Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lencsés tésztasaláta recept

Lencsés tésztasaláta recept

A Lencsés tésztasaláta hozzávalói:
300 g szarvacskatészta
100 g zeller
2 szál póréhagyma
2 db paradicsom
1 db savanykás alma
15 g lencse
2 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál borecet
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
só, bors


A Lencsés tésztasaláta elkészítési módja:
Főzzük a lencsét a megtisztított foghagymával és babérlevéllel 6 dl vízben kb. percen át. Ezután hagyjuk állni 1 ½ órát. Közben keverjük össze a szójaszószt egy csipet sóval, borssal, borecettel és kakukkfűvel. A póréhagymát, a zellert és a paradicsomot mossuk meg, szeleteljük fel, majd adjuk a szójaszószos keverékhez. A tésztát sós olajos vízben főzzük meg. A lencsét kb. 10 percre tegyük vissza a tűzre, hogy jól átmelegedjen, majd szűrjük le és keverjük össze a tésztával, a fűszeres öntettel, a zöldségekkel és végül a felszeletelt almával.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lencsés tésztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook