Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Vertperec recept

Vertperec recept

A Vertperec hozzávalói:
3 tojás
3 EK olvaszott zsír
2 EK cokor
1 Ek rum
csipet só
1 vaniliáscukor
liszt

2 tojássárgája
1/5 dl tej


A Vertperec elkészítési módja:
A fenti anyagokat annyi lisztel, hogy rétes tészta keménységü legyen, összeállitjuk, félóráig verjük sodróféval. Azután vékony csikokat készitünk belőle,és pereceket, vagy nagyobb karikákat formálunk. Lobogó forró vízben kifőzzük, mig fel jön. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel és a megfőtt tésztát belemártjuk, azután kizsirozott tepsibe tesszük és szép pirosra megsütjük. Porcukorral meg hintve tálalajuk.

A recept 100 éves.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A vertperec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook