Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sonkásgombóc recept

Sonkásgombóc recept

A Sonkásgombóc hozzávalói:
25 dkg füstölt főtt sonka
50 dkg liszt
2 tojás
1 piritott zsemlekocka

2-3 dl tejfől


A Sonkásgombóc elkészítési módja:
A lisztből,tojásból készitsünk egy galuskatésztát a főtt sonkát aprókockára vágjuk, és a zsemlekockával összekeverjük, majd a tésztába keverjük. Felteszünk 4 liter vizet forrni sóval, és evőkanálal beszaggatjuk a a tésztát, majd ha feljöttek a gombocok még főzzük 4-5 percig /készithetünk egy próbát, egyet ketté vágunk/ Majd kiolajozott lábasba kiszedjük, és tejfőllel leöntve forrón tálalajuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sonkásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook