Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Vincellér fejessaláta recept

Vincellér fejessaláta recept

A Vincellér fejessaláta hozzávalói:
1 fej saláta,
1 savanykás alma,
10 dkg paradicsom,
15 dkg szőlőszem,
1 citrom leve,
2 dkg dióbél,
3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál szardellapaszta,
2 szál tárkonylevél.


A Vincellér fejessaláta elkészítési módja:
A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem. A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg). A szőlőt leszemezem. Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem. A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek. Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A vincellér fejessaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook