ha pl. rendőrtisztire jár, és kap ellátmányt (vagy hogy nevezik), akkor se kell fizetni. Itt inkább az dominálhat, hogy van-e miből, és akar-e az apa fizetni, de nem tartásdíjat, hanem zsebpénzt.
a gyerekek 22 ill.23 évesek.A nagyobbik nem az iskola által ment ki.Azt mondta,ha nem talál semmi munkát akkor hazajön és folytatja a sulit,de olyan 1 évben gondolkodott.
tudom,h a taníttatás sokba kerül,de ha még erről is van szó,akkor sincs joga ilyen hangnemben levelekkel zaklatni a páromat,és fenyegetőzni.Amúgy meg senki nem halt még bele abba,hogy 1x nem mentek Görögo.-ba 2 hétre (5 fő)és abba sem,h a gyerek nem ment svédországba a barátjához,a másik gyerek meg Angliába a b.nőjéhez meglátogatni.
De ha esetleg dolgoznak? Akkor is jár?
Mert ugye sok egyetemista a suli mellett is dolgozik, szerintem ekkor nem jár nekik.
De mondom, hogy én nem értek hozzá:)
az első szakma megszerzéséig jár, tehát egyetem végéig, amennyiben nappali tagozaton tanul a gyermek.
Nem számít, ha szakközépben szerzett egy szakmát, mert az egyetem magasabb végzettséghez segíti hozzá. a mesterkurzus is. szóval, ha nappalin tanulja, akkor kell fizetni.
*nem bantani akarlak, de nem tudod ezek szerint, mennyibe kerul egy fiatal tanittatasa*
*ugy tudom, amennyiben nem tanul, akkor mar nem jar neki a gyermektartas*
*bemennek a birosagra fogadasi napon es konkretan erdeklodnek utana*
Én nem igen értek ehhez, de azt gondolom, hogy a gyerektartás fizetésének is van egy korláta. Kor, tanulmányok, stb. Nem hinném, hogy a felfüggesztett tanulmányok idejére járna gyerektartás, illetve a mesterképzésre sem. Felnőtt "gyerekekről" van szó. Ilyen alapon még akár 35 éves korukig is fizethetne. Én hagynám, hogy bepereljen a volt párom.
Családi pótléknál is van korhatár, így azt gondolom, hogy a gyerektartásnál is.
Ennek utána kellene kérdezni.
A külföldön lévő után nem kell fizetni, ha ő ott nem tanul.
Nézd, itt tudnak esetleg segíteni, hogy nektek van e vmi teendőtök (de szerintem nektek kell kérni a külföldön lévő után a megszüntetést):
a párom elvált,van két szép gyermeke.Mind a 2 "gyerek"egyetemre jár.Jól tanulnak,szépek,okosak,kedvesek.
az idősebbik lánynak,már van diplomája,jelenleg mester kurzuson van.a "kicsi"még a harmad éves.
Az egyik gyerek felfüggesztette tanulmányait,külföldön van.
A párom min. béres.(2 hónapja),dolgozik mint egy állat fizetése nagy részét levonják gyerektartásra.De az asszony még az utolsó utáni bőrt is le akarja rólunk húzni.A külföldön tartozkodó gyerek után is követeli a gyerektartást.Azzal fenyegeti a páromat,h ha nem adja oda neki,perre viszi a dolgot,és azt mondja majd a gyerekeknek,h az apjuk ilyen-olyan szemét,és azért nem fizet mert nem érdeklik tovább.ügyvédre pedig nincs pénzünk.(már előre látom,h a párom fizet majd mint a kisangyal,mert nem akar még jobban eltávolodni a gyerekektől)A párom fizette a gyerektartás 20 éven keresztül,(rendszeresen többet fizetett mint amit anno megítéltek,csak,hogy a gyerekeknek minden meglegyen.)névnapi,szülinapi,karácsonyi ajándék stb.szóval nem hanyagoltuk el őket.havonta 1x jöttek mindig,este jöttek,másnap délután mentek.Na most ott tartunk,h 2 hónapja felénk sem nézett a kicsi.Az ex és családja,úgy állnak anyagilag,h most gondoltak eggyet és kimentek a nagyobbik gyerekhez, karácsonyra(nem szomszédos ország olyan 2-3000 km)+minden évben Görögország 2 hét.(+még a gyerekek szoktak év közben menni erre-arra)Ezt csak azért írom,mert nem az utolsó kenyérre kell nekik a 2 tartásdíj.Már azt sem tudom mit csináljak,2-en vagyunk,min. béresek,albérlet,a téli hónapok,mint mindenhol,szörnyűek.Rossz a konvektorunk,a gáz fogy de 14-16 fok van a lakásban,óvatosan 70-re saccoltuk a rezsit,de nincs pénzünk másik albérletbe menni.dec.hónapban pl.annyit melóztunk,h 5 egész napot nem töltöttünk együtt.
Gyereket akartunk,szeptemberben,de mivelez a dolog történt,már az is elmarad egyenlőre.
Ha valaki volt már ilyen helyzetben,vagy ismerőse,jó lenne ha tudna segíteni,h ilyenkor mit lehet tenni.köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Kötelezhetik az apát arra, hogy adja el a házat, amelyben lakik, ha nem tud annyi gyerektartást fizetni, amennyit az exfeleség követel?
- Volt férjem nem fizet gyerektartást. Szeretném jogi útra vinni a dolgot (feljelenteném), de nem tudom hol kell, és hogyan? Mire számíthatok?
- Most 15-én lesz 3 hónapja, hogy nem fizet gyerektartást a volt férjem. Fel lehet jelentenem és ha igen akkor hol? Bíróság vagy gyámügy?
- Tud valaki segíteni? A bíróság megállapította a gyerektartást, de a volt párom nem fizeti. Ilyenkor hova kell menni vagy mit kell csinálni?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.
- Mit lehet tenni, ha külföldön élő/dolgozó volt férj, nem fizeti a megitélt gyerektartást?