Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vérképpel a frászt hozták rám fórum

Vérképpel a frászt hozták rám (beszélgetős fórum)


2012. dec. 18. 09:07
Senki nem szól hozzá a fórumomhoz ? ...
2012. dec. 8. 23:36
Köszönöm, aranyos vagy, de még rettegek, tényleg megijedtem a hozzáállás miatt. Nem tudom elképzelni, hogy megriasztanak valakit azért, hogy még egy vizsgálatot megcsinálhassanak, ráadásul máshova is elküldtek. Ennyire jó színészek nem lehetnek ...
13. a0c1361e44 (válaszként erre: 12. - Aniko8888)
2012. dec. 7. 20:52

Én is vagyok.Még nyáron sem ihatok hideget.

Na, ne izgulj!

Nincs ott semmi gond!

2012. dec. 7. 20:43

szia !

Nálam a torok érzékenység azt jelenti, hogy nem ihatok semmilyen hideget, ilyenkor télen elég kimennem és a levegőtől is érzem, hogy száraz, begyullad stb.. Kifejezetten fájni ritkán szokott. Ágynak ritkán dönt a betegség, évi max. 1-2 alkalommal.

11. a0c1361e44 (válaszként erre: 9. - Aniko8888)
2012. dec. 7. 06:21

És, hogy érzékeny a torkod?

Mert nekem úgy, hogy a fültőmnél mindkét oldalon meg szokott nőni nyirokmirigyem. Gégészhez mentem, aki torokváladék mintát vett és ultrahangon is voltam.

Valami baci van/volt a torkomba, amire kaptam antibiotikumot. Nagy valószínűséggel a légkonditól van.


Ne ijedj meg! A háziorvos nem küldött el egy vérképre és nem ajánlotta a gégészt? Szerintem menj el hozzá ismét akkor és kérj beutalót vérvételre és ultrahangra, valamint menj el gégészhez. Majd ők megmondják van e bajod.


Én is azt gondolom, hogy pénzlehúzás az egész.

Egy ismerősöm nem kuponnal, de magándokihoz ment pajzsmirigy kivizsgálásra és kb. 5x kellett visszamennie különböző vizsgálatokra, konzultációkra, stb. és persze minden alkalommal ki kellett fizetni kb. 15 ezret alkalmanként. Tudom, hogy megy egy pajzsmirigy vizsgálat/kezelés, ennyit sosem kellett mennem...

2012. dec. 6. 23:45
ja, és mégis csak egy laboratóriumról van szó...
2012. dec. 6. 23:45

Ez történt:

Érzékeny a torkom, ezért jelentkeztem a kuponos ajánlatra, mely az immunrendszer állapotának vizsgálatát hirdette vérvétel útján. 2012. november 29.napján levették a vért és adtam le a vizelet mintát. December 4.-én hívott a vezető asszisztens, hogy találtak valamit a leletemben. Pontosan fehérje ELFO van – volt kimutatható - a véremben, aminek nincs határértéke, vagy kimutatható a vérből, vagy nem. M-gradiens gyanú merült fel, azaz monoklonális gammapáthia. Ajánlotta, hogy haematológiára menjek, illetve egy kórházi orvos magánrendelésére. Azt is közölte, hogy náluk sokkal hamarabb el tudják készíteni az immunfixációs vizsgálatot. Mondta, hogy ne kezdjek el az interneten keresgélni. Sírva fakadtam, annyira megijedtem. Email útján elküldte a leletet, amelyben minden értékem a határok között volt, kivéve a koleszterin kicsit megemelkedett. A lelet végén szerepelt: fehérje ELFO. Megjegyzés : M-gradiens gyanú. Délután elmentem a körzeti orvoshoz, aki kissé furcsállotta és hiányosnak találta a leletet , hangoztatva a Kuponos szolgáltatások iránti bizalmatlanságát is és a vérvétel megismétlésére adott beutalót plasmocytoma ? megjegyzéssel. Ide csak december 19. napjára tudtam bejelentkezni, ahol közölték, hogy 3 hét alatt lesz kész az eredmény. A lelet alapján haematológiára is kiállított beutalóta körzeti, de oda még nem sikerült bejelentkeznem. December 6-án elmentem a labor által ajánlott immunfixációs vérvételre, ahol a vezető asszisztens azzal fogadott, tudja, hogy mit érezhetek, mert ő volt rákos és amíg nem volt kemoterápiás kezelése, jó volt az ő vérképe is, a süllyedés érték pedig nem releváns. Azt is mondta, hogy már temette magát, mire válaszoltam, hogy én azért még nem tartok ott. A másik asszisztens azt is elmondta, hogy az ő férje orvos és leukémiás, de karbantartható a betegsége. A lelet kapcsán azt mondták, hogy a gép elromlása is szóba jöhet, de ilyen még egyébként még sosem fordult elő. Gyanúként most a myeloma multiplexet említették. Ezek után aztán végképp kétségbe estem. Három kémcső vért vettek le azzal, hogy lefagyasztva félre tesznek savót, ha egyéb vizsgálatot is el kellene végezni, ne kelljen megint visszamennem. Újabb vizeletmintát is le kellett adnom. A vizsglat újabb 12.400.- Ft volt, mely az asszisztens szerint nem tartalmaz újabb vérvételi díjat és „egy áráért kettő is van benne” valamely összetevő vizsgálatánál. Az eredmény elmondása szerint 2 hét, de telefonált és végül is egy hét múlva el fog készülni.

A párom munkája során kapcsolatban áll a Győr-Moson megyei mikrobiológiai laboratóriummal, ahova elvitte a leletem. Elmondása szerint öt vérelemzést végző hölgy is megnézte azt és nem találkoztak még olyan megjegyzéssel, ami a leletemen szerepel. Aggodalomra szerintük nincs okom, de a vizsgálatot végeztessem el. Szerintük egy vizsgálat nem elég, és bármi, pl. egy fertőzés is befolyásolhatja azt.

Jelenleg teljesen kétségbe vagyok esve, nagyon ideges vagyok, ráadásul év végén a munkahelyemen is még nagyobb a stressz és rengeteg a munka.

Nem értem, hogy mit jelent a leletem és azt sem, hogy ennyire egyértelmű a rosszindulatú folyamat ez alapján ? Nem lehet más oka esetleg ennek a fehérje ELFO-nak ?

Felmerült bennem is, hogy talán "túl jó " volt a leletem és ezzel a fehérje elfo megjegyzéssel akarnak további vizsgálatokat végezni, de ezt nem tudom elhinni és csak nem adnak téves

tájékoztatást és ijesztgetnek és nem küldenének haematológiára ? :( ...

8. Purple1972 (válaszként erre: 7. - Aniko8888)
2012. dec. 6. 15:19
Szerintem ne parázz, és ilyen faszságokon ne vegyél részt máskor. Beteggé akarnak tenni, ennyi.
2012. dec. 6. 14:53
Igen,de ez mit jelent az én esetemben ?
6. 328aadd89f (válaszként erre: 1. - Aniko8888)
2012. dec. 6. 13:10
"A fehérje elektroforézis (ELFO) egy vizsgálati módszert jelent, amely a vérben - pontosabban a szérumban - vagy a vizeletben található fehérjék különböző típusainak elkülönítésére szolgál."
2012. dec. 6. 13:03
Nem küldtek vizsgálatra, hanem egy kuponon vásárolt szűrésen vettem részt. Eddig nem sok jót olvasta róla....:( mindjárt beírom a javasolt szóösszetételben is. A laborban azt mondták, tudják mit érzek, az asszisztens rákos volt stb.stb. tiszta idegbeteg vagyok. Azért mentem a vizsgálatra, mert elég érzékeny a torkom és kiváncsi voltam az immunrendszerem állapotára. A vérképem teljesen jó, a koleszterin haladja meg csak a határértéket ...
2012. dec. 6. 07:38
Miért küldtek erre a vizsgálatra? Mást is néztek?
2012. dec. 6. 07:34

Ha így beírod a gugliba mindent megtudsz róla!:)


fehérje ELFO a vérképben

2012. dec. 6. 07:33

[link]google a barátod, tudod :)


De ha nem akar azonnal pánikolni, hagyod míg az orvosod felvilágosít.

2012. dec. 6. 07:29

Sziasztok !


Tudja valaki, hogy a fehérje ELFO a vérképben mit jelenthet és mi lehet az oka ?


Köszi a válaszokat !

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook