Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún? (beszélgetés)
Azon az interjún, ami után nem vettek fel, nem történt semmi érdemleges.
:)
Amennyiben velem úgy viselkednének, és nem tájékoztatnának arról, hogy stresszinterjú, egyszerűen sarkon fordulnék. Sztem méltatlan helyzetbe hozzák ezzel a pályázót.
Halkan megjegyzem, gyakran ülök az asztal túlsó felén, és normális cégeknél nem gyakorlat sunyiban stresszinterjúzni.
Jól gondolod. Megérdemelt nyugdíjas éveit tölti békességben.
Ma már azért más tapasztalatok vannak az állásinterjúkon, sajnos.
Iskolás éveim után személyesen kerestem az álláslehetőségeket. Egyik helyen a gazdasági vezetővel beszélgettem, aki nagyon sajnálta, hogy épp nincs náluk üres állás. Kimentem a vállalattól, és várakoztam a buszra. Egyszer csak futott felém a gazdasági vezető az utcán a kis fehér köpenyében, és odajött hozzám a buszmegállóba, hogy mégiscsak fel tudna venni. :) Drága volt, nagyon, és akkor 65 éves.
9 évet dolgoztam ennél a cégnél.
Több okból sem igazán beszédes a "milyen állat lennél" kérdésre adott válasz. Egyrészt a pályázó felkészülhet a válaszra (bár ki lehet forgatni, hogy valós-, amit mond), másrészt sokszor nem azt az állatot választja a jelentkező, amilyen a személyisége, hanem amilyen szeretne lenni.
Szóval sztem rég elavult már ez az "állati" kérdés.
Életem első interjújára mentem a fővárosba, mivel nem vagyok budapesti nem könnyen találtam meg az intézményt. Mikor odaértem a megbeszéltek szerint kerestem név szerint a vezetőt. A kint ülő titkárnő pedig azt mondta, hogy náluk ilyen nevű nő nem dolgozik. Teljesen megilletődtem, hogy rossz helyen járok, és ki is fordultam a kapun, a busz megállóból hívott vissza a vezető, hogy hol vagyok, nem-e én vagyok aki a megállóba vár. Mint kiderült mégis ott dolgozott. A titkárnő számomra ismeretlen okból tagadta le. Én meg voltam győződve, hogy ez után a malőr után nem vesznek fel, de jól sikerült az interjú, és enyém lett az állás.
:)
26 évesen jelentkeztem a jelenlegi kormányhoz egy állásra, az interjú után azt mondták, hogy nem vagyok elég fiatal...
Utána gyűjtögették a kopogtató cédulákat és én mondtam, hogy nem adom oda, mert öreg vagyok már hozzájuk. Nagyon nem értettek egyet velem, de én sem akkor, amikor ezt a kifogást találták ki:)
Meg egyszer volt olyan igaz már 15 éve,fiatal pasi volt aki kérdezgetett és megkockáztatom tetszettem neki,mert felvett rögtön,a családi állapotomról érdeklődött végig. :)
Aztán én nem vállaltam a munkát mert akadt jobb,és utána még 3-szor hívott telefonon hogy menjek oda dolgozni :) ragaszkodó naa! ;)
Én régen egy állás interjún mókus akartam lenni :) és akkor ott az volt a jó válasz,mert felvettek.
Mikor milyen embereket keresnek éppen a csapatba.
Köszönöm! Eddig még nem gondoltam arra, hogy milyen jó lenne egy állat bőrében. ( elég sok állat emberbőrbe :-))
A hangya szorgalmas, de őt a legkönnyebb eltaposni, akarva vagy akaratlan.
A kutya hűséges, de ha megbolondul akkor szétszed.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- Hiszel az ima erejében? Történtek az életedben csodák?
- Jó dolgok, amik 2020-ban történtek
- Milyen jó dolgok történtek veletek idáig 2011-ben?
- Ha tetszik egy fiu/lány neked, és már történtek dolgok..De nagyon bizonytalan vagy...Mit teszel?..
- Misztikus, ördögi dolgok történtek már veled?